Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ




Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ανέθεσε  στον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ηρακλή Γεωργίου να μελετήσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο Παραλίας της Κύμης, σε συνδυασμό με τις προτάσεις των κατοίκων της Παραλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων και να υποβάλει σχετική πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Η πρόταση που συζητείται είναι να γίνει μονοδρόμηση προς την Κύμη από το σημείο που ξεκινά ο δρόμος που διέρχεται από την προβλήτα, κάτω από το Μαγαζί του Σπανού και αντιστοίχως να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς  Πλατάνα ο δρόμος που διέρχεται από το Μακαρονάδικο έως το μαγαζί του Σπανού, δηλαδή όλος ο εμπορικός δρόμος της Παραλίας. Στην πρόταση αντιδρούν οι καταστηματάρχες  θεωρώντας ότι θα μειωθεί η κίνηση στα καταστήματά τους αφού οι διερχόμενοι προς Κύμη δεν θα περνούν από αυτά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει διάλογος στην βάση μίας εμπεριστατωμένης και επιστημονικά έγκυρης μελέτης.  Στον διάλογο δεν βοηθούν τα απαξιωτικά λόγια που ακούστηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας για τους επαγγελματίες.
Ελπίζουμε ότι η κ. Γερακούδη να προσέξει τι Διοικητικό Συμβούλιο θα διορίσει στο Λιμενικό Ταμείο έτσι ώστε να υπάρξει και συμμετοχή καταρτισμένων και κυρίως μορφωμένων μελών για να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα ενός λιμανιού που πρέπει να αναβαθμίζεται παντού.

60ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΟΥΡΟΥΝΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.


Πηγή; LAMIA-REPORT
Ο 60χρονος έφυγε την Πέμπτη το μεσημέρι από το σπίτι του στη Γλυφάδα για να πάει στο εξοχικό του στη Κύμη Ευβοίας, λέγοντας στην γυναίκα του ότι θα επιστρέψει το πρωί της επόμενης μέρας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η γυναίκα του τηλεφώνησε ανήσυχη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, λέγοντας ότι ο άντρας της δεν απαντά στα τηλέφωνα και ότι φοβάται να μην έπεσε θύμα ληστών.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο Άνω Κουρούνι, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας, στις 15:30΄ χθες το μεσημέρι και δυστυχώς βρήκαν τον 60χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού. Στο άψυχο χέρι "κρατούσε" ακόμα το δίκαννο με το οποίο φέρεται ότι έβαλε τέρμα στην ζωή του, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Ωστόσο η αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μέχρι να βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα δώσει απαντήσεις σε όλες τις λεπτομέρειες για τον θάνατο του άτυχου 60χρονου.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


Μπενάκης- Κούκης- Σιαγιάννης


Ιωάννα Καδίτη
Πολλοί οι Γιάννηδες που γιορτάζουν σήμερα. Άλλωστε  «σπίτι που δεν έχει Γιάννη προκοπή δεν κάνει». Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες (τις Γιάννες) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.
Από τους τοπικούς παράγοντες μετρήσαμε συνολικά δέκα επτά Γιάννηδες και μία Γιάννα.
Γιορτάζουν  όλοι πλην του κ. Μιχαήλ οι επικεφαλείς της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου: Ο κ. Γιάννης Κούκης, ο κ. Γιάννης Σιαγιάννης και ο κ. Γιάννης Μπενάκης. Γιορτάζει ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Σκεμπές.
Γιάννης Σκεμπές
Από τους δημοτικούς συμβούλους η μοναδική εορτάζουσα η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννα Καδδίτη-Κατσίκα καθώς και οι επίσης σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου από το Αλιβέρι  και ο κ. Γιάννης Βαρλάμος  από την Κύμη.
Έξι χωριά μας φοράνε τα γιορτινά τους γιατί γιορτάζουν οι Πρόεδροι των Τοπικών τους Κοινοτήτων οι οποίοι όπως φαίνεται θα ξεπενταριαστούν από τα κεράσματα. Είναι οι: κ. Γιάννης Ρέτσας του Γαβαλά, κ. Γιάννης Καψούλης του Μονοδρύου, κ. Γιάννης Κουσερής του Ωρολογίου, κ. Γιάννης Δημητρός των Κήπων, κ. Γιάννης Καραγιάννης εκπρόσωπος του Άνω Κουρουνίου, κ. Γιάννης Ράνιος της Βρύσης. Γιορτάζουν επίσης οι Τοπικοί Σύμβουλοι: κ. Γιάννης Ταράσης του Βέλους, κ. Γιάννης Καραμπατσόλης των Κοσκίνων,  κ. Γιάννης Τομαράς του Μετοχίου, κ. Γιάννης Κατσαρής του Οξυλίθου και κ. Γιάννης Μπόκαρης του Γαβαλά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
Για μας στο «Λάλα το» είναι επίσης γιορτή γιατί γιορτάζει ένας από τους συντελεστές του Blog μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ  ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


