Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. Η σύνθεση του έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΑΛΑΣ
Αν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
ΜΕΛΗ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
              ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΙΜΩΣΗΣ
              ΣΟΦΙΑ ΒΟΤΣΗ
              ΑΙΚΑΤΕΡΙ ΝΗ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ

Επίσης εκλέχθηκαν οι παρακάτω  αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΑΛΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΤΣΗ
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο τους.

ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δημοσιεύτηκε χθες στο Δια@γεια η οικοδομική άδεια για την αποψίλωση υλικών που περιέχουν αμίαντο από τον Ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό των μονάδων 1 και 2 του ΑΗΣ Αλιβερίου η οποία χορηγήθηκε στην ΔΕΗ Α.Ε. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι:
Πρώτον δεν αναγράφονται οι μηχανικοί που εκπόνησαν τις  μελέτες αλλά αναφέρεται μόνο το όνομα του επιβλέποντος Μηχανικού Δ.Λ.
Δεύτερον ο υπογράφων Ν.Δ. εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Πολεοδομίας Κύμης, ειδικότητας Μηχανολόγος Μηχανικός υπογράφει «κατόπιν της υπ΄αριθμόν 5799/2012 β΄εντολής του κ. Δημάρχου», δηλαδή υπογράφει μετά την διπλή εντολή του προϊσταμένου του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου γεγονός που σημαίνει ότι διαπιστώνει ο ίδιος ορισμένες  πτυχές της άδειας που δεν του επιτρέπουν να υπογράψει ευθέως και οικειοθελώς.
Δεν είμαστε ειδικοί να γνωρίζουμε τι σημαίνει η χορήγηση μίας οικοδομικής άδειας για την κατασκευή ικριωμάτων για την αποψίλωση του αμιάντου από τις παλαιές μονάδες της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ούτε το περιεχόμενο των επιφυλάξεων του υπογράφοντος υπαλλήλου. Γνωρίζουμε όμως ότι η εργασία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγκεκριμένες μελέτες που να προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων, ούτε γιατί μία αίτηση που υποβλήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2011, υπογράφεται στις 13 Μαρτίου 2012, δηλαδή μετά από  έξι μήνες και με διπλή εντολή του Δημάρχου αφού εν τω μεταξύ ο Προϊστάμενος  της Πολεοδομίας βρίσκεται περίπου το ίδιο διάστημα σε αναρρωτική άδεια και η αντικαταστάτριά του επί έξι μήνες δεν υπέγραφε.
Επειδή αφορά τον καρκινογόνο αμίαντο, την σκληρή εργασία εργαζομένων, μία μεγάλη Επιχείρηση και μία δημοτική υπηρεσία καλό είναι να βρεθεί ο αρμόδιος ελεγκτής για να ψάξει την υπόθεση. Με την υγεία των εργαζομένων δεν παίζουμε.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ


ΦΩΤΟ: www.egnomi.gr
Η χωματερή του Αλιβερίου συνεχίσει για δεύτερη μέρα να καίει, η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική αλλά δεν κουνιέται «φύλλο». Ίσως οι διοξίνες τους έχουν μαστουρώσει όλους και ιδιαίτερα τους κατ΄επάγγελμα ευαίσθητους οικολογικά πολίτες. Καμία φωνή, καμία καταγγελία. Ανέχονται  όλοι το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται λόγω της ανικανότητας των αρμοδίων να διαχειριστούν τα απορρίμματα.
Την ίδια ώρα άλλη βρώμα έχει απλωθεί στα Κριεζά, σε μία χωματερή που θεωρείται μη υπάρχουσα. Πάλι δεν νοιάζεται κανείς.
Οι μεν οικολογούντες αποδεικνύουν ότι είναι μόνο για την αντιπολίτευση σε όσους δεν γουστάρουν και το βουλώνουν όταν βρωμίζουν τον τόπο οι κολλητοί τους. Οι άλλοι τάχουν χαμένα και παραμένουν βουβοί θεατές.
Καλά πολίτες δεν υπάρχουν αλλά ούτε ένας εισαγγελέας να αρπάξει από τον σβέρκο τους ανίκανους και εγκληματικά αδιάφορους άρχοντες του τόπου;

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛOΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ…..ΜΕΤΟΧΙ-ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΚΥΜΗΣ


Τον αισιόδοξο ερχομό του Καλοκαιριού, αν και λίγο μακρινός, υπαινίσσεται με τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο Βασίλης Τσομάκας  και το blog  www.koumiotis.blogspot.com


Η "ΔΗΜOΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Της Ελένης Αλατά - Καραγιάννη
Στέλεχους της ΔΗΜΑΡ

