Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (ΑΥΛΩΝΟΣ)



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Συνενώσεις Ειρηνοδικείων.
Προς το
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πληροφορηθήκαμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με την οποία προτείνεται η κατάργηση του ειρηνοδικείου Αυλωναρίου και η μεταστέγαση του στην Κύμη. Η απόφαση αυτή αγνοεί κρίσιμα επιχειρήματα τα οποία συνηγορούν στη διατήρηση του ειρηνοδικείου Αυλωναρίου. Συγκεκριμένα:
1.- Πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο (μοναδικό από όλα τα υφιστάμενα, αφού ανακαινίσθηκε ριζικά το προηγούμενο καλοκαίρι, είναι ένα κτιριακό κόσμημα όχι μόνο για την Εύβοια αλλά για όλη την Ελλάδα, αφού διαθέτει ακόμα και υποδομές (ράμπες και τουαλέτες) για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντίθετα, τα άλλα ιδιόκτητα κτίρια είναι παλαιά, έχουν χρόνια να συντηρηθούν, δεν έχουν ούτε δυνατότητα να υποδεχτούν κατασκευές που θα εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες).
2.- Η δυνατότητα επέκτασης του (μοναδική από όλα τα υφιστάμενα Είναι ισόγειο, κτισμένο σε οικόπεδο που έχει έκταση 800 περίπου τμ, και μπορεί με λίγες δαπάνες να επεκταθεί, ακόμα και να προστεθεί όροφος και έτσι να διπλασιασθεί η επιφάνεια του. Αντίθετα, τα άλλα κτίρια Κύμης και Αλιβερίου, έχουν την ίδια επιφάνεια με το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου αλλά κτισμένη σε δύο ορόφους, που καλύπτει όλη την επιφάνεια του οικοπέδου. Τα κτίρια αυτά ούτε τις σημερινές κτιριακές ανάγκες της δικαιοσύνης μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε έχουν δυνατότητα επέκτασης. Εάν επιλεγούν το Αλιβέρι και η Κύμη πρέπει να μισθώσετε κτίρια για να λειτουργήσουν αμέσως και να κατασκευάσετε απαρχής καινούργια κτίρια.
3.- Χωροταξική κατανομή (στο κέντρο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου) Απέχει 22 χιλιόμετρα από την Κύμη και 20 χιλιόμετρα από την Κύμη. Έτσι είναι το Ειρηνοδικείο που θα επιφέρει την μέση επιβάρυνση στη μετακίνηση των πολιτών από Κύμη προς Ειρηνοδικείο και από Αλιβέρι από Ειρηνοδικείο.
4.- Κυκλοφοριακή άνεση Το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου έχει την δυνατότητα να υποδεχτεί με ευχέρεια την κυκλοφορία και στάθμευση αυτοκινήτων.
Σε αντίθεση με τα Ειρηνοδικεία Κύμης και Αλιβερίου που έχουν ανυπέρβλητα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας και σήμερα.
Τα επιχειρήματα μας αποδεικνύονται και από το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό
Σε μία εποχή κρίσης, που το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και δυσεύρετο δεν μπορεί να αγνοηθούν ούτε οι υφιστάμενες υποδομές ούτε η εξυπηρέτηση των πολιτών στο Αυλωνάρι, που είναι κεντροβαρές σημείο για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου
Γεώργιος Θεοδώρου

1. Εμπορικός Σύλλογος Αυλώνος
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Λοφίσκου
5. Σύλλογος Απανταχού Οκτωνιατών
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Οκτωνιάς
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Οριού
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιών
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρολογίου
11. Χορωδία Αυλωναρίου
12. Αθλητικός Όμιλος Αυλωναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου