Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.



Η κ. Γερακούδη διόρισε αυτούς και αυτές που διόρισε στα Λιμενικά Ταμεία με τα κριτήρια των κολλητών του βαθέος κόμματος το οποίο υπηρετεί. Κάποιοι άλλοι πάλι από το ίδιο υπό διάλυση κόμμα ή από άλλα καθεστωτικά κόμματα διαμαρτύρονται διότι δεν διορίστηκαν οι κολλητοί τους, όχι ότι τους ένοιαξε η αξιοκρατία.
Τα αποτελέσματα της διαχείρισης των κολλητών τα θαυμάζει κανείς διαβάζοντας την προσφυγή-καταγγελία του κ. Κρινή για το διαγωνισμό μίσθωσης της ζυγοπλάστιγγας του λιμανιού της Κύμης όπου ο πρόεδρος φαίνεται να μετείχε σε Επιτροπή και να πήρε μέρος στην λήψη της απόφασης σε διαγωνισμό που ή άλλη και μοναδικά αποδεκτή διαγωνιζόμενη ήταν η ανηψιά του. Το ότι η ανηψιά έδωσε την καλύτερη τιμή ή ήταν μοναδική διαγωνιζόμενη δεν είναι καταρχήν ούτε κακό ούτε παράνομο. Πολιτικά ανήθικο και παράνομο όμως είναι να μετέχει ο θείος στην Επιτροπή Διαγωνισμού. Έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί μόνος τους. Αλλά από πού θα πάρει το παράδειγμα;
Παλιά πάντως αυτό το λέγαμε «νεποτισμό» 

«ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ» ΓΕΝΑΙΩΔΟΡΙΕΣ



Δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) μαζί με το ΦΠΑ πληρώνει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου στον κ. Ελένη για την συντήρηση και τον συντονισμό αναμεταδοτών τοποθετημένων στα σημεία: ΟΤΕ, Κελιά, Φαλάριο και Μετόχι της δημοτικής ενότητας Κύμης και Πράσινο της δημοτικής ενότητας Ταμυναίων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ο κ. Δημήτριος Ελένης οφείλει να φροντίζει για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία τους. Στην τιμή περιλαμβάνονται ανταλλακτικά εάν τυχόν χρειαστούν (καλώδια κ.λ.π.). Δεν περιλαμβάνει όμως την αποκατάσταση ζημιών από ακραία φυσικά φαινόμενα.
Αν όλα αυτά ήταν αυτονόητα την εποχή των «παχέων αγελάδων» σήμερα είναι σκόπιμα; Ο δήμος εάν θέλει να παρακολουθεί και να συντηρεί τους αναμεταδότες μπορεί να το κάνει με το προσωπικό του και πάντως με πολύ λιγότερα χρήματα. Μία ματιά σε αντίστοιχες δαπάνες άλλω δήμων φανερώνει ότι εδώ πρόκειται για πολύ "τσιμπιμένη" δαπάνη. Απλόχερα δίνει 15.000 κάθε εξάμηνο και 30.000 κάθε χρόνο την στιγμή που με το ζόρι φθάνει το πετρέλαιο ή η γραφική ύλη για τα σχολεία. 

ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΛΙ Η ΕΥΒΟΙΑ



Μεγάλη καθυστέρηση στη διαμόρφωση πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Η αδυναμία της Επιτροπής που επιφορτίστηκε με τη διατύπωση πρότασης υποδηλώνει την δυσκολία των Δημάρχων της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Μαθαίνουμε πάντως ότι ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες κινούνται αυτοτελώς και είναι κοντά στην δέσμευση των πιστώσεων για τη χρηματοδότηση του σχεδίου τους  αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όσους ομφαλοσκοπούν ή κυνηγούν ανεδαφικές λύσεις.
Η δίοδος επικοινωνίας με τη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας έχει γίνει σχεδόν αδιάβατη. Το αποτέλεσμα; Χαμένη θα βγει η Εύβοια γιατί έχει μείνει έξω από τις εξελίξεις. Και μετά θα φταίει πάλι το Λαμιοκεντρικό ή το Βοιωτοκεντρικό κράτος.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΓΚΟΡΙΤΣΙΣΕΣ" ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδα ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ που κυκλοφόρησε σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2012, για την επιλογή του χώρου όπου θα κατασκευεί ο ΧΥΤΥ της νότιας Εύβοιας φιλοξενούνται δηλώσεις του Δημάρχου Καρύστου κ. Νίκου Μανώλη που αποδέχεται τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις, δηλαδή την θέση "Κονιζός" στα Κριεζά, "Μεγάλο Βουνό" στον Αλμυροπόταμο και "Φούσκουζες" στον Πολυπόταμο αλλά διαφωνεί κάθετα με την θέση "Γκορίτσισες" στα Μεσοχώρια γιατί όπως λέγει στο πρόσφατο παρελθόν η επίλογή της είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, εννοώντας τις διαμαρτυρίες τόσο στα Μεσοχώρια όσο και στους Ζάρακες. Εάν ο Δήμαρχος επιμείνει στην άποψη αυτή τότε μία από τις πλέον επικρατέστερες τοποθεσίες τίθεται εκτός. 
Στο ίδιο δημοσίευμα με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου κ. Ποθητάκης δηλώνει ότι κανένας από τους πολίτες, εννοώντας προφανώς του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, δεν πρότεινε κάποιο μέρος, παρότι η πρόσκληση εκκρεμμεί από τον περασμένο Απρίλιο, και οι θέσεις που προτείνονται είναι ενδεικτικές!!! δηλαδή έαν κάποιος πολίτης θέλει μπορεί να προτείνει άλλες και να αντικατασταθούν αυτές!!! " Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε"
Πάντως μετά τη δήλωση του Δημάρχου Καρύστου τα πράγματα ανατρέπονται και ενδέχεται να προκληθούν νέες αντιδράσεις από τους κατοίκους του Αλμυροποτάμου και Πολυποτάμου αφού σε αυτές μόνο τις περιοχές επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του Δήμου Καρύστου.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



"Ένας μεγάλος δημιουργός έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας, αφήνοντας μεγάλο καλλιτεχνικό κενό και μεσούσης μιας νέας του δημιουργίας: Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου που έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προσφορά του στον κινηματογράφο, με σπουδαιότερο, το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία « Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα».
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου εκφράζει τη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια του ανθρώπου που μας έκανε υπερήφανους στην υφήλιο ως κορυφαίος πρεσβευτής της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας."

                                                     

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΙΝΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ. Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ



Ο κ. Γιάννης Κρινής που αποκλείστηκε από το Διαγωνισμό για την μίσθωση της γεφυροπλάστιγγας στο Λιμάνι της Κύμης γιατί δεν είχε προσκομίσει Ποινικό Μητρώο κατέθεσε ένσταση στην Επιτροπή Διαγωνισμού η οποία απορρίφθηκε. Στην ένστασή του προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες τις οποίες η Επιτροπή κρίνει ως φαιδρές και αναληθείς. Ο κ. Κρινής στην ένστασή του που συμπεριλαμβάνεται στο Πρακτικό της Επιτροπής που συνοδεύει την Απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής και έχει αναρτηθεί το «Διαύγεια» αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ενίσταμαι για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό με ημερομηνία 17/01/2012 και ώρα λήξης 12:00 που αφορά την ζηγοπλάστιγγα στην Παραλία Κύμη Εύβοιας για τους κάτωθι λόγους:
1.       Η ώρα λήξης του διαγωνισμού είναι 12:00 ενώ η Επιτροπή δέχθηκε προσφορά στις 12:07 υποστηρίζοντας ότι δόθηκε 5 λεπτά παράταση ενώ και τα πέντε λεπτά είχαν παρέλθει. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι το ίδιο είχε συμβεί και στον προηγούμενο διαγωνισμό προ δύο ετών που η προσφορά της ίδιας κοπέλας παραδόθηκε μετά τη λήξη του διαγωνισμού λόγω παράτασης 5 λεπτών.
2.       Ότι άτομο της Επιτροπής, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου βγήκε έξω από το κτίριο για τηλέφωνο (προφανώς για ενημέρωση της προαναφερθείσας) ανηψιάς του η οποία ήταν στην παραλία μία ώρα πριν και μπορούσε να καταθέσει προσφορά εντός προθεσμίας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ.


O Πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής
κ. Γεώργιος Κόκκος


Στις 20 Ιανουαρίου 2012  συνεδρίασε η Λιμενική Επιτροπή Κύμης υπό την προεδρία του απερχομένου Προέδρου της και αντιδημάρχου Κύμης –Αλιβερίου κ. Γεωργίου Κόκκου και με την παρουσία του Αντιπροέδρου Λιμενάρχη κ. Μαυροβουνιώτη και των μελών κ.κ. Λουίζας Καστιμαλή, Ζαφείρη Μπέη και  Γεωργίου Δήμα  για να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την μίσθωση- παραχώρηση της γεφυροπλάστιγγας του λιμανιού της Κύμης. Σύμφωνα με τα πρακτικά προσήλθαν δύο διαγωνιζόμενοι, η κ. Μαρία Ζυγοπούλου και ο κ. Ιωάννης Κρινής.  Ο κ. Κρινής αποκλείστηκε γιατί δεν προσκόμισε Ποινικό Μητρώο και συνεπώς ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην κ. Ζυγοπούλου η οποία προσέφερε το ποσόν  των 750 ευρώ για δύο έτη.  Μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού ήταν ο Πρόεδρος κ. Κόκκος και οι Αναστάσιος Βλάχος και Ευαγγελία Γιαννού, ο κ. Βλάχος είναι Δημόσιος Υπάλληλος και η κ. Γιαννού είναι δημοτική υπάλληλος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.  

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΜΗΣ


 
Η Δασάρχης Αλιβερίου κ. Αγγελική Γκοτζαμάνη ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2010 του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης. Τα έσοδα το 2010 ήταν 54.072, 45 ευρώ και τα έξοδα 46.148, 91 ευρώ. Άρα το χρηματικό υπόλοιπο ήταν 7.923,54 ευρώ. Επίσης εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του 2011 του Κυνηγετικού Συλλόγου ο οποίος εμφανίζει έσοδα 48.590, 74 και έξοδα 48.590, 74, δηλαδή είναι ισοσκελισμένος. 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ   ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ   «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ  ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ  ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ  «Καιρός σκεπτικός»
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 
29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ΩΡΑ 7μ.μ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


                               
   «Το προϊόν  της εργασίας σας  δεν το καρπούται  κάποιος εργοδότης,  αλλά αυτό επιστρέφει σε σας  τους ίδιους και στις οικογένειές σας, προσφέρει στη κοινωνία  και τον τόπο. Με αυτή την έννοια δεν ασκείτε απλά  ένα επάγγελμα, αλλά ένα  λειτούργημα».
   
Με αυτά  τα λόγια  ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου   Δημήτρης Θωμάς , τόνισε  τη σημαντική  συμβολή των εργαζομένων  στη λειτουργία  του Δήμου.
     Τη  Δευτέρα  23 Ιανουαρίου στο Αυλωνάρι,  σε μια κατάμεστη αίθουσα  έγινε  η κοπή  της βασιλόπιτας των εργαζομένων  του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.
     Στην ομιλία  του ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε  στο θετικό  έργο  που έχει τελεσθεί την πρώτη χρονιά  στο νέο δήμο,  παρά  τη δύσκολη  οικονομική  συγκυρία που  περνάει  η χώρα.
    Συνεχίζοντας, τόνισε  πως  οι εργαζόμενοι  στους Δήμους, όπως άλλωστε  όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας με τη μείωση  των  μισθών  τους  αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες  στην καθημερινότητά  τους,  δυσκολίες  επιβίωσης και υφίστανται  τις συνέπειες,  χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται  για την οικονομική  και ηθική  κρίση,  την οποία  δημιούργησε  το πολιτικό σύστημα  που χρόνια κυβερνάει  τη χώρα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΙΩΑΝΝΑ


