Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ



Μετά από 15μηνη προκλητική καθυστέρηση και κατ΄ ουσία ανεξήγητες διαδοχικές αναβολές το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Δ. Σ. του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ασχολήθηκε με την Απογραφή και τον ισολογισμό έναρξης 1-1-2011 του νέου Δήμου.
Η συνεδρίαση αυτή του Δ.Σ. αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της αποφυγής συζήτησης της Απογραφής των οικονομικών στοιχείων των τ. Καποδιστριακών Δήμων και στην πραγματικότητα διέγραψε το ‘’κάλπικο πλεονέκτημα’’ του κ. Θωμά.
Ο κ. Θωμάς περιφέροντας  τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό και την πολιτική του εμπάθεια ‘’φόρτωνε’’ επί 15 μήνες τα χρέη στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους πλην του δικού του.
Στην πράξη με βάση τη γενόμενη απογραφή ο κ. Θωμάς ‘’κουβάλησε’’το 42,7% του συνολικού ονομαστικού χρέους του νέου Καλλικρατικου Δήμου.
Επί 15 μήνες παραποιώντας ρητορικά τα στοιχεία και συντηρώντας προς ίδο όφελος ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα προσπάθησε να αποκρύψει την σκληρή γι’ αυτόν πολιτική πραγματικότητα.
Ένας Δήμαρχος που άφησε πίσω του έναν υπερβολικά χρεωμένο Καποδιστριακό Δήμο . Είναι προφανές ότι οι κενολογίες και παρακαταθήκες ‘’πλούσιου έργου’’ δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά από 15 μήνες η  παρουσιασθείσα Απογραφή θα ήταν μια ολοκληρωμένη μελέτη. Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο.
Δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν τα παρουσιαστικά στοιχεία των ΔΕΥΑ (Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης ) και έτσι δεν υπάρχει συνολική κατάσταση για την περιουσία του νέου Δήμου κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο.
Οι αποσβέσεις των παγίων περιουσιακών στοιχείων δεν απεικονίζουν το ύψος της αξίας ανά Δήμο με ενιαίο μέθοδο υπολογισμού και εμφανίζεται ανακριβώς ο τ. Δήμος Κύμης να διαθέτει το μισό της περιουσίας του νέου Δήμου !!
Στα παραπάνω συμφώνησαν!!! και οι Ορκωτοί Λογιστές που έκαναν τον έλεγχο της  σχετικής μελέτης αποδεχόμενοι τις ανακριβείς  μεθόδους υπολογισμού.
Οι σκόπιμες παραλείψεις και ασάφειες για την επιχορήγηση και επιδότηση παλαιών έργων που θα μπορούσαν να μειώσουν το  χρέος παραμένουν . Περιμένουμε από τον κ. Θωμά να  μας καταθέσει αν ήρθαν , πως χρησιμοποιήθηκαν και τι πληρώθηκε και που από αυτές τις επιχορηγήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως τον Καποδιστριακό Δήμο του.
Η Παράταξη μας μετά τα παραπάνω καταψήφισε την Απογραφή (όπως το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης) θεωρώντας την απολύτως πρόχειρη, ελλιπή, ανακριβή αλλά και δεξιοτεχνικά στοχευμένη.
Συμβουλεύουμε τη Δημοτική Αρχή να εντάξει επιτέλους στην πρακτική της, τις λέξεις Διαφάνεια, Απολογισμός, Ειλικρίνεια, Νοικοκύρεμα, Σεμνότητα, Σοβαρότητα και κυρίως Νομιμότητα πριν είναι αργά για το οικονομικό μέλλον του Δήμου μας.
Το συμφέρον του τόπου απαιτεί τα Αυτονόητα και Υποχρεωτικά.!
Σημ. Παραθέτουμε πίνακα με επεξεργασία των στοιχείων που κατέθεσε η Παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου