Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 30 ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πριν από λίγα λεπτά πήραμε στο email  του Λάλα το!!! το παρακάτω μήνυμα σταλμένο από email  της περιοχής των Κονιστρών σύμφωνα με το οποίο το συννημένο μήνυμα υπογράφουν 30 Σύλλογοι της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με την επιφύλαξη της εγκυρότητας και της συναίνεσης των φερομένων ως υπογραφόντων το δημοσιεύουμε.
Προειδοποιητική επιστολή προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Ευβοίας
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ EΛΛΗΝΕΣ.
Συμμετέχουν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΛΑΛΑ ΤΟ" ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

To Λαλα το στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης παρέχει στους επισκέπτες του την δυνατότητα να διαβάσουν το Νέο Μνημόνιο που συζητείται αύριο στην Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πολύ σύντομα θα έχουμε εκλογές, αναγκαίες όσο ποτέ για να αποκατασταθεί το δημοκρατικό έλλειμμα. Εμείς οι πολίτες ας το διαβάσουμε για να ξέρουμε τι αποφασίζουμε. Όσους το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν έτσι και αλλιώς  θα τους απαντήσουμε στην κάλπη.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για την Νότια Εύβοια θα συζητηθούν τέσσερα θέματα για τα οποία εισηγητής θα είναι ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης. Συγκεκριμένα:
Α) Για τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη Δ.Κ. Μονοδρύου της Δ.Ε. Κονιστρών» στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου  Ν. Ευβοίας.
ΘΕΜΑ 13ο: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την : α) Ανανέωση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) πλωτής μονάδας πάχυνσης και μετατροπή των εκτρεφομένων ειδών σε Θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθείς, σε θαλάσσια έκταση 37,66 στρεμμάτων στη θέση ΄΄Μανδράκι΄΄ Τοπικής Κοινότητας Πρασίνου, Δημοτικής Ενότητας Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νομού Ευβοίας και β) Ανανέωση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) μονάδας μη μεταποιημένων προϊόντων – αλιευμάτων για την υποστήριξη πλωτής μονάδας πάχυνσης, δυναμικότητας 2 τον/ημέρα, σε ιδιόκτητη έκταση 5.913,33 τ.μ. στην ίδια θέση της εταιρείας «LION A.E. ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (2)


ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (1)


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΝΙΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.


Πανηγυρίζει σήμερα  το μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους στο βουνό της Οκτωνιάς πάνω από το Αυλωνάρι. Από χθες πλήθος πιστών συρρέει στη χάρη του παρά το φοβερό ψύχος και την χιονόπτωση. Η ξακουστό μοναστήρι  θαμμένο στο κατάλευκο χιόνι υποδέχεται τους πιστούς με χαρμόσυνες ευχές από τις καλοσυνάτες μοναχές, την Γερόντισσα Ευφροσύνη, την αδελφή Θεολογία και τις άλλες αφοσιωμένες εργάτριες του τεράστιου αυτού πνευματικού φάρου της περιοχής μας. Όπως πάντα παρόντες  ο Δεσπότης  της Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ και οι ιερείς της περιοχής αλλά και πλήθος επισκεπτών όχι μόνο από την Εύβοια αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα αφού οργανώνονται από πολλές ενορίες εκδρομές στο μοναστήρι όχι μόνο στην χάρη του αλλά και σε καθημερινή βάση.
Το μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους ή των Λευκών όπως αλλιώς ονομάζεται είναι  ιστορικότατο, συνδέεται με τους αγώνες κατά των τούρκων, με τον Νικόλαο Κριεζιώτη και τους γενναίους μοναχούς αλλά και στον περασμένο αιώνα με την παρουσία αγιοτάτων μορφών όπως ο Γέροντας Πορφύριος που μόνασε στα νεανικά του χρόνια, πριν τον πόλεμο όταν το μοναστήρι ήταν ακόμη ανδρικό. Η άνθησή του εκ νέου οφείλεται στην Γερόντισσα Ευφροσύνη  και τη συνοδεία της που εγκαταβίωσε εκεί το 1985 και στην άοκνη προσπάθεια του Μητροπολίτη Σεραφείμ. Η περιοχή αναβαθμίστηκε πριν από λίγα χρόνια με το κλείσιμο και την αποκατάσταση της χωματερής της Οκτωνιάς που ήταν σε απόσταση πνοής από το μοναστήρι.

