Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ


Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ωρολόγι. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε έξω από το χωριό Αγία Θέκλη και κατευθύνθηκε προς την Μουρτία. Οι ισχυροί άνεμοι την έστρεψαν εν συνεχεία προς το Ωρολόγι. Το γεγονός ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή της Αγιαθεκλιώτικης Σκάφης γεννά πολλά ερωτηματικά. Η περιοχή της Σκάφης, πεντακόσια μέτρα  περίπου από την Αγία Θέκλη ήταν, όπως μας ενημέρωσε απόψε   φίλος από την περιοχή, σταθερά σε όλες τις μελέτες των τελευταίων   είκοσι χρόνων ως μία από τις τρεις περιοχές που συγκρίθηκαν για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Νότια Εύβοια. Το γεγονός ότι επίκειται νέα επιλογή θέσης στην Νότια Εύβοια και μάλιστα στα όρια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου γεννά στους κατοίκους του Ωρολογίου υποψίες.  Ας ελπίσουμε ότι όλα είναι τυχαία. Εξάλλου λίγες εντατοντάδες μέτρα πιο κάτω, στο χωριό Αγία Θέκλη βρίσκεται και ο Βυζαντινός Ναός της Αγίας Θέκλης, ένα σημαντικότατο μνημείο της Εύβοιας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ ΑΥΛΩΝΟΣ


Μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε πριν δύο ώρες στην Αγία Θέκλη. Η φωτιά ξεκίνησε πάνω από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και κατευθύνεται προς Μουρτία με κατεύθυνση προς το Ωρολόγι. Εκεί καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση ενώ υπολογίζεται ότι θα έχουν καιεί και αρκετά ελαιόδενδρα. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός και δυσχεραίνει την αντιμετώπισή της. Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής μετέχουν πέντε οχήματα, και οι Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής. 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΥΤΕ ΣΑΚΚΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ


"Αυτή είναι η κατάσταση στον Πύργο και στην είσοδο του Αγ. Νικολάου. Αφού διόρθωσαν την βλάβη μετά από πολλή αναζήτηση, τα παράτησαν έτσι με την δικαιολογία ο,τι δεν υπάρχουν χρήματα για τσιμεντόστρωση. Τα συμπεράσματα δικά σας..." διάβασε στο facebook ο φίλος που έστειλε στο mail το μήνυμα. Πρόκειται για το Αυλωνάρι και το πλακόστρωτο γύρω από τον Πύργο. Τουλάχιστον μπροστά στην Εκκλησία μπορούσαν να ρίξουν ένα σακκί τσιμέντο.  Έρχονται χριστούγεννα!!!
Όσο για τα χρήματα που δεν έχουν, τι να πούμε. 205.000 πήραν από το Παζάρι πριν δύο μήνες και οι Αυλωναρίτες επίσης δεν άφησαν απλήρωτο το νερό!!!. Ας τελειώνει το παραμύθι με τις εύκολες δικαιολογίες.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ


ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ “ΤΣΟΜΑΚΑ” ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΥΣ



Με πρωτοβουλία και  φροντίδα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ανδρονιάνων Κ. Γιώργου Κωτσή τοποθετήθηκε  μεταλλική προστατευτική μπάρα στην επικίνδυνη στροφή «Τσομάκα» που επί σειρά ετών ήταν οδική παγίδα για τους οδηγούς με αποκορύφωμα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου που είχαμε 3 συνεχείς ανατροπές οχημάτων στην εν λόγω στροφή.
Ο Πρόεδρος με ανακοίνωσή του στο blog της Τοπικής Κοινότητας ευχαριστεί για την εθελοντική εργασία τους:
Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γεώργιο Δήμου (Μάμουκας), Γεώργιο Νικολιά, Νικόλαο Μπελιά, Σταμάτη Παπανικολάου.
Μπράβο Πρόεδρε.

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ.


