Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.



Δόθηκαν αυτές τις ημέρες στη δημοσιότητα οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών προσώπων  με βάση τους ταχυδρομικούς κώδικες  του τόπου  κύριας ή επαγγελματικής κατοικίας του φορολογούμενου. Τα δεδομένα αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί  αποδεικνύουν την συρρίκνωση  του εισοδήματος αλλά και τις διαφορές μεταξύ των περιοχών. Τόσο στην Στερεά Ελλάδα όσο και ειδικότερα στην Εύβοια περιοχές με μεγαλύτερο μέσον όρο αναδεικνύονται εκείνες στις οποίες  λειτουργούν μεγάλες ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ) όπως στην Φθιώτιδα η Λάρυμνα με την ΛΑΡΚΟ, στην Βοιωτία τα Αντίκυρα με το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ  και στην Εύβοια το Αλιβέρι με την ΔΕΗ κυρίως αλλά και την ΑΓΕΤ. Περιοχές δηλαδή που υπάρχει εργασία και καλύτερες αποδοχές σε σχέση με άλλες περιοχές που τις μαστίζει η ανεργία ή διαβιώνει κατά βάση πληθυσμός χαμηλοσυνταξιούχων και πενιχρών εισοδημάτων. Σε ολόκληρη την Εύβοια κατατέθηκαν 107.100 Δηλώσεις εισοδήματος, το συνολικό δηλωθέν εισόδημα είναι 1.995.456.972 ευρώ και το μέσον δηλωθέν εισόδημα είναι 18.632 Ευρώ.
Από τα παρακάτω πίνακα που αφορά την Εύβοια φαίνεται ότι το Αλιβέρι είναι η περιοχή με το υψηλότερο μέσο όρο ετήσιου εισοδήματος, ακολουθεί η Χαλκίδα και η Σκύρος και ακολουθούν Αρτάκη, και Βασιλικό που υπερβαίνουν τον μέσο όρο του Νομού ενώ η Αμάρυνθος και η Κύμη υπολείπονται αυτού ακολουθούμενες από το Αυλωνάρι και την Ερέτρια. Όλες οι άλλες περιοχές έχουν μέσο όρο κάτωαπό 17.000 ευρώ . Στην περιοχή  του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο Αλιβέρι συγκεντρώνεται επίσης και ο μεγαλύτερος αριθμός  φορολογικών δηλώσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρονται ανά ταχυδρομικό κωδικό.
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην πρώτη στήλη το όνομα της περιοχής, στη δεύτερη ο ταχυδρομικός κωδικός, στην τρίτη ο αριθμός των δηλώσεων, στην τέταρτη το μέσος όρος εισοδήματος ανά φορολογούμενο και στην πέμπτη στήλη το συνολικό ποσόν του δηλωθέντος εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου