Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ…ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ



Μάζεψε σημαντικές σκέψεις, αποκύημα εμπειρίας η πρώην Δήμαρχος κ. Σοφία Μούτσου για να σκιαγραφήσει τον ιδανικό δημοτικό Σύμβουλο σε κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό της  - http://sofia-moutsou.blogspot.com/2012/01/blog-post_6916.html -Η τοπική πολιτική όμως δεν βασίζεται σε διαδικασίες αξιοκρατίας όπως εξάλλου και όλο το σύστημα. Πώς να έχουμε σωστούς δημοτικούς συμβούλους αφού δεν έχουμε σωστούς πολιτικούς;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ


Το "Λάλα το" είχε γράψει πρώτο ότι μαζεύονται υπογραφές για την διάσπαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η πρωτοβουλία ανήκε σε παράγοντες της Κύμης. Τώρα έρχεται το EVIAPLUS όχι μόνο να επιβεβαιώσει την πληροφορία αλλά να δημοσιεύσει και την Ανακοίνωση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ". Βέβαια τα επιχειρήματα είναι όλα έωλα και δεν σχετίζονται με τον Καλλικράτη γιατί οι περισσότερες Υπηρεσίες είχαν φύγει πριν. Όσο για την Πολεοδομία αυτή δεν φέυγει από την Κύμη αλλά καταργείται γενικώς ως  Υπηρεσία όπως την ξέραμε έως σήμερα. Όσο για το ότι φύγανε οι διοικητικοί υπάλληλοι, καλώς θα έφευγαν αλλά εμείς ξέρουμε ότι οι προιστάμενοι και οι ευνοούμενοι παραμένουν στην Κύμη. Ας κάτσουν στα αυγά τους, αρκετά με τους γραφικούς!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ EVIAPLUS

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΚΟΝΙΖΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ

Η μοναδική θέση που προτείνει εντός των ορίων του ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Νότιας Εύβοιας είναι η θέση ΚΟΝΙΖΟΣ  στα Κριεζά. Όλες οι άλλες θέσεις είναι στον Δήμο Καρύστου.
Η θέση ΚΟΝΙΖΟΣ σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποίησε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει ως εγγύτερους οικισμούς: Τα Κριεζά, 1 χλμ ΝΔ, τις Πετριές 1,7 χλμ Ανατολικά, τα Αλώνια Κριεζών 1,7χλμ Β.Δ. και την Δροσιά 2 χλμ. Β. 
Η έκταση είναι μεγαλύτερη των 200 στρεμμάτων και χαρακτηρίζεται δημόσια δασική.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

  • Ημιορεινή- υψόμετρο + 285 μ
  • μέσες κλίσεις 10-15%
  • δημόσια δασική
  • πρόσβαση μέσω χωμάτινης οδού μέτριας βατότυητας εκτός οικισμών
  • άριστη οπτική απομόνωση
  • κεντροβαρική θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΓΚΟΡΙΤΣΙΣΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Μεταξύ των τεσσάρων περιοχών που προτείνει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Νότιας Εύβοιας είναι και η θέση "ΓΚΟΡΙΤΣΙΣΕΣ" της Τ.Κ. Μεσοχωρίων. Η περιοχή αυτή είχε  βγει πρώτη σε μία από τις αξιολοήσεις που είχε αναθέσει ο Δήμος Συτρέων επί Δημαρχίας κ. Μούτσου.
Οι εγγύτεροι οικισμού σε ευθυγραμία είναι: Ζάρακες 3, χλμ ΒΔ, Αλμυροπόταμος, 3,6 χλμ ΝΔ, Μεσοχωρίων 4,3 χλμ. Ν-ΝΔ

Η έκταση είναι περίπου 160 στρ. χωρίς να αναφέρεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • Ημιορεινή-ορεινή, υψόμετρο +360
  • μέσες κλίσεις 25-30%
  • ανεμογεννήτριες σε απόσταση 140 μ
  • μεγάλη έκθεση σε ανέμους
  • πολύ καλή οτική απομόνωση σε σχέση με οικισμούς- ορατη από θάλασσα.
  • πρόσβαση μέσω χωμάτινης οδού με απαίτηση σημαντικών βελτιώσεων 5,5 χλμ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ : ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Μεταξύ των τεσσέρων προειμένων θέσεων είναι και η θέση "ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ" του Δήμου Καρύστου σύμφωνα με το κείμενο που ανακοίνωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Στην θέση "ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ" οι εγγύτεροι οικισμοί είναι: Ραπταίοι, 1,5 χλμ ΝΔ, Αλμυροπόταμος 1,9 χλμ Β, Παναγιά 2,5 χλμ ΒΔ και Μεσοχώρια 2,2,χλμ Ανατολικά.

Η έκταση είναι 100 έως 110 στρέμματα και δεν αναφέρεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • Ημιορεινή- ορεινή, υψόμετρο + 415 μέτρα
  • μέσες κλίσεις 20%
  • παλαιός ΧΑΔΑ στην άμεση περιοχή
  • μέτρια οπτική απομόνωση (τμήματα ορατά από οικισμούς)
  • πρόσβαση μέσω χωμάτινης οδού με απαίτηση σημαντικών βελτιώσεων 1,35 χλμ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΥΤΥ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΦΟΥΣΚΟΥΖΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Η θέση ΦΟΥΣΚΟΥΖΕΣ βρίσκεται σύμφωνα με το κείμενο που ανακοίνωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου σε απόσταση από το Ελαιοχώρι- Καραλήδες 1,6 χλμ, από τον Πολυπόταμο 1, 9 χλμ από τις Κουβέλες 3 χλμ και από την Ζωοδόχο Πηγή (Ρεούζι) 3,25 χλμ σε ευθειογραμμία.
Η έκταση είναι μεγαλύτερη των 150 στρεμμάτων χωρίς αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

  • Ημιορεινή, υψόμετρο +270μ
  • μέσες κλίσεις 15-20%
  • ανεμογεννήτριες σε απόσταση 200μ ΒΔ
  • οπτική απομόνωση
  • πρόσβαση μέσω χωμάτινης (ανά τμήματα ασφάλτινης) οδού μέτριας βατότητας εκτός οικισμών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙ. ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.



O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε στην Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ευβοίας κ. Κώστα Μαρκόπουλου σχετικά με τις offshore  εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Κύμη.  Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει « Όσον αφορά τις 24 εξωχώριες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Κύμης το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας διενεργεί σχετική έρευνα, αναλύοντας και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία  προκειμένου να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις (κυρώσεις)» και παρακάτω προσθέτει «Η Δ.Ο.Υ. Κύμης είναι επαρκώς στελεχωμένη καθώς υπηρετούν σε αυτήν δεκαεννέα (19) υπάλληλοι, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί άμεσα με τη πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κατηγορίας Π.Ε. μέσω του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού»
Προς  το παρόν η απάντηση δεν φαίνεται να διαφώτισε ούτε  τον ερωτώντα  Βουλευτή ούτε εμάς. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και να πέσουν τα ονόματα των  ιδιοκτητών που εκτός των άλλων ζημίωσαν το Κράτος και κατ΄ επέκταση τον Ελληνικό Λαό με την φοροδιαφυγή τους. 

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ



Μετά την θυελλώδη χθεσινή μέρα σήμερα επικράτησε μάλλον άπνοια στην σύγκρουση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με το Δασαρχείο Αλιβερίου. Είναι απλώς η ανάπαυλα πριν την επομένη μάχη ή επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις και μεθοδεύσεις; Διότι κάποιος από τις δύο πλευρές θα έχει δίκιο αν και οι δύο φαίνεται να επιμένουν. Η ελληνική δημόσια διοίκηση επιβιώνει πελαγοδρομώντας  με τα παραθυράκια που αφήνουν οι διαδικασίες προκειμένου το πολιτικό σύστημα να επιτυγχάνει τους πελατειακούς του στόχους ή στην  αθωότερη εκδοχή η διοίκηση να ελίσσεται για να βρίσκει λύσεις.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση λύσεις υπάρχουν αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος και η λογική. Διότι όπως μαθαίνουμε έως τώρα ούτε ο νόμος τηρήθηκε ούτε η λογική επικράτησε. Βλέπετε η περπατησιά στην νομιμότητα και την λογική τελικά είναι σαν την βαριά...καλογερική!!!
Από την άλλη πλευρά απουσιάζει η άποψη της Πυροσβεστικής. Ίσως έχει μείνει άλαλη γιατί δεν φανταζόταν ότι σε ολόκληρο Αλιβέρι δεν υπάρχει ένα κατάλληλο, επαρκές και προσιτό ακίνητο.
Και όμως κάτι δεν κολάει σε αυτή την υπόθεση......όταν το βρούμε....θα το πούμε.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΒΟΥΡΕΖΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΣΤΙΩΝ



Η εταιρία ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο.Ε. πήρε έγκριση για την εγκατάσταση πειραματικού ιστού για την μέτρηση των ανεμολογικών δεδομένων στην θέση «ΒΟΥΡΕΖΑ» της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων. Σχετική απόφαση εκδόθηκε από την Δασάρχη Αλιβερίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΛΕΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ


                                                                       
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά να απαλλαχθούν οι επαγγελματίες Αγρότες επενδυτές σε Φ/Β πάρκα, από την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει με απόφαση της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), για τους αγρότες αυτούς  στην Νότιο Εύβοια, ως κόστος συμμετοχής τους στην κατασκευή των νέων έργων που πραγματοποιούνται για τη μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Στην ερώτησή της η κ. Περλεπέ ζητά επίσης, να σταματήσουν να μπαίνουν συνεχώς εμπόδια είτε από τη ΔΕΗ είτε από τη ΡΑΕ και να προχωρήσουν επιτέλους οι επενδύσεις σε Φ/Β για τους επαγγελματίες Αγρότες του νομού μας , με τους ευνοϊκούς όρους  που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Η ερώτηση της Βουλευτού είναι η εξής:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝNΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.



Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες» κ. Γιάννης Σιαγιάννης ζητά με επιστολή  που απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο κ. Θωμά την κατάθεση οικονομικών στοιχείων που αναφέρονται στο τι παρέλαβε αλλά και στην οικονομική διαχείριση του 2011. Όπως επισημαίνει δεν είναι δυνατόν να συζητείται Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου χωρίς την γνώση των πραγματικών οικονομικών δεδομένων.
Αναμένεται η αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος έχει υποχρέωση εντός μηνός αλλά εν προκειμένω πριν από την συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό να καταθέσει εγγράφως τα στοιχεία αυτά στο δημοτικό συμβούλιο. Η  κατάθεση του Επιχειρησιακού Σχεδίου πλέον έχει προθεσμία μέχρι τις 30-9-2012 Είναι παράλογο να περιμένει ο κ. Σιαγιάννης έως τότε.  Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή από το Δελτίο Τύπου του κ. Σιαγιάννη.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


«Πίστη, πείσμα, δουλειά, και πολλές αντοχές!»

Συναυλία της Χορωδίας της Νίκαιας με τον Μαέστρο Μιχάλη Κοκκίνη
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα  και θρησκευτική κατάνυξη η Κύμη γιόρτασε και φέτος τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της  Αγίου Αθανασίου.
Το απόγευμα στην αίθουσα του Γηροκομείου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς επίσης και η καθιερωμένη βράβευση των Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης καθώς και των  επιτυχόντων το 2011 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα
 Η γιορτή ξεκίνησε με  τον  χαιρετισμό  της Αντιδημάρχου Κύμης Αρετής Μπάτσα – Θωμά, η οποία τόνισε ότι η γιορτή του Αγίου Αθανασίου είναι μέρα γιορτής αισιοδοξίας και χαράς για όλους τους Κουμιώτες.  Απευθυνόμενη στους βραβευθέντες είπε : «Απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά, στους γονείς και στους δασκάλους σας. Για άλλη μια φορά μας κάνετε υπερήφανους. Για άλλη μια χρονιά βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.  Εκδηλώνουμε σήμερα, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, γονείς και δάσκαλοι, τη βαθιά ικανοποίησή μας για το δρόμο που χαράξατε στη ζωή σας. Είναι για εσάς δικαίωση και για εμάς ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Ο τόπος μας η αγαπημένη μας «Κύμη», φαίνεται πως πατά γερά, αγωνίζεται και πετυχαίνει.»
   Στην  ομιλία  του ο  Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης  Θωμάς,   έκανε σύντομη  αναφορά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΣΠΑΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Με εξώδικο προς την Δασάρχη Αλιβερίου κ. Αγγελική Γκοτζαμάνη  ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δια του δικηγόρου κ. Νικ. Λυμπερόπουλου, απαιτεί την άμεση εκτέλεση της εντολής του Γενικού Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για την παραχώρηση τους ενός από τα δύο λυόμενα και την παραχώρηση χώρου για την δημιουργία όρχου των Πυροσβεστικών Οχημάτων.  Στην εξώδικο αναφορά γίνεται μία εκτενής περιγραφή της υπόθεσης και καταγγέλλεται η Δασάρχης για παράβαση καθήκοντος και ηθελημένη εύνοια προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια τις ενέργειες που έχει κάνει η προϊσταμένη αρχή της Δασάρχου κ. Γκοτζαμάνη, δηλαδή ο Εντολέας  Γενικός Διευθυντής Δασών και η κ. Γερακούδη οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να την ελέγξουν για τις υπηρεσιακές της παραβάσεις. Περιμένουμε να δούμε και την αντίδραση των προϊσταμένων της όσο και της ίδιας στην κατηγορία ότι η άρνησή της στοχεύει στην εύνοια στενότατου συγγενή της που είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου που σήμερα στεγάζεται η Πυροσβεστική. Δηλάδη ενώ έχει κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης από την άλλη δια της δασάρχου επιδιώκει να μην γίνει η έξωση!!! Τρελά πράγματα συμβαίνουν εδώ στο Αλιβέρι.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στην ανάγκη να γίνουν περιορισμοί στις δαπάνες και ως τέτοιες εννοείται η τοποθέτηση του Κλιμακίου σε δημόσιο χώρο, την ίδια στιγμή που άλλες δημόσιες ή υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης μισθώνουν κτίρια αντί να αξιοποιήσουν τα δικά τους.
Περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα σας κρατάμε ενήμερους εάν μας κρατάνε και μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ «ΚΑΚΟΛΥΡΙ» (ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ)



 Το Τοπικό Συμβούλιο Ταξιαρχών και ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ταξιαρχών  κίνησαν τη διαδικασία για να ανακηρυχθεί οι Ταξιάρχες Μαρτυρικό Χωριό. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου υιοθέτησε την πρόταση και αποφάσισε σχετικά στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2011.
Στους Ταξιάρχες ή Κακολύρι τον Μάιο του 1944 οι Γερμανοί εισέβαλαν στο χωριό, εκτέλεσαν εν ψυχρώ 30 κατοίκους του και έκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του. Η βαρβαρότητα του κατακτητή κατέταξε το χωριό στην αλυσίδα των μαρτυρικών τόπων της πατρίδας μας. Ήρθε η χώρα να ανακηρυχθεί και από την Πολιτεία ως «Μαρτυρικό Χωριό» και να ενταθούν οι προσπάθειες για αποζημίωση των θυμάτων και την καταδίκη της ναζιστικής βαρβαρότητας.
Με  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπληρώθηκε ο φάκελος που με μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση ετοίμασε ο Σύλλογος του χωριού και θα κατατεθεί στην Επιτροπή που εισηγείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Το  τοπικό τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών και ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00  στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου  συναυλία με τον τίτλο:
                                                «ΑΥΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΗ»
Λαμβάνει μέρος ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς του υπό ίδρυσιν Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, η δημιουργία του οποίου ήταν πάγια επιδίωξή μας.
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Πέτρος Ν. Πρόκος και τραγουδούν ο Γιώργος Δρακούλης και η Νατάσα Ιωαννίδου.
Κόντρα στη δίνη των καιρών, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, εμείς αισιοδοξούμε· καλούμε τους συμπολίτες μας να τραγουδήσουν μαζί μας…έτσι για να αλλάξουμε διάθεση.
                                                               

