Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΕ ΦΤΗΝΗ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥΣ

H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας  οργάνωσε σήμερα για πρώτη φορά στην Εύβοια την διάθεση φτηνής πατάτας Νευροκοπίου στέλνοντας ένα μύνημα αντίστασης των καταναλωτών στους μεσάζοντες και σε όσους κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών. Από το πρωί πλήθος κόσμου που είχαν δηλώσει παραγγελίες μαζέυτηκαν πίσω από το Δάριγκ, στην είσοδο της Χαλκίδας και με παραδειγματική τάξη πλήραν τις παραγγελίες τους σε τσουβάλια των 20 κιλών που το καθένα κόστιζε 5,5 €. Πάνω από είκοσι εθελοντές δούλεψαν παραδειγματικά για να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση "Μία Στάση ....Ζωής", όπως γράφει και η αφίσσα της Ένωσης. Τώρα σειρά έχει η Κύμη και οι άλλες πόλεις της Εύβοιας.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΦΤΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ



Το Σωματείο των Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης με πρωτοβουλία της Προέδρου του Μαρίας Χουλιαρά και σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας οργανώνουν προμήθεια  πατάτας Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλή τιμή, κοντά στο 0,30 € το κιλό. Για ενημέρωση ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2223-31142 στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής (αρμόδια η Πρόεδρος του Σωματείου). Οι πατάτες θα έρθουν στις επόμενες ημέρες και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


 ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ»
Πριν από λίγο, στις 12.40 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιώπουλος απάντησε στην Βουλή στον Ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Κώστα Μαρκόπουλο στην ερώτησή του η συζήτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά προς το παρόν αναφερόμαστε στην απάντηση του Υφυπουργού ο οποίος είπε: «Συμμεριζόμαστε την αγωνία για τη λειτουργία του εργοστασίου της Κύμης. Σας διαβεβαιώνω ότι βούλησή μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα ΕΑΣ και συνεπώς την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Ότι αφορά τον ελληνικό στρατό θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Οι παραγγελίες όμως που μπορούν να δοθούν στα ΕΑΣ δεν φθάνουν για να σώσουν την επιχείρηση. Πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια. Ανασυγκρότηση μείωση κόστους, εξωστρέφεια, άλλη λογική. Τα ΕΑΣ να είναι ισχυρά, να καλύπτουν τις ανάγκες και να μην δανείζονται. Όσον αφορά την συγκεκριμένη παραγγελία από το 2009, τότε κατατέθηκε μελέτη για την κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών για λογαριασμό της Ηλεκτρομηχανικής της Κύμης. Το θέμα μπλέχθηκε στην επιλογή συνεργαζόμενης εταιρίας για παραγωγή των τμημάτων που δεν μπορεί να παράγει η Ηλεκτρομηχανική, διότι απαιτείται γιαυτό η συμπαραγωγή. Όμως υπάρχει έκτοτε δικαστική εμπλοκή και πιθανόν να σταματήσει ο διαγωνισμός. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 12.440.000 ευρώ».
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η περίφημη δέσμευση του κ. Αβραμόπουλου δεν αφορούσε νέα παραγγελία αλλά μία υπόθεση που έχει βαλτώσει από το 2009 και το τέλος της οποίας δεν εξαρτάται από την πολιτική βούληση αλλά από την εξέλιξη μίας δικαστικής υπόθεσης. Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τρυφύλι»

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Χαλκίδα, 6/3/2012
Ικανοποίηση και αισιοδοξία εκφράζουν τα μέλη του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Εύβοιας, μετά τη σημερινή τους συνάντηση με φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ στον Κάραβο Αλιβερίου.
Το πλήθος των φίλων που συμμετείχαν και ιδιαίτερα ο ειλικρινής και ζεστός διάλογος, που αναπτύχθηκε για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, δημιούργησαν το ουσιαστικό και ποιοτικό πλαίσιο πολιτικής δράσης, που θέλει και επιχειρεί σήμερα να εκφράσει η Αριστερά της ευθύνης και των προτάσεων.
Τα μέλη του κλιμακίου ενημέρωσαν για τις θέσεις που έχει η ΔΗΜ.ΑΡ. στα ζητήματα της οικονομίας και αναλύθηκαν, στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατό, οι παράμετροι που συνιστούν το πρόβλημα καθώς και τα ισοδύναμα και αντίρροπα μέτρα, που πρέπει άμεσα να ληφθούν, ώστε να υπάρξει μια πρώτη σοβαρή προσπάθεια ανακούφισης, εκείνων των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν με το πιο βάναυσο και βάρβαρο τρόπο από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας.
Τέλος διαπιστώθηκε η επιτακτική ανάγκη της πληροφόρησης, που στη ζοφερή πραγματικότητα προβάλλει αυτή την στιγμή ως η πιο αποτελεσματική απάντηση, έναντι στην «καθίζηση» της πολιτικής ζωής του τόπου και της προσπάθειας που επιχειρείται για τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.
Από το Γραφείο τύπου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ» Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ


Σε κάποιους δήμους  έναν χρόνο μετά την λειτουργία τους δεν έχει κατατεθεί καμία από τις τριμηνιαίες εκθέσεις της οικονομικής επιτροπής που επιβάλλει ο νόμος και από τις οποίες προκύπτει η οικονομική κατάσταση των δήμων και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.  Αυτό δεν είναι περίεργο όταν οι επικεφαλείς τους νομίζουν ότι είναι αυτοκράτορες. Το περίεργο είναι ότι σωπαίνουν  οι αντιπολιτεύσεις!!! Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ότι οι αντιπολιτεύσεις έχουν υπόψη τους την οικονομική κατάσταση των δήμων και το περιεχόμενο των εκθέσεων και όλα βαίνουν καλώς άρα δεν ανησυχούν ή ότι εμπιστεύονται τους «αυτοκράτορες» και εξαργυρώνουν την σιωπή με την ησυχία τους. Πάντως ο ρόλος τους είναι να ξεσηκωθούν και να μην αφήσουν τίποτε όρθιο επιβάλλοντας τη διαφάνεια,  δίνοντας λογαριασμό τους δημότες. Διαφορετικά ας μείνουν στα σπιτάκια τους παραιτούμενοι και επισήμως. (Διότι στη πράξη μάλλον παρατημένοι είναι….)

"ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ"


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ !!! έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση για τα Νοσοκομεία της Καρύστου και Κύμης.
"Ο Νομός της Εύβοιας με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά, επιβάλλλει τη συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και επιπλέον απαιτεί την περαιτέρω αναβάθμιση τους.
Ήδη οι βουλευτές του Νομού και ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός επανηλειμμένα έχουν τονίσει και δεσμευτεί προς τούτο. Η παροχή φροντίδας υγείας στους πολίτες , ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, διασφαλίζεται και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Τα ευαίσθητα θέματα υγείας δεν μπορούν να αξιοποιούνται με μικροπολιτικούς αυτοδιοικητικούς σχεδιασμούς. Η πολιτική εκμετάλλευση και η παραπληροφόρηση με στόχο την ανάδειξη τεχνιτών ανησυχιών, δε συνάδει με την αυτοδιοικητική θέση ευθύνης που κατέχουν."
Τους φταίνε μόνο οι Δήμαρχοι, που πάντως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  Ευβοίας της Νομαρχιακής και του Εθνικού Συμβουλίου μεθόδευσαν την εκλογή τους, και όχι  ο κ. Βουλευτής που υπέβαλε ανεπιτυχώς τροπολογία για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου και υπόσχεται ως  πολιτικάντης του περασμένου αιώνα όλα σε όλους πυροδοτώντας  τις κινητοποιήσεις; Τους φταίνε οι συμπεριφορές των Δημάρχων και δεν τους φταίει η αλαζονική συμπεριφορά πολιτικών παραγόντων που ανέλαβαν διοικητικές ευθύνες στα Νοσοκομεία ελέω των πιο ξεπερασμένων πολιτικάντικων συνταγών και λειτούργησαν προκαλώντας τους πολίτες.
Αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια…..

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΟΙ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΙ



Έντονη συζήτηση την Τρίτη το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καρύστου. Όλοι αναρωτήθηκαν για το αποτέλεσμα και το κέρδος του αγώνα της καρυστινής κοινωνίας. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Λευτέρης Ραβιόλος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν τι κερδήθηκε. Επίσης δεν διευκρινίστηκε το παρασκήνιο και η τύχη της τροπολογίας που πυροδότησε τις ελπίδες των Καρυστινών και τον αγώνα τους. Κανείς δεν μίλησε για τον ρόλο των Βουλευτών αλλά αντίθετα καλύφθηκαν οι τεράστιες ευθύνες τους.
Χαρακτηριστική όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KARYSTIA PRESS  είναι η επισήμανση του Λευτέρη Ραβιόλου και η διαμαρτυρία του προς τον Δήμαρχο. «Δεν μπορεί μετά από τόση φασαρία» είπε «να πετυχαίνουμε συνάντηση με τον Υπουργό και τελικά να είναι μαζί και ο Δήμαρχος της Κύμης και να συζητά και αυτός για το δικό του Νοσοκομείο. Ξεσηκωθήκαμε εμείς και αυτός μας χρησιμοποίησε. Εγώ Δήμαρχε δεν θα το δεχόμουν» Με τον Δήμαρχο να απαντά « αφεντικό στο Υπουργείο είναι ο Υπουργός, δεν θα του πω ποιόν θα δεχθεί και πότε» !!!.
Το ΛΑΛΑ ΤΟ το είχε ήδη επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Κάθε συνάντηση έπρεπε να είναι ξεχωριστή αφού τα επιχειρήματα είναι διαφορετικά για κάθε Νοσοκομείο. Η απάντηση του κ. Μανώλη είναι τουλάχιστον αφελής. Δεν μπορούσε με την κοινή διεκδίκηση ενώπιον του Υπουργού να προτάξει τα επιχειρήματα της Καρύστου και να αξιοποιήσει την δημοσιότητα του αγώνα των Καρυστινών και την «πατάτα» της τροπολογίας των Βουλευτών. Τελικά τους Βουλευτές, τον Πετσή και τον Λοβέρδο προστάτευσε η παρουσία του Δημάρχου Κύμης και όχι το Νοσοκομείο της γενέτειρας του Γεωργίου Παπανικολάου. Ας το καταλάβουν καλά οι Καρυστινοί !!!

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Υ.ΠΕ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ τεχνική σύσκεψη για την προώθηση της υλοποίησης έργων στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ, και εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση για ώριμα έργα.
Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά με την ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 6 Μαρτίου, είχε ως συνέχεια τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, που έγινε σήμερα 7 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προέδρου της ΠΕΔ, Δημάρχων της Περιφέρειας και εκπροσώπων των ΦΟΔΣΑ, καθώς και στελεχών του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών, και των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΠΠΕΡΑΑ και του Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Το Επιμελητήριο Εύβοιας, με αφορμή τις αλλαγές στο Φορολογικό Καθεστώς, διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 17.30 μμ, στο Αλιβέρι (στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) ενημερωτική ημερίδα με Θέμα: «Φορολογικό Πανόραμα 2010-2011. Η διετία των μεγάλων φορολογικών αλλαγών».
Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Χριστόπουλος Γεώργιος  (Φοροτεχνικός εξειδικευμένος σε θέματα φορολογίας).

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΥΜΑΙΩΝ"


Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 18 Μαρτίου, στα γραφεία του Συλλόγου Γερανίου 44, 8ος όροφος, ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων θα κόψει την πίτα και θα παρουσιάσει το ημερολόγιο του Συλλόγου του 2012, που εφέτος είναι αφιερωμένο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Κύμης.
Μπουφές κλπ όπως πάντα. Ενημερώστε και όσους δεν έχουν ηλεκτρονική επικοινωνία.  Ευχαριστώ
   Υποστράτηγος ε.α.  Α. Γ. Μαργέλης
   Α' Αντιπρόεδρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής ευαισθητοποίησης των νέων του χωριού μας (και όχι μόνο) θα λειτουργήσει καλλιτεχνικό εργαστήρι στο κτίριο του Συλλόγου μας, με δραστηριότητες όπως:
1.   Τεχνική του πηλού
2.    Ελεύθερο σχέδιο – Σκίτσο
3.    Ζωγραφική
4.    Κολλάζ
5.    Κατασκευές με ανακυκλώσιμα ή φυσικά υλικά
6.    Μακέτα κ.α.
Ελάτε να δηλώσετε συμμετοχή για την καλλιτεχνική δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 6:00μ.μ.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ



8 Μάρτη - Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες
Γυναίκες, Εργαζόμενες, Νοικοκυρές, Άνεργες, Συνταξιούχες, Νέες Γυναίκες, σας καλούμε στο Εργατικό Κέντρο, Αλιβερίου, την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 6μμ να τιμήσουμε την Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΓΑΒΑΛΑ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ. 2223023708, Fax: 2223023708
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ
κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στον Γαβαλά Αλιβερίου.
Στις 7.00 μμ σε καφενείο του χωριού θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ;


