Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ


Το Δ.Σ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 12/03/2012, ασχολήθηκε με την απογραφή έναρξης των οικονομικών  και πάγιων στοιχείων, των πρώην Δήμων που συγκρότησαν τον νέο Καλλικρατικό  Δήμο.
   Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3852/2010 (Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ  ),  της υπουργικής απόφασης 74445/29/12/2010  και της   εγκυκλίου   5   /12-01-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών( ΥΠΕΣΑΗΔ), η ολοκλήρωση της απογραφής έναρξης των συνενούμενων Δήμων, έπρεπε να είχε περατωθεί μέχρι της 28-02-2011 και να έχει εγκριθεί από το Δ.Σ, σε ειδική συνεδρίαση  μέσα στον Μάρτιο του 2011 .
Το Δ.Σ, όπως όφειλε  από τον Ιανουάριο του 2011 είχε αποφασίσει ομόφωνα τη συγκρότηση Επιτροπής απογραφής και τον ορισμό ορκωτών λογιστών.   
Παρόλα αυτά,  βρεθήκαμε ένα χρόνο μετά από τον προβλεπόμενο, να συζητάμε  τον απολογισμό των πρώην Δήμων, όχι σε ειδική συνεδρίαση  αλλά σε συνεδρίαση με ημερήσια διάταξη 19(δεκαεννέα) τακτικών θεμάτων,  αλλά και τεσσάρων προ ημερήσιας διάταξης.  Μια μαραθώνια συνεδρίαση εκτός κανονισμού, διάρκειας εξίμιση (6 ½ )  ωρών .
Ποιοι ήταν οι λόγοι που ‘’ υποχρέωσαν ‘’  το Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή να καθυστερήσει’’  ηθελημένα και παράνομα την απογραφή ;

 Γιατί η Επιτροπή απογραφής ολοκλήρωσε το έργο της στης 6-02-2012 με αποτέλεσμα να ανατεθεί ο έλεγχος στους ορκωτούς λογιστές στης 9-02-2012 ;
Τα οικονομικά δεδομένα  , του πρώην Δήμου Ταμυναίων που επικαλείται ο Δήμαρχος  ως δικαιολογία για την καθυστέρηση , ήταν γνωστά από τις αρχές του 2011 και έχουν ληφθεί  ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ και  της Οικονομικής Επιτροπής για την επίλυση τους .
Μήπως η καθυστέρηση αυτή , με την επίκληση των  οικονομικών προβλημάτων του πρώην Δήμου Ταμυναίων , αποτελεί  ‘’συνειδητή επιλογή’’ για το ‘’μαγείρεμα’’ των οικονομικών στοιχείων του πρώην Δήμου Κύμης ;
Άλλωστε και από την απογραφή,  με τον τρόπο που έγινε και παρά τα λεγόμενα του  Δημάρχου , διαπιστώνεται ότι ο πρώην Δήμος Κύμης,  έχει το 42,8 % του συνολικού χρέους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Στην έκθεση των ορκωτών λογιστών για την απογραφή , αναφέρεται ότι το Δ.Σ του πρώην Δήμου Κύμης , έχει εγκρίνει  τον απολογισμό της χρήσης του 2010, ο οποίος συνοδεύεται από έκθεση των ιδίων ορκωτών λογιστών , σε συνεδρίαση της 30-12-2010  και μάλιστα όπως φημολογείται χωρίς απαρτία.
Αποτελεί παγκόσμια  πατέντα και πρωτοτυπία , να γίνεται απολογισμός οικονομικής χρήσης πριν από την λήξη του οικονομικού έτους .
Πόσο νόμιμο άραγε είναι κάτι τέτοιο ;
Τον τελευταίο χρόνο στο Δήμο μας , έχουν εκδοθεί δεκάδες δικαστικές αποφάσεις , που αφορούν  κυρίως  τον πρώην Δήμο Κύμης, όπου επιδικάζονται διάφορα ποσά, αφού εκτός  των άλλων , ο πρώην Δήμος Κύμης και ο Δήμαρχος ήταν μπαταχτζήδες  , και δεν πλήρωναν τις οφειλές .