Ομαλά φαίνεται πως προχωρά το θέμα με την επέκταση της υπογειοποίησης των γραμμών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι  σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει ο Διοικητής της ΔΕΗ κ.Αρθρούρος  Ζερβός  έχοντας ξεπεράσει μία σειρά προβλημάτων. Το έργο είναι μεγάλο και σημαντικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν στο μεγάλο πακέτο θεμάτων που διαπραγματεύτηκε και πέτυχε πριν από τρία χρόνια ο Δήμος Ταμυναίων αρκετά από τα οποία παίρνουν τον δρόμο τους και άλλα έχουν χαθεί, όπως η σπουδαία πρόταση της δημιουργίας ζώνης ΒΙΠΕ με πρωτοβουλία και δαπάνες της ΔΕΗ στην περιοχή του Αλιβερίου.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



Την κλασική οδό της απευθείας επιλογής, χωρίς διαγωνισμό, των τραπεζών που θα καταθέτουν τα χρήματα των Σχολείων ακολούθησαν τα Δ.Σ. των δύο σχολικών επιτροπών, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και τις δύο περιπτώσεις υπήρξε αντίθετη άποψη από μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά οι Πρόεδροι τις παρέκαμψαν με όχι και τόσο πειστικά επιχειρήματα. Όφειλαν να πάρουν προσφορές από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και να αξιολογήσουν τις προσφορές. Ένα από τα κριτήρια μπορούσε να είναι η λειτουργία ή μη υποκαταστημάτων αλλά όχι μόνο αυτό. Δυστυχώς η επιλογή δεν γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και διαφανή αλλά μάλλον εξυπηρετούνται προσωποπαγείς επιλογές. Κρίμα γιατί στα Διοικητικά Συμβούλια μετέχουν και εκπαιδευτικοί. Για την ιστορία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μειοψήφισε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου κ. Δρακούλας και στην δευτεροβάθμια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύκος.
Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ από τις δύο συνεδριάσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο  Σύλλογος  Γυναικών  Αλιβερίου  και  Περιχώρων   ανακοινώνει  ότι  την  Δευτέρα  19-12-2011  και  την  Τρίτη  20-12-2011  και  ώρες  11:00  π.μ.  έως  13:00  μ.μ.  και  από  17:00  μ.μ.  έως  19:00  μ.μ.  θα  συγκεντρώσει, στο  Εργατικό  Κέντρο  Αλιβερίου, τρόφιμα  και  χρήματα  για  φιλανθρωπικό  σκοπό.
Θα  υποστηριχθούν  οικογένειες  της  περιοχής  μας  με  σοβαρότατες  οικονομικές  ανάγκες.
      Τηλέφωνα  επικοινωνίας: 2223300302, 6986735881.       
           ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 547.811,22 Ευρώ



Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου διακηρύσσει ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με λεωφορεία και ταξί, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ, στο αναγραφόμενο ημερήσιο κόμιστρο ανά δρομολόγιο.
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου (οδός Κ. Μπακόλα 30) από την αρμόδια επιτροπή την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 (ώρα λήξης υποβολής προσφορών). Η προθεσμία για τη παραλαβή, από την υπηρεσία, των προσφορών που αποστέλλονται ταχυδρομικά λήγει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2011. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος θα επαναληφθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ίδια ώρα. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων σαράντα επτά χιλιάδων, οκτακοσίων ένδεκα ευρώ και είκοσι δύο λεπτών (547.811,22€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσουν με την προσφορά τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που ζητούνται από τη διακήρυξη, καθώς και την εγγύηση συμμετοχής ύψους δέκα έξι χιλιάδες, τετρακόσια τριάντα τέσσερα ευρώ και τριάντα τρία λεπτά. (16.434,33€).
Για περισσότερες πληροφορίες, τους όρους της διακήρυξης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Αθανάσιο Κριτσιώτη στο τηλέφωνο 22230-23440 (εσ. 214) κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Mε Απόφαση του Δημάρχου ανατέθηκε η εκτέλεση της Διοικητικής- Οικονομικής υπηρεσίας των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου α) Κοινωνικής Προστασίας παιδείας και Αθλητισμού και στην β) Σχολική επιτροπή της πρωτοβάθμιας και γ) Σχολική επιτροπή της Δευτεροβάθμιας στους υπάλληλους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  1.Αννα Ντίκα του Ταξιάρχη ΔΕ1 Διοικητικού
 2. Παρασκευά Γεώργιο του Ιωάννη ΠΕ1 Οικονομικού-Λογιστικού .

12000 Eυρώ + ΦΠΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ.


12.000 Ευρώ και με τον ΦΠΑ 14760 Ευρώ κόστισε για έναν μήνα (Οκτώβριο 2011) η μίσθωση μίας Μπουλντόζας CΑTERPILAR. DPG, 385 HP όπως προκύπτει από την σύμβαση που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και ο ιδιοκτήτης του Μηχανήματος Γιώργος Αναγνώστου. Καλό είναι να μάθουμε σε ποιους δρόμους δούλεψε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΤΟΥΠΗ


Αγαπητέ συνάδελφε,
Σε απάντηση της ερώτησής σας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 με την οποία καθορίζονται «οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σας γνωρίζουμε  ότι, ως αιρετή Περιφέρεια συμμεριζόμαστε την αγωνίας σας για τους αγρότες μας οι οποίοι εκτός των χρονιζόντων προβλημάτων που τους απασχολούν, βιώνουν όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση του μόχθου τους και να διευκολύνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας το έργο τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ



Για  τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της Κ.Υ.Α 150559/16-6-20011, όσον αφορά τους όρους χορήγησης αδειών για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού,  και τις περιπτώσεις εξαπάτησης και οικονομικής εκμετάλλευσης των γεωργών »
Σαν να μην έφταναν η κρίση της  γεωργίας που βιώνουν κατά την  εξάσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όλα τα χαράτσια και  δεινά των μνημονίων της οικονομικής κρίσης  με τις τραγικές επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα της ζωής τους   που τους κάνουν το «βίο αβίωτο», οι αγρότες της περιφέρειάς μας πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την άγνοιά τους και την   τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ


Πληροφορούμε τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Δήμους, Τ.Ο.Ε.Β., ιδιώτες,
βιομηχανίες κ.λ.π.) ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ αριθ. οικ.150559/10-6-2011 (ΦΕΚ 1440 Β) με θέμα «διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» η οποία ισχύει από 16/6/2011.
Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, για
υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (εφόσον προϋφίστανται της 20-12-2005), εντόςδώδεκα μηνών και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια εντός έξι μηνών, από της έναρξη ισχύος της ΚΥΑ. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί για τις αρδευτικές γεωτρήσεις έως την 16/12/2011 και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις έως την 16/6/2012. Μετά τις ανωτέρω προθεσμίες η άδεια μπορεί να εκδοθεί εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως την 16/6/2013 και αφού επιβληθεί και εισπραχθεί πρόστιμο (αρ. 13 του Ν. 3199/2003, ΦΕΚ 280Α) το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1000 ευρώ. Μετά και την 16/6/2013 δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη δικαιώματος νερού και η υδροληψία θεωρείται παράνομη. Έντυπο αιτήσεως διατίθεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας (Λ. Χαϊνά 93 Χαλκίδα, 2ος όροφος, γραφείο 204, πληροφορίες τηλ. 22213 53445 & 22213 53443).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Την 20  του μηνός  Δεκεμβρίου    του έτους 2011,  ημέρα  Τρίτη  και ώρα 10:00  συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Θωμά,  η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος  στο  Αλιβέρι. Θέματα στην Ημερήσια Διάταξη είναι:
1.  Απευθείας ανάθεση του έργου « Τεχνικά έργα Τ.Κ Βιτάλων»
2.  Απευθείας ανάθεση του έργου «Διανοίξεις δρόμων εντός σχεδίου πόλεως εκσκαφές άρση καταπτώσεων Δ.Κ Αλιβερίου»
3.  Απευθείας ανάθεση του έργου «Τεχνικά έργα  Δ.Κ Αλιβερίου»
4. Απευθείας ανάθεση του έργου «Διαμορφώσεις-αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων ΔΚ Αλιβερίου»

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Την 19  του μηνός  Δεκεμβρίου  2011, ημέρα  Δευτέρα   και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Αλιβέρι  (οδός Κ. Μπακόλα) συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  με τα ακόλουθα θέματα:  
 1.  Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος
 2.   Αναμόρφωση προϋπολογισμού
 3.   Επανέγκριση  επικαιροποιημένων  – τροποποιημένων Μελετών Δ.Ε. Δυστίων
α) Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Τ.Δ. Βέλους της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
β) Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Τ.Δ. Κοσκίνων της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
γ) Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Τ.Δ. Κριεζών της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
δ) Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Τ.Δ. Ζαράκων της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

ΠΛΗΘΟΣ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ, ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ.


ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

Έχουμε την εισήγηση της αρμόδιας υπαλλήλου του Δήμου που αφορά στην προμήθεια και διάθεση πολλαπλασιαστικού υλικού από το Δασικό φυτώριοΑλιάρτου για τις ανάγκες του Δήμου η οποία αναφέρει τα κάτωθι:
Αντικείμενο της παρούσας εισήγησης είναι οι χώροι στους οποίους θα διατεθεί το πολλαπλασιαστικό υλικό που θα προμηθευτεί ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου από το Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου. Κριτήριο για την επιλογή των χώρων ήταν τα εξής:
1. Σημεία φύτευσης στα οποία θα μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες κατά τα 2-3 πρώτα χρόνια της ζωής των φυτών και κυρίως η ευχέρεια στο πότισμα είτε μέσα από υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης είτε με την βοήθεια βυτίου.
2. Σημεία στα οποία υπάρχει καθημερινή διέλευση των δημοτών ώστε
Όταν αναπλαστεί το τοπίο να βελτιώνει την αισθητική όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμού δημοτών σε καθημερινή βάση και όχι μόνο σε ημέρες αργιών.
3. Σημεία στα οποία να μην εμπλέκονται ιδιοκτησίες.
4. Σημεία στα οποία η αδειοδότηση φύτευσης από το Δασαρχείο να μην απαιτεί χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασίες.
Με βάση τα παραπάνω οι χώροι που προτείνονται είναι:

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ


Η Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου εκφράζει την ικανοποίηση και την χαρά της για την αγορά του οικοπέδου και των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και ο Πρόεδρος κ. Θεοδώρου καταγγέλει τον Κατσούλη, τον άλλοτε Δήμαρχο Αυλώνος γιατί παραμελούσε όντως  το Αυλωνάρι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Η Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου εκφράζει την ικανοποίηση και την χαρά της για την αγορά του οικοπέδου και των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με έκταση 3.100 m2 και στεγασμένη επιφάνεια περίπου 1.000 m2. Η αγορά του θωρακίζει το Αυλωνάρι και το αναβαθμίζει με τη σημασία που του δίνει, στο νέο Δήμο, η ιστορία του και η κεντροβαρική γεωγραφική του θέση. Η αγορά αυτή ήταν απαίτηση της κοινωνίας πολλά χρόνια, αλλά χρειάστηκε η αποφασιστικότητα του Δήμαρχου Δημήτρη Θωμά μαζί με την ουσιαστική σύμπραξη του Δημοτικού Συμβούλιου για να υλοποιηθεί. Η χαρά και η ικανοποίηση των Αυλωναριτών είναι πάνδημη και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το δήμαρχο για την εξέλιξη αυτή. Μοναδική παραφωνία, στην ομόθυμη χαρά, ήταν η ανακοίνωση του πρώην Δήμαρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη. 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Ολοκληρώθηκε η άτυπη συνεργασία του πρώην  Τεχνικού Διευθυντή της ΔΕΥΑ Χαλκίδας κ. Χρήστου Λάμπρου με τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου. Ο Χρήστοε Λάμπρου  είχε αναλάβει φιλικά, ατύπως και αφιλοκερδώς την παρακολούθηση και την συγχώνευση των ΔΕΥΑ Κύμης, Αυλώνος και Ταμυναίων σε μία ενιαία ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου. Η νέα ΔΕΥΑ είναι γεγονός  και ο Χρήστος Λάμπρου αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Παρότι οδεύει προς την σύνταξη οι πληροφορίες μας λένε ότι ενδεχομένως να ενδώσει στις ασφυκτικές φιλικές πιέσεις του κ. Θωμά για να αναλάβει πάλι την τεχνική στήριξη του Συνδέσμου των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας του οποίου ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου αναμένεται να οριστεί Πρόεδρος τις επόμενες ημέρες. Στελέχη σαν τον Χρήστο Λάμπρου είναι δυσεύρετα στην περιοχή μας και η συνεργασία μαζί του μόνο όφελος και κύρος μπορεί να προσφέρει στο Δήμο μας.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ: ΤΕΛΟΣ;

Χάθηκε το κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί στις Κοκκινοκλησιές από τους Δήμους Αυλώνος και Κονιστρών για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Τι έγινε; Τελείωσε ο σύμβαση του νέου Δήμου; Εμπόδιζε κάποιον; Το κλέψανε οι "γύφτοι"; Κάποιος πρέπει να απαντήσει. Μία ανακύκλωση γινόταν και αυτή όπως φαίνεται πήγε περίπατο..... 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


ΚΟΤΥΛΑΙΑ Α.Ε. ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Η Εταιρία ΚΟΤΥΛΑΙΑ Α.Ε. είνια μία ντόπια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μάλιστα πέρσι υπέβαλε και αίτηση για άδεια αιολικού πάρκου στο ομώνυμο βουνό της Κύμης. Η εταιρία που έχει αριθμό Μητρώου 69416/12/Β/10/1 έχει ως πρόεδρο την κ. Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου, σύζυγο Δημητρίου Πιρπεργιά, Αντιπρόεδρο τον Βασίλειο Γεωργούση από τους Ανδρονιάνους και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Φρυγανιώτη, εργολάβο από τα Λέπουρα. Πρόκειται για μία Εταιρία απολύτου ελέγχου του πρώην πολιτικού της περιοχής κ. Δημήτρη Πιπεργιά αφού πρόεδρος είναι η σύζυγός του και μέλη δύο από τους πλέον πιστούς συνεργάτες του. Ευχόμαστε καλές δουλειές. Δεν είναι κακό ένας πρώην πολιτικός να γίνεται επενδυτής. Όταν όμως είναι εν ενεργεία δεν είναι σοσιαλιστικά ηθικό να είναι και εμμέσως επιχειρηματίας διότι όταν παίρνει άδειες ΑΠΕ κανείς δεν θα πιστύψει ότι τις πήρε με τον ελευθερο ανταγωνισμό. Τα εμφανιζόμενα έγγραφα είναι από το ΦΕΚ 3027/6/5/2010. τ.Α.Ε. και ΕΠΕ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ;

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς με απευθείας αναθέσεις αποφάσισε να αγοράσει ο Δήμος ελαστικά από την γνωστή επιχείρηση του γιού του Αντιδημάρχου Νίκου Μπότη, του Κων/νου Μπότη. Συνολικά οι τρεις Αποφάσεις των τελευταίων ημερών συγκεντρώνουν ένα ποσόν ίσο με 4.116,65 Ευρώ. Επειδή υπάρχει ζήτημα λόγω της προτίμησης στο κατάστημα συγγενούς του Αντιδημάρχου θα ήταν πιό έξυπνο να αποφεύγονται οι απευθείας αναθέσεις και να ζητούνται προσφορές. Τουλάχιστον ελπίζουμε να έκανε καλές τιμές ο κ. Αντιδήμαρχος. 

ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ

Φωτεινό διάκοσμο για τις γιορτές παρήγγειλε στο FOTOFLASS  στην Θεσσαλονίκη ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αντί του ποσού των 11.371,75 Ευρώ. Αυτό το αποφάσισε ο Δήμαρχος και πρόκειται για 500 γριλάντες και 30 επιστήλια φωτιστικά. Επιτέλους θα δούμε λίγο φως τις άγιες αυτές μέρες.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΩΣΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΙΚΟΣ ΦΩΚΙΤΗΣ  ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΛΙΑ- ΒΟΤΣΗ
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Παναγιώτης Σίμωσης, χωρίς ακόμη να έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα, φαίνεται πως κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου της Εύβοιας ξεκινώντας την δεύτερη θητεία του στο τιμόνι του ευβοϊκού επιμελητηρίου.Μαζί του εκλέγεται στο Τμήμα Μεταποίησης ο γνωστός Επιχειρηματίας Νίκος Φωκίτης από τον Λοφίσκο. Στο εμπορικό Τμήμα εξελέγει η γνωστή Βενζινοπώλης του Αλιβερίου Σοφία Κόλια -Βότση.Τους ευχόμαστε καλή θητεία και η καταγωγή τους από την περιοχή μας να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για να προσέξουν τους επαγγελματίες της ανατολικοκεντρικής Εύβοιας.

ΑΠΕΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Χρήστος Θεοδώρου με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι έχει αποσυρθεί από την αγωγή των πρώην Βουλευτών για την διεκδίκηση εκαρομμυρίων ευρώ από την αναπροσαρμογή της βουλευτικής αποζημίωσης. Η ανακοίνωση ασφαλώς ικανοποιεί τους Ευβοιείς που δεν περίμεναν τέτοια αμετροέπεια από έναν πολιτικό ο οποίος μπορεί να μην υπήρξε αποτελεσματικός για τα ευβοϊκά συμφέροντα, όπως όλοι δυστυχώς οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης στην Εύβοια αλλά δεν είχε προκαλέσει τους ευβοείς με την συμπεριφορά του. 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΛΙ ΜΟΝΟΔΡΥΟΥ.