Αναδημοσίευση από:http://soropoulos.wordpress.com/
Γράφει ο Κεχρής Δημήτριος
Και ξαφνικά το επίκεντρο των εξελίξεων ο Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών .
Στις 22/2/2012 και αφού για τέσσερεις (4) μήνες ουσιαστικά και τυπικά ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν ακέφαλος και παράνομος σύμφωνα με το καταστατικό του , οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει από τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ (62 εγγεγραμμένα μέλη – ψήφισαν 48 ) παρουσία της κ. Παγώνας από το επιμελητήριο και των Κοκκάλα και Αγιοστρατίτη από την ομοσπονδία οι οποίοι έκαναν και χρέη εφορευτικής και επειδή το ενδιαφέρον τους και η αγάπη για τον σύλλογο μας είναι μεγάλη πλήρωσαν και τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Αλήθεια γιατί τόσο ενδιαφέρον για ένα μικρό σύλλογο;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ και των Δημάρχων Καρύστου και Κύμης, ο Υπουργός ΥΚΑ κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους, πως τα δύο νοσοκομεία  σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν.
Όσον αφορά δε, στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού λόγω των μετακινήσεων γιατρών προς τη Χαλκίδα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι  θα προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου  αυτές να είναι αμφίδρομες και με τάση ενίσχυσης των δύο αυτών νοσοκομείων.
ΛΑΛΑ ΤΟ!!: Πανηγυρική επιβεβαίωση για μία ακόμη οπερέτα προεκλογικού θιάσου.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ

Με ανακοίνωσή του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δηλαδή ο Υπουργός δεσμεύτηκε για αυτά  πάνω κάτω που αναφέρει στην σημερινή ανακοίνωσή της και η Κυρία Περλεπέ η οποία εξάλλου δεν  ήταν παρούσα. Δηλαδή ότι η συνδιοίκηση των νοσοκομείων και όχι η αυτοτέλειά τους είναι εγγύηση για το μη κλείσιμο των μονάδων σε αυτά, δηλαδή να μην γίνουν χειρότερα από ότι είναι σήμερα. Χρειαζόταν τέτοια κινητοποίηση και να φάει ξύλο ο Ηλίας Πετσής για να επιβεβαιωθούν τα προ πολλού αυτονόητα;
Περιμένουμε τις δηλώσεις του Υπουργού και τους ενδεχόμενους πανηγυρισμούς των Δημάρχων. Αλλά η ξεφτίλα της κοροϊδίας του κόσμου πότε θα τελειώσει;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΛΕΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή τα γεγονότα και την τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Κάρυστο δήλωσε για τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας τα ακόλουθα:
« Η ανησυχία που εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν κάτοικοι και φορείς της Καρύστου και της  Κύμης σχετικά με τη λειτουργία των αντίστοιχων  Νοσοκομείων – Κέντρων  Υγείας στις πόλεις αυτές, δεν ευσταθεί.
Όπως ανέφερα και στη γραπτή δήλωσή μου την περασμένη εβδομάδα, αυτά τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας  παραμένουν ως έχουν, όπως αυτό έχει διασφαλισθεί από πέρυσι που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.
Από τότε είχα  δώσει τη μάχη  ως βουλευτής και το ζήτημα αυτό έκλεισε   οριστικά αφού τα Nοσοκομεία – Κέντρα Υγείας στην Κάρυστο και στην Κύμη παρέμειναν  ως είχαν στη λειτουργία τους και αποφασίστηκε η αναβάθμισή τους.
Η διασύνδεση δε με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως είχε προβλεφθεί  σ΄εκείνο το νόμο, δεν έχει να κάνει σε  τίποτα με κανενός είδους υποβάθμιση  αυτών των Νοσοκομείων ( Καρύστου και Κύμης).
Aυτή είναι η πραγματικότητα και οτιδήποτε άλλο διακινείται ή φημολογείται δεν έχει καμία βάση και εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικές  σκοπιμότητες.
Όσον αφορά τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά  τη διάρκεια των διαμαρτυριών στην Κάρυστο, αυτά αποτελούν ενέργειες που πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται από κάθε πολίτη».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ


Κύμη, 5/3/12
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Πλήθος κόσμου συγκεντρωθήκαμε σήμερα, με πρωτοβουλία της Παρέμβασης Πολιτών Ν/Α Εύβοιας, στο χώρο του Γ.Νοσοκομείου Κύμης για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμισή του και την επιχειρηματική λειτουργία του. Χαρακτηριστικό το χαράτσωμα των 5€. Ο λόγος που έγινε και η κατάληψη στο γκισέ.
Το Νοσοκομείο Κύμης ιδρύθηκε το 1964 και το 1980 εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο. Εξυπηρετεί επί σειρά ετών, τους κατοίκους των πρώην Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος (κατά ένα μέρος), αλλά και της Νήσου Σκύρου. Στο Νοσοκομείο της Κύμης υπάγονται και τα Αγροτικά Ιατρεία Μετοχίου, Βιτάλου, Οξυλίθου, Κονιστρών, Μακρυχωρίου, Βρύσης και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ MEGA

Ο Υπουργός  στο MEGA  δηλώνει ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο διοικητικής ανεξαρτησίας του Νοσοκομείου Καρύστου και το ξεκαθάρισε στους Βουλευτές. Ορισμένοι από αυτούς κάνουν ότι δεν κατάλαβαν; Μακάρι αύριο ο Δήμαρχος κ. Μανώλης να του αλλάξει γνώμη αλλά οι Βουλευτές δεν μπόρεσαν γιαυτό καλό είναι να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο.

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.


Όπως ήταν αναμενόμενο οι Καρυστινοί δείχνουν τον δρόμο και στους Κυμαίους. Έτσι η αυριανή αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Ανατολικής Εύβοιας «αγκαλιάστηκε» από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και γίνεται  συγκέντρωση πάνδημη για την διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Κύμης. Στην σημερινή συγκέντρωση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος στην Κύμη εκφράστηκε η κοινή απόφαση των τοπικών παραγόντων, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Επαγγελματιών της Κύμης για την οργάνωση κινητοποιήσεων αύριο στις 7.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Κύμης. Μάλιστα ο Δήμος θα βάλει και λεωφορεία το πρωί σε όλα τα σχολεία. Όσο για εκείνο που ειπώθηκε για την συμμετοχή και του Δημάρχου Κύμης στη συνάντηση με τον Λοβέρδο αύριο στην Αθήνα μαζί με τους Καρυστινούς ίσως πρέπει να το ξανασκεφθούν γιατί έτσι ίσως αδυνατήσουν τον έως τώρα αγώνα των Καρυστινών. Χρειάζεται παράλληλη αλλά συντονισμένη παρουσία και διεκδίκηση.
Ακούστηκαν από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο των εργαζομένων και αιχμές για τους Βουλευτές. Ο Δήμαρχος μάλιστα είπε ότι κάποιοι Βουλευτές παίζουν πολιτικά παιχνίδια.  Αυτό είναι αλήθεια. Αυτή είναι όμως και η αχίλλειος πτέρνα της διεκδίκησης. Η εμπειρία τέτοιων αγώνων και της Καρύστου δείχνει ότι οι Βουλευτές πρέπει να είναι σε απόσταση. Εξάλλου εάν ήταν ικανοί θα είχαν λύσει και αυτό και άλλα προβλήματα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ" ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΤΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.


Με επιτυχία ξεκίνησε η προσπάθεια της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ με την οργάνωση εθελοντικής ομάδας "μια ..ΣΤΑΣΗ'' για την προμήθεια καταρχάς,   πατάτας Νευροκοπίου από τον παραγωγό με... " μία ΣΤΑΣΗ "  στο καταναλωτή.
Ήδη ξεκίνησαν από σήμερα  3/3  στο Εργατικό κέντρο όπου ήταν   η πρώτη σύσκεψη με αρκετά μέλη και φίλους,  οι παραγγελίες για συσκευασία 20 κιλών στην τελική τιμή των 5,50 ευρώ.! Από τα πρώτα δείγματα του ενδιαφέροντος τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.  Οι πρώτες παραγγελίες έφθασαν ήδη τους 4 τόνους. Μόλις κλείσουν 25 τόνοι μετά από δύο μέρες,  οι ποσότητες θα είναι στην Χαλκίδα. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες,  σωματεία και λοιπούς φορείς,    από κοινού  να συνεργαστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. 
Παραγγελίες : στα γραφεία της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Δ. Βασιλείου 1 Χαλκίδα,  τηλ .2221020509
Μπαίνετε στο site της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  www.epka-ste.gr  για να καταθεσετε την δική σας γνωμη..! 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ                                                Η Γ.Γ.
Γ.ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ                                         ΧΡ. ΔΗΜΑΡΕΛΟΥ