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (2)


ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (1)


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ


43 ΘΕΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Κριεζά , την  13  του μηνός  Φεβρουαρίου  2012, ημέρα  Δευτέρα   και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων   στα παρακάτω     θέματα  της  ημερήσιας διάταξης.
1-Προέλεγχος απογραφής περιουσίας Δήμου – Ισολογισμού  Έναρξης 1-1-2011
2 – Λήψη απόφασης, περί μη αναπροσαρμογής δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
3 –Λήψη απόφασης, περί μη αναπροσαρμογής δημοτικού φόρου.
4 –Λήψη απόφασης, περί ενοποίησης συντελεστή ΤΑΠ
5 –Ψήφιση τεχνικού προγράμματος του Δήμου οικ. Έτους 2012
6 –Χαρακτηρισμός πεζόδρομου στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και κανονισμός λειτουργίας  του.
7-Λήψη απόφασης , σχετικά με την διοργάνωση :
   Α. του  πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος  4χ4  και                                                         
   Β. Του πρωταθλήματος κλασικών αυτοκινήτων
8 -Παραχώρηση  αύλειου χώρου,  του  2ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ-ΣΕΚ-ΕΠΑΣ Αλιβερίου, για την προσωρινή εγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου Αλιβερίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΜΗΣ


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας συμπληρώθηκε μία θέση αναπληρωματικού μέλους που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, της κ. Μαρίας Χαρτσά, Συντονίστριας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κύμης. Στην θέση της ορίστηκε η κ. Σούλα Χονδρονικόλα, Πρόεδρος των Πολυτέκνων και συνδικαλιστικό στέλεχος του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης.
Καλά,  μετά το 8% στην πρόσφατη δημοσκόπηση η κ. Γερακούδη δεν πρέπει να ορίσει και κάποιο μέλος από τα μεγάλα κόμματα; Την ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΚΚΕ  για παράδειγμα!!!

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 09-02-2012 ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ :
ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ  
 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΤΟΧΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΟΧΙΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΙΤΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΤΑΛΩΝ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ
   
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  
  ΚΙΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

450 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΤΟ ΛΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 50 Τ.Μ.



Το  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου με το 259/φ/531/24-20-2011 έγγραφό του δηλώνει ότι χρειάζεται τους ακόλουθους χώρους για την στέγασή του: 200τμ. χώρο στεγασμένων γραφείων, 250 τμ. στεγασμένο χώρο πυροσβεστικών οχημάτων και καυσίμων και 600 τμ υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Απορούμε πως θα στοιβαχτεί στα 50 τμ του λυόμενου του Δασονομείου Αλιβερίου. Προσωρινά λένε κάποιοι. Υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστούν αυτοί οι χώροι; Εάν ναι με ποιο κόστος; Από ποιόν και γιατί; Εξαντλήθηκαν μήπως όλες οι άλλες εναλλακτικές λύσεις; Διότι προσωρινές λύσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που βάζει η Πυροσβεστική μπορούν να βρεθούν αύριο το πρωί.  Ως προς τι η επιμονή σε κάτι που δεν λύνει αλλά επιτείνει το πρόβλημα της στέγασης του πυροσβεστικού κλιμακίου;

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΩΝΕΙΟ ΚΥΜΗΣ



Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την αναστολή λειτουργίας του τοπικού τελωνειακού γραφείου    Κύμης, άνευ λόγου και αιτίας.
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου  διαθέτει το μοναδικό χερσαίο λιμάνι που από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό έχει χαρακτηρισθεί ως « Διεθνής πύλη εξόδου της χώρας» και αναμένεται να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή.
Το λιμάνι της Κύμης μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο και να συνδέσει την Κεντρική Ελλάδα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Βόρεια Ελλάδα και τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου. Θα εξυπηρετεί πλήθος κόσμου που θα θέλει να ταξιδέψει από και προς Βόρειες Σποράδες και Βόρειο Αιγαίο, Λήμνο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χίο, Μυτιλήνη, Εύξεινο Πόντο, Μικρασιατικά Παράλια, αλλά και Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Συνεδρίασε σήμερα  Τετάρτη  8 Φεβρουαρίου  2012  και ώρα    12.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ο Πρόεδρος κατέθεσε ψήφισμα κατά της αναστολής λειτουργίας του τελωνειακού γραφείου Κύμης, το οποίο παμψηφεί το Συμβούλιο και ενέκρινε την υποβολή του σε όλους τους αρμόδιους αλλά και σε αυτούς που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αλλαγής της απόφασης.
Στη συνέχεια απεφάσισε:
Να υποβάλει   στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου,  το  σχέδιο  κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς και υπαιθρίου εμπορίου που εκπονήθηκε υπό του Προέδρου  για εξέταση, έλεγχο και διαβίβαση στις Δημοτικές Ενότητες για σχολίαση.
Να συντάξει χάρτη με τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και να τον υποβάλει στο Δήμο για έγκριση.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ταλαιπωρούνται και διαμαρτύρονται έντονα οι ετεροδημότες καταναλωτές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου (ΔΕΥΑΚΑ) επειδή δεν εφαρμόζεται η ταχυπληρωμή και έτσι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς από τον τόπο κατοικίας τους. Αλλά και οι ανήμποροι και ηλικιωμένοι δημότες δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς στο χωριό τους και στον ταχυδρομικό διανομέα. Όπως διαπιστώσαμε, διερευνώντας,  την ταχυπληρωμή είχε η ΔΕΥΑ του Δήμου Αυλώνος αλλά δεν είχαν οι άλλες δύο. Έτσι μόνο με ταχυδρομική επιταγή μπορούσε κάποιος από την Αθήνα να στείλει τα χρήματα για το νερό στην ΔΕΥΑ ή στον Δήμο. Ίσως επίσης ταχυπληρωμή να είχε και ο Δήμος Κονιστρών και Δυστίων. Τώρα όμως καταργήθηκε παντού.
Είναι δικαιολογημένη απολύτως η διαμαρτυρία των καταναλωτών. Μία τόσο μεγάλη ΔΕΥΑ δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρεί τους καταναλωτές αλλά και τον εαυτό της αφού θα διευκολύνεται στην είσπραξη των εσόδων της. 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟ.ΚΑ ΣΚΥΡΟΥ»


Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου : ‘’Αναβάθμιση ΒΙΟ.ΚΑ Σκύρου’’. Πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης της υφιστάμενη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) με τη μέθοδο ενεργού ιλύος, ισοδύναμου πληθυσμού 7.500 κατοίκων του  Δήμου Σκύρου. Με τα έργα αναβάθμισης της Ε.Ε.Λ. ο ισοδύναμος εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα ανέρχεται σε 10.000 κατοίκους.
Τα νέα έργα βελτίωσης της Ε.Ε.Λ. περιλαμβάνουν :
- Τοποθέτηση μίας αυτόματης εσχάρας στην εσχάρωση των εισερχομένων λυμάτων
- Μία πρόσθετη γραμμή επεξεργασίας των λυμάτων (συνολικά θα υπάρχουν τέσσερις)
- Νέα δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης ιλύος
- Μονάδα παρασκευής διαλύματος πολυηλεκτρολύτη
- Δύο αντλίες πολυηλεκτρολύτη (μία κύρια και μία εφεδρική)
- Δίκτυο αεραγωγών, φυγοκεντρικός ανεμιστήρας και σύστημα χημικών φίλτρων
Με την επικείμενη αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ της Σκύρου λύνεται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού και αναβαθμίζεται το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής αλλά και η δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης  στο πανέμορφο νησί μας.