  
Στον αγιασμό των υδάτων στην Παραλία της Κύμης παρευρέθηκε πλήθος κόσμου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Παρούσα η Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα και ο Αντιδήμαρχος  κ. Βασίλειος Παππάς. Επίσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ηρακλής Γεωργίου. Επίσης παρούσες και οι δημοτικές σύμβουλοι κ, Κατερίνα Κουιμιτζή και Βούλα Καραγιάννη.  Παρόντες οι Λιμενάρχης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κύμης κ. Γιώργος Κόκκος.
Στην τελετή χοροστάτησε ο πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης  Πατήρ Νικόδημος .
Ομάδα τεσσάρων ατόμων βούτηξε στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον σταυρό. Ο τυχερός ήταν ένας Λιμενικός.
Μετά το πέρας της τελετής η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα έκοψε την Βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας έπεσε στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Κύμης.  

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ: ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ



Από το blog  του Συλλόγου του Αγίου Βλάση διαβάζουμε για την επικίνδυνη  στροφή που γίνονται διαρκώς ατυχήματα. Η δημοσίευση είναι της 29ης Νοεμβρίου 2011. Ελπίζουμε ότι κάποιος αρμόδιος να έχει επιληφθεί και να έχει δώσει λύση.
«Ακόμα ένα τροχαίο συνέβει στο ίδιο σημείο για ακόμα μία φορά. Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο νέο δρόμο από  Κονίστρες προς  Άγιο Βλάση στη πρώτη στροφή μετά το δρόμο του Καδίου. Το συγκεκριμένο σημείο, όπως είχε επισημανθεί και παλιότερα από το Blog  μας κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού πριν  από την επικίνδυνη στροφή υπάρχει ένα ανοιχτό χαντάκι, που αναγκάζει τους οδηγούς να κάνουν επικίνδυνο ελιγμό .Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό και με την χαμηλή ορατότητα έχει οδηγήσει σε αρκετά μικροατυχήματα. Προσοχή λοιπόν απ' όλους τους οδηγούς. Ο σύλλογος μας θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επισκευασθεί το οδόστρωμα.»

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



Το Σάββατο 7/1/2012 και ώρα 5:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου στα γραφεία!
Θέματα συζήτησης:
Απολογισμός 2011
Προτάσεις  και σχεδιασμός για το 2012
Διοργάνωση καρναβαλιού τον Φλεβάρη του 2012
ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ "ΔΡΑΓΟΝΕΡΑ" ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

O Πολιτιστικός Σύλλογος  της Βρύσης  "Η ΔΡΑΓΟΝΕΡΑ" κόβει σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, στις 17.00 μμ, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Οι παρόντες θα ανταμοιφθούν με πολλά φαγητά, κρασί, γλυκά, δώρα και πολλές ευχές για την νέα χρονιά. 
Ο σύλλογος λόγω της οικονομικής κρίσης σκέφτεται να μην διοργανώσει φέρος τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό στην Αθηνα και έτσι είναι ευκαιρία να παραστούν όλοι στην σημερινή εκδήλωση και να στηρίξουν τον σύλλογο και την Βρύση.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ


Αξίζει να επισκεφθείτε το Πολιτιστικό Κέντρο Οριού.
Η έκθεση ολοκληρώνεται αύριο.

Αύριο το απόγευμα στις 5 μμ, θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας στο Οριό. Αυτή είναι και η τελευταία εκδήλωση του δεκαημέρου πλούσιας πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δράσης που διοργάνωσε ο πάντα πρωτοπόρος σύλλογος του Οριού. Η βασιλόπιτα θα κοπή στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Οριού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην δραστήρια πρόεδρο κ. Μαρία Φαλάρη.

ΜΙΑ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!!



