Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΟΔΗΓΟΣ


Σήμερα το μεσημέρι για άγνωστες  ακόμη αιτίες, αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και δύο παιδιά, έφυγε από την πορεία του στον δρόμο Παραμερίτες- Χάνια Αυλωναρίου και έπεσε στον ποταμό Χόνδρο περίπου οκτακόσια μέτρα πριν τον Άγιο Ιωάννη. Στο σημείο αυτό το ύψος του πρανούς υπερβαίνει τα δέκα μέτρα. Το  αυτοκίνητο είχε φύγει από τον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου όπου κατοικούσε  η μία από τις δύο επιβαίνουσες. Δεν είναι ακόμη γνωστές οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Εικάζεται ότι πιθανόν λόγω μεγάλης ταχύτητας και του οδοστρώματος που είναι γεμάτο λακούβες η οδηγός να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να κατέληξε στο ποτάμι. Όλοι οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, τα παιδιά με κατάγματα στα άκρα ενώ η οδηγός είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.
Ο δρόμος είναι χωματόδρομος στον οποίο έχουν γίνει από διετίας και πλέον εργασίες επίστρωσης προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί  αλλά το έργο έχει σταματήσει χωρίς να ολοκληρωθεί. Εν τω μεταξύ το οδόστρωμα έχει πλέον πολλές λακούβες που αποτελούν παγίδες για τους βιαστικούς οδηγούς. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο δρόμος διαπλατύνθηκε.
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και την συνεργασία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Εθελοντική Ομάδα «Μια Στάση», συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό Κίνημα της αυτό-οργάνωσης των πολιτών για το ξεπέρασμα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, σαν πρώτο βήμα έχει έρθει σε συνεννόηση με παραγωγούς πατάτας και στις 24 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο, θα διατεθούν 30 τόνοι πατάτας σε συσκευασίες των 20 κιλών με τιμή 6 ευρώ (30 λεπτά ανά κιλό).
Η διανομή του προϊόντος, θα γίνει στους ενδιαφερόμενους με σειρά προτεραιότητας στα εξής σημεία :
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΛΙΒΕΡΙ       10:30-12:30         ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΗΜΟΥ (Σέρβις Ντούρα) έναντι Παγοποιείου
ΚΡΙΕΖΑ  12:30-13:30         Νέο Δημοτικό Κατάστημα Κριεζών (Νέο Δημαρχείο)
ΑΥΛΩΝΑΡΙ    13:30-15:30         ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΗΜΟΥ στο Αυλωνάρι (πρώην αποθήκες συνεταιρισμού)
ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ   11:00-13:00         ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ (Νεκροταφείο Αγ. Μαρίνας)
ΚΥΜΗ   13:00-15:00          ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΗΣ


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / 24 ΤΟΝΟΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΙΛΚΙΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γνωρίζουμε στα μέλη και τους φίλους της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ οτι η Ενωση μας,  έκλεισε 24 τόνους αλεύρι για όλες τις χρήσεις από την Ενωση Αγροτικών Συν/μων Κιλκίς σε συσκευασία 5 κιλών παραδοτέα στη Χαλκίδα στην τιμή των 2,70 € / 5άκιλο.!
Παραγγελίες μόνο προσωπικά από τα γραφεία της Ένωσης,       Δ. Βασιλείου 1 & Αγγελή Γοβιού Χαλκίδα, μέχρι εξαντλήσεως της ποσότητας,  όπως παρακάτω:
ΑΠΟ Παρασκευή 23/3 πρωί:10,00-13,00
        Σάββατο                       10,00-13,00
        Δευτέρα                        10,00-13,00  Απόγ. 18,00-20,00
        Τρίτη                            10,00-13,00
        Τετάρτη                        10,00-13,00  Απόγ. 18,00-20,00
        Πέμπτη                         10,00-13,00
       Παρασκευή                    10,00-13,00
Παρακαλούνται οι πολίτες να έχουν μαζί τους το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους, για διευκόλυνση.
Η ημέρα και η ώρα παράδοσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Η δράση είναι εθελοντική και ζητάμε την κατανόηση σε τυχόν προβλήματα, στην υλοποίησή της.
Ζητάμε και άλλους εθελοντές για την καλύτερη οργάνωση και αυτής αλλά και άλλων δράσεων.
Είναι στο χέρι μας η Μία …ΣΤΑΣΗ από τον παραγωγό στον καταναλωτή, αλλά και Στάση ζωής απέναντι στην αδικία και τον εμπαιγμό.
Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ.Γ.
Γ. Μητροπέτρος                                                      Χ. Δημαρέλου

