Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!


Εκείνο που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι, ανεξάρτητα με όσα λέγονται στα καφενεία και στα τύπου καφενείου blogs, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος στην προχθεσινή συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών του ΠΑΣΟΚ μόνο από ένα στέλεχος ζήτησε και μάλιστα με επιμονή να κατέβει στο ψηφοδέλτιο στην Εύβοια. Το κάλεσε αποκλειστικά μόνο του στο γραφείο και μίλησαν. Μάλιστα θυμήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μια από τις παλιές πράγματι πολύ πετυχημένη συγκέντρωσή του στην Χαλκίδα, τόσο επιτυχημένη που το σύστημα του Παπανδρέου δεν τον άφησε να ξαναπατήσει στον νομό. Θυμήθηκε και τον παππού και το χωριό του το Τραχήλι. Αρκετοί, έμπλεοι κομματικής εμπάθειας, προσωπικής φιλαυτίας και  γενικώς  παλαιοπασοκικής αλαζονείας δεν φαντάζονται καν ποιος ή ποια μπορεί να είναι.
Η απάντηση ήταν φυσικά αρνητική. Όχι γιατί δειλιάζει, ούτε γιατί δεν το αξίζει. Απλά έχει μάθει ότι σε αυτή την ζωή τα αξιώματα δεν κάνουν τον άνθρωπο αλλά η σεμνότητα και η εντιμότητα. Εξάλλου έχει πλούσια και πικρή εμπειρία.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Συνεδρίασε σήμερα    Παρασκευή  6 Απριλίου  2012  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις :
Ενέκρινε την πρόταση του Προέδρου για τις ημέρες λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κύμης, που είναι σύμφωνη με την πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κύμης και περιχώρων.
Ενέκρινε την πρόταση του Προέδρου για την σύνταξη πίνακα κατά είδος μηχανήματος για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ



Αίσθηση προκάλεσε, κατά γενική ομολογία, η συναυλία θρησκευτικής μουσικής «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ-ΙΔΟΥ», που παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης την Τετάρτη 4 Απριλίου.
Η εν λόγω συναυλία αποτελείτο από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η μικτή χορωδία του Δήμου Περάματος παρουσίασε το πασχαλινό αναλόγιο με τίτλο «ΙΔΟΥ», έργο του μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη, που περιλάμβανε 9 από τα πλέον σημαντικά τροπάρια-έργα της Μ.Εβδομάδας, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με μοναδικά πεζά κείμενα και όλα μαζί αποτέλεσαν ένα ολοκληρωμένο θρησκευτικό έργο.
Στο δεύτερο μέρος η ιστορική χορωδία Νίκαιας παρουσίασε το περίφημο ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ του Όρθρου της Μ. Τετάρτης, γνωστό ως ΤΡΟΠΑΡΙΟ της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ του Νικ. Μάντζαρου.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης ενώ την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, πολλοί ιερείς της ευρύτερης περιοχής μας, οι αντιδήμαρχοι κ.Παππάς και κ. Ρήγας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Στουπή και κα Κουϊμιτζή καθώς και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Αλιβερίου και Κύμης κ. Κατσαμάγκος και κ. Μαργέλης αντίστοιχα.
Την παρουσίαση έκανε η αντιδήμαρχος κα Μπάτσα Αρετή η οποία και συμμετείχε απαγγέλλοντας στο 1ο μέρος της εκδήλωσης.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!!


Ύστερα από την πρόταση που έγινε, από την Ν.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευβοίας, για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις ερχόμενες εκλογές εξαρχής δήλωσα  παρών! Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε εν θερμό , είναι απόρροια της  πεποίθησης και ιδεολογίας που έχω για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά, και η οποία με έχει φέρει πολλές φορές σε σύγκρουση με το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο του νομού.
Η υποψηφιότητα μου ως βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εάν γίνει πραγματικότητα φυσικά, θα είναι μια υποψηφιότητα ελεύθερης έκφρασης , μίας έκφρασης που αναζητά ο κάθε νέος σήμερα, όπως και εγώ άλλωστε.  Η νέα γενιά έχει την ανάγκη ανατροπής του σημερινού πολιτικού συστήματος, ενός συστήματος που οδηγεί τους νέους στην ανεργία, στην απόγνωση και την απαξίωση.
 Πιστεύω ότι μέσα από την υποψηφιότητα μου θα εκφραστούν οι απλοί ψηφοφόροι του κόμματος που όλα αυτά τα χρόνια δεν συνδιαλέχτηκαν ποτέ με την εξουσία ούτε και προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά ήταν απλοί στρατιώτες της παράταξης και πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες που πρέσβευε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση, δημοκρατική διαδικασία.     
Καλώ τους νέους αλλά και όλους τους πολίτες της Εύβοιας να κάνουν την ανατροπή με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνία άσχετα με το τί ψηφίζουν και το τί πρεσβεύουν.   

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. Κ. ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως συνέχεια των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στο ζήτημα της υλοποίησης του προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2012, ακολούθησε την ίδια μέθοδο και κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, που είχαν χαραχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις,  με προγραμματικές συμβάσεις και  φορέα υλοποίησης τις αναπτυξιακές εταιρείες.
Η ρητή εντολή του Περιφερειάρχη, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στο έτος  2012,  ήταν να διασφαλιστεί απολύτως   η νομιμότητα. Και αυτό έγινε.
Ετσι, κατόπιν εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας,  το  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, για το έτος 2012, προσαρμόστηκε στα δεδομένα του «Καλλικράτη».
Ομως, Περιφερειακός Σύμβουλος της μειοψηφίας, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, άσκησε προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994. Η Επιτροπή αυτή, στη σημερινή της συνεδρίαση, ανέβαλε την  λήψη   απόφασης για το τέλος Απριλίου 2012.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Τελικά η Ρόζυ Καραβά δεν θέλησε να κρατήσει πάλι την θέση της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αλιβερίου. Πολυάσχολη καθώς είναι άφησε την ευθύνη στον πρώην Δήμαρχο Δυστίων και συνάδελφό της τον κ. Κώστα Μαστροκώστα. Έμπειρος ο Δήμαρχος θα τα καταφέρει. Και όχι μόνο αυτό. Εγγράφει υποθήκες μίας και ο κόσμος της περιοχής αναζητά τους παλιούς. Ο Κώστας έχει τα προσόντα και το προβάδισμα. Και οι μέρες περνούν….

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»



Ο Γιατρός Γιώργος Κουλούρης θα είναι πιθανότατα υποψήφιος με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη «Κοινωνική Συμφωνία». Η επιλογή του Γιατρού δίνει πόντους στην «Κοινωνική Συμφωνία» πολύ περισσότερο όταν τα παλαιά κόμματα είναι αποδυναμωμένα, το ίδιο και τα παλιά πρόσωπα. Σωστή η επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας» να έχει στις τάξεις της τον κ. Κουλούρη. Από έναν Γιώργο Κουλούρη να είχε σε κάθε εκλογική περιφέρεια το νέο κόμμα και η δύναμή του θα ήταν ευδιάκριτη στις δημοσκοπήσεις

ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!!




Χαμός χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η αντιπολίτευση ξεσπάθωσε με στοιχεία κατά του προϋπολογισμού τον οποίο έφερε με μεγάλη καθυστέρηση ο Δήμαρχος (Από τον Νοέμβριο τον Απρίλιο). Ήταν όλοι πολύ διαβασμένοι. Ασφαλώς το αυτί του Δημάρχου δεν ιδρώνει. Έχει δέσει γερά την ομάδα  η οποία ψήφισε με κλειστά μάτια. Ο προϋπολογισμός πέρασε και έτσι πριν τις εκλογές αναμένεται να αρχίσει η υλοποίησή του. Αρχίζουν πληρωμές και έργα. Σπεύσατε!!!

ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. ΚΑΥΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΔΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Αλιβέρι 2-4-2012

Την Πέμπτη 29 Μάρτιου 2012  ξέσπασε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά  στον σκουπιδότοπο Αλιβερίου (ΧΑΔΑ), που συνεχίζεται,   από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.  Όμως η ύπαρξη προφανώς μεγάλων ποσοτήτων πλαστικού  είχε σαν πιθανό αποτέλεσμα την έκλυση διοξινών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου.
Η Οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μεγάλη.
Η πυρκαγιά αυτή  έφερε ανησυχητικά στην επιφάνεια και κάτι σοβαρότερο: Στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου κατά την περίοδο του έτους 2009 μεταφέρθηκαν και αποτέθηκαν τεράστιες ποσότητες υλικού από το εργοστάσιο της εταιρείας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ» στη Θήβα. Το υλικό αυτό μετά από καταγγελία  μας ταξινομήθηκε ως τοξικό –χλωριούχο πολυβινίλιο (PVC) με περιεκτικότητα σε μόλυβδο 2,2% μεγαλύτερο του επιτρεπτού πού είναι 0,5% - από την Δ-νση Περιβάλλοντος της ΝΑ Εύβοιας με το με αρ. πρ. 363/1-3-2010 έγγραφο της Υπηρεσίας. Το έγγραφο αυτό εστάλη για ενέργεια στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος/ ΔΙΠΕΧΩ, Δήμο Ταμυνέων, Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου).. Η καύση σήμερα λοιπόν ενός τέτοιου υλικού δημιουργεί εγκληματικές συνθήκες ρύπανσης στην περιοχή Αλιβερίου.
Ο Σύλλογος μας προέβη σε άμεσες ενέργειες με στόχο να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΜΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε τις προτάσεις της για τους Υποψηφίους Βουλευτές του Νομού. Κατά άλλους η μόνη εφικτή πρόταση, κατά άλλους η συγκομιδή είναι φτωχή. Δεν θα περίμενε κανείς θαύματα από αυτή την Νομαρχιακή Επιτροπή. Συνήθως τα κάνει μούσκεμα αλλά τώρα έχει πλέον λίγη σημασία. Από τις προτάσεις μία θέση φαίνεται ότι θα εξασφαλίζει στο Ψηφοδέλτιο η νεαρή Δικηγόρος Μίνα Παπαναστασίου, κόρη του αείμνηστου Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου.  Νέα,  με ιστορική κληρονομία στο συναίσθημα της  Ανατολικοκεντρικής Εύβοιας, μάχιμη δικηγόρος, δηλαδή εργαζόμενη, φρέσκο πρόσωπο. Αξίζει την προσοχή όσων ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Μαζί με την Κατερίνα Περλεπέ, την Βουλευτή που πάλεψε όσο μπορούσε τα θέματα της Εύβοιας χωρίς τους χαρακτηριστικούς πολιτικάντικους  ακτιβισμούς άλλων  παραγόντων, με τα λάθη αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, εάν τελικά επιλεγεί ως υποψήφια και η Μίνα,  θα έχουν δύο καλές επιλογές για να σταυρώσουν

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Η προσπάθεια του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανανεώσει το κόμμα με νέα φρέσκα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας δεν φαίνεται να αποδίδει. Έτσι γυρνά στην παλιά πετυχυμένη συνταγή. Μετά από πολλές και ασφυκτικές πιέσεις στον Δημήτρη Πιπεργιά για να εγκαταλείψει την κουμπάρα την Κατσέλη και να γυρίσει πίσω, και επειδή δεν φτάνει ο χρόνος για να τον περιμένουν η λύση βρέθηκε για την Καρυστία. Ο πρώην Υφυπουργός Χρήστος Θεοδώρου απάντησε θετικά χθες το βράδυ, γύρω στις 10.30 μμ όταν δέχθηκε το τελευταίο και επίμονο τηλεφώνημα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο πρόεδρος ήταν χείμμαρος επιχειρημάτων και έτσι ο Χρήστος το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν ένα δυνατό "Ναί". Επιτέλους η Εύβοια θα ζήσει τις παλιές καλές εποχές. Θα ξαναγίνει το καταπράσινο Νησί. Μαζί με τον έρχομό της Άνοιξης το κίνημα αναγεννάται!!!