Μεταφορά μαθητών. ΥΠΕΣ το … μεγαλείο σου



Αναδημοσίευση από KARYSTIAPRESS
Απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών, που τελικά είναι άχρηστη γιατί η δημόσια διοίκηση είναι σε πλήρη διάλυση, πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΣ που όριζε ότι η κάλυψη του κόστους μεταφοράς από την Περιφέρεια λήγει στις 31/12/2011 και από την 1/1/2012 το κόστος αυτό περνά τους Δήμους
Το ΥΠΕΣ με εγκύκλιό του, που την χαρακτήριζε «εξαιρετικά επείγουσα», στις 15 Δεκεμβρίου επανήλθε και καλούσε τους Δήμους να τελειώνουν με όλες τις διαδικασίες για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς από μέρους τους, φοβίζοντάς τους μάλιστα ότι εάν μέχρι τις 31/12 δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες των διαγωνισμών, και μέχρις ότου αυτές ολοκληρωθούν, θα καταβάλουν οι ίδιοι τα σχετικά επιδόματα προς τους μαθητές.
Όλα αυτά μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, τελευταία εργάσιμη του έτους, στις 11:55 το πρωί γιατί στις 12 το μεσημέρι ο Δήμος Καρύστου δέχτηκε ένα «εξαιρετικά επείγον» τηλεφώνημα που του έλεγε ότι το καθεστώς μεταφοράς που ίσχυε μέχρι τώρα παρατείνεται μέχρι τις 28/2/2012, κάτι που προφανώς έγινε με όλους τους Δήμους

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Από σήμερα το «Λάλα το» σας διευκολύνει στην αναζήτηση της φθηνότερης τιμής καυσίμων στην περιοχή. Με likn που έχουμε στην αριστερή πλευρά της σελίδας μπορείτε έυκολα να επισκεφθείτε την σελίδα του παρατηρηρίου τιμών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης (http://www.fuelprices.gr/GetGeography)και να οδηγηθείτε στην αναζήτηση των τιμών στην περιοχή μας. Η κατάταξη γίνεται ανά δημοτική ενότητα (πρώην καποδιστριακό δήμο) και τοπική ή δημοτική κοινότητα. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες των καυσίμων μαζικής κατανάλωσης.
Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η κ. Ρόζυ Καραβά νέος μέλος
της Λιμενικής Επιτροπής αλλά
και Πρόεδρός της στο παρελθόν
Διορίστηκε από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Πόπη Γερακούδη η Λιμενική Επιτροπή του Αλιβερίου. Σε αυτή εκτός του Λιμενάρχη Αλιβερίου και του Προϊστάμενου του Τελωνείου καθώς και της εκπροσώπου της ΠΕΔ κ. Καραμάνου ορίστηκαν οι: Ρόζυ Καραβά, Πολιτικός Μηχανικός και Περιφερειακή Σύμβουλος με αναπληρώτρια την Μηχανικό Σπυριδούλα Βιργιώτη, Συνταξιούχο του Δημοσίου, Μαρία Σκούρα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,  πρώην Δημοτική Σύμβουλος Ταμυναίων με αναπληρωτή τον επιχειρηματία Σταύρο Κιούση και Κώστας Μαστροκώστας, Μηχανικός πρώην Δήμαρχος Δυστίων με αναπληρωτή τον Νίκο Βαλαγιαννόπουλο, πρώην Αντιδήμαρχο Ταμυναίων

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας 29χρονος Πακιστανός πήγε από το Άργος Αργολίδας στα Λέπουρα της Εύβοιας προκειμένου να βρει δουλειά. Ωστόσο έπεσε θύμα απαγωγής από  4 ομοεθνείς του, οι οποίοι τον μετέφεραν σε παράπηγμα σε αγροτική περιοχή στα Κριεζά Αλιβερίου όπου και τον κρατούσαν. Αμέσως μετά επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την μητέρα του θύματος από την οποία ζήτησαν 17 χιλιάδες Ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Παράλληλα βέβαια τον χτυπούσαν.
Σήμερα όμως ομάδα Πακιστανών προσπάθησε να απελευθερώσει  τον 29χρονο με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή με τους δράστες. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκε ο ένας από τους απαγωγείς 29 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσυλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν έναν ακόμη από τους δράστες, 19 χρονών,  ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους καθώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην συμπλοκή. 
Επίσης σε βάρος των δύο συλληφθέντων καθώς και του 29χρονου απαχθέντα θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθώς δεν διαθέτουν  νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ ο 19χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Πηγή: www.lamiastar.gr

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΥΜΗΣ



Υπογράφτηκε χθες από τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη του έργου «Προμήθεια Τεχνικού και Εκπαιδευτικού Εξοπλισμού  για την Α.Ε.Ν  ΚΥΜΗΣ»  προϋπολογισμού 900.000 Ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας Ηπείρου Στερεάς Ελλάδας. Δικαιούχος  του έργου είναι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται γενικός  εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού υλικού με τα εξής υποέργα: ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Ένας προσομοιωτής RADAR ARPA με τέσσερα (04) OWN SHIPS και
ενσωματωμένους ηλεκτρονικούς χάρτες.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Προμήθεια GMDSS των 06 θέσεων εργασίας: Ηλεκτρονικό Δορυφορικό Σύστημα για την εξοικείωση των φοιτητών με το παγκόσμιο σύστημα εκπομπής σήματος κινδύνου εν πλω
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: Σύνδεση μονάδων Η/Υ (PC) σε δίκτυο μεταξύ τους (LAN) με μία (01) κεντρική μονάδα (server) για την εκπαίδευση και εξοικείωση των σπουδαστών με τη χρήση Η/Υ στον τομέα δραστηριοποίησή τους.
ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Εργαστήριο Αγγλικής Γλώσσας
ΥΠΟΕΡΓΟ 5: Εξοπλισμός Ν.ΗΟ (Ναυτικών Ηλεκτρονικών Οργάνων)
ΥΠΟΕΡΓΟ 6. Αίθουσα τηλεδιάσκεψης: Η αίθουσα τηλεκπαίδευσης παρέχει τη δυνατότητα αμφίδρομης μετάδοσης ήχου και κινούμενης εικόνας (video) μίας διάλεξης, καθώς και παρουσιάσεων σε πραγματικό χρόνο μέσω του Διαδικτύου (Internet).