Η είδηση για την ανακήρυξη του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης, ως μνημείου, που ανέσυρε στην επιφάνεια το «Λάλα το» φαίνεται ότι  ήταν πράγματι  είδηση για τους περισσότερους παρότι  η έκδοση των αποφάσεων έγινε πριν από 13 μήνες, στο τέλος του 2010. Η διάδοσή της σε όλες τις ενημερωτικές σελίδες του νομού αλλά και στο ιστολόγιο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης επιβεβαιώνει ότι παραδόξως δεν είχε γίνει γνωστή ούτε στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εξετάζει όλες τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί μετά  τον χαρακτηρισμό του μνημείου. Αργεί όμως να γνωμοδοτήσει και οι άνθρωποι περιμένουν. Καλό είναι να επισπεύσει τις εγκρίσεις για να ξεκινήσουν ή να συνεχιστούν οι οικοδομές που επιτρέπονται  και να δουλέψουν οι άνθρωποι, πράγμα αναγκαίο εν μέσω της κρίσης.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Από τις 7 Δεκεμβρίου 2011 έχει υποβάλει την παραίτησή του ο πλειοψηφών σύμβουλος  των «Νέων Οριζόντων» στην Δημοτική Κοινότητα της Κύμης κ. Σταμάτης Σιδεράκης. Η είδηση προκύπτει από την ανακοίνωση των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου όπου μεταξύ των θεμάτων που αποφασιστήκαν ήταν και η υποβολή αντιγράφων των πρακτικών «της προηγούμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου της 7 Δεκ. 2011, κατά την οποία ο Σύμβουλος της Δημ. Κοιν. Κύμης της συμπολίτευσης κ. Σιδεράκης Σταμάτιος υπέβαλε την παραίτησή του και επί της οποίας θα αποφασίσει ο  Δήμαρχος.( Άρθρον 54 Παράγραφος 3)».
Απορίας άξιον γιατί χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να ενημερωθεί εγγράφως ο Δήμαρχος για την παραίτηση ενός από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες της πλειοψηφίας στην Κύμημε τον οποίο μάλιστα τον συνδέουν και συγγενικοί δεσμοί. Ίσως δεν έχουν αποδώσει ακόμη οι προσπάθειες για να ανακαλέσει την παραίτηση ο κ. Σιδεράκης κατά το πρότυπο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Στρατηγού κ. Αγγελου Μαργέλη. Αναμένονται ειδήσεις…..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕYΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΜΑΓΟΥΛΑΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΕΡΓΑ ΔΕΗ – ΔΕΣΦΑ)


Πηγή: www.eviaplus.blogspot.com
 Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "Ενωση Ταμυναίων Πολιτων η Παρέμβαση" ενημερώνει για την ενέργεια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να ανταποκριθεί στο αίτημά του για να σκεπάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα στην θέση Μαγούλα στον Κάραβο Αλιβερίου. Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύσεται στο EVIAPLUS έχει ως εξής:
"Σήμερα 5/ 01 / 2012 και μετά από την έκκληση της 15-12-2011 του συλλόγου μας,
για προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων νεολιθικής εποχής 3.000 π.Χ., στη
θέση Μαγούλα Καράβου Αλιβερίου, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προέβη σε προσωρινή
προστασία των ευρημάτων και ειδικά των εστιών της νεολιθικής οικίας.
Συγκεκριμένα: Ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ταμυναίων κ Γ. Κατσαμάγκος σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ Κιούση και με συνεργείο του Δήμου, σκέπασε έστω και πρόχειρα, τις εστίες με «γαλβανιζέ» κυματοειδείς λαμαρίνες, ενόψει του χειμώνα. Στην μικρή αλλά αναγκαία επιχείρηση, συμμετείχε συμβολικά και ο πρόεδρος του συλλόγου μας. Ελπίζουμε σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία και διασφάλιση της ιστορίας μας. Για τον Σύλλογο
Ο πρόεδρος:
Κ. Μπατσακούτσας
Ο Γραμματέας
Δ. Νεάκης"
Είναι άξιος συγχαρητηρίων τόσο ο Σύλλογος όσο και ο Δήμος γιαυτήν την  "παρέμβαση". Δεν διευκρινίζεται όμως η συμμετοχή, η συμβολή ή έστω η έγκριση της Αρχαιολογίας, δεδομένου ότι η παρουσία αρχαιολόγου ή εκπροσώπου της Υπηρεσίας αυτής θα ήταν αναγκαία για οποιαδήποτε παρουσία αναρμοδίων στον χώρο. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουν ληφθεί άλλα μέτρα προστασίας.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Πηγή: www.eviaplus.blogspot.com
Νεκρός, ανασύρθηκε από τη θάλασσα, σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στο Αλιβέρι, ένας αλλοδαπός, που αγνοείτο από χθες. Στην περιοχή βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες από πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και ιδιώτη δύτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα βούτηξε στη θάλασσα με στολή δύτη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας  και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ενδιαφέρεται να προσλάβει δύο Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και με ωρομίσθια αποζημίωση για τα προγράμματα « Άθλησης για όλους» (Ένας με ειδικότητα στο Μπάσκετ και ένας με ειδικότητα Αερόμπικ και Παραδοσιακούς χορούς). 
Η σύμβαση θα λήξει στις 15 Ιουνίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν  τα δικαιολογητικά τους  από σήμερα, 5/1/2012 έως 26/1/2012 στο Δημαρχείο Αλιβερίου, Μπακόλα 4 Αλιβέρι. Πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες στην κ. Άννα Ντίκα στα τηλέφωνα: 22230-25615 και 22230-23756.
Απαιτούμενα δικαιλογητικά είναι: α) Αίτηση. Β) Βιογραφικό Σημείωμα, γ) Υπέυθυνη δήλωση ότι είναι άνεργος και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ 500 ΚΙΛΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-1-2012


