Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ


O Πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Καταναλωτών κ. Γιώργος Μητροπέτρος συνεχίζοντας με ευλαβική αφοσίωση την προσπάθειά του για ενημέρωση των καταναλωτών μας έστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου που αφορά την μη παρακράτηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Όσοι  γίνουν  μάρτυρες ή παθόντες να έχουν μάτια τους δέκα τέσσερα και να επικοινωνήσουν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών στην διεύθυνση και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην παρακάτω ανακοίνωση. Η αντίσταση στην τραπεζική λαμογιά είναι η μόνη άμυνα των πολιτών. Η συμμετοχή στα κινήματα είναι ο μόνος δρόμος του αγώνα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ-«ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΘΩΜΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2



Η συνήθεια του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμά να βάζει συνεδριάσεις την Κυριακή το πρωί έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους εκκλησιαζόμενους ευσεβείς δημοτικούς συμβούλους και προέδρους των περισσοτέρων από τις 47 τοπικές  κοινότητες. Ο δημοτικός σύμβουλος και ο πρόεδρος του χωριού εάν δεν πάνε την Κυριακή στην Εκκλησία και δεν μείνουν έως το τέλος στο καφενείο για το μνημόσυνο πότε θα ξαναβρούν μαζεμένο το χωριό για να ακούσουν παράπονα και να καταγράψουν προβλήματα. Ούτε μπορεί να φεύγουν αμέσως μετά το Ευαγγέλιο – θυμίζοντας την διαδρομή του Ιούδα του Ισκαριώτη- για να τρέξουν στο Αλιβέρι, για το Συμβούλιο που μπαίνει στις 10.45 το πρωί. Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να σκεφθούν ότι και ο Δήμαρχος που αποφασίζει την ώρα, μετά το μεσιμέρι έχει την δική του Εκκλησία, το γήπεδο!!! Και καλά εάν είναι στην Κύμη αλλά εάν πρέπει να τρέχει στην Βοιωτία, στην Κορινθία και άλλου πότε θα φθάσει;
Γιαυτό, Εκκλησία Χριστού- Εκκλησία Θωμά σημειώσατε 2.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ


Μας το διηγήθηκε προχθές ένας φίλος αλλά συνέβη πριν από τις γιορτές.

Αυτοκίνητο δημόσιας υπηρεσίας  γυρίζοντας από την Κάρυστο, εν μέσω καταρακτώδους βροχής, συνάντησε στον δρόμο ένα δυσδιάκριτο εμπόδιο.  Σταμάτησε ο οδηγός και διαπίστωσαν ότι ήταν κάποιες κούτες, σχεδόν ασήκωτες. Ανοίγουν και τι να δουν; Καινούργια σχολικά βιβλία του δημοτικού!!! Θα είχαν πέσει από κάποιον μεταφορέα λίγο πριν και ίσως πολύ αργά να διαπίστωναν ότι δεν τους έστειλαν όλα τα βιβλία.
Δεν είχαν πολλές επιλογές αφού είχαν ήδη γίνει μούσκεμα. Μάζεψαν τις κούτες και τις παρέδωσαν στην Πρωτοβάθμια, στην Χαλκίδα. Δεν ξέρουμε αν τα μουσκεμένα βιβλία ξαναγύρισαν στεγνά, αβλαβή και σώα στην Κάρυστο.
 Το περιστατικό θυμίζει με τον πιο κωμικοτραγικό τρόπο την κατάντια – εκτός των άλλων- της παιδείας μας και του Υπουργείου της. Κατά άλλα και η Αννούλα….θα σώσει την Ελλάδα!!!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΧΥΤΥ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ.



Συνάντηση είχαν προχτές Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα μέλη του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποριμμάτων νότιας Εύβοιας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Η συζήτησε εστιάστηκε στην άμεση ανάγκη υλοποίησης των Σ.Μ.Α. (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) που απ' ότι ειπώθηκε θα γίνει ένας στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου και ένας στο δήμο Καρύστου, ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν διαδικασίες για την εγκατάσταση κινητής μονάδας διαχείρισης που όπως λένε θα εγκατασταθεί στο χώρο που θα γίνει το ΧΥΤΥ.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου γεγονός που πυροδότησε τις φήμες ότι ο ΧΥΤΥ θα είναι εντός του Δήμου Καρύστου. Η πιθανότητα ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου  έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και έχει ωριμάσει μελέτες αποκατάστασης ενώ ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει μείνει πολύ πίσω. Το να είναι κανείς καθυστερημένος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βγει και ωφελημένος και να απαλλαγεί  από το βάρος ενός ΧΥΤΑ.
Επίσης όπως προκύπτει από την είδηση που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα Blogs  ενώ δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ανέλαβε την προεδρία του Συνδέσμου. Οι άλλες θέσεις δεν ανακοινώθηκαν. Επειδή ο Δήμαρχος Κύμης ότι αναλαμβάνει το φέρνει σε πέρας είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες ο ΧΥΤΥ της Νότιας Εύβοιας θα είναι πραγματικότητα. Καλή επιτυχία!!!

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ: ΑΝΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣ ΚΟΨΙΜΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΚΥΜΗ)


Στην αρχαία Ελλάδα οι βελανιδιές ήταν ιερές. Στην σύγχρονη είναι μόνο ξύλα για το τζάκι (ή ότι άλλο τέλος πάντων). Και για εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας της Κύμης δυστυχώς δεν έχουν καμιά σχέση με τον Κόσμο, που φτιάχτηκε "καλώς λίαν" και ο άνθρωπος είναι ο λειτουργός του. Ξεχνούν δυστυχώς οι εκπρόσωποι της επισήμου εκκλησίας ότι ακόμη και στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος είχε εκδοθεί εγκύκλιος της εκκλησίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Αντί λοιπόν των προηγουμένων είχαμε πρόσφατα το εγκληματικό κόψιμο των 2 από τα 3 κλαδιά της βελανιδιάς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου (στο δρόμο για το Μοναστήρι). Χωρίς λόγο και αιτία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της περιοχής μας. Κόντρα στον νόμο, κόντρα στο σεβασμό στη Φύση, κόντρα σε ότι είναι ιερό  ... το θέμα παρακολουθεί ο ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ και ήδη  υπάρχουν εξελίξεις.
Και το  ίδιο ισχύει για την συνεχή και ασύδοτη λαθροϋλοτομία σε όλη την περιοχή. Πρέπει να ειπωθεί ότι για τα γεγονότα αυτά η διεύθυνση του Δασαρχείου Αλιβερίου - Κύμης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Άρχισε η υποβολή  αιτήσεων για την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση στο παιδικό σταθμό Αλιβερίου που αποτελεί τμήμα του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου από 9-1-2012 έως και 20-1-2012


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβεριου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Αλιβέρι  (οδός Κ. Μπακόλα), την  15  του μηνός  Ιανουαρίου  2012, ημέρα  Κυριακή  και ώρα 10:45, για τη  συζήτηση και λήψη αποφάσεων   στα παρακάτω   κατεπείγοντα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης.
  1.             Ενημέρωση σε σχέση με την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου.
         (θεωρείται κατεπείγον λόγω  ύπαρξης δικαστικών αποφάσεων)
    3.   Απόφαση για την μεταφορά των  Λιμενικών Ταμείων  Κύμης-Αλιβερίου στο Δήμο και την μετατροπή τους σε  δημοτικά.
    4.       Ενημέρωση σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση  απορριμμάτων.
         (Το 2 και 3 θεωρούνται κατεπείγοντα  λόγω ύπαρξης  πιεστικών προθεσμιών)