H Εύβοια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, βρίσκεται αντιμέτωπη με το κακό εαυτό της. Πολλοί είναι αυτοί που δεν θα το παραδεχτούν. Άλλοι θα το παρακάμψουν. Λίγοι θα σταθούν μπροστά στον καθρέφτη και θα δουν το πραγματικό πρόσωπο ενός νομού που από τη συντήρηση πέρασε στο «σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ για να φτάσει να φιλοξενεί γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στη Χαλκίδα.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν προσφέρεται για ωραιοποιήσεις. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και η πρώτη κίνηση θα γίνει σε αυτές τις εκλογές.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μας έδειξαν τον «καλό» και κακό εαυτό τους. Μας οδήγησαν στα μνημόνια μέσα από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, αφού είχαν προηγούμενα μετατρέψει την Εύβοια σε νησί των ανέργων, κλείνοντας το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο.
Οι μικρομεσαίοι και οι επιχειρηματίες ΔΕΝ ανησυχούσαν όσο έβλεπαν τον καταναλωτισμό να κρατεί καλά. Και όμως: Οι τριγμοί στο σύστημα είχαν εμφανιστεί αλλά δεν τους δίναμε σημασία, ούτε κανείς μας προειδοποίησε για το τι μας περίμενε στη γωνία.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΗΣΥΧΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Πηγή: EVIANEWS
















Μαθητές παρέλασαν με καμάρι και άριστο βήμα. Μπορεί να μην υπήρχαν γιουχαΐσματα και προσαγωγές από την αστυνομία αλλά οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο και καθώς περνούσαν από τις εξέδρες των επισήμων, δεν γύρισαν το κεφάλι.

ΜΕ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ


Από την σελίδα του κ. Μιχάλη Ρήγα στο facebook
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 γιορτάστηκε στην Δημοτική Ενότητα Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου η εθνική επέτειος με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια.  Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας Αυλωναρίου. Στεφάνι κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελο Ποθητάκη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος Μιχάλη Ρήγα, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου Γιώργο Θεοδώρου, το Λύκειο, το Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου κα Ελένη Τσιργιώτη.
Στο τέλος επακολούθησε άψογη παρέλαση του συνόλου των μαθητών του Λυκείου, του Γυμνασίου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου.
Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος

ΑΦΑΝΤΗ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!


Μέχρι σήμερα, 26 Μαρτίου 2012, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος (15 Μαρτίου 2011) από τότε που οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να δημοσιεύουν στο Δι@υγεια  τις αποφάσεις των οργάνων τους και ιδίως εκείνες που συνεπάγονται δαπάνες. Την ίδια υποχρέωση έχουν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. Από τις Δημοτικές επιχειρήσεις οι σημαντικότερες είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) γιατί διαχειρίζονται πολλά – ίσως και πάρα πολλά – χρήματα.
Στην Εύβοια λειτουργούν τέσσερις ΔΕΥΑ, της Χαλκίδας – η παλαιότερη-, της Ερέτριας, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας.  Από τις τέσσερις ΔΕΥΑ της Εύβοιας, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας έχει δημοσιεύσει στο Δι@υγεια 1123 Αποφάσεις, η ΔΕΥΑ Ερέτριας 323, η ΔΕΥΑ Μαντουδίου 209 και η ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου 2!!!
Παρότι τις προάλλες ψήφισε προϋπολογισμό του 2012, άγνωστο εάν είχε προϋπολογισμό του 2011 (για τους τρεις τελευταίους μήνες), άγνωστο πως κάνει δαπάνες – διότι κάνει- πως κάνει προμήθειες και πως πληρώνει αμοιβές και οφειλές, πάντως καμία απόφαση δεν έχει αναρτήσει στο Δι@γεια.
Μετά βγαίνουν τα πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Ρακιτζή, του α΄ και του β΄, και μιλάνε για αδιαφάνεια και παρανομίες στους δήμους και διαμαρτύρονται γιατί θίγονται οι δημαρχαίοι. Εδώ τόσους μήνες απόλυτο σκοτάδι, πίσσα,  και δεν διαμαρτύρεται κανείς!!!




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ. 2223023708, Fax: 2223023708
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/3/2012
Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ  κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στην Άνω Βάθεια. Στις 7.30 μμ στο καφενείο του Καραβά Κώστα θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Σε απόλυτα ήρεμο κλίμα έγινε σήμερα το μεσιμέρι η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κύμη. Ο φίλος www.koumiotis.blogspot.com μας διέθεσε τις ακόλουθες φωτογραφίες