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


Ο Ειδικός Γραμματέας Δασών
κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης
είναι αρμόδιος για να αποφασίσει
 την παραχώρηση
της δασικής έκτασης 
Ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Φ.Π. κ. Κ. Δημόπουλος με έγγραφό του στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και στο Δασαρχείο Αλιβερίου, απαντώντας στο ζήτημα της παραχώρησης ενός λυομένου του Δασονομείου Αλιβερίου για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου  ενημερώνει για τα ακόλουθα:
1.       Τα λυόμενα του Δασονομείου Αλιβερίου ανήκουν πλέον στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ και έχουν παραχωρηθεί στο Δασαρχείο από το 1995 με λογιστική χρεοπίστωση και με εγκριτικές διαταγές της υπηρεσίας του.
2.       Η  παραχώρηση των ακινήτων που χρησιμοποιούνται από δασικές υπηρεσίες γίνεται όταν αυτά δεν είναι αναγκαία και μετά από γνώμη των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών και εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών  και Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Δασών.
3.       Δεν έχουν δικαίωμα οι περιφερειακές υπηρεσίες να παραχωρούν σε άλλον ακίνητη περιουσία που τους έχει παραχωρηθεί.
4.       Γενικώς πριν από την παραχώρηση δασικής έκτασης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες διερευνάτε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών σε άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του δημοσίου.
Αναρμόδια λοιπόν η Δασάρχης Αλιβερίου. Εκτεθειμένοι οι συντάκτες του εξωδίκου...Πάνε στράφι και τα «εντέλλεσθε»..... Τώρα πάλι από την αρχή. Και ας μην κάνουν πάλι το ίδιο λάθος…..να γίνουν οι σωστές ενέργειες για να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟ......



Αναδημοσίευση: www.yperpasok.blogspot.com
Γράφει ο νόθος κλώνος
Aκουσες  τα νέα πατέρα;
Είμαστε εδώ όλοι μαζεμένοι 16 χρόνια μετα το θάνατο σου. Θέλουμε πατέρα να σε πληροφορήσουμε για τις εξελίξεις, για τα νέα τα δικα μας και τα μελούμενα του κινήματος που ίδρυσες. Λοιπόν κοίτα πατέρα εγώ ο γυιός σου ο Γιώργος έγινα Πρωθυπουργός. Τζάμπα λοιπόν αγωνιούσες πατέρα 16 χρόνια πριν ,για το τι θα απογίνω μετά από σένα. Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο πατέρα όλα πήγαν καλά. Εγώ έγινα Πρωθυπουργός ο τρίτος της γενιάς στη σειρά και τα αδέλφια μου μια xαρα τα πήγαν. Ο Νίκος μας μένει πια στην Εκάλη, εκει που έμενες και εσύ πατέρα στα στερνα σου. Η μαμά είναι καλα, τόσα χρόνια έζησε μετα απο σένα πατέρα. Αυτή τα κατάφερε . Με είδε Πρωθυπουργό. Είχε άντρα,πεθερό και γυιό Πρωθυπουργό και όλα αυτά σε μια ζωή. ΕΣΥ δεν τα πρόλαβες πατέρα.  Αν δεν είχες χωρίσει τη μητέρα θα τα προλάβαινες. Αλλα έτσι βιαστικός ήσουν πάντα. Έφευγες και έχανες το καλύτερο. Εμείς όμως μείναμε πατέρα. Είχαμε έργο να ολοκληρώσουμε. Και πάνω απ όλα έπρεπε πατέρα να κλείσουμε τον κύκλο του κινήματος, που ίδρυσες. Να δεις λοιπόν ένα μαγικό. Έχουμε καταφέρει να το κλείσουμε τον κύκλο στα ίδια ποσοστά , που ΕΣΥ τον άνοιξες. Μεγάλη  επιτυχία πατέρα. Ξέρω ότι απο εκεί ψηλά που είσαι θα χαίρεσαι, θα δικαιώνεσαι. Άλλωστε πάντα τόλεγες. Αν γίνω εγώ Πρωθυπουργός, θα ζήσει η χώρα πρωτόγνωρα πράγματα. Σε δικαίωσα πατέρα. Τα έζησε.
Εγώ πατέρα τα κατάφερα. Oτι δεν θάθελες ποτέ να κάνω τόκανα. Ότι δεν είχες δει στους μεγαλύτερους εφιάλτες σου για τη χώρα σου έγινε. Πατέρα όταν τα σκέφτομαι όλα αυτα πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως κατάφερα ,σε δυο χρόνια, να μην αφήσω τίποτα όρθιο απ όλα όσα αποτελούσαν το μεταπολιτευτικό όνειρο. Δεν είναι εύκολο αυτό πατέρα. Πρέπει να μου το αναγνωρίσεις. ………
Αλλά σου είχα δώσει μία υπόσχεση. Δε θα σούμοιαζα ποτέ.. Ποτέ δεν ήθελα μέσα μου νάχω κάτι από σένα. Με φόβιζε.. Και πάντα ήθελα να πληρώσεις, ότι επί της ουσίας πάντα ψάχναμε να δούμε που βρίσκεσαι.. ΄Ετσι και τώρα εσύ πατέρα.. Απο εκεί που βρίσκεσαι  με βλέπεις και δε μπορείς να κάνεις τίποτα.. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από αυτό πατέρα…

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ. ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, έκοψε εχθές το βράδυ η κοινότητα Αετού. Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος, Νίκος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κακάτσος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Καρύστου και ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου, Σπύρος Πλατυμέσης. 

«ΕΦΥΓΕ» Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ


Συγκίνηση προκαλεί ή είδηση ότι σήμερα «έφυγε» από την ζωή   η Βαρβάρα Θωμά το γένος Σιδεράκη, μητέρα του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012, στις 11.00 από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κύμης. Στον Δήμαρχο, στους αδελφούς του και σε όλη την οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ



Συγκέντρωση και συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο Αλιβέρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στο κάλεσμά τους προς όλους τους πολίτες το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Συντρίβουν τη ζωή μας!
Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα.
Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα.
• Όχι στο νέο μνημόνιο.
• Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Όχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.
• Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.
• Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
• Έξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
• Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ "ΤΡΑΚΑΡΕ" ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ



Αγανακτισμένοι οι Οξυλιθιώτες γιατί ακόμη και μικροπροβλήματα, όπως ένας καθρέπτης σε μία στροφή παγίδα θεωρείται πολύτελεια και δεν τοποθετείται. Μας λέει  ένας φίλος Οξυλιθιώτης.
"Το σύνθημα σβήστηκε από τον τοίχο από τοπικό σύμβουλο του δημάρχου. Ο δρόμος δεν αποκαταστάθηκε εδώ και χρόνια ούτε κλείστηκε. Ο καθρέφτης δεν αντικαταστάθηκε. Τα χρήματα της ΣΑΤΑ Οξυλίθου 2011 μεταφέρθηκαν για έργο εκτός ορίων Οξυλίθου με απόφαση του δημάρχου. Τα ατυχήματα(τρακαρίσματα) τελευταία το ένα μετά το άλλο. Ας βάλει κάποιος το χέρι του (Ο ΘΕΟΣ) πριν συμβεί το αναπόφευκτο. Και εμείς οι οξυλιθιώτες στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου ψηφίζουμε. Ε  Λ  Ε  Ο  Σ"
Μάθαμε ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν απανωτά τρακαρίσματα. Τι περιμένουν να γίνουν χειρότερα για να λύσουν ένα πρόβλημα ρουτίνας; Ούτε περνά  πλέον το σύνθημα "Λεφτά δεν υπάρχουν" γιατί ο Οξύλιθος σαν μεγάλο χωριό έχει αρκετή ΣΑΤΑ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα αυτού του κόστους και η ΣΑΤΑ έστω και αργά ήρθε σχεδόν όλη.