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ


Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2011 ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του νέου Νομικού Προσώπου για την Κοινωνική Προστασία, τον Αθλητισμό και την Παιδεία του έτους 2011!!! το οποίο σε τρεις ημέρες θα μας αποχαιρετούσε για να  δώσει την σκυτάλη στο 2012. Το ότι το  ψήφισε προϋπολογισμό του 2011 προς το τέλος του έτους είναι φυσικό αφού ιδρύθηκε μόλις το Νοέμβριο του 2011.
Στην ίδια όμως συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, δηλαδή ως κατεπείγον, ψηφίστηκε  η αμοιβή της προέδρου και της αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου. 900 Ευρώ η πρώτη, 360 η δεύτερη!!!
Δεν φτάνει που ψήφισαν προϋπολογισμό που δεν μπορούν να υλοποιήσουν η πρώτη φροντίδα και μάλιστα αιφνιδιαστικά είναι να εγκρίνουν μισθούς. Σε άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου οι εργαζόμενοι είχαν μείνει μήνες απλήρωτοι!!! Και πληρώθηκαν μόνο όταν απείλησαν με κινητοποιήσεις.
Μήπως η σπουδή αυτή εκθέτει; ολόκληρο 2012 μπροστά, μπορούσαν να περιμένουν....

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ....ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ


Στην απόφαση της κ. Γερακούδη για τον ορισμό της Λιμενικής Επιτροπής Κύμης μόνο  για τον κ. Αναστάσιο Παγώνη αναγράφεται η επιστημονική του ιδιότητα, δηλαδή οικονομολόγος(!!!). Για τα υπόλοιπα μέλη η ιδιότητα, επιστημονική η επαγγελματική ξεχάστηκε. Ή μήπως δεν ξεχάστηκε αλλά δεν υπήρχαν και ενδιαφέροντα πράγματα να γράψει κανείς, τουλάχιστον για ορισμένους. Ίσως για να μην εκτεθούν όσοι τα προώθησαν για υπογραφή στην κ. Γερακούδη. Οι τελευταίες πράξεις ενός συστήματος που σβήνει….

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΝΑΣ



Συστάθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εκλέχτηκε από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου. Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφαση είναι:
Πρόεδρος: Γιώργος Λαγανάς
Αντιπρόεδρος: Νίκος Στουπής
Γραμματέας: Ευάγγελος Σπίθας
Ταμίας: Βάνα Φρυγανιώτη
Μέλη: Δημήτρης Ζώντος, Ανδρέας Δήμου και Λάμπρος Μειμάρης.
Για την εξελεγκτική επιτροπή από την Γ.Σ. εκλέχτηκαν  Ρίτσα Καρανάσου, Κώστας Κουγιάννος και Ζωή Μπατσακούτσα.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση ορίστηκαν ομάδες εργασίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.
Για την διαχείριση τον απορριμμάτων και την ανακύκλωση στην ευρύτερη περιοχή, ποιότητα νερών στην περιοχή, προγραμματισμός εκδηλώσεων και δράσεων για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, καθώς και την παρακολούθηση της υπόθεσης του RDF στο Συμβούλιο Επικρατείας καθώς και της κοινής πρότασης του Συλλόγου με την Greenpeace για το Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο στο παλαιό ορυχείο στο Αλιβέρι.
Προφανώς και την υπόθεση του RDF στην Πολεοδομία Κύμης την παρακολουθούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ. ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΣ


Μάλλον συμβολική είναι η φωτογραφία από τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Κονίστρων λίγους μήνες πριν, τον Αύγουστο του 2011. Ο κ. Μάγειρας, Αντιδήμαρχος Κονιστρών, κόβει την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον Δήμαρχο κ. Θωμά. Στην άκρη διακρίνεται μάλλον ο κ. Κόκκος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κύμης. Φαίνεται σαν να παραμονεύει. Πριν από τέσσερις ημέρες μας ήρθε η πληροφορία  ότι παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Μάγειρας και μετά την αδυναμία του κ. Βλάχου να αναλάβει την θέση ο κλήρος έπεσε στον κ. Γιώργο Κόκκο. Δεν το δημοσιεύσαμε γιατί περιμέναμε επιβεβαίωση. Αυτή δεν ήρθε από επίσημη ανακοίνωση αλλά από άλλο ιστολόγιο. Τώρα μπορούμε και εμείς να δημοσιεύσουμε την πληροφορία  και  μένει να επιβεβαιωθούν οι λόγοι για τους οποίους ακούγονται πολλά αλλά προς το παρόν είναι μόνο φήμες. Ευχές για μακροημέρευση στην θέση του Αντιδημάρχου στον Γιώργο Κόκκο. Αυτός ξέρει ότι μπορεί να την διατηρήσει.