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Στις  19 Μαρτίου έγιναν εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο του Αλιβερίου. Ανατρέχουμε στην δημοσίευση της  Evianews, της ίδιας ημέρας,  για να σας δώσουμε τα αποτελέσματα δεδομένου ότι ο κ. πρόεδρος παρά το email  που του στείλαμε για να μας ενημερώσει δεν έχει ακόμη απαντήσει και η είδηση μπαγιάτευσε. Ας προσέξει λίγο το θέμα της επικοινωνίας, ο Πρόεδρος ενός τόσο σημαντικού εμπορικού συλλόγου πρέπει να έχει τις κεραίες ανοικτές κυρίως όταν είναι και ηλεκτρονικός.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Δύο συνδυασμοί κατέβηκαν στις εκλογές: η Ανεξάρτητη Kίνηση Εμπόρων Αλιβερίου και το Ενωμένο Αλιβέρι. Με επτά συμβούλους εκλέχτηκε ο Γιώργος Παλαιολόγος ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
"Η δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζεται" είπε στο Evianews .
Αναλυτικά εκλέγονται οι κάτωθι:
«Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων Αλιβερίου»
1.Παλαιολόγος Γιώργος
2.Δρακούλης Ιάκωβος
3.Κιούσης Δημήτριος
4.Τσάλας Στυλιανός
5.Κατσινόπουλος Αναστάσιος
6.Μπουρνούς Νικόλαος
7.Σίμωσης Περικλής
Αναπληρωματικοί
1.Μπέλου Αικατερίνη
2.Χρυσοβέργης Δημοσθένης
3.Καραμπατσόλης Νικόλαος
Από το «Ενωμένο Αλιβέρι »
1.Βότση Σοφία
2.Κουγιάννου Αικατερίνη
Αναπληρωματικοί
1.Λεβέντη Σταματούλα
2.Κεχρής Σταύρος
3.Σμπιλίρης Άγγελος

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


 Με ανησυχία για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη μας, για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την τύχη Νοσοκομείου μας και την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή όλων των πολιτών του Δήμου Καρύστου, αλλά και την απαράδεκτη προκλητική και επιζήμια συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Πετσή, ο οποίος κατά πληροφορίες μας, οι οποίες επιβεβαιώνονται και δεν διαψεύδονται, μετά τα γνωστά επεισόδια στις 2 και 3 Μαρτίου 2012, πρόκειται να επανέλθει. Θεωρούμε πρόκληση μια τέτοια ενέργεια που εγκυμονεί κινδύνους και θα πρέπει να αποτραπεί, διαφορετικά θα είσθε υπεύθυνος για ότι συμβεί.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ «ΕΥΒΟΙΚΗ ΠΙΣΤΗ» Ο κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΠΗΓΗ: www.zougla.gr
Ω του θαύματος όμως, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Ευβοίας ουδέποτε φιλοξενήθηκε σε δελτίο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος για τον λόγο ότι η απόφαση ανάκλησης της άδειάς της φαίνεται να βασίσθηκε σε προγενέστερα στοιχεία! Ως εκ τούτου, η απόφαση η οποία ελήφθη φαίνεται να ανακλήθηκε από τα ίδια μέλη της ίδιας επιτροπής που την είχαν υπογράψει. Μπάχαλο! 
Μιλώντας στη zougla.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Ν. Ευβοίας, κ. Δημήτρης Παπαγρηγορίου, επεσήμανε ότι η εν λόγω απόφαση «προφανώς βασίστηκε σε κάποια δεδομένα τα οποία προϋπήρχαν».
«Είναι προγενέστερη η αιτιολόγηση» τόνισε και προσέθεσε: «Πράγματι, οι οικονομικοί δείκτες μας τον Σεπτέμβριο είχαν πρόβλημα, εμείς όμως με τις επαφές που είχαμε με την Τράπεζα της Ελλάδος εφαρμόσαμε επιπλέον στοιχεία, είχαμε υποδειγματική εσωτερική οργάνωση και μάλιστα ήμασταν κερδοφόροι στη χρήση του 2011. Πώς γίνεται λοιπόν να κλείσουμε;».
Μάλιστα, ο κ. Παπαγρηγορίου επισημαίνει ότι η αρμόδια επιτροπή μάλλον ήλεγξε αρχικά τα προγενέστερα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε πιο ενδελεχή έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην «ενεργοποιήσει» την απόφαση που -παραδόξως- εξέλαβε το πρωινό της περασμένης Κυριακής.
«Μάλλον στάθηκαν στους δείκτες του Σεπτεμβρίου και μετά ήλεγξαν καλύτερα τα στοιχεία» καταλήγει ο κ. Παπαγρηγορίου. Τόσο καλά…