Με διακήρυξη της Δασάρχου Αλιβερίου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, ώρα 9-10 πμ θα γίνει δημοπρασία στο Δασαρχείο , στην Κύμη,  για την διάθεση 500 κιλών καυσοξύλων κουμαριάς που παραδόθηκαν για φύλαξη στην θέση «Κανάλους» της Κύμης. Ελάχιστο ποσόν προσφοράς ορίζεται το ποσόν των 21 Ευρώ συν ΦΠΑ 13% (3 Ευρώ).
Όσοι ενδιαφέρονται να πάνε πρωί της Δευτέρας στην Κύμη. Ο χειμώνας είναι ακόμη πίσω.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ TA ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ



ΠΗΓΗ: EVIAPORTAL.GR
Το ομορφότερο και αρχαιότερο, με παραδοσιακή ομορφιά αναβιώνει στο Μονόδρι, ο αγιασμός των υδάτων του Μανικιάτη ποταμού έχει μια ξεχωριστή ομορφιά, με νέους κάθε ηλικίας που θα βουτήξουν και φέτος για να πιάσουν τον σταυρό, στα ορμητικά νερά δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά στο έθιμο που για παραπολλά χρονιά φέρνει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την περιοχή.
Δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά και αποζημιώνουν έτσι την προσπάθεια των νέων παιδιών για την διατήρηση της παράδοσης που χρόνο με το χρόνο προσφέρει θέαμα και σπάει κάθε ρεκόρ συμμετοχής από τους νέους που μέσα σε αντίξοες συνθήκες δίνουν τα πάντα για να μείνει ευχαριστημένος ο κόσμος που έρχεται στο Μονόδρι την ημέρα εκείνη που ξεπερνά τους 4000 επισκέπτες δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά και κάνοντας με την ημέρα εκείνη υπέρλαμπρη ως φόρο τιμής στο παλιότερο έθιμο της περιοχής, που τείνει να γίνει σε συμμετοχή το νούμερο 1 στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


ΠΗΓΗ:  EVIANEWS.COM
Λάδι για να κάνουν βούτα στην σαλάτα τους για μια ζωή, έκλεψαν άγνωστοι από αποθήκη στην Κύμη.
Αυτή την φορά, οι δράστες έβαλαν στο μάτι μία εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Στέρνα, έξω από την παραλία.
Οι ιδιοκτήτες του έλειπαν στην Αθήνα, οπότε είχαν άπλετο χρόνο μπροστά τους. Κατάφεραν με λοστό να διαρρήξουν την γκαραζόπορτα, και αφού μπήκαν μέσα πήγαν κατευθείαν στα
βαρέλια με το λάδι. Χωρίς να τους δει κάποιος γείτονας, τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και έγιναν καπνός. Χθες το βράδυ ο άτυχος οικογενειάρχης πήγε να βάλει λάδι για το φαγητό και τότε κατάλαβε πως έπεσε θύμα κλοπής.

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ



Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στις 11 το πρωί στην προβλήτα Αγίου Νικολάου.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤOΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.



Η Δασάρχης Αλιβερίου κ. Αγγελική Γκοτζαμάνη διόρισε τις Επιτροπές που θα ασκήσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο  τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αλιβερίου, Κύμης, Καρύστου και Σκύρου.
Συγκεκριμένα, για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλιβερίου και Καρύστου ορίστηκε η κ. Παρασκευή Σπυρούλη, Δασολόγος με αναπληρώτρια την κ. Ευαγγελία Μάστορη επίσης Δασολόγο και η κ. Χρυσάνθη Σαραμάντου Δασοπόνος με αναπληρωματικό τον κ. Ηλία Μπατζογιάννη Δασοφύλακα.
Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κύμης και Σκύρου ορίζονται ως τακτικά μέλη η κ. Ευαγγελία Μάστορη και η κ. Μαρία Κάλφα και ως αναπληρωματικά μέλη η κ. Παρασκευή Σπυρούλη και η κ. Χρυσάνθη Σαραμάντου. Έργο των επιτροπών είναι η διενέργεια ελέγχου και σύνταξη έκθεσης την οποία το Δ.Σ. του κάθε Κυνηγετικού Συλλόγου θα την υποβάλλει  για έγκριση στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


  
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Κύμης κ. Γεώργιος Κόκκος διακηρύττει ότι, εκθέτει σε πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές σφραγισμένες προσφορές τη μίσθωσης – παραχώρηση της συνεχούς λειτουργίας της γεφυροπλάστιγγας λιμένα Κύμης, οδικού τύπου, γίνονται δεκτοί ΄Ελληνες πολίτες, που κατοικούν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου  και έχουν έδρα τους στο Δλήμο Κύμης Αλιβερίου.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για (2) δυο έτη, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης – παραχώρησης.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ποσό ίσο προς το προτεινόμενο ελάχιστο προσφερθέν μηνιαίο όριο μισθώματος – ανταλλάγματος.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 17η Ιανουαρίου 2012 ημέρα της εβδομάδας ΤΡΙΤΗ και ώρα 12.00 (λήξης επίδοσης προσφορών), στο γραφείο του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ.
Τους γενικούς και ειδικούς όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να λάβουν γνώση στο γραφείο της Υπηρεσίας του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 2222022634.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ. ΜΟΝΟ 6.000 ΕΥΡΩ για το 2012.



Το Τοπικό Συμβούλιο Ανδρονιάνων που συνεδρίασε την 23η Δεκεμβρίου 2012 στο Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας με πρόσκληση του  Προέδρου του Γιώργου Κωτσή και με την συμμετοχή των μελών του Γιώργου Λύκου και Γιώργου Μπαρούμη αποφάσισε σύμφωνα με την Απόφαση 2/2011 την πρόταση του ακόλουθου προγράμματος.
"ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012″ 
Το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα εισηγείται: 
1)Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Δημοτικών κτηρίων 1500,00 € 
2)Πλακοστρώσεις εσωτερικής οδοποιοίας 1500,00 € 
3)Κατασκευή τεχνικών έργων 1500,00 € 
4)Τσιμεντόστρωση-βελτίωση δρόμων 1500,00 € 
Σύνολο δαπάνης 6.000,00 € 
Τα σχόλια δικά σας.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ





Μαζί με τις ευχές του παρουσίασε και τις στρατηγικές κατακτήσεις της χρονιάς που πέρασε στο Αυλωνάρι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου κ. Άγγελος Ποθητάκης. Με την ίδια μακροσκελή ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ανακοινώνει και την συνάντηση για την συζήτηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα,  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αυλωνάρι.
Όσοι πιστοί προσέλθετε για να καταθέσετε απόψεις και προτάσεις για το μέλλον του Αυλωναρίου το οποίο θα είναι ευοίωνο όσο στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος βρίσκεται ο κ. Ποθητάκης αφού ο Δήμαρχος τον περιβάλει με αμέριστη και διαρκώς επαξαυνόμενη εμπιστοσύνη αξιοποιώντας τα προσόντα και την πολιτική του οξυδέρκεια.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Το κτίριο του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κύμης ανακηρύχθηκε με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου ως Μνημείο μετά από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Η Απόφαση που εκδόθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, τις 5 Νοεμβρίου του 2010 και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 506/ΑΑΠ/26.11.2010, ανακοινώθηκε επίσημα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας  την 7η Δεκεμβρίου 2010 σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι «Χαρακτηρίζουμε ως μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.1β του ν.3028/2002, το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Κύμης Ευβοίας, διότι διαθέτει αξιόλογα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Κύμης, αντικατοπτρίζει την αποδοχή και ενσωμάτωση των αρχιτεκτονικών ρευμάτων της εποχής στην περιοχή, και συνεπώς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της»
Ως μέτρο προστασίας του μνημείου είναι και η υπαγωγή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας πάνω σε αυτό ή πλησίον αυτού στην προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ


Νέα Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή της Νότιας Εύβοιας για την διετία 2012-2013 διορίστηκε από την κ. Γερακούδη, αποτελούμενη από γιατρούς του Νοσοκομείου Κύμης.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κύμης κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης με αναπληρωτή του τον  κ. Νικόλαο Καπελέρη Διευθυντή του Αντινολογικού του Νοσοκομείου Κύμης.
Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Ευάγγελος Καραγιάννης, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Κύμης, και Χρήστος Δουλγεράκης, Επιμελητής Β- Νεφρολόγος στο ίδιο Νοσοκομείο.
Αναπληρωματικά μέλη οι: Γεώργιος Μαραγκός, Διευθυντής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Κύμης και  Γιώργος Παπαγεωργίου, Διευθυντής Οδοντιατρικής του ίδιου Νοσοκομείου.
Γραμματέας της Επιτροπής η κ. Σούλα Χονδρονικόλα και αναπληρώτριά της η κ. Μαρία Μαυρονικόλα
Ευχόμαστε καλές και σωστές Αποφάσεις.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΖΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ “ΑΙΓΑΙΟΝ V A.E.” ΓΙΑ ΤΟ 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, στην συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου 2011, αποφάσισε την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού αριθ. ΔΥΚΠΜ-611124/2.12.2011 και την ανάθεση της μεταφοράς Μαζούτ με δεξαμενόπλοια από τους ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου και ΑΗΣ Αλιβερίου στους νησιωτικούς σταθμούς της ΔΕΗ ΑΕ για το έτος 2012 στον πρώτο τυπικά και τεχνικά αποδεκτό μειοδότη Οίκο ΑΙΓΑΙΟΝ V Ν.Ε.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ «ΓΥΦΤΙΚΑ»



Η φωτογραφία είναι από το
 AVLONARI,such a lovely place
   
Στην σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου, στο facebook, διαβάζουμε ότι «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα με τα «γύφτικα» δεν έχει λήξει. Το θέμα το έχει σταματήσει η Τράπεζα και το χωράφι το οποίο βρίσκεται δίπλα από τα  ήδη κτισμένα το έχει βγάλει σε πλειστηριασμό. Σε ένα Τοπικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Αυλωνάρι αποφασίστηκε να γίνει λαχειοφόρος αγορά προκειμένου να μαζευτούν τα απαιτούμενα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου. Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι μετά την αγορά του οικοπέδου αυτό θα περάσει στην κατοχή του Συλλόγου μας. Επιθυμούμε την βοήθειά σας για την πώληση των λαχνών».
Θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις και για το τι τρέχει στα γύφτικα γιατί ήδη  η προηγούμενη ανάρτηση συγκέντρωσε πολλές προβολές γεγονός που σημαίνει ότι στο Αυλωνάρι διψάνε για ενημέρωση.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
Ο Πρόεδρος της  Δημοτική Κοινότητας Κύμης καλεί τα μέλη του Συμβουλίου  την       Τετάρτη  4 Ιανουαρίου  2012  και ώρα    12.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου, Ιπποκράτη  Βάχλα 14, 1ος όροφος, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα :
1.   Απολογισμός  2011.
2.   Ενημέρωση
α.  Από τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του
β.  Από φορείς του Δήμου κατά την κρίση τους.
γ.  Από Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Παραλίας Κύμης για θέματα αρμοδιότητάς του.
3.   Λοιπά θέματα τρεχούσης φύσεως.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ. ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΜΙΩΤΟΠΟΥΛΕΣ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΑΝΟΥΣ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΙΕΣ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΡΑ (ΑΡΓΥΡΟ)

ΣΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΕΖΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΕΤΟΧΙ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΖΑΡΚΑ


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΑΛΑ ΤΩΝ ΖΑΡΚΩΝ