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ. 1.139.000 Ευρώ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, 432.750 Ευρώ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


 Το ποσόν του 1.139.000 Ευρώ εκταμιεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις ΔΟΥ για να αποδοθεί στους δικαιούχους δήμους της Εύβοιας  που είχαν απλήρωτα έργα του ΘΗΣΕΑ και τα οποία δεν είναι επιλέξιμα στο ΕΣΠΑ. Αφορά συνολικά 20 έργα που είχαν μείνει απλήρωτα λόγω της οικονομικής κρίσης και του παγώματος των χρηματοδοτήσεων. Τα χρήματα αυτά θα φθάσουν σύντομα στους  επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει την εκτέλεση των έργων και στους εργαζόμενους αφού πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν ούτε την μισθοδοσία των εργαζομένων. Έτσι , έστω και λίγο χρήμα θα πέσει στην αγορά.
Στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  εγκρίθηκε η πληρωμή για  τα ακόλουθα έργα:
Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Λυμάτων Δ.Δ.Οκτωνιάς Α΄φάση (ΔΕΥΑΑ Αυλώνος Ευβοίας) 123.000 Ευρώ
Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Δήμος Κύμης Αλιβερίου- πρώην Δήμος Αυλώνος) 109.837 Ευρώ
 Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Δήμος Κύμης Αλιβερίου- πρώην Δήμος Αυλώνος) 109.837 Ευρώ
Αναστύλωση Βυζαντινής Εκκλησίας Παναγιάς Οξυλίθου (Δήμος Κύμης Αλιβερίου- πρώην Δήμος Κύμης) 8.000 Ευρώ
Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου (Δήμος Κύμης Αλιβερίου- πρώην Δήμος Ταμυναίων ) 56.920 Ευρώ
Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου και δημοτικών χώρων (Δήμος Κύμης Αλιβερίου-πρώην Δήμος Κονιστρών)  14.249, 98 Ευρώ.
Συνολικά για τα έργα των πρώην δήμων της περιοχής η χρηματοδότηση ανέρχεται σε: 432.750 Ευρώ
Εν τω μεταξύ ένα μεγαλύτερο πακέτο έργων πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μεγάλα και επιλέξιμα έργα του ΘΗΣΕΑ.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2014



Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διορίστηκε η Λιμενική Επιτροπή που διοικεί το Λιμενικό Ταμείο Κύμης, για την τριετία 2012-2014. Η σύνθεση της Επιτροπής έχει ως εξής:
1.       Ο Λιμενάρχης Κύμης ως αντιπρόεδρος με τον νόμιμο αναπληρωτή του
2.       Ο Προϊστάμενος του Τελωνείου Κύμης με τον νόμιμο αναπληρωτή του
3.       Γιώργος Κόκκος εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με αναπληρωτή τον  Ηρακλή Γεωργίου
4.       Αναστάσιος Παγώνης με αναπληρωτή τον Γιάννη Κόκκο
5.       Θεοδόσης Κατσίκας με αναπληρωτή την Μαρία Χαρτσά
6.       Δημήτρης Πόγκας με αναπληρωτή τον Σταμάτη Βογιατζή.
Ο Πρόεδρος θα εκλεγεί από τα μέλη στην πρώτη συνεδρίαση της Λιμενική Επιτροπής.

ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ



Παρά το τσουχτερό κρύο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Άγιο Νικόλαο Αυλωναρίου για να  αποχαιρετήσει τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τσαπατσάρη. Η κηδεία έγινε με δημοτική δαπάνη τιμής ένεκεν. Παρόντες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμος Κεδίκογλου και η πολιτευτής κ. Σίσσυ Λαίου,  ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Παππάς, Νίκος Μπότης, Γιώργος Κόκκος και Μιχάλης Ρήγας. Ασφαλώς ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ποθητάκης ο οποίος συνδεόταν και συγγενικά με τον εκλιπόντα. Το παρών έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης και ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Ζαχαρίας Λέκκας. Παρόντες επίσης ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Δημότες» κ. Γιάννης Σιαγιάννης και οι  δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κότσαρης και Δημήτρης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου κ. Γιώργος Θεοδώρου και πολλοί εν ενεργεία ή πρώην πρόεδροι τοπικών συμβουλίων καθώς και εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Αυλώνος.. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρήγας ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική, επιστημονική, επαγγελματική και πολιτική πορεία του Δημήτρη Τσαπατσάρη και στο έργο του στον Δήμο Αυλώνος.

ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕ!!!


Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης  είναι ο μόνος Δήμαρχος της περιοχής μας που δημοσίευσε, όπως όφειλε και εκ του νόμου, την Δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης. Την ίδια υποχρέωση έχουν αντιδήμαρχοι, μέλη οικονομικής επιτροπή, ασφαλώς οι υπόλοιποι Δήμαρχοι αλλά και όσοι κατείχαν όμοιες θέσεις έως τρία χρόνια μετά την λήξη της θητείας τους. Κανένας  άλλος δεν τόλμησε να το κάνει. Ας σπεύσουν πριν αναγκαστούν να το κάνουν με το ζόρι.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ


Την παρακάτω δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Τσαπατσάρη έκανε ο Δήμαρχος Καρύστου, Νίκου Μανώλη:
«Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρώην δήμαρχου Αυλώνος, κ. Δημήτρη Τσαπατσάρη.
Ο Δημήτρης Τσαπατσάρης πέρα από υψηλού κύρους συνάδελφος υπήρξε και σημαντικός φίλος, καθώς και υπόδειγμα προς όλους. Άνθρωπος με ασύγκριτη ευπρέπεια και ευγένεια, στοιχεία που δεν τον εμπόδιζαν, όμως, να διεκδικεί διαρκώς για τον δήμο του και τους συμπολίτες του. Ως πρώτος δήμαρχος του καποδιστριακού δήμου Αυλώνος έθεσε τις βάσεις της οργάνωσης και της αναπτυξιακής του πορείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δίδαξε ήθος, συνέπεια και μαχητικότητα. Αρετές που δεν τις εγκατέλειψε ποτέ. Ο Δημήτρης Τσαπατσάρης τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή των συμπολιτών του και τον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Μέσα από αυτές τις λέξεις θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς του και τους φίλους του. Το παράδειγμα του θα με συντροφεύει για πάντα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Με εκτίμηση
Ο δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Μανώλης»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ




Το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Αυλώνος Δημήτρη Τσαπατσάρη γέμισε θλίψη τις καρδιές όλων των δημοτών, σε όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Αυλώνος.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Τσαπατσάρης υπήρξε ένας μεγάλος πατριώτης, με απέραντη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, για τον τόπο που έκτισε την οικογένειά του και  διάλεξε τους αγαπημένους και πιστούς του φίλους. Αυτόν τον τόπο υπηρέτησε και ως Δήμαρχος αφιερώνοντάς του τον χρόνο, την πνευματική και πολιτική του σοφία και δύναμη, την αγωνία του για  την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών του. Σε αυτόν τόπο που υπεραγάπησε αξιώθηκε να τιμηθεί  με την ανάδειξή του στην  ηγεσία της τοπικής μας κοινωνίας.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΜΠΕΙ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

8.521 Ευρώ κόστισε η επισκευή του με αριθμό  ΚΗΙ 8846 Φορτηγό Mercedes του Δήμου μας. Σχεδόν έγινε καινούργιο. Αλλά έτσι όπως πάμε ο δήμος θα πληρώσει περισσότερα για τα σαράβαλα παρά για τα καύσιμα. Ας προσέξουν το τι πληρώνουν και να μπει ψαλίδι στις δαπάνες. Πολύ χρήμα φεύγει στα συνεργεία!!!

Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ


Η Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥ


Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη ακύρωσε, κατά τον έλεγχο νομιμότητας, τέσσερις αποφάσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την απευθείας ανάθεση ισάριθμων μελετών για την αποκατάσταση των τεσσάρων  έργων  χωματερών του Δήμου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και άλλο η εκπόνηση των μελετών και η ωρίμανση των έργων με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση. Ως λόγος ακύρωσης αναφέρεται και στις τέσσερις το ότι ανατίθενται οι μελέτες με την διαδικασία ανάθεσης υδραυλικών μελετών και όχι ως περιβαλλοντικές μελέτες όπως πρέπει να είναι οι μελέτες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.  Σε μία από τις αποφάσεις αναφέρεται ότι «μη νόμιμα ο δήμος Κύμης Αλιβερίου ανάθεσε σε ιδιώτη μελετητή την εκπόνησή τους με κριτήρια, τη διαδικασία και τη διπλάσια αμοιβή των υδραυλικών μελετών (κατηγορία 13) οι οποίες εκπονούνται όταν εκτελούνται υδραυλικά έργα( Εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, υδρεύσεων και Αποχέτευσεων) αν και ο ιδιώτης μελετητής διαθέτει πτυχίο κατηγορίας 27 και θα μπορούσε να του ανατεθεί νόμιμα η εκπόνηση τους στην περίπτωση που ο δήμος τις ανέθετε ως περιβαλλοντικές μελέτες με τις ειδικότερες προϋποθέσεις του ν.3316/2005»
Αλίμονο αν ένας δήμος που όπως λέγεται είναι πρότυπο κάνει τέτοια σφάλματα. Μήπως φταίει το γεγονός ότι η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στο Αλιβέρι;

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για το θάνατο του Δημήτρη Τσαπατσάρη, πρώην Δήμαρχου του Δήμου Αυλώνος.Ο Δημήτρης Τσαπατσάρης, αγάπησε παθολογικά και υπηρέτησε ευσυνείδητα τον γενέθλιο τόπο του. Άνθρωπος ευγενής και προσηνής, με επιστημονική παιδεία και ευρύτερη μόρφωση,  έθεσε πάντοτε στη διάθεση των συμπολιτών του τον δυναμισμό και τις ικανότητες του. Διακρίθηκε για την ηπιότητα των απόψεών του, για το διαλλακτικό του χαρακτήρα του, για τη σύνεση και τη μετριοπάθειά του. Πρώτος Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αυλώνος  οργάνωσε τις υπηρεσίες του  κατά πρότυπο τρόπο και έθεσε τα θεμέλια στην ανάπτυξη της περιοχής. Η ύδρευση και η επέκταση του  δικτύου της σε όλο τον Δήμο Αυλώνος, η εκπόνηση μελετών για την  κατασκευή βιολογικού καθαρισμού,  η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αυλώνος με την ασφαλτόστρωση και την κατασκευή νέων δρόμων, η καλαίσθητη λιθόστρωση του Αυλωναρίου σε σεβασμό με την οικιστική παράδοση, αποτέλεσαν την κορωνίδα του πλούσιου και πολύπλευρου έργου του κατά τη θητεία του ως Δημάρχου.  
Σαν ελάχιστος  φόρος τιμής στη προσφορά του αποφασίζεται:
1.- Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του,
2.- Να γίνει η κηδεία του με δημοτική δαπάνη
3.- Να παραχωρηθεί τάφος στο Κοιμητήριο του Αυλωναρίου,
4.- Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του,
5.- Να παραστεί αντιπροσωπεία του σώματος με επικεφαλής τον Δήμαρχο στην εξόδια ακολουθία
6. Να εκφωνήσει επικήδειο ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος.
Από το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ

Έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αυλώνος Δημήτρης Τσαπατσάρης.
 Ο Δημήτρης Τσαπατσάρης που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών είχε σπουδάσει οικονομικά και νομικά και ασκούσε  μάχιμη δικηγορία. ήταν παντρεμένος με την Αγλαϊα Τσαπατσάρη το γένος Αναστασοπούλου και είχαν δύο κόρες, την Μαρία και την Αγγελική που επίσης σπούδασαν νομικά.
Το 1998 εκλέχθηκε πρώτος Δήμαρχος του νέου τότε καποδιστριακού Δήμου Αυλώνος και ως Δήμαρχος την τετραετία 1999-2002 διακρίθηκε για την σοβαρότητα και την σύνεση στην οργάνωση του νέου Δήμου. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους δημότες και γιαυτό η είδηση του θανάτου έχει συγκλονίσει όλους στα χωριά της δημοτικής ενότητας Αυλώνος, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ιδιαίτερα η είδηση βύθισε σε βαρύ πένθος το Αυλωνάρι την αγαπημένη του γενέτειρα. 
Η κηδεία του Δημήτρη Τσαπατσάρη θα γίνει αύριο στις 1.30 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αυλωνάρι.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ



Την Παρασκευή το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Ωρολογίου, Σύλλογος του χωριού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στην πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου κ. Μαρίνας  Παπαδοπούλου- Μαραγκού  ανταποκρίθηκε σύσσωμο όλο το χωριό και γέμισε  την αίθουσα και τον  προθάλαμο του Σχολείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ετοιμάσει τραπέζι με πλούσια εδέσματα, πολλά γλυκά και άφθονο ποτό. Οι Ωρολογιάτες χάρηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους ευχόμενοι το 2012 να είναι για το χωριό τους και για όλο τον κόσμο χρονιά χαράς, γλεντιού και ομόνοιας. 

ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΒΑΛΑ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ

Ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ στέλνει σε όλους τους συγχωριανούς του ο Χαράλαμπος Μάστορης από το ΤΕΞΑΣ των Η.Π.Α. Ο Χαράλαμπος Μάστορης ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαβαλά την τετραετία 2006-2010 βρίσκεται με την οικογένειά του στην Αμερική όπου έζησε πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξεχνά όμως τον Γαβαλά και τους συμπατριώτες και με την πρώτη ευκαιρία επικοινωνεί μαζί τους. Μας ζήτησε μέσα από το "Λάλα το" να μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς του, τις ευχές του σε όλους και ιδιαίτερα στον εορτάζοντα χθες νυν Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Γαβαλά.
Καλά να περνάς Πρόεδρε. Σε περιμένουμε στην πατρίδα.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ "ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ"


Τα 56 ιδρυμένα και τα 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη, αγωνιζόμαστε να προωθήσουμε και να επεκτείνουμε τις Αρχές και τις Ιδέες που ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια στη Σουηδία για:
Προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών.
Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.
Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.

ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ!!!


Πολλοί αναγνώστες μας διαμαρτύρονται ότι τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την Πολεοδομία της Κύμης. Πάνε καταχείμωνο και δεν βρίσκουν κανέναν. Ο Προϊστάμενος συνεχίζει την αναρρωτική του άδεια, η αναπληρώτρια εξαφανίστηκε. Ίσως λόγω γιορτών. Μόνο ένας νεαρός ηλεκτρολόγος μηχανικός των ΤΕΙ έχει μείνει για να κάνει κουμάντο. Εν τω μεταξύ στην ΑΓΕΤ περιμένουν την άδεια που τους χρειάζεται για την καύση του RDF και τα νεύρα τους έχουν τεντωθεί ως την καμινάδα. Ο μόνος που αντιστέκεται και δεν υπογράφει είναι ο Δήμαρχος. Να δούμε πόσο θα κρατήσει. Που είναι τα χρόνια που οι «πολίτες» ξεσήκωναν τον κόσμο. Τα χρόνια πέρασαν , μήπως τους είδε κανείς; 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπότης
Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, στις 11.00 π.μ. συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στα Κριεζά για την δημοτκή ενότητα Δυστίων. Την συζήτηση οργανώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μπότης και έχουν κληθεί οι φορείς να πουν τις απόψεις τους. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα ειπωθεί γιατί η δημοτική ενότητα Δυστίων  είναι η πλέον ριγμένη στο κείμενο του  στρατηγικού σχεδιασμού.