Εργαστήρι Παραγωγής Σαπουνιού από Βότανα πρόκειται να λειτουργήσει στα πλαίσια επένδυσης που κάνει η κ. Τριανταφυλιά Φρυγανιώτη στο Κοίλι του Μονοδρύου. Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς υπέγραψε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων με  σημερινή του Απόφαση.

ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ 4Χ4 Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Να προχωρήσει στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου 4Χ4 από το ελεύθερο εμπόριο αποφάσισε με την 420/2011 Απόφαση του Δ.Σ. ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Την απόφαση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας. Σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου το όχημα θα αξιοποιηθεί στην πυροπροστασία. Για τον σκοπό αυτόν υπάρχει  πίστωση 15.000 Ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου (κ.α. 35-7132.001)

ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μπουραντάς με δύο σημερινές Αποφάσεις του  αφαίρεσε την άδεια κυκλοφορίας και τις Πινακίδες των Βυτιοφόρων  με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΑ8890 και ΝΧΑ8894 ιδιοκτησίας των Αντωνίου Ιωάννη και Αντωνίου Κωνσταντίνου αντίστοιχα διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις «διενεργήθηκαν μεταφορές αντίθετα με τον σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκε η άδεια κυκλοφορίας». Η αφαίρεση ισχύει για  (1)  μήνα  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν προσφυγή στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κ. Γερακούδη.

ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΦΑΝΟΠΟΙΕΊΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ- ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ




Με σημερινή Απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς (α.απ. 102508/16027/12.12.2011)  διέταξε την σφράγιση συνεργείου στην θέση Πικρομυδαλίγια» Αλιβερίου επειδή λειτουργούσε χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Η Απόφαση θα υλοποιηθεί μετά από είκοσι ημέρες. Ως τότε ας τρέξει ο ενδιαφερόμενος να βγάλει τις άδειες.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΑΡΧΡΑΝ ΑΙΟΛΙΚΗ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΕΛΑΦΟΚKΛΗΣΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.




Με την απόφασή της 70000/7376/29-11-2011 η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Γερακούδη ενέκρινε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αιολικού πάρκου της ΑΡΧΡΑΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ισχύος 24 MW στο «Ελαφοκκλήσι» στον ορεινό όγκο Οκτωνιάς- Αχλαδερής. Με την τροποποίηση ορίζεται η δενδροφύτευση των πρανών που θα δημιουργηθούν με τα έργα οδοποιίας και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα έργα που θα γίνουν στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής με την ονομασία «Ορεινός όγκος περιοχής Αυλωναρίου, Αχλαδερής, Οκτωνιάς (ΦΕΚ689/Β/24-5-1976).  Διαπιστώνεται ότι πράγματι το έργο εμπίπτει στον  καταφύγιο και προτρέπει να ελαχιστοποιηθούν στις απολύτως απαραίτητες οι επεμβάσεις στο καταφύγιο άγριας ζωής. Η απόφαση κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είχε γνωμοδοτήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνος.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ (χλοοτάπητας και αποπεράτωση αποδυτηρίων), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ 560.000 ΕΥΡΩ.



Δημοπρατείται στις 20 Δεκεμβρίου 2011 το έργο «Γήπεδο Αγ. Λουκά Δήμου Ταμυναίων» προϋπολογισμού 560.000 Ευρώ στο οποίο συνεισφέρει η ΔΕΗ στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε το 2010 με την Νομαρχία Ευβοίας και τον Δήμο Ταμυναίων. Στις 28/11/2011 με Απόφασή του ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Γεώργιος Μάρκου συγκρότησε την Επιτροπή Διαγωνισμού.

Η Αυλωναρίτισσα Αναστασία Ζαννή στο Θέατρο Παλλάς


ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΕΛΠΙΔΑ"

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Παλλάς διοργανώνουμε μία συναυλία με την σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Η καταγόμενη από το Αυλωνάρι, Αναστασία Ζαννή είναι μία καλλιτέχνης που η καριέρα της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο εξωτερικό, ενώ στην χώρα μας έχει κάνει ελάχιστες συναυλίες. Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει Άριες σημαντικών ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς επίσης και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Mahalia Jackson και της Ella Fitzgerald . Οι τιμές των εισιτηρίων είναι : διακεκριμένη ζώνη 25 € και οικονομική ζώνη 15€. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου. Τηλέφωνα: 210-7757153 & 210-7757934.

117 ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην Βουλευτών που διεκδικούν με αγωγή αναδρομικά λόγω της αύξησης των μισθών των δικαστικών στις αντίστοιχες περιόδους που ήταν βουλευτές. Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.  Τα ακριβή ποσά δεν είναι γνωστά αλλά υπολογίζεται ότι με θητεία 37 μηνών (περίπου τρία χρόνια) το ποσόν με προσαυξήσεις και τόκους αγγίζει τα 240.000 ευρώ.
Μεταξύ των πρώην Βουλευτών φιγουράρουν τα ονόματα του Χρήστου Θεοδώρου και του Τάσου Λιάσκου. Έλεος πια, ο ένας είναι πλέον γνωστός μεγαλέμπορος ξυλείας (ελέω ΠΑΣΟΚ και Άκη) και ο άλλος επιχορηγούμενος συλλέκτης θα έπρεπε να έχουν  το στοιχειώδες ένστικτο του μέτρου και να μην προκαλούν τους πολίτες ενός τόπου που βιώνουν την διάψευση από τα μεγάλα λόγια και τα μηδενικά έργα, που δεν έχουν την τύχη να διαβούν έναν δρόμο της προκοπής. Μεταξύ των 117 και ο απίθανος Άκης Τσοχατζόπουλος, ο παραλίγο Πρωθυπουργός. Υπάρχει και ένας Παπαγεωργίου που δεν έγινε μέχρι τώρα γνωστό ποιανού κόμματος είναι. Εάν είναι ο δικός μας Γιώργος, επίσης διάσημος για τις επιδόσεις του την εποχή του χρηματιστηρίου, τότε τριτώσαμε.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εφόδιο του Βουλευτή και πρόσοδός του είναι η τιμή που του έκαναν οι πολίτες και όχι ο πλουτισμός. Είναι καιρός να κοπούν και οι παχυλοί μισθοί και οι πλούσιες συντάξεις. Ο χρόνος της θητείας να προσμετράται στα ασφαλιστικά τους ταμεία και να παίρνουν τις συντάξεις που δικαιούται ο συνάδελφός τους ελεύθερος επαγγελματίας, υπάλληλος κ.ο.κ.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Λάλα το !!! - Καλή Αρχή


Μία ομάδα πολιτών που δεν θέλουμε να μείνουμε απαθείς στον καναπέ μας, ξεκινάμε ένα θαρραλέο ταξίδι στην ενημέρωση και την επικοινωνία. Δεν είμαστε επαγγελματίες της ενημέρωσης. Είμαστε ανήσυχοι και αποφασισμένοι να παραμείνουμε ενεργοί κόντρα στο ρεύμα της απάθειας και της απαισιοδοξίας που έχει κυριεύσει τον τόπο μας και την κοινωνία. Ζούμε και εργαζόμαστε στον τόπο μας, στην ανατολικοκεντρική Εύβοια, τον τόπο που αγαπάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε αντικειμενικοί αλλά και αυστηροί και αδέκαστοι κριτές εκείνων που ασκούν εξουσία στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στο Κράτος, σε κάθε έναν αντιπρόσωπό μας στους θεσμούς της πολιτικής, της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. 
Ο τίτλος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας  δεν είναι τυχαίος: "λάλα το !!!"  για μας σημαίνει πέσ΄το δυνατά και μη φοβάσαι. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και αυτό ζητάμε από τους φίλους, τους επισκέπτες και τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. "Λάλα το !!!, όχι ως κραυγή αλλά ως  καθημερινή μιλιά, ως γλυκιά καλημέρα, λάλα το, όπως ένα εύηχο αϊδόνι.
Η λαλιά μας δεν είναι καθόλου ανώνυμη, ούτε η μη αναγραφή των ονομάτων μας αποτελεί κρυψώνα. Είμαστε γνωστοί και επώνυμοι και όταν έρθει η ώρα, όταν πληρωθεί ο χρόνος που εμείς έχουμε ορίσει, θα μιλήσουμε και με το όνομά μας.
Περιμένουμε την δική σας συνεργασία, την είδηση, την καταγγελία, την αντίρρηση, την θέση, την πρόταση. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας στην διεύθυνση : lalato100@gmail.com είναι πια ένα παράθυρο ανοικτό στην ενημέρωση.
Καλή Αρχή.