Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

24ωρη ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012

ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


Βασίλης Παππάς και Βασίλης Ντόβολης
Αύριο γιορτάζουν οι Βασίλιδες και οι Βασιλικές. Από τους επωνύμους διακρίνουμε τον Νο2 του Δήμο τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παππά, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιατρό κ. Βασίλη Ντόβολη, τον κ. Βασίλη Χριστόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο από την Κύμη. Γιορτάζουν επίσης  τρεις Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, της Αχλαδερής ο κ. Βασίλης Κάργας, του Νεοχωρίου  ο κ. Βασίλης Κατσιπουρνάς και του Οριού ο κ.  Βασίλης Παναγιώτου. Μία γυναίκα της δημοτικής εξουσίας που γιορτάζει και είναι η κ.Βασιλική Περήφανου Αρώνη, Τοπική Σύμβουλος των Πετριών. Μην τους ξεχάσετε, μαζί με τα χρόνια πολλά  υπενθυμίστε τους και κανένα προβληματάκι. Μικρό όχι μεγάλο.
Βασίλης Γκότσης
Αφήσαμε τελευταίο αλλά είναι πρώτος γιατί είναι ο άνθρωπος της ενημέρωσης ο κ. Βασίλης Γκότσης. Ευχές Βασιλάκη για οικογενειακή χαρά και ευτυχία, επαγγελματική πρόοδο και προσωπικές επιτυχίες. Άφησε και για μας, τους ερασιτέχνες καμία είδηση.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΝΥΚΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Χθες βράδυ στον περιφερειακό του Αλιβερίου άτυχος νεαρός από την Αχλαδερή  διαπληκτίστηκε με άλλους νεαρούς οδηγούς από το Αυλωνάρι. Οι οξύθυμοι νέοι τον περιποιήθηκαν ξυλοκοπώντας τον και ο νεαρός Αχλαδεριώτης κατάληξε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί – περισσότερο για προληπτικούς λόγους, δηλαδή για πληρέστερες εξετάσεις- μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ευχές για  ταχεία ανάρρωση και το 2012 να είναι η τυχερή του χρονιά έτσι ώστε να ξεχάσει την χθεσινή προτελευταία νύκτα του 2011. Όλα να του πάνε «χάρμα».  Όσο για τους οξύθυμους νέους… παιδιά «κάλμα» γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια τόσα που δεν τον πιάνει ούτε και ο «Άγιος».

ΔΩΡΕΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ



Η εφημερίδα του Οξυλίθου που εκδίδεται από τον Σύλλογο των απανταχού Οξυλιθιωτών μας ενημερώνει ότι το παλαιό λιοτρίβι  δωρήθηκε στον Σύλλογο για να το αναδείξει και να το διαμορφώσει σε μουσείο γεωργικών μηχανημάτων και παλαιάς τεχνολογίας. Είναι το παλιό λιοτρίβι που λειτούργησε από το 1927 και για την εποχή του ήταν μηχανοκίνητο υπερσύγχρονο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Η κατασκευή του έγινε από ιδιώτες με πρωτοβουλία του Οξυλιθιώτη γιατρού Κωνσταντίνου Ι. Ανδρέου. Έπαψε να λειτουργεί  το 1988. Ο Σύλλογος αποδέχθηκε την δωρεά των ιδιοκτητών του λιοτριβιού, της Ειρήνης  Κων. Ανδρέου, Αρετής Κων. Ανδρέου, Ιωάννη Κων. Ανδρέου, Αντωνίου Κων. Ανδρέου, Ειρήνης Γ. Ζουμπουλιάδη.  
ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΡΓΟΣ.