H Αλιβεριώτισσα νεαρή  ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού  είναι η νικήτρια του χθεσινοβραδυνού τελικού του Dancing on Ice . Η πορεία της στο show ήταν καταπληκτική και δικαίως απέσπασε την κριτική της Επιτροπής και την αποδοχή του Κοινού.  Με δάκρυα στα μάτια, η Ιωάννα δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της, όταν άκουσε τα αποτελέσματα από την Τζένη Μπαλατσινού. Μπράβο Ιωάννα  το άξιζες !!!

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, στη συνεδρίαση του της 20/1/2012, ομόφωνα, απέρριψε ως αναιτιολόγητη την έφεση του Εισαγγελέα Εφετών κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία ομόφωνα είχε απαλλαχτεί ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς για φερόμενες παραβάσεις της οικοδομικής άδειας του σπιτιού του στη Κύμη.
Έτσι, με  την  τελεσίδικη απαλλαγή του Δημάρχου, έκλεισε  αυτή η υπόθεση, η οποία χρησιμοποιήθηκε αθέμιτα επί σειρά ετών ως μέσο   για την σπίλωση και την κατασυκοφάντηση του Δημάρχου, από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι, ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων,  δεν δίστασαν, να μεταφέρουν την πολιτική αντιπαράθεση στην ιδιωτική ζωή.
Ας ελπίσουμε,  ότι, εφεξής, η πολιτική ζωή του τόπου μας, θα αποφύγει αυτές τις καταδικασμένες μεθόδους και θα σταθεί στο ύψος που απαιτεί η σημερινή εποχή".

Συγχαρητήρια στον κ. Δήμαρχο.!!!Αυτό είναι καλό να ισχύει για όλους. Κανείς δεν είναι ένοχος πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Στο πρόσφατο παρελθόν και ο Δήμαρχος Κύμης και άλλοι  χρησιμοποίησαν ποινικές υποθέσεις για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Από την άλλη πλευρά όμως δεν σημαίνει ότι όποιος προσφεύγει στην δικαιοσύνη είναι εκ προοιμίου κατακριτέος. Διαφάνεια, Λογοδοσία, Χρηστή Διοίκηση και Ανοικτό ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ είναι η ασπίδα για τους αιρετούς στην πολύπλοκη εποχή που ζούμε.

ΚΡΙΕΖΑ – ΜΕΣΟΧΩΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ : ΤΙ;


Ο χώρος που θα γίνει ο ΧΥΤΥ της Νότιας Εύβοιας προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής. Από τις τέσσερις περιοχές που προτείνονται από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και που παρουσίασε χθες αναλυτικά το «Λάλα το» δύο συγκεντρώνουν τα βασικά κριτήρια. Η θέση «Γκορίτσισες» των Μεσοχωρίων (http://lala-to.blogspot.com/2012/01/blog-post_5903.html )απέχει περισσότερο από οικισμούς αλλά είναι ορατή από την θάλασσα, κοστίζει η βελτίωση της πρόσβασης σε αυτή αφού είναι μακρυά από τον κεντρικό οδικό άξονα (5,5 χλμ) και είναι πολύ κοντά σε αιολικό πάρκο. Η θέση «Κονιζός» στα Κριεζά (http://lala-to.blogspot.com/2012/01/blog-post_9460.htmlβρίσκεται  πολύ κοντά σε οικισμούς και μάλιστα γειτονεύει με περιοχή τουριστικής ανάπτυξης (Άγιοι Απόστολοι) αλλά, όπως αναφέρει η παρουσίαση του Δήμου, έχει άριστη οπτική κάλυψη, άριστες κλίσεις εδάφους, είναι δημόσια δασική έκταση, άρα παραχωρείται εύκολα, και είναι κοντά στον κεντρικό οδικό άξονα. Υπάρχει και ένα άλλο βασικό κριτήριο. Ποιος από τους δύο Δημάρχους της Νότιας Εύβοιας θα έχει το πάνω χέρι στα έργα; Εκείνος που θα έχει στην περιοχή του τον ΧΥΤΥ. Και τα χρήματα είναι πολλά:  9.000.000 Ευρώ !!!

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ 
Τι γίνεται τελικά με το Νοσοκομείο? Ποιο είναι το σχέδιο του κ.Πετσή μετά το γκρέμισμα?
Σήμερα Κυριακή, με μεγάλη θλίψη είδα και την βορινή πόρτα γκρεμισμένη!
Μετά την αρπαγή των δωρεών προς το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και όχι προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, των ακτινολογικών μηχανημάτων που πήγαν στην Ιστιαία, της Θερμοκοιτίδας που πήγε στην Χαλκίδα, του στεγάστρου που πήγε μάλλον στο Αλιβέρι, του μηχανήματος ΩΡΛ, και άλλου εξοπλισμού, ακολουθεί το σταδιακό γκρέμισμα του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!
Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο είναι επείγον να το μάθουμε!
Ο Καρυστινός λαός δικαιούται να μάθει το γιατί διαμελίζεται η περιουσία του και γκρεμίζεται η υποδομή για το οποιοδήποτε μέλλον που θα μπορούσε να υπάρξει με την αλλαγή της κατάστασης κάποτε προς το καλύτερο.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΡΟΥΚΛΙΑ» ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Λίγο πριν τις 19:00 ξέσπασε πυρκαγία στην περιοχή Ρούκλια του Δήμου Καρύστου. ΄Άμεση η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Καρύστου όπου αντιμετώπισε την πυρκαγιά.  Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψαν σπίτια αφού η πυρκαγιά  ήταν σε κορυφογραμμή.
Υποχρεωτική αναφορά της πηγής B.S.E .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Β΄ΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Η Κ.Ο. Νότιας Εύβοιας διοργανώνει Εκδήλωση - παρουσίαση  του Β΄ Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949-1968) το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.
Θα μιλήσει ο ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ., Δρ. Πολιτικών Επιστημών.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ- ΔΕΝΔΡΩΝ


Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου   Ανδρονιάνων -Δένδρων  κατά την οποία θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και νέας Ε.Ε.  θα γίνει φέτος κατά ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στο χωριό στις 4/2/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 2 μ.μ. στην ταβέρνα του Ευαγ. Μπαρούμη.
Θα ακολουθήσει κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και τραπέζι με δωρεάν φαγητό-κρασί.
ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2011.
2. Οικονομικός απολογισμός 2011.
3. Έκθεση ελέγχου διαχείρισης από την Εξελεγκτική Επιτροπή.
4. Προγραμματισμός δράσης για το 2012.
5. Τροποποίηση του Καταστατικού.
6. Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω.
7. Αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε.
Στην Γενική Συνέλευση συμμετέχουν όλα τα μέλη   καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή  των 20 ευρώ μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης. Επίσης μπορούν  να θέσετε υποψηφιότητα για εκλογή  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ή στην εξελεκτική επιτροπή μέχρι την Παρασκευή 3/2/2012.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Σταμ. Δ. Σπύρου/ Ο Γεν. Γραμματέας Αντ. Βλαχαντώνης

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ


Στα Νέα Στύρα, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο café ΤΕΟ, περιμένει τους συντοπίτες και φίλους ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και εύχεται σε όλους Υγεία Υπομονή κι Επιμονή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στο δημαρχείο Καρύστου, συνεδρίασε  η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καρύστου με σκοπό την συζήτηση της τουριστικής στρατηγικής του δήμου ενόψει της τουριστικής περιόδου 2012.