Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ"

Τώρα που το θέμα του Άκη είναι στο προσκήνιο και η προεκλογική περίοδος ξεκινά δεν είναι σκόπιμο να μάθουμε για τις offsore εταιρίες της ΔΟΥ Κύμης; Να μάθουμε και τα άλλα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια  και τις καφετέριες  που ετοιμάζονται να κτίσουν πολιτικοί παράγοντες  που δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν το "Πόθεν Έσχες". Αλλά που θα πάνε θα αναγκαστούν να το κάνουν και σύντομα μάλιστα.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας θα είναι οι:
Αγγέλου Ευάγγελος, μηχανολόγος μηχανικός
Αναγνωστάκης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, πρ. δήμαρχος Χαλκιδέων
Κολιοπάνος Πάνος, δημοσιογράφος
Παπαγεωργίου Σπύρος, υπάλληλος ΕΛΤΑ
Παπανδρέου Ανδρέας, δημοσιογράφος
Παύλοβιτς Αλέξανδρος, πολιτικός επιστήμονας
Σαραφιανού Αμφιτρίτη, εκδότρια
Χαϊνάς Κώστας, μαθηματικός αναλυτής οικονομολόγος μελετητής

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα γίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, στις 11.30 το πρωί.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Ο Πρόεδρος και το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου εύχεται ολόψυχα σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση .

ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Της ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Aπό τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ανακοινώθηκαν οι 3 πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Εύβοιας στις Πρόκειται για τον Γιώργο Καπετάνιο ,καθηγητή ΤΕΙ και πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής, τον Άγγελο Ριτσώνη, αρχαιολόγο, δημοτικό σύμβουλο Λίμνης και Γιάννη Ψυχογιό, μαθηματικό.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


ΠΗΓΗ: www.tovima.gr
 
Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ταυτόχρονη μεταφορά του ελέγχου των πράξεων των πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη, χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής, ζητεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει».
Ο Φ.Κουβέλης ζητά, επίσης, να γίνει έλεγχος και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες, που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, τα τελευταία 20 χρόνια και ακόμη να γίνει αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α' βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους

ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΚ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΑΚΗΣ



ΠΗΓΗ: www.protothema.gr 12/04/2012  20:06

Εγκληματική ομάδα, με σκοπό το ξέπλυμα των παρανόμων εσόδων του, είχε συστήσει σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος!

Στις 103 σελίδες του πορίσματος που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr περιγράφεται το δίκτυο των offshore εταιρειών που είχαν ιδρύσει συγγενείς και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου προσπαθώντας να καλύπτουν τα ίχνη τους και να "σβήνουν" τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος που εισέπραττε ο πρώην υπουργός από τις εταιρείες που πλήρωναν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που κέρδιζαν.
Με πυξίδα την αρχή "follow the money", οι δικαστικοί λειτουργοί κατάφεραν να ανασυνθέσουν τις δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός για την αγορά όπλων που υποτίθεται ότι θα θωράκιζαν την εθνική άμυνα, δυστυχώς όμως -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- μέρος του επέστρεφε στην Ελλάδα σαν μίζα για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Παρένθετα πρόσωπα, αγοραπωλησίες ακινήτων που αποτυπώνονται στη δράση παρανόμων σε κινηματογραφικές ταινίες, φοροδιαφυγή, εικονικές πωλήσεις διαμερισμάτων, χρησιμοποίηση ψεύτικων ονομάτων, μέθοδοι "sale and lease back" προκειμένου να νομιμοποιηθούν χρήματα που προέρχονται από παράνομα έσοδα, απόκρυψη περιουσίας και ένα πλήθος που αδικήματα περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις 103 σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος.
Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον κ. Τσοχατζόπουλο για το κακούργημα της "νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα".
Τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου συμβάλλουν στην αποκάλυψη της δράσης της ομάδας του κ. Τσοχατζόπουλου που φαίνεται ότι δρούσε με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό εσόδων και τον πλουτισμό.
Εκτός από τον πρώην υπουργό, κομβικό ρόλο στην ομάδα που ξέπλενε τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που πλήρωνε ο ελληνικός λαός είχαν ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που εμφανιζόταν να εκπροσωπεί κάποιες από τις offshore του πολιτικού που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και οι επιχειρηματίες Αστέριος Οικονομίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης.
Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Οικονομίδης κρίθηκε προφυλακιστέος, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Ανακοινώθηκαν μεταξύ των άλλων κολοβών ψηφοδελτίων και τρεις υποψήφιοι σύμβουλοι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στην Εύβοια.
Πρόκειται για τους:
Θέμελη Πέτρο, Συνταξιούχο του Υπουργείου Οικονομικών
Κουλούρη Γιώργο, Γιατρό Πνευμονολόγο
Ρούσσου Κατερίνα, Οδοντίατρο, Χαλκίδα
Υπολείπονται άλλοι πέντε για να είναι πλήρης ο συνδυασμός. Από τους τρεις που ανακοινώθηκαν μόνο ο Γιώργος Κουλούρης είναι γνωστός και συμπατριώτης. Οι άλλοι τουλάχιστον στο ΛΑΛΑ ΤΟ είναι παντελώς άγνωστοι.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των πέντε από τους οκτώ υποψήφιους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Αναμένονται άλλα τρία.
Συγκεκριμένα κατά αλφαβητική σειρά είναι:
Αλεξίου Γιώργος, Γιατρός, Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεδίκογλου Συμεών, Γιατρός, Βουλευτής
Παπαγεωργίου Γιώργος, Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής
Παπαναστασίου Μίνα, Δικηγόρος
Περλεπέ Κατερίνα, Γιατρός Βουλευτής
Αναμένεται η ανακοίνωση των: Μπάμπη Καραβά για την θεσμική εκπροσώπηση της Νεολαίας, Γιώργου Παπαδιόχου, Συνδικαλιστή ΔΕΗ για να εκπροσωπηθεί η ομάδα Πιπεργιά και να έχει ταίρι ο Παπαγεωργίου, και πιθανόν ο τρίτος ή η Τρίτη να είναι από τον τεχνικό κόσμο ο οποίος μετά την άρνηση του προέδρου του ΤΕΕ αναζητείται μεταξύ του Καμαριώτη, της Ρουσοδήμου, του Πετσή ενώ η υποψηφιότητα Παπαδιόχου αποκλείει τον Σιαγιάννη.


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ              Χαλκίδα, 4 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου ότι στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου έγινε ανάφλεξη των σκουπιδιών.
Μετά από επιτόπιο έλεγχο  που διενήργησαν υπηρεσιακοί παράγοντες συνιστούμε για προληπτικούς λόγους για διάστημα 3 μηνών να αποφεύγεται η βόσκηση ζώων καθώς και η συλλογή λαχανικών για κατανάλωση σε ακτίνα 300 μέτρων από τον ΧΑΔΑ  για την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ







Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου κ. Λαγανά για την κοινοποίηση του εγγράφου


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Αρχίζει στις 27 Απριλίου η έναρξη υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)», που αφορούν τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας ανέργων της Στερεάς Ελλάδας

Ενεργοποιώντας πλήρως το ΕΣΠΑ, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. €.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν μέσω Αναπτυξιακών Συμπράξεων και αντικείμενό τους είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Οι προτάσεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.
Η έναρξη υποβολής του φακέλου αίτησης χρηματοδότησης για τα ΤΟΠΣΑ και της ταυτόχρονης υποβολής του φακέλου εξέτασης της διαχειριστικής επάρκειας ορίζεται στις 17/4/2012 και η λήξη της ημερομηνίας υποβολής ορίζεται στις 29/5/2012
Το τεύχος της πρόσκλησης, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα αυτής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.stereaellada.gr), όπου υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας με αρμόδιους για την παροχή αναλυτικότερων πληροφοριών.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΠΗΓΗ: EVIANEWS

Πάνω από 20000 ευρώ ήταν η λεία της ληστείας στο Αλιβέρι πριν από λίγο. Θρασύτατοι οι πιστολέρο που αναστάτωσαν την πόλη...
Ήταν η ώρα που έκλεινε η τράπεζα και ένας υπάλληλος σεκιούριτι πήγαινε εκεί για να κάνει κατάθεση τα χρήματα από την ΔΕΗ. Δύο άγνωστοι με κουκούλες και πιστόλια τον πλησίασαν και του είπαν. "Δώσε μας τα λεφτά και μην βγάλεις κιχ".
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφεραν να πάρουν το ποσό και να εξαφανιστούν. Το θράσος των ληστών είναι τόσο μεγάλο που δεν έλαβαν υπόψιν τους το γεγονός ότι η τράπεζα που λήστεψαν βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αυτή την στιγμή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας χτενίζει την περιοχή

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



Εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.
Οι φετινές γιορτές, βρίσκουν τη χώρα και τους πολίτες στην κορύφωση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης και δύσκολης περιόδου. Η παρατεταμένη ύφεση δημιούργησε νέους συσχετισμούς στην οικονομία και στην κοινωνία και μετατόπισε τις προσδοκίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Εκείνο που γίνεται σαφές πια με τον πλέον προφανή τρόπο, είναι ότι στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου πρέπει να διαμορφωθεί νέα δυναμική. Ο κόσμος μας χρειάζεται να αποκτήσει νέα οπτική και κυρίως χρειάζεται να αναδείξει νέες αρχές και αξίες που θα θεμελιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συλλογικότητα και την ισορροπία στη συνύπαρξη ανθρώπων, κοινωνιών και κρατών.
Αυτή η δύσκολη εποχή για τον τόπο μας, ας ελπίσουμε ότι θα είναι και εποχή σημαντικών αλλαγών. Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας.
Χρόνια πολλά, με υγεία, αντοχές και ελπίδα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΛΙΤΗ


Ήρθε πριν λίγο, στην «Αίθουσα Σύνταξης» του Λάλα το!! Το παρακάτω μήνυμα με email η  ηλεκτρονική διεύθυνση του οποίου είναι στη διάθεση του Blog. Την δημοσιεύουμε αυτούσια.

"Οι δημοτικές αρχές ζητούσαν για να εκλεγούν την ψήφο μας , την Ελληνική μας ψήφο των Ελλήνων πολιτών , γιατί λοιπόν αρχίζουν τα εγκλήματα  με επιδεικτικό
τρόπο. Λοιπόν την στιγμή που σε όλα τα χωριά του δήμου Κύμης- Αλιβερίου έχουμε ποσοστά ανέργων νέων πάνω του 60%, γιατί στον καθαρισμό των χωριών για τις Άγιες μέρες του Πάσχα οι άνθρωποι που καθάριζαν τα χόρτα ήταν από το Πακιστάν; Ποιος είναι υπεύθυνος για το έγκλημα τούτο; Παρανομεί λοιπόν η ίδια η πολιτεία σε βάρος των παιδιών της που και χαράτσι πληρώνουν και λογαριασμούς νερού και όλα προς την Πολιτεία.
Η Δημοτική αρχή λοιπόν τι μας λέει ότι είμαστε εμείς οι Έλληνες δεύτερης κατηγορίας και οι υπήκοοι Πακιστάν άξιοι προς εργασία.
Θα θέλαμε όλοι οι νέοι μια αιτιολόγηση του συμβάντος αυτού
Από κάποιον υπεύθυνο, του Δήμου λοιπόν απαιτούμε μια απάντηση αλλιώς να επιστρατεύσουν υπηκόους Πακιστάν να τους Ελληνοποιήσουν και να κάνουν μαζί τους εκλογές. 
Ζητάμε απλά ένα μεγάλο συγνώμη , ένα μεγάλο παράπονο από  τους νέους που τελικά το ίδιο το κράτος τους πολεμά και τους αφήνει στο ψυγείο, έλεος  είμαστε Έλληνες Κύριοι, νέοι άνεργοι όχι  άεργοι , λοιπόν θέλουμε μια απάντηση από την δημοτική αρχή.
Νέοι άνεργοι Δήμου Κύμης-Αλιβερίου"

ΣΧΟΛΙΟ του ΛΑΛΑ ΤΟ!!