Οι φωτογραφίες είναι από το www.korinthostv.blogspot.com

Σήμερα (31-12-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Κορίνθου – Άργους, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 29χρονο άνδρα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αντιθέτως κινούμενο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο  που οδηγούσε ο 57χρονος Κώστας Δημητρίου καταγόμενος από το Πυργί Αυλωναρίου, και στο οποίο επέβαινε ο αδελφός του ο 59χρονος, Μπάμπης. Και οι τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο Κώστας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο Μπάμπης είχε δύο παιδιά. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν από την Αθήνα που έμεναν για να πάνε να ψαρέψουν προς την Κόρινθο. Δυστυχώς όμως τους συνάντησε ο θάνατος και γέμισε πόνο και απόγνωση  την οικογένειά τους και πίκρανε τους συγχωριανούς στο Πυργί, το οποίο αγαπούσαν και  ήταν συχνά εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες (από το www.korinthostv.blogspot.com )ο 29χρονος νέος καταγόταν από το Στεφάνι Κορινθίας, λίγα χιλιόμετρα από το  σημείο που συνάντησε το τέλος, και πήγαινε στην δουλειά του.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Καλές οι ευχές του Δημάρχου για την θετική πορεία Κύμης Αλιβερίου αλλά κάποιοι κάτω από την μύτη του δρομολογούν κινητοποιήσεις για την διάσπαση του δήμου και την δημιουργία δύο Δήμων ένα στο Αλιβέρι και ένα στην Κύμη. Όπως διαπιστώνετε και στο ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε κάποιοι ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών, μεταξύ αυτών και μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης καθώς και πρώην τραπεζικός υπάλληλος. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Η κίνηση υπονομεύει την όποια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να οργανώσει τον δήμο και να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο πρόγραμμά της. Να μην  ξεχνούν κάποιοι ότι τα όποια extra  χρήματα παίρνει σήμερα ο Δήμος συνεπώς και η δημοτική ενότητα Κύμης (βλ. χρηματοδότηση Ινστιτούτου Παπανικολάου, ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου, κ.α.) τα παίρνει από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ κατά κύριο λόγο και της ΔΕΣΦΑ. Δηλαδή αρμέγουν ότι μπορούν από το Αλιβέρι και μετά Λούης;
Η δημοτική αρχή οφείλει να καταδικάσει και να σταματήσει όποιες  φιλολογίες περί διάσπασης προτού περπατήσουν και προτού είναι αργά.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΥΛΩΝΟΣ


Η προεδρος Παναγιωτα Γκικα και το Δ.Σ του Εμπορικου και Επαγγελματικου Συλλογου Αυλωνος ευχωνται σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια. Ιδιαιτερα στους επαγγελματιες υγεια προοδο και ευημερια

ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΑ;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες Κύμης Αλιβερίου" κ. Γιάννης Σιαγιάννης γράφει στην σελίδα του στο facebook  το ακόλουθο post.
"Στα Κοσκινα του Δημου Κυμης-Αλιβεριου,
ο Αγιος Βασιλης - Αντιδημαρχος,
μοιραζει δωρα και τροφιμα οχι σ ολες τις ανημπορες οικογενειες
αλλα σ αυτες που ¨γνωριζει¨!!!
Δικαια λοιπον διαμαρτυρονται... επταμελεις απορες οικογενειες !!!
Ετσι κανει ο Αη Βασιλης Αντιδημαρχε !!!"
Ο άγιος Βασίλης δεν κάνει έτσι, ο Αντιδήμαρχος όμως "κοσκινίζει" μια χαρά τους ψηφοφόρους στα Κόσκινα.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Σήμερα στις 11.00 το πρωί πάλι ο Άη Βασίλης θα βρεθεί με την άμαξά του στους δρόμους της αγοράς του Αλιβερίου και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.  Πρόκειται για την πολύ πετυχημένη πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγους Αλιβερίου η οποία για πρώτη φορά ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους  την παραμονή των Χρτιστουγέννων. Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στον Πρόεδρο Γιώργο Παλαιολόγο.
Μπράβο παιδιά και του χρόνου!!!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΠΟΛΥ ΣΑΡΑΒΑΛΟ ….ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ


123.000 Ευρώ είναι το συνολικό ποσόν που ανατέθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2011 από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, πάντα με απόφαση δημάρχου και απευθείας χωρίς διαγωνισμό, για την προμήθεια ανταλλακτικών και την επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων. Πολύ σαράβαλο ρε παιδί μου!!! Ας είναι καλά τα άξια συνεργεία της περιοχής που τρέχουν και δεν φτάνουν.  Το μεγαλύτερο μερτικό το έχει συνεργείο του Αλιβερίου (38.000 Ευρώ) και αμέσως μετά συνεργείο των Καλημεριάνων (34.000 Ευρώ) μετά ακολουθεί συνεργείο συζυγικής κοινοπραξίας του  κάμπου του  Οξυλίθου (25.000 Ευρώ), μετά έρχονται διάφοροι μικροί. 

ΛΕΦΤΑ ΗΡΘΑΝ ΑΡΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Το τέλος  της χρονιάς φαίνεται ότι θα είναι τυχερό για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου  κατανεμήθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 1.170.000 Ευρώ εκτός από την τακτική επιχορήγηση του Δεκεμβρίου, ήρθαν  περίπου 700.000 ΣΑΤΑ και  350.000 από τα  υπεξαιρεθέντα των παλαιών ετών.  Έτσι όπως καθυστερεί και ο προϋπολογισμός  θα προφθάσει  να πέσει το χρήμα στο δημοτικό ταμείο και να πληρωθούν οι πιστωτές που περιμένουν στην γωνία. Σε καλή μεριά.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΑΝΕ ΤΟ "¨ΘΑΥΜΑ" ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΚΤΩΝΙΑΣ


Ο Σύλλογος Νέων της Οκτωνιάς διαμόρφωσε τον χώρο στην είσοδο του χωριού από το Αυλωνάρι, στη διασταύρωση προς Άγιο Χαράλαμπο. Τα μέλη του Συλλόγου Νέων αλλά και μεγαλύτερη στην ηλικία κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν και δούλεψαν με μεράκι ομορφαίνοντας το χωριό τους. Ήταν ένας παλιός στόχος που τώρα έγινε πραξη. Τέτοιες δράσεις των νέων δίνουν σε όλους μας αισιοδοξία. Τι και αν φέτος δεν άνεψε το Αστέρι στην είσοδο του χωριού, έλαμψαν με το παράδειγμά τους τα αστέρα του Συλλόγου Νέων και αυτά φέγγουν πιό δυνατά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ

Του Ανταποκριτή μας στο Αυλώναρι


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου Γιώργος Θεοδώρου καλεί την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011, στις 18.30 μμ στο Καφενείο του Γιάννη Ποθητάκη στην Πλατεία του Αυλωναρίου σε συγκέντρωση για συζήτηση γύρω από το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων. Είναι το γνωστό θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Αυλωνάρι για το οποίο με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου συγκεντρώνονται χρήματα από τους Αυλωναρίτες για να αγοραστεί το οικόπεδο που ήθελαν να κτίσουν οι τσιγγάνοι προκειμένου να αποτρέψουν την οικοδόμηση. Ο εργολάβος στον οποίο ανήκει το οικόπεδο και ο οποίος εκμεταλλευόταν τα δάνεια των τσιγγάνων το είχε αγοράσει 12.000 Ευρώ. Με το ποσόν αυτό το ξαναπουλάει αφού έκτισε δίπλα και πούλησε σε τέσσερις από αυτούς μειώνοντας κατά πολύ την αξία του. Αναμένονται οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Αυλωναρίου.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 2012-2014

Ο κ. Παντελής Κούκος της TEC ΕΠΕ
που ανέλαβε την εκπόνηση του Επιχειρησιακού
Σχεδίου του Δήμου
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου 2012-2014 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και το σχετικό ερωτηματολόγιο με το οποίο μπορεί κάθε κάτοικος που θέλει να καταθέσει την άποψή του να την υποβάλλει απαντώντας στις ερωτήσεις. 
Το κείμενο αυτό θα καταλήξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την περίοδο 2012-2014 η ψήφιση του οποίοι είναι προυπόθεση για να εκγριθεί ο προυπολογισμός του 2012. Την ίδια διαδικασία ακολουθούν όλοι οι Δήμοι και οι περισσότεροι στην Εύβοια έχουν ήδη προχωρήσει και στην ψήφιση των προυπολογισμών. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου καθυστέρησε λίγο αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει. Την μελέτη έκανε η Εταιρία του Παντελή Κούκου και κοστίζει παρά κάτι 20.000 Ευρώ.
Καλό είναι να το διαβάσουν όλοι οι δημότες αλλά να δούμε και τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων. Αν και ο χρόνος των δύο ετών το κάνει απλώς κείμενο προθέσεων γιατί απαιτείται τουλάχιστον μία δεκαετία για την εφαρμογή του. Καλή Αρχή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης ανάρτησε στο Διαύγεια και έδωσε στον τύπο την δήλωση του Πόθεν Έσχες, δηλαδή της περιουσιακής του κατάστασης.   Αυτό είναι υποχρεωτικό για όλους του Δημάρχους, Αντιδημάρχους. Στην Εύβοια ορισμένοι υπήρξαν συνεπείς, όπως, εκτός από τον κ. Μανώλη, ο κ. Μπουροδήμος και κ.Ζεμπίλης. Άλλοι το έχουν παραμελήσει. Να τρέξουν να το κάνουν για να μην έχουν τρεχάματα. 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Για έναν ακόμη χρόνο θα παραμείνουν  στις θέσεις οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι αλλαγές θα γίνουν όταν εκλεγεί νέα οικονομική επιτροπή και προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο του 2013. Ούτε ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου ανησυχεί. Έχει εξασφαλίσει την θέση για ολόκληρη την τετραετία. Το πρωτοφανές πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν γρίνιες και όλοι είναι ικανοποιημένοι παρότι στον πάγκο θα περιμένουν ακόμη πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο πρώην Αντιδήμαρχος Δυστίων κ. Μιχάλης Λαθουράς. Ο Μιχάλης όμως είναι πάντα στρατιώτης και ξέρει να περιμένει.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Με απόφαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη 8 Λιμενικά Ταμεία πέρασαν στους Δήμους. Πρόκειται για τα Λιμάνια της Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Κιάτο, Πύλου και Αμφιλοχίας. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα του κ. Γεωργιάδη για να γίνουν αποδεκτές δύο γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου που εκκρεμούσαν από το 2003. ''Με αυτή την απόφαση δείχνουμε έμπρακτα ότι το κεντρικό κράτος, εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας μας. Και κάνουμε δεκτό ένα αίτημα της τοπικής αυτοδιοικήσεως που εκκρεμούσε από το 2003, δημιουργώντας σκιές στις σχέσεις της κεντρικής κυβερνήσεως και των τοπικών κοινωνιών'', δήλωσε ο υφυπουργός.
Είναι καιρός και τα Λιμενικά Ταμεία της περιοχής μας, της Κύμης και του Αλιβερίου να καταργηθούν και να ιδρυθεί ένα  ενιαίο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΤΟ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ




Προχώρησε αρκετά η  αναπαλαίωση και αναστήλωση του Μυλωνοπούλειου που πρόκειται να εγκατασταθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους. Το έργο κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει ήδη δώσει μία νέα όψη στην είσοδο της Κύμης από την παραλία.
Το κτίριο παραχωρήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ για είκοσι πέντε χρόνια. Η κυριότητα παραμένει στο Ίδρυμα. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ



Αγαπητέ συντοπίτη,
εκπρόσωπε του Ευβοϊκού λαού στο Εθνικό κοινοβούλιο, έλαβα τις προσωπικές ευχές σου για τις εορτές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς και σε ευχαριστώ γι΄αυτό.
Κατά τα άλλα, που αναφέρεις στη λιτή πράγματι ευχετήρια επιστολή (στο πνεύμα τις συγκυρίας), δεν συμφωνώ.
Δεν συμφωνώ στο ότι...
«έχουμε όλοι δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα».
Γιατί, με τις πράξεις σας ή τις παραλήψεις σας, έχετε φέρει σε απόγνωση μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού και προπάντων την νεολαία, σε σημείο μάλιστα που δεν μπορούν να ονειρεύονται αλλά ούτε και να ελπίζουν.!
Δεν συμφωνώ στο ότι...
«μας απομένει η υποχρέωση να διορθώσουμε λάθη που πλήγωσαν πολλούς και να δουλέψουμε με περισσότερη δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για τον αδύνατο συμπολίτη μας» όπως λέτε.
Γιατί, κάνατε ό,τι ήταν δυνατό, να πάτε στο περιθώριο και στη πείνα τους αδυνάτους, με μια ανάλγητη οικονομική πολιτική στο όνομα δήθεν να σώσετε την Χώρα, και βέβαια, δεν ήταν λάθη η συνειδητή επιλογή σου της ψήφισης του μνημονίου, ούτε του μεσοπρόθεσμου, ούτε των εφαρμοστικών νόμων , ούτε της επιβολής φόρων επί δικαίων και αδίκων, ούτε της μείωσης μισθών και συντάξεων, ούτε η υποθήκευση της χώρας στους ξένους κατακτητές, ούτε η αποσύνθεση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Δεν ήταν λάθος, ήταν ενδοτική πολιτική τις οποίας τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο λαός.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ




Συνεχείς είναι οι αποδείξεις ότι το παζάρι του Αυλωναρίου βρίσκεται στο πυρήνα του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής.  Η αρχή ήλθε με την επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού παζαριού. Μία διοργάνωση που απέσπασε την καθολική επιδοκιμασία, αφού ο Δήμος συνδύασε την ικανοποίηση των  εμπόρων και των επισκεπτών με την κατασκευή έργων υποδομής στον οικισμό των Χανίων. Ακολούθησε η  κατανομή από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ ποσού 140.000 ευρώ ,εκ των οποίων το 25% θα βαρύνει οικονομικά τον Δήμο , για την αναβάθμιση του παζαριού. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 ΔΕΚ 2011 παρουσιάστηκε η μελέτη της αναβάθμισης του και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, και με τη θετική ψήφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γ. Θεοδώρου.
Σύμφωνα με την μελέτη θα στεγαστεί ο χώρος του παζαριού που  σήμερα κατασκευάζονται  τα ξύλινα παραπήγματα. Το υλικό της μελέτης, μετά από συζήτηση και για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μεγάλης θερμοκρασίας, δεν θα είναι από γαλβανισμένη λαμαρίνα αλλά από πάνελς (θερμομονωτικό υλικό). Τα στέγαστρα θα   μπορούν να αποσυνδέονται-απομακρύνονται, αλλά αυτό θα γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!!!



Έχουν σκάσει στην ΑΓΕΤ που δεν δίνει η πολεοδομία μια άδεια αναγκαία για να ανοίξει ο δρόμος στην καύση του RDF. Το πολεοδομικό γραφείο της Κύμης  επικαλείται  φόρτο εργασίας  και έλλειψη προσωπικού ενώ ο προϊστάμενος συνεχίζει την αναρρωτική του άδεια. Ευχόμαστε περαστικά.
Η Εταιρία απειλεί με μηνύσεις και το κίνημα κατά της καύσης του RDF παραμένει σιωπηρό. Έχει δέσει τον γάιδαρό του ή μήπως ήρθε η αγωνιστική κόπωση; Είδομεν.
Προς το παρόν η μοναδική ελπίδα είναι η σθεναρή αντίσταση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά ο οποίος έχει διαμηνύσει στην ΑΓΕΤ ότι όσο είναι Δήμαρχος δεν θα καεί το RDF στο Αλιβέρι. Κράτα γερά Δήμαρχε!!!

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ;

 Στην εφημερίδα  «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» διαβάσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα καταγγελία. Σκάνδαλο στην ΑΓΕΤ. Στελέχη της Επιχείρησης είχαν στήσει «εταιρία» και θησαύριζε από τις προμήθειες του εργοστασίου. Μάλιστα πρόκειται για στελέχη που είχαν πρωτοστατήσει  στον αγώνα  για το RDF. Δεν διευκρινίζεται από ποια μεριά.  Όπως και να είναι η αλήθεια πρέπει να λάμψει και η ενημέρωση από όσους την έχουν να είναι άμεση και λεπτομερής. Τίποτε δεν πρέπει να μείνει κρυφό. Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ!!!



Τα Χάνια του Αυλωναρίου είναι πάντοτε χώρος συγκέντρωσης περιπλανώμενων άστεγων τσιγγάνων. Η παρουσία τους προκαλούσε πάντα την αγανάκτηση των κατοίκων, παρότι στα Χάνια ζουν και ντόπιοι τσιγγάνοι. Συνήθως κατασκηνώνουν μπροστά στο Άγιο Δημήτριο όπου εκτός από το νερό βρίσκουν και χώρο για να απλώσουν την μπουγάδα τους. Άλλος τόπος κατασκήνωσης είναι ο χώρος του Παζαριού. Οι κάτοικοι συνήθως επιδίδονται στο κυνήγι  των τσιγγάνων καλώντας την αστυνομία ή τους τοπικούς άρχοντες. Συνήθως παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού.
Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Παραχώρησε το δημοτικό χώρο που είχε κάποτε διαμορφωθεί ως πάρκο στον δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο (ένα τμήμα του μόνο) στην άκρη του οικισμού των Χανίων όπου έχουν τοποθετηθεί και όργανα της παιδικής χαράς.  Εκεί έχουν φτιάξει τα πρόχειρα καταλύματα τους για να περάσουν τον χειμώνα, έχουν πολύ χώρο για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα χωρίς να κλείνουν τον δρόμο και άφθονο νερό από τον δήμο για να ζήσουν σαν άνθρωποι.  Έτσι όσοι περιπλανώμενοι άστεγοι τσιγγάνοι το επιθυμούν μπορούν να βρουν σίγουρο και ασφαλές καταφύγιο. Μόνο πρόβλημα ίσως είναι ο κίνδυνος από το ποτάμι. Πιστεύουμε όμως ότι και γιαυτό θα υπάρξει φροντίδα.
Μπράβο Δήμαρχε, Μπράβο κ. Θωμά είστε και στην κοινωνική φροντίδα πρωτοπόρος.

ΑΓΑΠΟΥΛΑ… ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ!!!



Διαβάζουμε  στην στήλη «Σχολιασμοί», σελ. 15 της εφημερίδας « ΠΟΛΙΤΗΣ» φ.26 (Νοέμβρης 2011) που επιμελείται ο κ. Κ. Μπατσακούτσας «Πρόσεχε αντιδήμαρχε! Φίδι κολοβό είναι έξω από την πόρτα σου…. Στην πρώην ΔΕΥΑΤ, 20 έγχρωμα φιδάκια, σκάβουν τρύπες και εμποδίζουν ποικιλοτρόπως το έργο της. Ας  έχει το νου του ο νέος διευθυντής….»
Από ότι καταλάβαμε ο Αντιδήμαρχος κινδυνεύει. Εκτός από τα 20 έγχρωμα φιδάκια που μάλλον είναι εργαζόμενοι, υπάρχει ένα φίδι που είναι κολοβό έξω από την πόρτα του Αντιδήμαρχου. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο!!!.
Επίσης μάθαμε ότι υπάρχει και νέος διευθυντής αλλά δεν ξέρουμε το ονοματάκι του. Βλέπετε ο νέα ΔΕΥΑ απαξιεί να αναρτήσει τις αποφάσεις στο Διαύγεια.
Ευτυχώς  που υπάρχει ο σχολιασμός τύπου « κουκούλας».
Αγαπούλα την κουκούλα!!!

ΑΓΑΠΟΥΛΑ…ΠΟΥΛΑ!!!


Τα γνωστά αποκαϊδια


Διαβάζουμε στην στήλη «Σχολιασμοί», σελ. 15 της εφημερίδας « ΠΟΛΙΤΗΣ» φ.26 (Νοέμβρης 2011) «Πρόσεχε Δήμαρχε! Τα αποκαϊδια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχουν βαθιές ρίζες, στο έχουμε ξαναπεί. Προσπαθούν να σε εκθέσουν και να δυσκολέψουν το έργο σου»
Μα είναι δυνατόν να τρομάζει τον ατρόμητο Δήμαρχο με τα αποκαίδια; Μάλλον  σαν προειδοποίηση ακούγεται. Κατά άλλα: Αγαπούλα… πούλα

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


Διαβάζουμε στην στήλη «Σχολιασμοί», σελ. 15 της εφημερίδας « ΠΟΛΙΤΗΣ» φ.26 (Νοέμβρης 2011) που επιμελείται ο κ. Κ. Μπατσακούτσας:
«Πλιάτσικο γίνεται στους τάφους και στα αρχαία που αποκαλύπτονται κατά τις ανασκαφές για το εργοστάσιο της ΔΕΗ που συνεχίζονται ακόμα. Οι βραδινές ανασκαφές χωρίς παρουσία αρχαιολόγου έχουν αποκαλύψει τάφους με χρυσά κτερίσματα και αγγεία, η τύχη των οποίων άγνωστη…. Οι πληροφορίες και τα σχόλια που ακούγονται είναι ανατριχιαστικά αν είναι αλήθεια. Άλλωστε όπως λέει ο λαός μας, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Αλίμονο! Μία ολόκληρη πολιτεία καταστράφηκε για ένα κομμάτι ψωμί»
Αν είναι έτσι οι γνωρίζοντες ή οι υποψιαζόμενοι ενημέρωσαν τον εισαγγελέα; Διαπιστώνουν έγκλημα και περιμένουν; Τι;  να ξημερώσει; Ας καλέσει ο κ. Εισαγγελέας τον υπεύθυνο της εφημερίδας να του πει τι ακούγεται και τι γνωρίζει. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Αυτή είναι η Οικία Παπανικολάου που
 ανήκει στο Ινστιτούτο και
προορίζεται για έδρα του και Μουσείο


ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ.

Αυτό το κτίριο φωτογραφίζεται 
στην ιστοσελίδα
 του Ινστιτούτου  ως Οικία Παπανικολάου
Όταν μας εξήγησε ο φίλος από την Κύμη τι τρέχει με το «Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων», δηλαδή για το κτίριο του Ινστιτούτου Παπανικολάου δεν πιστεύαμε ότι μας λέει αλήθεια. Αν είναι δυνατόν το κτίριο που αποκαλέσαμε «Πολλαπλών Χρήσεων» αφού εκεί στεγάζεται και ο Κυνηγητικός Σύλλογος και παλιά η ΔΕΥΑ και τώρα ο ΟΑΕΔ να μην είναι η «οικία Παπανικολάου». Αποκλείεται, εδώ και  τόσα χρόνια στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Παπανικολάου κάτω από τον τίτλο «Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» υπάρχει η μοναδική φωτογραφία αυτού του κτιρίου ενώ από την διατύπωση του κειμένου έντεχνα περνά η εντύπωση ότι αυτό είναι το σπίτι του Μεγάλου Ευεργέτη της Ανθρωπότητας. Ποιος να διανοηθεί ότι το εικονιζόμενο σπίτι η μόνη σχέση που έχει με τον Παπανικολάου είναι ότι υπάρχει στην ίδια γειτονιά, κάτω από τον Άγιο Αθανάσιο και  ότι μαζί με άλλες σχετικές ή άσχετες υπηρεσίες και δραστηριότητες φέρεται να στεγάζει προσωρινά το Ινστιτούτο Παπανικολάου, παρότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να ενημερώνει. Λέγεται ότι είναι ζήτημα εάν το περίφημο Ινστιτούτο διαθέτει δικό του γραφείο, με έναν υπολογιστή και δύο καρέκλες.
Το πραγματικό σπίτι του Γιώργου Παπανικολάου το οποίο προορίζεται για Μουσείο και έδρα του Ινστιτούτου επισκευάζεται εδώ και τρία χρόνια.  Σήμερα, επιτέλους με την νέα του στέγη και τα μπετά που έπεσαν στο εσωτερικό του αλλά απέχει πολύ από το να γίνει χρηστικό. Λέγεται μάλιστα ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν με χρηματοδότηση από την ΔΕΣΦΑ ή την ΔΕΗ, δηλαδή από τα ανταποδοτικά που δίνονται για τα εργοστάσια του Αλιβερίου. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτό γίνεται ελέω Καλλικράτη που κάποιοι πριν λίγους μήνες τον ξόρκιζαν.
Απάτη λοιπόν η φωτογραφία για την οικία Γ. Παπανικολάου. Γιαυτό ας τρέξουν να την αλλάξουν, αρκετό το ρεζιλίκι. 
Περισσοτερες Φωτογραφίες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΒΡΥΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ: ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Αναγνώστης από το Λάλα (Νεοχώρι) μας έστειλε στο email  την φωτογραφία από την Βρύση της Νικολέτας γράφοντας «Περιμένω πάνω από τρεις μήνες να γίνει κάτι με το πρόβλημα που ανέφερα για την Βρύση της Νικολέτας. Στο χαντάκι που διασχίζει τον  δρόμο και διοχετεύει τα νερά της βρύσης στο ρέμα κάποιοι έκλεψαν τις σχάρες. Μάλλον τσιγγάνοι. Μετά από αρκετό καιρό κάποιος εδέησε και έβαλε την κόκκινη ταινία κλίνοντας τον μισό δρόμο και τοποθετώντας στον κάδο στην μέση. Πέρασαν τρεις μήνες και η εικόνα παραμένει η ίδια. Εν τω μεταξύ από τον άλλο μισό δρόμο δεν μπορεί να περάσει ΙΧ χωρίς τον κίνδυνο να κτυπηθεί από  τις παλλόμενες σχάρες ενώ εάν περάσει μηχανάκι που δεν γνωρίζει το πρόβλημα ο οδηγός θα βρεθεί στην καλύτερη περίπτωση στο νοσοκομείο.
Πρέπει να περιμένουμε ως τον Μάιο, στην γιορτή της Νικολέτας για να αποκατασταθεί ο δρόμος, να τοποθετηθούν νέες σχάρες και να επιδιορθωθούν αυτές που έμειναν , οι  οποίες όπως φαίνεται είναι άχρηστες και για τους κλέφτες.» Μήπως και γιαυτό φταίει ο «Καλλικράτης»;

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΩΤΙΣΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΗΛΙΧΟΥ ΣΤΟ DANCING ON ICE

Η Αλιβεριώτισσα Ιωάννα Πηλιχού και ο Αntriy πήραν χθες την μεγαλύτερη βαθμολογία που έχει δοθεί έως τώρα στο show και βάζει πλώρη για το βάθρο της νικήτριας.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΚΚΟΥΣ ΣΤΟΜΙΟ-ΠΛΑΤΑΝΑ



Απόψε στις 9 το βράδυ ένα αυτοκίνητο περνώντας από το σημείο που λειτουργεί μόνο μία λωρίδα λόγω των προ τριετίας καταπτώσεων, έφυγε από την πορεία του και κτύπησε στις μπάρες οι οποίες το συγκράτησαν και έπεσε στα βράχια και την θάλασσα.  Όπως ήταν εύλογο μέχρι την απόσυρσή του ο δρόμος παρέμεινε κλειστός με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των διερχομένων οδηγών και επιβατών,
Φαίνεται ότι κάθε μεγάλη γιορτή σε αυτό το σημείο κάτι θα γίνεται. Πριν από τρία χρόνια το Πάσχα μία νεαρή κοπέλα έχασε το πόδι της, πέρσι το Πάσχα τα φανάρια ήταν σβηστά εν μέσω της κόντρας Μπουραντά – Θωμά, σήμερα, Χριστούγεννα παρά λίγο να έχουμε τα χειρότερα.
Αντί να θυμόμαστε τον δρόμο κάθε φορά που κάτι τραγικό θα συμβεί ας σπεύσουν οι αρμόδιοι και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την έναρξη των έργων τώρα που υπάρχει τουλάχιστον μειοδότης ανάδοχος. Ας φροντίσουν να μην βρεθούμε στο ίδιο θέαμα και το Πάσχα του 2012.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Χριστούγεννα, πρωτούγεννα,πρώτη γιορτή του χρόνου
για βγάτε δέτε μάθετε, όπ΄ο Χριστός γεννιέται,
γεννιέται και ανατρέφεται με μέλι και με γάλα.
Το μέλι  το τρώνε οι άρχοντες, το γάλα οι αφεντάδες.
Κι ανοίχτε τα κοντάκια σας τα κατακλειδωμένα
και δος τε μας τον κόπο μας απ΄το χρυσό πουγγί σας


Τι αν είστε από τους πλούσιους φλουριά μη τα λυπάστε
κι αν είστε απ΄τους παμφτωχους ένα ζευγάρι κόττες
και σας καληνυχτίζομε πέστε να κοιμηθείτε ,
ολίγον ύπνον πάρετε και πάλι σηκωθείτε,
στην εκκλησιά να τρέξετε μ όλη την προθυμία
και του Χριστού ν΄ακούσετε τη θεία Λειτουργία
Αμήν  και Χρόνια Πολλά



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΝΑΠΟΛΗ


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ;


ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ
ΠΑΤΗΣΕ  ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΑ


Την είδηση αντιγράφουμε και αναμεταδίδουμε από την σελίδα του facebook " AVLONARI,such a lovely place", όπως και την φωτογραφία.
"Θανατηφόρο δυστύχημα το απόγευμα στα Κόσκινα.Δυο μετανάστες,ξαδέρφια, που ζούσαν στην περιοχή μας έπεσαν με το αυτοκίνητο τους πάνω σε κολόνα.Αμέσως στο συμβάν έσπευσε η πυροσβεστική Αλιβερίου που μετά από λίγη ώρα τους απεγκλώβισε.Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου,δυστυχώς για τον έναν όμως ήταν πολύ αργά.Ο 28χρονος Πακιστανός σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και οι δυο μετανάστες μετέβαιναν στα Κόσκινα για να δουν συμπατριώτες φίλους τους.Πριν λίγο καιρό,ο συνοδηγός που γλίτωσε είχε δανειστεί χρήματα από γνωστούς και είχε εξαφανιστεί στην Αθήνα.Όταν κατάλαβε το λάθος του με την τηλεφωνική βοήθεια από τους δικούς του ζήτησε συγνώμη και είχε ξαναεπιστρέψει.Δυστυχώς,η μοίρα όμως του έπαιξε παιχνίδι αφού έχασε τον αγαπημένο του ξάδερφο"