Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΑΚΟΜΗ « ΚΛΩΣΑΝΕ» ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΝΑΡΞΗΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;


Αυτό το θέμα του ισολογισμού έναρξης έχει γίνει σήριαλ στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την λήξη της προθεσμίας ο Δήμος ακόμη δεν έχει εγκρίνει την Απογραφή Έναρξης, δηλαδή την λογιστική εικόνα του την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, την 1η Ιανουαρίου 2011. Έρχεται για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών να συζητήσει το θέμα. Και πάλι ανέβαλαν το Συμβούλιο κρίνοντας ότι τα άλλα θέματα ήταν ασήμαντα. Την πρώτη φορά δεν ήξεραν ότι απαιτείται σύνταξη της έκθεσης από Ορκωτό Λογιστή, τώρα δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο οι Ορκωτοί Λογιστές να συντάξουν τον προέλεγχο. Ας μάθουν τελικά τι θέλουν να κάνουν, να φτιάξουν ή να κρύψουν.
Ανέβαλαν και τον  Προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚΑ. Αυτόν άραγε τον έχουν έτοιμο; Τίνος έτους είναι; Έδωσαν λύση στα «ορφανά» τιμολόγια του 2011;

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


Η προγραμματισμένη για την 3/3/2012 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  αναβάλλεται λόγω της προθεσμίας που ζήτησαν οι ορκωτοί λογιστές για να συντάξουν τον προέλεγχο της απογραφής της περιουσίας του Δήμου που αποτελούσε το πρώτο και κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Άγγελος Ποθητάκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Σχετικά με τα γεγονότα στο Νοσοκομείο της Καρύστου ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης μας απέστειλε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Τα σημερινά γεγονότα στο Νοσοκομείο της Καρύστου είναι πρωτοφανή  για την Εύβοια και σε κάθε περίπτωση θλιβερά. Όχι γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να διαμαρτύρονται και να αγανακτούν, το αντίθετο μάλιστα,  αλλά είναι απαράδεκτα και θλιβερά όταν προπηλακίζονται  διοικητικοί παράγοντες του Νοσοκομείου που είναι αναρμόδιοι να αποφασίσουν για το καθεστώς της διοικητικής αυτονομίας του. Η οργή των πολιτών όταν στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση ή σε λάθος χρόνο καλύπτει ευθύνες και δεν αποκαλύπτει τους πραγματικά υπαίτιους. Εάν η προ ημερών κατατεθείσα τροπολογία  ορισμένων Βουλευτών απορρίφθηκε δεν φταίει ούτε ο Διοικητής ούτε ο Υποδιοικητής.  Η ευθύνη είναι εκείνων που αποφάσισαν να μην την δεχθούν και εκείνων που ίσως την προώθησαν αναποτελεσματικά και ανεπίκαιρα. Το γεγονός ότι ενόψει των εκλογών ορισμένοι μπορούν να κάνουν και απροετοίμαστες  κινήσεις εντυπωσιασμού είναι μία κλασική μέθοδος "άσφαιρου" πλέον πολιτικαντισμού  που σήμερα φαντάζει απολύτως κωμικοτραγική.
Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να δεσμευτεί για την διατήρηση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Καρύστου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό το δε Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν θα πρέπει να λειτουργεί σε βάρος του Νοσοκομείου της Καρύστου αλλά αντίθετα να ενισχύει την αναβάθμισή του. Τα περί διοικητικής αυτοτέλειας έχουν δευτερεύουσα σημασία όταν δεν υποστηρίζουν το μείζον που είναι η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου. Γιαυτό προαπαιτούμενο είναι η συνεργασία των διοικητικών  λειτουργών του Νοσοκομείου με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και η πολιτικά υπεύθυνη συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και του Υπουργού.
Τα προβλήματα της διοίκησης των Νοσοκομείων παραμένουν άλυτα και μεγενθύνονται εξαιτίας και των μεθόδων και μεθοδεύσεων που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία με την συνδρομή του  τοπικού πολιτικού προσωπικού για την επίλυσή τους. Η εφαρμογή σύγχρονων και αποδοτικών αρχών διοικητικής και πολιτικής διαχείρισης απαιτεί ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σύστημα αξιολόγησης αποτελεσμάτων συνεπώς δεν πρέπει να εξαντλείται σε  δήθεν μεταρρυθμιστικές φλυαρίες που συνοδεύονται από πρακτικές κομματικού κοτσαμπασισμού.»
Είναι σαφείς οι αιχμές προς όλους και ιδιαίτερα στον Υπουργό Υγείας και του Βουλευτές που πουλήσανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

KOYΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ


Του ανταποκριτή μας στον Οξύλιθο

Την Καθαρή Δευτέρα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα και στον Οξύλιθο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το τοπικό συμβούλιο Oξυλίθου και ο Σύλλογος των Απανταχού Οξυλιθιωτών "Ο  Ευαγγελισμός "                                                                                    
 Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωσταντίνος Τριαντάφυλλου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες του Οξυλίθου για τις προσφορές τους  καθώς και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης
Προσφέρθηκαν λουκουμάδες διάφορα εδέσματα  σουβλάκια λουκάνικα αναψυκτικά και άφθονο κρασί
Ευχόμαστε  χρόνια πολλά καλή σαρακοστή σε όλους και σε   αυτούς που δεν προσήλθαν για τους γνωστούς λόγους και του χρόνου   

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ–ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥΜΗΣ < ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ >



     Η  Κυβέρνηση με πρόφαση την οικονομική κρίση θέλει να διαλύσει και την τελευταία μορφή κοινωνικών παροχών. Για τον σκοπό αυτό καταργεί την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία σε μια περίοδο που, οι ληστρικές επιδρομές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα , κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά.αγαθά.                                                                                                                                                            
     Στο τομέα της υγείας, η πολιτική της κυβέρνησης προωθεί την απαξίωση των υπηρεσιών κάνοντας  νέες περικοπές των ήδη υποβαθμισμένων παροχών κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος για τον λαό και κυρίως τους ηλικιωμένους, ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους μετανάστες.  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε , πως η υγεία δεν είναι πολυτέλεια που ανήκει σε λίγους ή είδος από όπου το κράτος ή οι ιδιώτες θα θησαυρίσουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί πηγή κέρδους για οποιονδήποτε.  Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του καθενός, δεν μπορεί να συνυπάρξει με ιδιωτικά συμφέροντα και  γι αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλισθεί και να παρέχεται σε όλους δωρεάν.  Δεν δεχόμαστε στα πλαίσια συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομειακών μονάδων υγείας καμία μείωση. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για περίθαλψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και Κέντρα υγείας. Για τον λόγο αυτό προβαίνουμε στην κατάληψη του ταμείου των εξωτ. Ιατρείων του Νοσοκομείου Κύμης τη   Δευτέρα 05/03  και απαιτούμε:

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΣΗΣ


«Τι άλλο  θα δουν τα μάτια μας!!! τι άλλο  θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη;» είχαμε σημειώσει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας για τις κομματικές και τοπικές ίντριγκες  γύρω από το Νοσοκομείο Καρύστου. Σήμερα τα πράγματα πήραν ακραίες διαστάσεις που σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ο Υποδιοικητής Ηλίας Πετσής αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού προηγουμένως προπηλακίστηκε και κτυπήθηκε από εξαγριωμένους κατοίκους της Καρύστου. Η Τασούλα Τσαρούχα από την Ιστιαία έγραψε στην σελίδα της στο facebook ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες αυτά που έκαναν σήμερα θα έπρεπε να τα είχαν κάνει στον Υπουργό που αποφασίζει και όχι στον Υποδιοικητή που εκτελεί. Έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά συνήθως στους Υπουργούς  οι πολίτες πηγαίνουν για την εξαργύρωση των πελατειακών χρεογράφων τους. Αυτό γίνεται δήθεν αποτελεσματικότερα διαμέσου των Βουλευτών. Ιδιαίτερα των παλαιοκομματικών λιμοκοντόρων. Από τέτοιους ο νομός μας δεν έχει πτωχύνει. Εξάλλου η σημερινή ένταση που τελικά πήρε την μορφή της απόδοσης του Υποδιοικητή βορά στο πλήθος, πυροδοτήθηκε από τα όψιμα προεκλογικά τσαλίμια των Βουλευτών του Νομού μας, ιδιαίτερα των προϋπαινισσόμενων παλαιοκομματικών οι οποίοι θυμήθηκαν τώρα την εξαίρεση του Νοσοκομείου από την συγχώνευση. Το αποτέλεσμα; Ο Ηλίας Πετσής αδικήθηκε διότι είναι κατά φαντασία πολιτικός  σκαπανέας της "Νέας Εθνικής Ανόρθωσης"  ενώ οι άλλοι είναι εκ φύσεως και κατ΄έξιν  πολιτικά «ντιντίδες» και τώρα είμαστε στην εποχή που φαντάζει λεωφόρος των «ντιντίδων». Αν μάλιστα έχεις και προυπηρεσία στο κόμμα του Αβραμόπουλου τότε όλα πάνε πρίμα...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΚΚΟΣ


Αναγνώστης από το Κληματάρι Οξυλίθου  μας  ενημερώνει  ότι είναι αγανακτισμένοι οι κάτοικοι αλλά και περαστικοί από τέτοιες εικόνες της ντροπής.  «Δεν μπορούμε όλο το χειμώνα να βγούμε έξω από τα σπίτια μας»  λέει ο φίλος από το Κληματάρι, «κινδυνεύουμε να πνιγούμε μέσα στις αυλές μας. Που είναι ο ειδικός σύμβουλος, οι προϊστάμενοι της ΔΕΥΑΚΑ, γιατί τέτοια προκλητική αδιαφορία, αν δεν πνιγούμε θα πάθουμε ελονοσία. Ακούμε ότι κάθε Πέμπτη η κυρία Αντιδήμαρχος επισκέπτεται τον Οξύλιθο αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο μόνο για δημόσιες σχέσεις; πότε θα κλειστούν επιτέλους αυτοί οι λάκκοι;»       

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ.



Πηγή- αναδημοσίευση: www.protothema.gr

Τα αίτια του ναυαγίου της θαλαμηγού «Yogi» την προπερασμένη εβδομάδα ανοικτά της Σκύρου αναζητούν δικηγόροι, ασφαλιστές, λιμενικοί και κατασκευαστές.
Βυθίστηκε από νερά που εισέρρευσαν στο εσωτερικό του μετά από μεγάλο κυματισμό, εξαιτίας κάποιας ανοιχτής πόρτας η κάποιας ανοιχτής στεγανής θυρίδας;
Υπήρξε κάποιο σπάσιμο στα ύφαλα η έσπασε κάποια σωλήνα αναρρόφησης με αποτέλεσμα τα νερά που μπήκαν να οδηγήσουν στην βύθισή του;
Αυτά είναι τα ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις στο πως μια ολοκαίνουρια θαλαμηγός μήκους εξήντα μέτρων βυθίστηκε με ανέμους εφτά μποφόρ.

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΘΑΛΑΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.


Το περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατά την χθεσινή συνεδρίασή του στην Λιβαδειά, αποφάσισε την συνεργασία με το  Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών για το έργο «Παρακολούθηση της ποιότητας των παράκτιων θαλάσσιων υδάτων σε περιοχές με υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα», που περιλαμβάνει την μελέτη της δομής του παράκτιου συστήματος με μετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 8 σταθμούς : 2 στον Μαλλιακό, 1 στο Θεολόγο, 1 στη Λάρυμνα, 1 στο Αλιβέρι, 1 στο Μαρμάρι, 1 στον Κορινθιακό και 1 στο Διάυλο Ωρεών. 

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Η έγκριση δόμησης θα χορηγείται σε πέντε ημέρες και η άδεια εντός διημέρου. Ουσιαστικά οι πολεοδομίες όπως τις γνωρίζουμε καταργούνται . Όλα θα ισχύσουν αύριο, 1η Μαρτίου.
Η υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών θα γίνεται στην Υπηρεσία Δόμησης του οικείου δήμου. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης,
Για κτίρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ. η έγκριση δόμησης θα ισχύει για ένα έτος, ενώ για τα μεγαλύτερα κτήρια θα λήγει μετά από δύο έτη. Σχετικά με την άδεια δόμησης, αυτή θα ισχύει για τέσσερα έτη από την έκδοσή της _ εκτός εάν αφορά ανέγερση κτιρίου ή κτιρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τετραγωνικών μέτρων οπότε θα ισχύει για έξι χρόνια.
του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης (νόμος 4030) _ η ισχύς ρύθμισης για τις κατασκευές που βρίσκονται σε ιδιαίτερης σημασίας περιοχές αρχίζει με τη δημοσίευση του νόμου.
Ειδικότερα, για κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους, και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, ο δήμος θα καλεί τον ιδιοκτήτη να ολοκληρώσει την κατασκευή το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες.
Αν μετά από τέσσερις μήνες ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί, ο δήμος θα βάζει νέα προθεσμία όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός. Μετά από το διάστημα αυτό ο δήμος θα πρέπει να προβεί στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και κατασκευών με τη δαπάνη να βαραίνει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο. Το ύψος του και οι διαδικασίες επιβολής του αναμένεται να καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.
Σε εξειδίκευση του νόμου 4030 αναμένεται η έκδοση πολλών κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες, μεταξύ άλλων, θα καθορίζονται:
- ο τρόπος διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων που χορηγούν εγκρίσεις και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από τις δημόσιες αρχές,
- οι τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων και δικαιολογητικών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή
- η κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής και η αποκλειστικά ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων στοιχείων
- η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής
- το πληροφοριακό σύστημα και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται προς τους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες,
- το πρότυπο για τη μορφή και το περιεχόμενο του ενιαίου εντύπου της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης
- ο αριθμός των ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργου, η διενέργεια των ελέγχων ανά ειδικότητα μηχανικού και έργο.

Δικαιολογητικά για έγκριση δόμησης
Για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης (δηλαδή της πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης), υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:
- Αίτηση, του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων και φύλλο ελέγχου.
- Τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης.
- Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού.
- Τίτλος ιδιοκτησίας και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, αποδεικτικά στοιχεία νομιμότητας των υφιστάμενων κτισμάτων σε περίπτωση προσθήκης και εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων, όπου απαιτούνται.

Δικαιολογητικά για άδεια δόμησης
Για την έκδοση άδειας δόμησης (επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών ) υποβάλλονται η έγκριση δόμησης και τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:
- Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων.
- Αρχιτεκτονική μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και η μελέτη προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία όπου απαιτείται.
- Στατική μελέτη.
- Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
- Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου.
- Μελέτη χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου.
- Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων.
- Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, θεωρημένη από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- Μελέτη καυσίμου αερίου, εγκεκριμένη από την αρμόδια εταιρεία παροχής αερίου.
- Υπεύθυνη δήλωση κάθε μελετητή μηχανικού, στην οποία μεταξύ άλλων περιέχεται σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου, ταυτότητα κτιρίου κ.ά.

Αναθεώρηση αδείας
Η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται, μετά τη λήξη της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας:
- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης) αν δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.
- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της), αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.
- Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.
- Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων.
Επίσης, η άδεια δόμησης αναθεωρείται κατά τον χρόνο ισχύος της στην περίπτωση που αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός. Εάν οι οικοδομικές εργασίες διακοπούν χωρίς υπαιτιότητα του δικαιούχου της άδειας, η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται αναλόγως, με απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Έλεγχος των εργασιών δόμησης και κυρώσεις
Οι έλεγχοι σε όλη τη διαδικασία ανέγερσης ενός κτηρίου θα διενεργούνται από διαφορετικό κάθε φορά Ελεγκτή Δόμησης με αυτοψία και έλεγχο της εφαρμογής των μελετών βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια δόμησης. Ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης θα επιβάλλεται στους μελετητές μηχανικούς απαγόρευση εκπόνησης και υπογραφής μελετών για την έκδοση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης και η κύρωση της απαγόρευσης επίβλεψης οικοδομικών εργασιών από 3 έως 12 μήνες.
Οι κυρώσεις διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής, καθώς και όταν οι παραβάσεις αφορούν οικοδομικές εργασίες σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε προστατευόμενη περιοχή. Κατά την τρίτη υποτροπή, οι κυρώσεις θα είναι οριστικές.
Για μικρές παραβάσεις στη δόμηση επιβάλλεται σε βάρος του επιβλέποντος μηχανικού χρηματικό πρόστιμο ύψους από 1.000 έως 20.000 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου. Οι παραβάσεις που θα χαρακτηρίζονται μικρές θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. Το ύψος των προστίμων θα αναπροσαρμόζεται κάθε δύο έτη με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Στον έλεγχο τα πολεοδομικά γραφεία μένουν εκτός διαδικασίας. Οι Ελεγκτές Δόμησης θα είναι ιδιώτες και θα αποκτούν την ιδιότητα για δύο έτη. Η απόκτηση νέας άδειας ελεγκτή δόμησης από το ίδιο πρόσωπο θα είναι δυνατή μόνο αν παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από τη λήξη της προηγούμενης άδειάς του. Ο ελεγκτής δεν πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με σχέσ

ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ενέκρινε την 5η παράταση της προθεσμίας του έργου «Αγορά- Επισκευή και Συντήρηση Σπιτιού Γ.Ν. Παπανικολάου» έτσι ο εργλάβος έχει προθεσμία έως την 30η Απριλίου 2012 να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες. Υπήρξε, κατά κάποιο τρόπο, διακοπή εργασιών από 1η Αυγούστου 2011 επειδή δεν είχε πληρωθεί ο δεύτερος λογαριασμός του έργου. Τώρα που πήρε το πράσινο φως ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρώσει καθότι έχει γίνει γεφύρι της Άρτας, να δουλέψει και κανένας «πτωχός» που λέει ο λόγος. Είναι κρίμα γιατί  η σημασία του έργου απαιτούσε μεγαλύτερη σοβαρότητα και κυρίως αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Αλλά σάμπως είναι το μοναδικό κρίμα…..

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
Στίχοι: Παύλος Μάτεσης
Μουσική; Σταυρός Ξαρχάκος
ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

ΟΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ


Στις 4 Μαρτίου 2012 λήγει η προθεσμία  μέσα στην οποία έπρεπε να οριστούν από τους δήμους οι αντιπρόσωποί τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα στον Σύνδεσμο της Νότιας Εύβοιας. Μέχρι στιγμής κανένα από τα δύο δημοτικά συμβούλια δεν έχει προχωρήσει στην εκλογή των αντιπροσώπων. Μήπως έχουν τους λόγους τους; Διότι τώρα είναι υποχρεωμένες οι πλειοψηφίες να δεχθούν και ένα μέλος της μειοψηφίας. Δηλαδή από τους εννέα οι δύο θα είναι από τις μειοψηφίες των δύο δήμων. Τώρα μην πείτε γιατί δεν ανησυχούν οι αντιπολιτεύσεις; Αυτές κοιμούνται τον ύπνο τους και ονειρεύονται. Τι; Χρειάζεται ερώτημα;

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΕΥΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ…..


Ορίστηκαν από την κ. Γερακούδη οι δύο ορκωτοί λογιστές που θα ελέγξουν τους απολογισμούς των ΔΕΥΑ της Εύβοιας για το 2011. Πρόκειται για τις ΔΕΥΑ Χαλκίδας, Ερέτριας, Μαντουδίου και Κύμης Αλιβερίου. Οι τρεις από τις τέσσερις ΔΕΥΑ έχουν προ πολλού ψηφίσει τον Προυπολογισμό του 2011. Μία δεν θυμόμαστε να το έχει κάνει αν και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο έχει ως θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού χωρίς να αναφέρει για ποιον χρόνο. Είναι εκείνη που ξεκίνησε να λειτουργεί ως ενιαία τελευταία, μόλις τον περασμένο Οκτώβρη, και έκτοτε δεν έχει λάβει καμία απόφαση αφού στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" έχει δημοσιεύσει μόνο δύο έγγραφα.  Όσο για τα οικονομικά της μην τα ρωτάτε. Και αν τα ρωτήσετε ούτε απάντηση θα πάρετε ούτε αλήθεια. Μαντέψτε για ποια μιλάμε !!!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε έκτακτη συνεδρίαση και προφανώς κατεπείγουσα!!! πριν από λίγες ώρες, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει την συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή της Λίμνης του Δύστου. Επικαλείται την εμπειρία του 2011 ως τεχνογνωσία και θεωρεί επιβεβλημένη την εμπλοκή του στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Γύρω από το θέμα αυτό έχει ξεσπάσει πόλεμος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις αναπτυξιακές εταιρίες και αναλογίζεται κανείς γιατί τόση πρεμούρα ξαφνικά για την καταπολέμηση των κουνουπιών; Όποιος είναι αρμόδιος ας την κάνει αλλά να την κάνει σωστά, αποτελεσματικά και με καθαρές οικονομικές διαδικασίες. Γιατί πολλοί γεωπονίζοντες και μη…έχουν πέσει στα κουνούπια γεγονός που θέλει «τσίμπημα». Η εισήγηση και η απόφαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (αντιγράφουμε από το απόσπασμα πρακτικού του σημερινού δημοτικού συμβουλίου) έχει ως εξής:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ. 2223023708, Fax: 2223023708

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΗ κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στον Άγιο Βλάση Κονιστρών.
Στις 7.30 μμ σε καφενείο του χωριού θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ


Το καρναβάλι της Κύμης ξεχώρισε για κάποιους ιδιαίτερους λόγους. Ξανάρθε μετά από δέκα χρόνια. Θυμόμαστε ότι την δεκαετία του 90 οι Απόκριες στην Κύμη ήταν το μεγάλο γεγονός που μάζευε κόσμο από όλη την περιοχή. Το στήριζαν οι επαγγελματίες αλλά και η τότε δημοτική αρχή υπό τον Γιώργο Σιδεράκη. Για δέκα ολόκληρα χρόνια  έσβησε δεδομένης και της αντίδρασης που πάντα έφερνε στο καρναβάλι ο Δεσπότης. Φέτος όμως οι επαγγελματίες και οι νέοι της περιοχής αγνόησαν τις αντιδράσεις, σπάζοντας κατεστημένα σιωπής και έδωσαν όλο τους το κέφι και την φαντασία γεμίζοντας την πλατεία της Κύμης. Άντε και του Χρόνου. Προς το παρόν Καλή Σαρακοστή  εξαιρουμένων των εκπλήξεων.......

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»


Foto: www.kimanews.gr

Πηγή: www.kimanews.gr
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για το νόμο 3869/2010 περί οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με ζητούμενο πως ο κόσμος να σώσει το σπίτι του. Την εκδήλωση διοργάνωσε η νεοσύστατη Παρέμβαση Πολιτών Ανατολικής Ευβοίας. Εισηγητές ήταν εκπρόσωποι της Ένωσης Προστασίας του Καταναλωτή με έδρα την Χαλκίδα. Μετά την εισήγηση αναπτύχθηκε γόνιμη κουβέντα. Το πλήθος των παραβρισκόμενων, έδωσε υπόσχεση συλλογικής αγωνιστικής απάντησης στη πολιτική που τους μαυρίζει τη ζωή.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»


FOTO: www.kimanews.gr

Πηγή: www.kimanews.gr
Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας της Κύμης, προχώρησαν μέλη της νεοσύστατης Παρέμβασης Πολιτών Ανατολικής Ευβοίας, το πρωί της Δευτέρας 20 Φλεβάρη. Σαν μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση, ενάντια στη πολιτική των μνημονίων, που μειώνει τους μισθούς και σπρώχνει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού, στον καιάδα της ανεργίας. Επίσης κατήγγειλαν και τη πρόθεση της κυβέρνησης, να κλείσει την Εφορία της Κύμης, που ως αποτέλεσμα θα είχε την παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΣΚΥΡΟΣ: ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ 
4 VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2010






Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στο σημερινό καρναβάλι της Κύμης. Οι εικόνες του koumiotis.blogspot.com που είχε την καλοσυνη να τις διανείμει, και να μας απαλλάξει από την δυσκολία του ρεπορτάζ παρότι είμασταν από την αρχή έως το τέλος εκεί, σας ταξιδεύουν στο καλύτερο καρναβάλι της περιοχής μας. Περισσότερες φωτογραφίες στο www.koumiotis.blogspot.com




ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ


ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ


Κ Ο Υ Λ Ο Υ Μ Α ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αυριο ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Κύμης διοργανώνει ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ με σαρακοστιανούς μεζέδες, λουσική και χορούς από την Χορευτική Ομάδας της Κύμης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ;


Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής. Έτσι οι επιλογές της κ. Περλεπέ και της κ. Γερακούδη θα μείνουν έως το τέλος του 2014. Ωστόσο έχουν ξεκινήσει οι προγραφές, οι πιέσεις και οι δεσμεύσεις ιδίως σε υψηλό θεσμικό παράγοντα της περιοχής που δεν του χαλούν εύκολα χατήρι. Έχει άλλωστε τον τρόπο του….