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Θα περίμενε κανείς μετά τη συζήτηση της Απογραφής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και του Ισολογισμού έναρξης  1/1/2011 στη απάντηση του προς τους ‘’Ενεργούς Δημότες’’ αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης του Δήμου ο κ. Δήμαρχος, να ήταν προσγειωμένος, σεμνός και πολιτικά εγκρατής. Γνωρίσματα που διαθέτουν τα Δημόσια πρόσωπα – ειδικά αυτά που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης – που όταν κατανοούν ότι τα αποτελέσματα της στρατηγικής τους απομυθοποιούν τα ‘’εντέχνως κατασκευασμένα πλεονεκτήματα τους’’ αποπειρώνται με ωριμότητα να ‘’αποκαταστήσουν’’ την απολύτως  τρωθείσα εικόνα τους. Κυρίως όμως να καταθέσουν ενώπιον των Δημοτών, που κρίνουν, συγκρίνουν, ελέγχουν και αποτιμούν, τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν το Δήμο τους.
Φαίνεται όμως ότι ο κ. Θωμάς τα γνωρίσματα αυτά, δε τα διαθέτει.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Συγκέντρωση οργάνωσης και διαμαρτυρίας κατά των προβλημάτων του κλάδου τους πραγματοποίησαν σήμερα, 20 Mαρτίου 2012 οι οικοδόμοι περιοχής Αλιβερίου με πρωτοβουλια του ΠΑΜΕ Περιοχής Αλιβερίου. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο τοπικό κατάστημα  ΙΚΑ Αλιβεριου στο οποίο πραγματοποίησαν συμβολική προειδοποιητική κατάληψη και καταθέσαν το πάρα κάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τη συμπλήρωση των απαραίτητων ημερών ασφάλισης (50 ένσημα).
Να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα στους άνεργους     οικοδόμους 1.400 ευρώ.
Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας
Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια
Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΕΙ…


Η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου φέρνει στο φως πολλές και άγνωστες πτυχές της διαχείρισης των καποδιστριακών δήμων. Από αυτές όλες  δύο φαντάζουν πιο αξιοπρόσεκτες.
Πρώτον. Ένας εκ των πέντε δήμων από την βιασύνη του να παραδώσει στον εαυτό του ενέκρινε τον ισολογισμό του 2010, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει το έτος 2010. Γιατί άραγε τέτοια σπουδή; Δεν δικαιολογείται παρά μόνο από απρόσεκτη βιασύνη, διότι ουσιαστικά ο ισολογισμός είναι άκυρος!!!
Δεύτερον. Ένας από τους πέντε δήμους τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έκλεινε τον απολογισμό με έλλειμμα στα τακτικά έσοδα. Δηλαδή πλήρωνε λειτουργικές δαπάνες (μισθούς, προμήθειες κ.λ.π) από τα  έκτακτα εξειδικευμένα, δηλαδή τα χρήματα που του είχαν δοθεί για συγκεκριμένα έργα ή προγράμματα, γεγονός που σημαίνει ότι είχε ήδη εξαντλήσει τα τακτικά έσοδα. Αυτό δείχνει πολλά αλλά τουλάχιστον ένα  ας συγκρατήσουμε:  άκρατη αναρχία στην οικονομική διαχείριση, την άκρατη παρανομία και σε κάθε περίπτωση το διαχειριστικό  μπάχαλο.
Πάντως τα δύο αυτά δεν διαπιστώθηκαν στον Δήμο Ταμυναίων, εκεί διαπιστώθηκαν άλλα.

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ….


Αυτές τις ημέρες οι δήμοι, οι περιφέρειες και όλοι οι δημόσιοι φορείς πήραν μία εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών και τους καλεί να καταγράψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως την 31η Δεκεμβρίου 2012. Αρχικά πιστέψαμε ότι θα είναι  ένα ακόμη προεκλογικό τρυκ. Ίσως όμως τα πράγματα να μην είναι έτσι. Σήμερα μάθαμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να επιβάλλει την πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών της «γενικής κυβέρνησης» δηλαδή του συνόλου του δημοσίου. Πρόκειται για οφειλές προς τρίτους (εργολάβους, προμηθευτές), το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα χρήματα θα δοθούν με έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών και προέρχονται από το δάνειο που χορηγείται με το Μνημόνιο 2.
Θα αναρωτηθεί κάποιος τι έγινε ξαφνικά; Απλώς  όσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πετάνε στα ύψη το έλλειμμα των φορέων της «γενικής κυβέρνησης» και οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί  θα  παραμένουν όνειρα απατηλά. Έτσι, εάν το σχέδιο εφαρμοστεί οι φορείς, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, θα πληρώσουν όλες τις οφειλές τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 και από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν  να συσσωρεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δηλαδή θα πληρώνουν υποχρεωτικά εντός τριών μηνών (90 ημερών) από την έκδοση του τιμολογίου. Εάν δεν μπορούν τότε θα έρχονται κυρώσεις.
Είναι βέβαιο ότι με ότι θα συμβεί από δω και πέρα αρκετοί απροσάρμοστοι δημοτικοί άρχοντες το 2014 « θα κόψουν λάσπη»….Το πάρτυ τελειώνει.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

72% ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
2007 ΚΑΙ 2012
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου είναι τελικά πολύ χειρότερα από εκείνα που αρχικά εκτιμήθηκαν. Ασφαλώς η σύγκριση  είναι με τα αποτελέσματα των προηγουμένων Εσωκομματικών Εκλογών του 2007, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε βγει από μία παταγώδη ήττα με ποσοστό 38%. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αλλά και ενδεικτικά της κρίσης που μαστίζει το κόμμα και στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που κάποτε ήταν ένα από τα προπύργια της πράσινης Εύβοιας.
Το 2007 (Νοέμβριος) είχαν ψηφίσει 3.265 ψηφοφόροι στο σύνολο των πέντε καποδιστριακών δήμων. Ο Παπανδρέου πήρε 1502 ψήφους, ο Βενιζέλος  1547 και ο Σκανδαλίδης 151
Σήμερα, Μάρτιος του 2012, ψήφισαν συνολικά 909 ψηφοφόροι στα τρία εκλογικά τμήματα (Κύμη, Αλιβέρι, Άγιος Ιωάννης) και έλαβε 904 ο Βενιζέλος, δηλαδή 41% λιγότερους από το 2007.
Τελικά συμμετείχε στις εκλογές το 27,8% του αριθμού εκείνων που ψήφισαν το 2007. Αυτό τα λέει όλα.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Γιώργος Παπαδιόχος
Γραμματέας της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Αλιβερίου
Δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα από τις δύο κάλπες του ΠΑΣΟΚ στον πρώην Δήμο Ταμυναίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του  eviatop ψήφισαν συνολικά 549 ψηφοφόροι και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έλαβε 543 ψήφους  και βρέθηκαν και 3 λευκά!!! Αν τα αποτελέσματα είναι αυτά τότε  θυμίζουμε ότι το 2007 στο Δήμο Ταμυναίων είχαν ψηφίσει 988 και ο Βενιζέλος είχε πάρει 532 ψήφους ενώ ο Παπανδρέου 403 και ο Σκανδαλίδης  45. Δηλαδή τώρα ψήφισαν σχεδόν οι μισοί και ο Βενιζέλος πήρε σχεδόν όσους είχε πάρει στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές παρότι τώρα έπεζε μόνος τους. 
Από απόψε ο Γραμματέας της Οργάνωσης Γιώργος Παπαδιόχος αξιολογεί τα αποτελέσματα και ετοιμάζει την αντεπίθεση. Σοφή πάντως η επιλογή να μην βάλλουμε πήχυ έτσι μπορούμε να μοιάζουμε όλοι ικανοποιημένοι. Ο Γραμματέας όμως με  την μεγάλη εμπειρία ξέρει ότι τα μηνύματα επιβάλλουν σοβαρότητα.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τους παππούδες του
 Τραχηλιάτη Παπα-Βαγγέλη Βενιζέλο
και Κώστα Βασιλείου 
Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας, το Τραχήλι, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του Βασίλης και όπου έζησε και προσέφερε ως ιερέας ο παππούς του ο Παπαβαγγέλης Βενιζέλος. Στο χωριό πέρασε αρκετά από τα παιδικά του καλοκαίρια.
Έτσι είναι ο πρώτο σύγχρονος πολιτικός ηγέτης που κατάγεται από την Εύβοια. Αυτό πάντως δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο για τον νομό αφού έως τώρα δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον τόπο καταγωγής του, παρότι χρημάτισε υπουργός σε Υπουργεία που είχαν μεγάλη σημασία για την Εύβοια, όπως Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν θα καταβάλλουν 2 ευρώ.
Στην Εύβοια, τα σημεία που θα μπορείτε να ψηφίσετε είναι τα ακόλουθα:
ΑΙΔΗΨΟΣ Δημοτικό Κατάστημα Αιδηψού
ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ Τ.Ο. Αμαρύνθου
ΑΥΛΙΔΑ Δημαρχείο Βαθύ
ΔΙΡΦΥΣ Δημαρχείο Στενή
ΔΥΣΤΟΣ ΚΕΠ Κριεζά
ΛΙΜΝΗ Κέντρο Νεότητας Λίμνη
ΙΣΤΙΑΙΑ Εργατικές Κατοικίες-ΕΚΑΒ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ Ξενοδ. Marmari Bay
ΚΗΡΕΩΣ Δημαρχείο Μαντούδι
ΚΥΜΗ Εργατικό Κέντρο Κύμη
ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ Δημαρχείο Βασιλικό
ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Δημαρχείο Ψαχνά
ΣΚΥΡΟΥ Δημαρχείο Σκύρος
ΤΑΜΥΝΕΩΝ Δημαρχείο Αλιβέρι
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην οδό Χαϊνά

ΠΑΣΟΚ: 38 ΧΡΟΝΙΑ, 4 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ



Τον τέταρτο πρόεδρό του αποκτά αύριο το ΠΑΣΟΚ, έξι μήνες μετά τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την ίδρυσή του.
 Η ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 έμελλε να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων στην Ελλάδα
Αρχίζει η εποχή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την προσδιορίζουν συνθήκες εντελώς διαφορετικές από εκείνες που επικρατούσαν, όταν τα ηνία του κόμματος κρατούσαν οι προκάτοχοί του. Οι εξελίξεις εξαρτώνται σήμερα από τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.
Αυτό σημαίνει κάθε άλλο παρά ότι όλα θα εξελιχθούν αναίμακτα. Οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες έχουν εκλείψει μάλλον οριστικά από τον πολιτικό ορίζοντα.
Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου κράτησε το τιμόνι του Κινήματος 22 χρόνια.
Τον ακολούθησε ο Κώστας Σημίτης, που έμεινε στην ηγεσία οχτώ χρόνια.
Αλλα οκτώ χρόνια έμεινε επικεφαλής ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν δύσκολη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός της Αλλαγής παραμέρισε, όταν το θέλησε ο ίδιος και αφού είχε περάσει τη σκληρή δοκιμασία της νοσηλείας στο «Ωνάσειο» από το φθινόπωρο του 1995 μέχρι τις αρχές του 1996.