Μάλιστα σ’ όσους επαγγελματίες της περιοχής  ζητούν και σήμερα τα χρήματα από τις οφειλές  των  πρώην Δήμων , αρνείται να τις καταβάλλει  και τους προτρέπει να προσφύγουν δικαστικά για να τα διεκδικήσουν . Δηλαδή γίναμε σε περίοδο κρίσης η χαρά των Δικηγόρων , τόσο για τους πιστωτές αλλά κυρίως για τον Δήμο . Αφού πέρα από τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα , ο Δήμος καταβάλλει και αμοιβές σε συγκεκριμένους φίλους και συγγενείς δικηγόρους.
Και, επειδή αυτό βολεύει το Δήμαρχο , να γίνονται πληρωμές από  τον νέο Δήμο , παράτυπα και παράνομα οι δικαστικές αποφάσεις αφού έχουν εκδοθεί μέσα στο 2011 τις χρησιμοποιεί στην απογραφή του 2010 , για να μειωθεί το έλλειμμα του πρώην Δήμου Κύμης?????  Αποπληρώνει  δε  με αποφάσεις ειρηνοδικείων , αν οι δικαιούχοι , είναι φίλοι και ημέτεροι . Εάν δεν αφορούν τον πρώην δήμο Κύμης ή δεν είναι φίλοι και ημέτεροι,  ασκεί κάθε ένδικο μέσο για να καθυστερήσει την   αποπληρωμή τους .
Σ’ όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε,  τις πολλές ‘’περίεργες και αδιαφανείς ‘’ αναθέσεις και κατατμήσεις έργων και εργασιών, σε κάθε  λογής  ‘’ημετέρους  φίλους και συγγενείς’’. Πολλά κυκλοφορούν γ’ αυτές τις αναθέσεις.
Κάποιοι λένε ότι είναι μη τιμολογημένες εργασίες παρελθόντων ετών ή εξοφλήσεως διαφόρων προεκλογικών  γραμματίων και υποχρεώσεων .
Ακόμα σ’ άλλους ανατίθενται εργασίες ή έργα και άλλοι τα εκτελούν .
Φροντίζουν σκόπιμα να αναρτούν ετεροχρονισμένα τις αποφάσεις στο πρόγραμμα ‘’ Διαύγεια ‘’  του Υπουργείου εσωτερικών , μόνο αφού θεωρητικά έχουν υλοποιηθεί οι εργασίες ή τα έργα , έτσι ώστε , να μην μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος κατά την διάρκεια της εκτέλεσης .
Έτσι το πρόγραμμα Διαύγεια για τον Δήμο μας αποτελεί πρόγραμμα συσκότισης . Ετεροχρονισμένη ανάρτηση αποφάσεων ,  κυρίως αναθέσεων , μόλις δύο ( 2 )  αναρτήσεις αποφάσεων για την ΔΕΥΑΚΑ , διπλές και τριπλές αναρτήσεις των ίδιων αποφάσεων . (Τι σημαίνει αυτό άραγε ) ;
Αυτή η αδιαφανής , παράνομη και παράτυπη λειτουργία του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής , γνωστές και από το παρελθόν , δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση να συνεχιστεί .
Η   εύλογη ανοχή που δόθηκε στη Δημοτική αρχή, το πρώτο χρονικό διάστημα , για την καλλίτερη οργάνωση και λειτουργία του νέου Δήμου , εκλήφθηκε από τον Δήμαρχο ως αδυναμία , με αποτέλεσμα  να εφαρμόσει την γνωστή πρακτική του.
Τα ψέματα τελείωσαν ,όμως .
Καλούμε όλες τις παρατάξεις, της αντιπολίτευσης του Δήμου,  τις υγιείς δυνάμεις και τους Δημότες , σε ένα κοινό αγώνα για να επικρατήσει η διαφάνεια η νομιμότητα και η χρηστή διοίκηση στο Δήμο μας.
Στη πατρίδα μας και τον τόπο μας, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Ούτε το μνημόνιο ούτε η αντιμνημονιακή  κρητική θα δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός , ο οποίος πολύ σύντομα θα κληθεί και θα δώσει την δική του Δημοκρατική απάντηση .
Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς θα αγωνιστούμε με η χωρίς το μνημόνιο , για να επικρατήσει η διαφάνεια , η νομιμότητα και η χρηστή διοίκηση στον τόπο μας . Αυτό είναι υποχρέωση όλων μας . Διότι οι αδιαφανείς ‘’νόμιμες και ηθικές’’ πολιτικές πρακτικές  των ‘’ αιρετών   αρχόντων ‘’ που επικράτησαν όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια , ήταν  η κυρίαρχη αιτία για όσα βιώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου