Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝNΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.



Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες» κ. Γιάννης Σιαγιάννης ζητά με επιστολή  που απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο κ. Θωμά την κατάθεση οικονομικών στοιχείων που αναφέρονται στο τι παρέλαβε αλλά και στην οικονομική διαχείριση του 2011. Όπως επισημαίνει δεν είναι δυνατόν να συζητείται Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου χωρίς την γνώση των πραγματικών οικονομικών δεδομένων.
Αναμένεται η αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος έχει υποχρέωση εντός μηνός αλλά εν προκειμένω πριν από την συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό να καταθέσει εγγράφως τα στοιχεία αυτά στο δημοτικό συμβούλιο. Η  κατάθεση του Επιχειρησιακού Σχεδίου πλέον έχει προθεσμία μέχρι τις 30-9-2012 Είναι παράλογο να περιμένει ο κ. Σιαγιάννης έως τότε.  Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή από το Δελτίο Τύπου του κ. Σιαγιάννη.


«Οι όποιοι προβληματισμοί με βάση τη κατατεθείσα, από την ΤΕC  Συμβουλευτική, πρόταση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου θα καταλήξει στη κατάρτιση του Επιχειρησιακού του Σχεδίου για τη χρονιά του 2012.
Ακόμα και με τη παρούσα εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου , αποτελούν μια κορυφαία, ουσιαστική διαδικασία που μέσα από την κινητοποίηση τοπικών δυνάμεων, φορέων, συλλόγων, αλλά και κάθε ενεργού πολίτη, ο  Δήμος μπορεί να αποκτήσει τους αναπτυξιακούς άξονες με τους οποίους θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια.
Σ’ αυτή τη κορυφαία όμως διαδικασία Δημοκρατικού προγραμματισμού, είναι απόλυτα απαραίτητο και υποχρεωτικό να γνωρίζουν όλοι, πολύ δε περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο τα οικονομικά χαρακτηριστικά του Δήμου της 1-1-2011, αλλά και τα σημερινά με βάση την οικονομική διαχείριση της χρονιάς που πέρασε (2011) για την οποία έχετε την ευθύνη.
κ. Δήμαρχε,
1) Επειδή επί ένα χρόνο παρά τα επιτακτικά αιτήματα του συνόλου της Αντιπολίτευσης προκλητικά εκωφεύσατε και ουδέποτε προσκομίσατε τα Δημόσια στοιχεία τα οποία σας ζητηθήκαν , και τα οποία αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη σοβαρής, ώριμης και διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.
2) Επειδή η παρελκυστική αυτή τακτική σας, που έχει  αποκρύψει απ’ το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου τα στοιχεία, για λόγους που μόνο εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, καθιστά αναξιόπιστη κάθε διαδικασία οικονομικού προγραμματισμού.
3) Επειδή η σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου απαιτεί γνώση όλων των οικονομικών παραμέτρων και σαφούς απεικόνισης και προβολής της κατάστασης του Δήμου.
Σας ζητώ σε εύλογη προθεσμία και πάντως πριν την  διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου να μας χορηγήσετε – όπως και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης – τα παρακάτω στοιχεία:
1)Τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τους τ. Δήμους  Ταμυναίων,  Δυστίων,  Αυλώνος, Κονιστρών και Κύμης.
2)Τι παραλάβατε την 1-1-2011 σε κάθε Δημοτική ενότητα και συνολικά.
3)Τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου.
4)Το βαθμό υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του 2011 στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
5)Τις οικονομικές εισροές του 2011 από το πρόγραμμα Θησέας (περασμένων ετών),  τις ενταλματοποιήσεις και σε ποια έργα.
6)Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων των ανταποδοτικών της ΔΕΗ (πέραν της απόφασης του 2010), της ΑΓΕΤ , της ΜΕΤΚΑ, ή όποιας άλλης ενίσχυσης και που αυτές διατέθηκαν.
7)Τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη της αιολικής ενέργειας και πως αυτά κατανεμήθηκαν.
8)Τα ανταποδοτικά έσοδα της Καθαριότητας.
9)Τα ανταποδοτικά έσοδα της Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
10)Τις πληρωμές των ΔΕΥΑ(ύδρευση - αποχέτευση) μέχρι τις 31-10-11 και αυτές της ΔΕΥΑΚΑ από 31-10-11 έως 31-12-11.
11)Ποιο το χρέος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  - Αποχέτευσης  και εάν υπάρχει πιθανό πλάνο βιωσιμότητας  της.
12)Τα τιμολογημένα και μη, καθώς  και τα ενταλματοποιημένα χρέη του Δήμου σε τρίτους (επαγγελματίες, εργολήπτες , Δημόσιο , ΙΚΑ κλπ).
Για την ουσιαστική και υποχρεωτική ενημέρωση των Δημοτών με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον και το μέλλον του Δήμου, σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα.
                                                                                                                Για τη Δημοτική Παράταξη
                                                                                                                    ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ’
                                                                                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου