Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Ο  Βασίλης Ντόβολης είναι πλέον ο Πρόεδρος της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Κύμης – Αλιβερίου». Ο ορισμός του έγινε λίγο πριν από τις εκλογές αλλά προφανώς παραιτήθηκε για να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επέστρεψε και αναλαμβάνει καθήκοντα.
Πιστεύουμε, ως πολιτικά εμπειρότερος, να μην κάνει το λάθος να συνεχίσει την πεπατημένη της αδιαφάνειας, της μη λογοδοσίας και της απόκρυψης των πεπραγμένων της επιχείρησης από τη Διαύγεια. Εξάλλου το ήθος της Αριστεράς στην εξουσία πρέπει να φαίνεται και να διακρίνεται. Καλή επιτυχία Γιατρέ.

ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ


Με πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και κατάσχεση μηχανήματος απάντησε εφαρμόζοντας τον νόμο για μία ακόμη φορά το Δασαρχείο Αλιβερίου  στην άστοχη απόπειρα του Δήμου να διανοιχθεί ο δρόμος στην Μουρτερή χωρίς τις αναγκαίες άδειες όχι μόνο του Δασαρχείου, αφού πρόκειται για δασική έκταση αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Τώρα ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει σε δικαστική διένεξη με προσφυγή κατά του πρωτοκόλλου και ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο. Έτσι ο δρόμος θα παραμείνει όπως είναι όλο το καλοκαίρι προκαλώντας προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη της Μουρτερής.
Βέβαια το Δασαρχείο θα πρέπει να απαντήσει πως σε μία προφανώς δασική έκταση έχουν γίνει στο παρελθόν πράξεις αποχαρακτηρισμού γεγονός που κάνει κάποιους να συνδέουν τη απόπειρα αυτή με διάνοιξη δρόμου στο παρακείμενο ρέμα έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση τα σχεδιαζόμενα οικόπεδα.
Πάντως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν εναποθέσει τις ελπίδες στην κάλπη. Δεν τους βγήκε όμως και όπως φαίνεται ούτε θα τους ξαναβγεί.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΓΙΑΤΡΙΝΕΣ



Οι Γιατρίνες Κατερίνα Περλεπέ και Ουρανία Παπανδρέου που εκπροσώπησαν την Εύβοια στην προηγούμενη Βουλή  θα μείνουν τελικά μακριά από τα βουλευτικά έδρανα στην νέα Βουλή. Και οι δύο ήταν από τις πλέον δραστήριες και δυναμικές βουλευτίνες. Ο νομός σίγουρα βγαίνει χαμένος από την απουσία τους.
Η Κατερίνα Περλεπέ, βουλευτής από το 2004, εκλέχθηκε τρεις φορές και πάντα πρώτη. Στις χθεσινές εκλογές πήρε  6.483 σταυρούς προτίμησης ερχόμενη δεύτερη πίσω από τον συνάδελφό της Συμεών Κεδίκογλου.
Η Ουρανία Παπανδρέου, μοναδική βουλευτίνα του ΛΑ.Ο.Σ. εκλέχθηκε το 2009. Χθες βγήκε πάλι πρώτη με  3.282 σταυρούς προτίμησης αλλά το ΛΑΟΣ έμεινε εκτός Βουλής για λίγες χιλιάδες ψήφους.
Ας μην απελπίζονται….. έχει ο καιρός γυρίσματα.

ΟΙ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Με ενσωματωμένα τα 441 από τα 444 εκλογικά τμήματα έχει πλέον οριστικοποιηθεί  ο κατάλογος των έξι  Βουλευτών  που εκλέγονται στην Εύβοια.
Κατά σειρά, σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων είναι οι ακόλουθοι:

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (10. 325 σταυροί) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ  (7.275 σταυροί) ΠΑΣΟΚ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (5990 σταυροί) ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (5639 σταυροί) ΚΚΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ (5391 σταυροί) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (2343 σταυροί) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Λόγω του εκλογικού συστήματος η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα στον Νομό (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν εκλέγει Βουλευτή διότι την έδρα παίρνει η ΔΗΜΑΡ η οποία δικαιούται έναν Βουλευτή στην Στερεά Ελλάδα και τον έχει στην Εύβοια διότι εδώ έχει υψηλότερο ποσοστό. Έτσι δεν εκλέγεται ο Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος έλαβε 9787 σταυρούς προτίμησης.

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