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΚΥΜΗΣ, ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσαν την πρόσληψη 30 διανομέων εκ των οποίων οι 14 είναι στην Εύβοια.
Ειδικότερα, ζητούνται πέντε διανομείς στη Χαλκίδας (δύο στη μονάδα διανομής και τρεις στο ταχ.κατάστημα) και ένας στα ταχ. καταστήματα Αλιβερίου, Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερέτριας, Καρύστου, Κονιστρών, Κύμης, Λ.Αιδηψού και Λίμνης.
Η σύμβαση θα είναι 8μηνης διάρκειας και οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ηλικία από 18 εως 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την στείλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή από τις 19/01 εως τις 30/01/2012 στη διεύθυνση:
EΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε
Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας
Καποδιστρίου 1
35100 ΛΑΜΙΑ(για την ανακοίνωση ΣΟΧ 18/2012)
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ (www.elta-net.gr ), καθώς και στον ΑΣΕΠ (www.asep.gr ).
Τα τηλέφωνα που μπορείτε να επικοινωνείτε είναι τα εξής: 22310-66780 και 66787

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΚΟΥ

Από την 9η Ιανουαρίου 2012 ανέλαβε ο Νέος Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Κόκκος στην θέση του παραιτηθέντος κ. Δημήτρη Μάγειρα. Ο νέος Αντιδήμαρχος δεν θα έχει την αρμοδιότητα της Παιδείας που είχε ο προκάτοχός του αλλά θα έχει επιπλέον την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων και παραλιών και των ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, αρμοδιότητα που αφαιρέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δυστίων κ. Μπότη. Την αρμοδιότητα της Παιδείας πήρε ο Αντιδήμαρχος Ταμυναίων κ. Νίκος Κιούσης. Ο κ. Κόκκος έχει όλες τις άλλες αρμοδιότητες του κ. Μάγειρα.
Αποτέλεσμα: Λιγότερες οι αρμοδιότητες του κ. Μπότη, νευραλγικότερος ο ρόλος του κ. Κιούση, και πιο στοχευμένος ο ρόλος του κ. Κόκκου ο οποίος μπαίνει για τα καλά στον σκληρό πυρήνα της δημοτικής εξουσίας. Όσο για την Παιδεία, έτσι όπως την κατάντησε η Αννούλα, χωρίς βιβλία, ο κ. Κιούσης μάλλον την αναβαθμίζει. Εκείνος που σταθερά οδηγείται στο περιθώριο είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Ρήγας του Αυλωναρίου. Παρότι αρμόδιος για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία έμεινε έξω από τα ρέματα, από τους ΧΑΔΑ και τον ΧΥΤΑ, έξω από την ΔΕΥΑ, δηλαδή με ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την πολιτική προστασία. Παρόλα αυτά είναι βράχος ο Στρατηγός…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ


Παρότι σήμερα γιορτάζει ο Πολιούχος της Ιστορικής Έδρας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο Άγιος Αθανάσιος, εν τούτοις δεν υπάρχουν πολλοί Θανάσηδες στην Δημοτική Αρχή.  Μόνο δύο εντοπίσαμε: Τον εκπρόσωπο των Μελετιάνων Θανάση Ψύχα και τον Τοπικό Σύμβουλο Πρασίνου Θανάση Μαλιούρη.
Έχει την τιμητική όμως η Εύβοια γιατί γιορτάζει ο συγχωριανός μας Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς και το Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης. Επίσης στους επιφανείς εορτάζοντες  είναι και ο Θανάσης Καλαβρής Προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΗΛΙΧΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ DANCING ON ICE



H αλιβεριώτισσα Ιωάννα Πηλιχού πέρασε στον τελικό και τώρα είμαι η πιθανότερη νικήτρια του Dancing on ice. Η πορεία της ήταν καταπληκτική και αξίζει πολλά χειροκροτήματα. Ψηφίζουμε όλοι μονοκούκι την Ιωάννα για να την βγάλουμε νικήτρια την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ, στον Τελικό.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ


Το Ειρηνοδικείο Κύμης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, διαμαρτύρεται έντονα για την φημολογούμενη κατάργηση Ειρηνοδικείων που λειτουργούν στη περιφέρεια του από εκατό και πλέον χρόνια. Οποιαδήποτε κατάργηση είναι παντελώς άδικη και αδικαιολόγητη. Και τα τρία Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Δήμου μας (Κύμης – Αυλωναρίου- Αλιβερίου) λειτουργούν σε ιδιόκτητα κτίρια. Τα κτίρια αυτά βρίσκονται σε καλή έως άριστη κτιριακή κατάσταση και επαρκούν για την κανονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Και τα τρία Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Δήμου μας έχουν σημαντικό, και επαρκή για την λειτουργία τους, φόρτο εργασίας. Μάλιστα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο φόρτο αυτό, εάν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, ιδιαίτερα η Εισαγγελία Χαλκίδας, δεν προσδιόριζαν στα Δικαστήρια της Χαλκίδας υποθέσεις που καθ’ ύλην ανήκουν στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Δήμου μας, επιβαρύνοντας τους πολίτες με δαπάνη εξόδων και απώλεια εργατοωρών. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ



Περιβαλλοντική Ομάδα γενικού Λυκείου Καρύστου
Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Καρύστου
Κάρυστος , 17/01/2012
Προς τον κ. Δήμαρχο Καρύστου
Θέμα-Το ζήτημα της ανακύκλωσης στην πόλη μας.
Αξιότιμε Κ. Δήμαρχε,
Σας αποστέλλουμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή με σκοπό να θέσουμε, εκ νέου, κάποια ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα της ανακύκλωσης στο δήμο μας.
Οι νέοι της πόλης μας ενώνουν τη φωνή τους με ένα και μόνο σκοπό. Ονειρευόμαστε μία πράσινη Κάρυστο με σεβασμό στο περιβάλλον και στον πλούτο της. Για μας είναι θέμα πολιτισμού αλλά και ηθικής, καθώς προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύομαι τις επόμενες γενιές. Υπάρχουν, ωστόσο κάποια ερωτηματικά και θα θέλαμε από εσάς να πάρουμε κάποιες απαντήσεις.
Αρχικά, θέλουμε να ενημερωθούμε σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση χαρτιού και τους μπλε κάδους στο δήμο μας. Τα δύο σχολεία με κόπο και πολλή δουλειά, καταφέρνουν να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες χαρτιού προς ανακύκλωση. Θα θέλαμε ο κόπος και το μεράκι όλων μας να αποδίδει καρπούς.

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Η ερχόμενη Παρασκευή δεν είναι 13 αλλά 20 Ιανουαρίου. Μέρα που δεν θα ήθελε να ρθει για κάποιον αιρετό που θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου γιατί είχε την φαεινή ιδέα να  βεβαιώσει ότι τον βόλευε και όχι  ότι πράγματι ήταν. Η υπόθεση θα ξαναζωντανέψει και αυτή την φορά ίσως η δικαιοσύνη να είναι και τυφλή και ακτήμων.

ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ;



Η υπόθεση της εγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου σε ένα από τα δύο οικήματα του Δασονομείου στην θέση «Πλάτωμα» του Αλιβερίου ενδέχεται να εντάσσεται σε σχέδια κάποιων για να διώξουν το Δασονομείο από το Αλιβέρι και να αποτρέψουν έτσι μία πιθανή εγκατάσταση στο μέλλον και του Δασαρχείου στο Αλιβέρι, όπως τουλάχιστον επιβάλλουν  γεωγραφικοί και διοικητικοί λόγοι.
Έχει γίνει δεκτό ότι υπήρξαν και εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, λύσεις που πληρούν  καλύτερα τις προϋποθέσεις και εξασφαλίζουν την αναβάθμιση της λειτουργίας του, πάντοτε εντός του Αλιβερίου. Όμως τόσο ο Δήμος όσο και η Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας κλείνουν τα αυτιά τους σε άλλες προτάσεις και προκρίνουν μία λύση της οποίας και το οικονομικό κόστος δεν προσδιορίζεται αλλά και μία άλλη υπηρεσία, το Δασονομείο αναγκάζεται να στριμωχθεί σε ένα χώρο 50 τμ.
Είναι αμφίβολο εάν η προωθούμενη, όχι με όλες τις διαδικασίες νομιμότητας, λύση προσφέρει καλύτερες συνθήκες στέγασης και λειτουργίας σε μία τόσο σημαντική Υπηρεσία, όπως η Πυροσβεστική. Μάλλον συνάθροιση αυταρχισμών μας προέκυψε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το Δασονομείο πρέπει να στηριχθεί και να λειτουργήσει όπως του αξίζει στο Αλιβέρι.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



Σας καλούμε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου  &  ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης,  στην εκδήλωση προς τιμήν του πολιούχου της Κύμης, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
·     Μουσικό αφιέρωμα από τη Χορωδία της Νίκαιας
υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη.
·     Βράβευση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης &  επιτυχόντων 2011 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
·     Κοπή βασιλόπιτας
·                                                                                    Μικρή δεξίωση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ                     ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΓΚΟΡΙΤΣΙΖΕΣ» 1



Πρόταση με τέσσερις θέσεις έδωσε ο κ. Θωμάς για τον ΧΥΤΑ της Νότιας Εύβοιας. Από αυτές δύο είναι δεσμευτικές και οι άλλες δύο προαιρετικές!!!
Η κ. Μούτσου, πρόεδρος του Συνδέσμου  έως πρόσφατα, δηλώνει ότι πρότεινε αξιολογήσεις θέσεων και όχι θέσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΑ!!!
Μήπως νομίζουν ότι απευθύνονται σε «παπούα»; Καλά αυτός ο Σύνδεσμος τόσα χρόνια πόσα κόστισε στους πολίτες; Πόσα χρήματα έφυγαν για τις μελέτες των αξιολογήσεων; Πόσα για ταξίδια και πόσα για «παραμύθια»; Ξέρει κανείς να μας πει;
Δεν θα πρέπει να απολογηθούν με στοιχεία και λογαριασμούς αφού έτσι και αλλιώς πολιτικά αποτελέσματα δεν είχαν; Περιμένουμε λοιπόν…..

ΟΜΟΦΩΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Το πέρασμα των λιμενικών ταμείων στους δήμους είναι ένα παλιό και «βασανισμένο» αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χρειάστηκε όμως η σπουδή της κ. Γερακούδη να διορίσει ως επί το πλείστον μέλη από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και να χαθεί – κατ΄επέκταση- από αλλού ο έλεγχος ώστε ορισμένοι αυτοδιοικητικοί να θυμηθούν την διεκδίκηση του δημοτικού λιμενικού ταμείου. Ας είναι καλά και ο Άδωνις με την Ουρανία που δημιούργησαν προσδοκίες. Σωστά επομένως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι  «Προτείνει προς τα αρμόδια υπουργεία και παρέχει σύμφωνη γνώμη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των Λιμενικών Ταμείων Κύμης και Αλιβερίου, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και τη σύσταση Ν.Π.Δ.Δ., με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα φέρει την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κύμης -Αλιβερίου» με έδρα τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.2738/99, και του άρθρου 244 του Ν.3463/06.»
Τώρα, όσον αφορά το κατεπείγον, και την δίμηνη προθεσμία, ο συγκεκριμένος εισηγητής συγχωρείτε. Έχει ήδη υπερβεί τις δυνάμεις του.

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΥ, ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ


Σε προηγούμενη δημοσίευσή μας κατακρίναμε την σπουδή του Δημάρχου Καρύστου να αναθέσει στον γιό του απευθείας  τις ασφαλιστικές καλύψεις των οχημάτων του Δήμου. Ακόμη και εάν είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό. Ο κ. Μανώλης διέπραξε λάθος. Αυτό πρέπει να διορθωθεί διότι η έως τώρα πολιτεία του δεν αξίζει τέτοιες συμπεριφορές. Μην ξεχνάτε ότι ο Δήμαρχος Καρύστου είναι από τους λίγους και εδώ γύρω ο μόνος που δημοσιοποίησε την Δήλωση της Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Ήταν καθήκον του και το έκανε αλλά δείχνει ότι δεν «μασάει» σε θέματα διαφάνειας. Άλλοι κάνουν τις «πάπιες»….

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ.

Διορίστηκαν τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Νέων Στύρων με απόφαση της κ. Γερακούδη. Εκτός του Λιμενάρχη, του Τελώνη και του εκπροσώπου της ΠΕΔ κ. Γιάννη Παγκάκη ορίστηκαν οι: Ζαχαρίας Λέκκας, πρώην Δήμαρχος Στυρέων με αναπληρωτή τον κ. Αλέξανδρο Αλούκο, Στέλλιος Κατσούλης με αναπληρώτρια την Ευφροσύνη Ηλία και Πηλιχού- Πέππα Ζαχαρούλα με αναπληρωτή τον Γιάννη Μπουραντά. Η συμμετοχή του έμπειρου Δημάρχου Ζαχαρία Λέκκα είναι από τις λίγες καλές επιλογές της κ. Γερακούδη 

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ο Πολιτικός Μηχανικός Σπύρος Σπύρου και ο Μηχανολόγος Μηχανικός  Γιώργος Παναγιάρης διορίστηκαν Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά. Ο διορισμός έγινε μετά από επιλογή που έκανε ο κ. Θωμάς και πρόκειται για δύο γνωστότατους συνεργάτες του. Ο πρώτος υπήρξε στο παρελθόν και Υποψήφιος Δήμαρχος Κονιστρών κόντρα στον αείμνηστο Δημήτρη Παπαναστασίου.
Ο κ. Σπύρου θα ασχοληθεί με τη διαχείριση των έργων και ο κ. Παναγιάρης με τη διαχείριση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων!!!

Διενέργεια Διαδικασίας Κληρώσεως για τον ορισμό μελών της επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοσίου διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου.



 Tο Τμήμα Τεχνικού  – Οικονομικού την  Δευτέρα  23/1/2012 και ώρα 12:00 θα διενεργήσει κλήρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στο Αλιβέρι, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών που θα συγκροτήσουν την  επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού και αξιολόγησης της υπηρεσίας: Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου,  για έτος 2012.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο, είναι δημόσια και μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος υπάλληλος του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου .

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ


Έντονη διαμαρτυρία ασφαλιστών της Καρύστου κατά του Δημάρχου Καρύστου κ. Νίκου Μανώλη επειδή ανέθεσε στον γιό του τα ασφαλιστήρια των οχημάτων του Δήμου. Μέγα λάθος και ατόπημα του κ. Μανώλη. Μόνο μέσα από καθαρό και έντιμο διαγωνισμό μπορούσε να το κάνει αφού ο γιός θα έδινε  πολύ καλύτερη προσφορά. Και πάλι ίσως ένα μικρό πρόβλημα θα υπήρχε. Το νόμιμο ασφαλώς δεν είναι και ηθικό.


ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τις προτεινόμενες θέσεις ΧΥΤΥ στην νότια Καρυστία


Λάβαμε απάντηση από την πρώην Δήμαρχο Στυρέων κ. Μούτσου σχετικά με την αναφορά του "Λάλα το" στην πρότασή της για την Γκορίτσιζα ή Γκορίτσιζες ως επικρατέστερη θέση για τον ΧΥΤΑ της Νότιας Εύβοιας. Από τα γραφόμενά της   όχι μόνο επιβεβαιώνει την πληροφορία μας αλλά την τεκμηριώνει και την επαυξάνει.   Εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει την υποστήριξή της στην επιλογή του κ. Θωμά αφού και η ίδια με τις μελέτες που εκπόνησε γύρω από τα Στύρα επέμενε ιδίως στην Γκορίτσιζα, όπως η ίδια αποκαλύπτει. Απλώς ο κ. Θωμάς είναι πιό τολμηρός αφού άλλος θα πληρώσει το "μάρμαρο".
Η επιστολή της κ. Μούτσου έχει ως εξής:
"Στο δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστολογίου «Λάλα το !!!» που αναπαράγεται και στην Karystia press, όπου αναφέρονται οι θέσεις για την δημιουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Εύβοιας  τις οποίες πρότεινε ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Θωμάς στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής 15/1/2012 και σε ότι αφορά το όνομά μου δηλώνω τα εξής :
Ο Σύνδεσμος Ολοκληρωμένης Διαχείρησης Αποριμμάτων Νότιας Εύβοιας υπό την προεδρία μου μέχρι τον Νοέμβριο 2011 είχε αναθέσει σε μελετητές την αξιολόγηση διαφόρων θέσεων εντός του δήμου Στυρέων, χωρίς καμμιά παρέμβαση και πρόταση εκ μέρους μου ή άλλων μελών του Συνδέσμου για επιλογή συγκεκριμένων θέσεων. Προς τους μελετητές υποδείχθηκαν αρκετές θέσεις τις οποίες επισκέφθηκαν και αξιολόγησαν. Δεν υπήρξαν προαπαιτούμενα και δεν υπήρξαν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπως έλεγαν οι συνήθεις «ξερόλες» που όμως περιμένουν πάντα να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά.
Με κριτήρια αξιολόγησης αυστηρά και μόνο όσα ορίζει ο νόμος ως αναγκαίες προϋποθέσεις επικρατέστερες εκρίθησαν κατά σειρά οι θέσεις  : 1. «Γκορίτσιζες» στα όρια του Δήμου Στυρέων προς δήμο Δυστίων 2. «Πέταλο» η πρώην χωματερή του Δήμου Στυρέων και 3. «Μάκου» στα όρια του Δήμου Στυρέων προς δήμο Μαρμαρίου.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


Τελευταία ενημέρωση: 18.20μμ/15-1-2012
Σήμερα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και ενώ θα συζητείτο το τρίτο επείγον θέμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμάς μοίρασε ένα εικοσασέλιδο κείμενο που θεωρείται έκθεση αξιολόγησης τεσσάρων περιοχών για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ της Νότιας Εύβοιας. Η αντιπολίτευση του Δήμου (πλην του κ. Μιχαήλ της Λαϊκής Συσπείρωσης ) διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποχώρησε από την Συνεδρίαση. Ο βασικός λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η πρόταση για συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος χωρίς να έχει εγγραφεί στην ημερησία διάταξη και χωρίς να έχει δοθεί εγκαίρως η εισήγηση και πολύ περισσότερο η μελέτη αξιολόγησης στους δημοτικούς συμβούλους. Η απαίτηση του κ. Θωμά να γίνει συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να έχει χρόνο η αντιπολίτευση να μελετήσει τις προτάσεις δεν τους άφησε περιθώριο να μείνουν στη συνεδρίαση και αποχώρησαν
Οι προτεινόμενες θέσεις είναι: 1. Η θέση «Κοριζός»  Κριεζών, περίπου ένα χιλιόμετρο από Ζαπάντι και ενάμιση από Πετριές, 2. «Γκορίτσιζα» Μεσοχωρίων Δήμου Καρύστου, δίπλα στην Παραλία των Ζαράκων είναι η θέση που θεωρείται επικρατέστερη διότι την είχε προτείνει και η κ. Μούτσου ως πρόεδρος του Συνδέσμου 3. Η θέση «Μεγάλο Βουνό» του Δήμου Καρύστου, μάλλον πρόκειται για το Μεγάλο Βουνό του Δήμου Στυρέων και  4.Η θέση «Φούσκουζα» επίσης του Δήμου Καρύστου, κοντά στους Καραλήδες (Ελαιοχώρι) Στυρων. Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι θέσεις «Κοριζός» και «Μεγάλο Βουνό» μπορεί να αντικατασταθούν με άλλες προτάσεις αλλά οι θέσεις «Γκορίτσιζα»  και «Φούσκουζα» είναι σταθερές και αδιαπραγμάτευτες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση να γίνει ο ΧΥΤΑ στην «Γκορίτσιζα» μία θέση για την οποία είχαν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν τόσο οι κάτοικοι των Μεσοχωρίων όσο και κάτοικοι των Ζαράκων. Τώρα περιμένουμε να δούμε πως ο κ. Θωμάς θα περάσει στην περιοχή άλλου Δήμου θέσεις που δεν μπόρεσε να περάσει στο πρόσφατο περελθόν η Δήμαρχος αυτού του Δήμου κ. Μούτσου.

Η ΡΟΖΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΘΩΜΑΣ



Η Λιμενική Επιτροπή Αλιβερίου είναι η μόνη που δεν ορίστηκε στην Εύβοια από την κ. Γερακούδη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι μεταξύ των προτεινόμενων μελών είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ρόζυ Καραβά και ο πρώην Δήμαρχος Δυστίων κ. Κώστας Μαστροκώστας. Η κ. Γερακούδη έχει μία ευκολία να διορίζει αφανή και χωρίς εμπειρία μέλη αλλά κωλώνει όταν πρόκειται να διορίσει ενημερωμένα και έμπειρα. Ακόμη και σε μία Λιμενική Επιτροπή που ήταν τόσο ανύπαρκτη ώστε η ΠΕΔ Στερεάς και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου πρότειναν την Πρόεδρό της εκ νέου ως μέλος που εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν πιστεύουμε πάντως ούτε και υιοθετούμε την «κακεντρέχεια» ορισμένων που διαδίδουν ότι ο κ. Δήμαρχος τρέμει στο ενδεχόμενο να μην υπάρχουν μέλη του χεριού του στην Λιμενική Επιτροπή γιαυτό συγκάλεσε επειγόντως το σημερινό  Δημοτικό Συμβούλιο   για να προβάλλει το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το πέρασμα των λιμενικών ταμείων στον Δήμο. Λένε οι κακές γλώσσες ότι  το θυμήθηκε όμως όταν έχασε τον έλεγχο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της κ. Γερακούδη να μην του χαλάσει το χατήρι. Αποκλείεται, δεν το πιστεύουμε με τίποτα!!!