Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ



Με εντυπωσιακή παρουσία των νέων ανθρώπων έγινε την Πέμπτη το βράδυ στην Χαλκίδα ( στο κέντρο "Mostar" στην παλιά γέφυρα ) το πάρτι που διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Πάνος Κολιοπάνος. Παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Βαγγέλης Αγγέλου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Άλκης Παύλοβιτς καθώς και τα μέλη της τοπικής εκλογικής επιτροπής Ηλίας Καπράλος και Στάθης Κουρνιώτης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κακουλίδης, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης και πολλοί άλλοι.
Έπαιξε μουσική το γνωστό νεανικό συγκρότημα The Burger Project


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Με το υπ΄ αριθμ. 1149/10-4-2012 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (τεύχος Β΄), δημοσιεύθηκε ο νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου –Κ.Υ. Καρύστου. Με βάση τον νέο αυτό Οργανισμό, το εν λόγω Νοσοκομείο  αναβαθμίζεται  και αναπτύσσεται με περισσότερες κλίνες και αυξημένο προσωπικό, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο ΦΕΚ.
Mετά τη δημοσίευση αυτή, η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη, σε δήλωσή της αναφέρει:
«Αισθάνομαι οριστικά δικαιωμένη αφού, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε από ορισμένους το θέμα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου, είχα δεσμευθεί αναλαμβάνοντας  πλήρως κάθε ευθύνη, ότι θα παραμείνει Νοσοκομείο και θα αναβαθμισθεί. Ήμουν άλλωστε η μόνη, απ΄όλους τους βουλευτές  της Εύβοιας που με κατηγορηματικό τρόπο και κάθε σαφήνεια  δεσμεύτηκα, τόσο απέναντι στους κατοίκους της Καρυστίας όσο και στους πολίτες  ολόκληρου του Νομού.
Σήμερα, οι Κασσάνδρες που είχαν σπεύσει να με αμφισβητήσουν και να μου επιτεθούν πολιτικά, διαψεύδονται για άλλη μια φορά με τον  πιο επίσημο   τρόπο.
Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι  ότι, κανένας απ΄ όλους αυτούς, που ξεσήκωναν τον κόσμο, που έκλειναν γέφυρες και που προσπαθούσαν να παίξουν  κομματικά παιχνίδια,   δεν θα μπορεί   πλέον να  κινδυνολογεί  και να καλλιεργεί ανασφάλειες  στους κατοίκους  της περιοχής  της Καρύστου  σχετικά μ΄αυτό το θέμα.
Το  Γενικό Νοσοκομείο- Κ.Υ Καρύστου  με τον καινούργιο Οργανισμό, θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας  και  το όφελος απ΄την αναβάθμιση αυτή αφορά  και   τους πολίτες, αλλά  και  τους εργαζόμενους σ΄αυτό».

600 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ!



Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, την Πέμπτη 3 Μαϊου 2012  πραγματοποίησε, όπως και πέρυσι, την καθαριότητα των ακτών με μεγαλύτερη φέτος επιτυχία λόγω και της αυξημένης συμμετοχής. 600 άτομα (μαθητές-σπουδαστές) πήραν μέρος στην προσπάθεια αυτή.
Συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν τέσσερεις διαδρομές μεγάλου κυβισμού οχήματος απορριμμάτων, για την μεταφορά τους. 
Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου της Κύμης, και  είναι :
α. Παλαιό  και νέο Λιμανάκι ,  με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
β. Πλατάνας , με μέριμνα του Λυκείου Κύμης
γ. ‘’Καλόγηρος’’-‘’Λένωση’’ από το Γυμνάσιο Κύμης.
δ. Παραλίας Αγίου Γεωργίου και  Σουτσίνι, με μέριμνα του 1ου Δημοτικού   Σχολείου Κύμης.
ε. Παραλία Στομίου Οξυλίθου ,με μέριμνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
στ. Επί πλέον το Γυμνάσιο Κύμης πραγματοποίησε καθαριότητα και στον Λόφο του
Πρ. Ηλία και στον ‘’Μύλο του Σαντά’’.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.


                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επιχορήγηση της ΔΕΗ Α.Ε. με 250.000 ευρώ ανά χρόνο και για 4 χρόνια, του Ινστιτούτoυ Γ. Παπανικολάου, είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, και για τούτο δεν είναι τυχαίο ότι αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή σαν αξιοποιήσιμη ‘’επένδυση  ‘’.
Είναι σημαντικό γεγονός γιατί η ΔΕΗ ΑΕ αποδέχτηκε να επιχορηγήσει ένα Ινστιτούτο το οποίο μέχρι σήμερα διέθετε και διαθέτει μόνο Διοικητικά Συμβούλια, και ελάχιστη Επιστημονική δράση και προσφορά. Ένα Ινστιτούτο του οποίου η έδρα εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζεται ή γκρεμίζεται και ανακατασκευάζεται κάτω από αδιαφανείς και ενδεχόμενα παραβατικές διαδικασίες.Ένα Ινστιτούτο του οποίου οι ημιτελείς ακίνητες εγκαταστάσεις (μόνο αυτές υπάρχουν !!!) αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ Αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης της Κύμης, αλλά και όλου του Δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (με προεξάρχοντα στο συγκεκριμένο θέμα το Δ. Σύμβουλο κ. Ε. Μπελια) ζήτησε να πληροφορηθεί το ιστορικό της κατασκευής της πολύπαθης έδρας του Ινστιτούτου. Τις μελέτες, τα έργα και τα ποσά που δαπανήθηκαν , έτσι ώστε μέχρι σήμερα, σχεδόν 6 χρόνια μετά, το Ινστιτούτο να μη διαθέτει κτηριακή έδρα!!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 44ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Πριν από τρεις ώρες βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του άνδρας 44 ετών. Δίπλα στο άψυχο σώμα του άτυχου άντρα υπήρχε ένα όπλο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του 44χρονου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Με το που άκουσαν τον πυροβολισμό, γείτονες και περαστικοί μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Αυτή την στιγμή, αστυνομικοί βρίσκονται στην γειτονιά και κάνουν έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί. Πιθανολογούνται οικονομικοί λόγοι.  Πριν λίγες ημέρες η οικογένεια έχασε τον άνδρα της αδελφής του 44 χρονου. Έτσι σε λίγες μέρες μέσα ο θάνατος της ξανακτύπησε την πόρτα.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ: Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ


Από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης πήραμε το ακόλουθο μήνυμα στο email το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο. Στο τέλος ακολουθεί σχόλιό μας
«Αξιότιμοι συντάκτες του ιστολογίου "Λάλα το!!!",
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζουμε τις αναρτήσεις σας σχετικά με νέα της περιοχής.
Σε ανάρτηση σας το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, σχετικά με την υποψηφιότητα του ιατρού και συντοπίτη κου Γ. Κουλούρη και στον οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον πολιτικό του αγώνα, αναφέρετε πως: "Παραμένει για δεκαετίες στο μετερίζι της πρωτοβάθμιας υγείας ενώ μπορούσε να διαπρέπει στα μεγάλα σαλόνια της νοσοκομειακής υγείας ή στα Πανεπιστήμια των μεγαλοφακελάκηδων".
Κατ' αρχήν να σας ενημερώσουμε πως το σχόλιο μας το οποίο ακολουθεί και για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχει καμία απολύτως πολιτική χροιά και δεν σχετίζεται με την υποψηφιότητα του ιατρού, στον οποίο ευχόμαστε τα καλύτερα.
Το σχόλιο μας είναι προς το συντάκτη της ανάρτησης, ο οποίος θα μπορούσε να αποφύγει την αναπαραγωγή στερεότυπων όπως τα "μεγάλα σαλόνια της νοσοκομειακής υγείας" και τα "Πανεπιστήμια των μεγαλοφακελάκηδων". Θεωρούμε πως ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε, αφορισμοί αυτού του τύπου δεν προσφέρουν κάτι. Η διαφθορά στο χώρο της υγείας είναι υπαρκτό πρόβλημα, ωστόσο αφορά σε κάποιους ανήθικους υπαλλήλους και ιατρούς και σε καμία περίπτωση στο σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, όπως αυτό υπονοείται με απόλυτους χαρακτηρισμούς, όπως στην ανάρτηση σας. Παράλληλα, η ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κύμης με τα τόσα προβλήματα αλλά και τη δωρεάν δημόσια υγεία που χρόνια τώρα προσφέρει - όπως και επιβάλλεται εξάλλου - στην περιοχή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην προσφορά του προσωπικού και δεν έχει καμία σχέση με "μεγάλα σαλόνια" ή "μεγαλοφακελάκηδες".
Δεδομένης της αναγνωσιμότητας του ιστολογίου σας, θα σας παρακαλούσαμε να επανεκτιμήσετε την άποψη σας σχετικά.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης»
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΛΑ-ΤΟ!!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»;



Εντύπωση προκαλεί η «γαϊδουρινή» επιμονή κάποιων τοπικών αρχόντων που ενώ είναι υποχρεωμένοι δεν δημοσιεύουν την Δήλωση της Περιουσιακής τους Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ). Όλοι αυτοί που έδωσαν στη δημοσιότητα τα περιουσιακά τους στοιχεία τι ήταν; Φτωχοί ή Βλάκες; Τίποτε από τα δύο. Είναι επαρκώς νομοταγείς και πολιτικά και ηθικά έντιμοι. Με άλλα λόγια όσα και να έχουν, τα απέκτησαν από την δουλειά τους ή τα κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Ο πολίτης μπορεί να κρίνει διαχρονικά τι απέκτησαν κατά την διάρκεια άσκησης του δημοσίου λειτουργήματος, όταν διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια που δεν ανήκαν σε αυτούς αλλά στους πολίτες. Όσοι φοβούνται τη δημοσιότητα φοβούνται την κρίση του πολίτη. Αυτοί όχι μόνο είναι πολιτικά ανήθικοι αλλά και ύποπτοι. Εξάλλου η «γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τιμία» έλεγαν οι αρχαίοι ρωμαίοι.
Η απαίτηση για την πλήρη διαφάνεια στη περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών, από την κορυφή έως την βάση, δεν είναι εμμονή αλλά βασική θεσμική και ηθική υποχρέωση για τους πολιτικούς και δικαίωμα για τους πολίτες. Όπου και να τρυπώσουν τα ποντίκια η φάκα θα πιάσει.Όλοι οι "Άκηδες" θα πληρώσουν.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Εάν ψηφίζεις στην Εύβοια πάτησε εδώ για να μάθεις που ψηφίζεις

ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε.



Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά ενέκρινε την χορήγηση, ως δωρεά, στο Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου το ποσό των 250.000€ ανά έτος και για 4 χρόνια (2011-2014, συνολικά 1.000.000€).
Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γ.Ν.Παπανικολάου σε συνεδρίασή του στις 27/4/2012 έκανε δεκτή την ως άνω δωρεά.
Θεωρώντας την προσφορά αυτή ιδιαιτέρως σημαντική για την λειτουργία του Ινστιτούτου για την επίτευξη των σκοπών του, το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί  με επιστολή του τη διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 10π.μ.


ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
1η Μάη 2012
 «Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος. Αν δεν το περιμένετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα»
Απολογία  Σπαις, Σικάγο 1886
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 10π.μ.
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.
Tο σύστημα της εκμετάλλευσης. της καταπίεσης έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά.