Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"ΚΕΡΙΝ ΑΡΟΘΥΜΙΑΣ". ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕNOΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Το Τοπικό τμήμα Αλιβερίου  της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποιεί, την Κυριακή 27 Μαΐου  2012 εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου  και ώρα 19:30.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση-ομιλία από τον ηθοποιό  Λάζο Τερζά,  απαγγελία ποιήματος του Φωκά Κανονίδη από τον Αλιβεριώτη ηθοποιό Χάρη Σώζο και προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ.
Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ποντίων Χαλκίδας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» με το λυράρη Χρήστο Συρανίδη και τον νταουλιέρη Σωτήρη Λυκίδη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΖΑΝΗΣ                    ΘEΟΔ. ΓΚΕΚΑΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ IΚΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΜΗ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκφράζει την έντονη   ανησυχία του για  τις διαχεόμενες φήμες κατάργησης των τοπικών καταστημάτων του ΙΚΑ στη Κύμη και στο Αλιβέρι. Είναι βέβαιο ότι παρόμοια εξέλιξη θα αντιμετωπίσει την δυναμική αντίδραση και του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας γιατί, πραγματικά, θα είναι  αποτέλεσμα πρόχειρης, άδικης και παράλογης απόφασης. Η περιοχή του Δήμου μας, στην οποία κατοικούν μονίμως 40.000 περίπου κάτοικοι, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, που στη μία άκρη της, στη Κύμη, διαθέτει αναπτυσσόμενο λιμάνι εθνικής σημασίας καθώς επίσης εξυπηρετεί και το νησί της Σκύρου και στην άλλη της άκρη, στο Αλιβέρι, βιομηχανική ζώνη. Ταυτόχρονα όλη η περιοχή χαρακτηρίζεται από σημαντική τουριστική κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα. Το πλήθος των  ασφαλισμένων και των εργοδοτών, σε συνδυασμό με τον δυσπρόσιτο χαρακτήρα της περιοχής και το δύσβατο οδικό της δίκτυο, επιβάλλουν την διατήρηση και των δύο υποκαταστημάτων, τα οποία άλλωστε έχουν αντικείμενο εργασιών για αριθμό υπαλλήλων μεγαλύτερο από αυτόν που απασχολούν. Πιθανή κατάργηση των υποκαταστημάτων θα μεταφέρει σημαντικές δαπάνες, στους ασφαλισμένους και στις επιχειρήσεις, δυσανάλογα μεγαλύτερες από την όποια μείωση των εξόδων του ιδρύματος. Με τέτοιες αποφάσεις δεν καταπολεμιέται αλλά βαθαίνει η ύφεση, αφού, απλώς, μεταφέρεται στη κοινωνία, το κόστος των υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένο να διατηρεί το ίδρυμα προκειμένου να εξυπηρετεί ανεκτά τους ασφαλισμένους, την τοπική κοινωνία και οικονομία και μάλιστα σε μία εποχή που η τοπική οικονομία δεν έχει περιθώρια να δεχτεί άλλα κόστη.   Καλούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εκπροσώπηση του λαού να εκφράσουν την υποστήριξη τους στο δίκαιο αίτημα μας και να δεσμευθούν για την ικανοποίηση του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Γιάννης Λιονάκης, Επικεφαλής "Νέου Επιμελητηρίου"



Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης για τον καθορισμό της δράσης του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το προσεχές μέλλον και λαμβάνοντας υπόψη το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τους εμπόρους και επαγγελματίες του νομού, καταθέτουμε το πλαίσιο των προτάσεων του συνδυασμού μας αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν..
1) Ανάγκη στήριξης της συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία αποτελεί εργαλείο για την τοπική επιχειρηματικότητα και σανίδα σωτηρίας για τον πανταχόθεν βαλλόμενο Ευβοέα επιχειρηματία.
2)   Ρυθμίσεις και μείωση εισφορών των μελών μας
3)   Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και πίεση για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις
4)   Επιτάχυνση διαδικασιών ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήσεων από το ΕΤΕΑΝ
5)   Άμεση επιστροφή Φ.Π.Α στις εξαγωγικές επιχειρήσεις
6)   Προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου με ενδεχόμενη δημιουργία ομάδας περιφρούρησης σε συνεργασία με το Δήμο
7)   Διαφάνεια μέσω αναρτήσεων στη Διαύγεια όλων των αποφάσεων της Διοικητικής επιτροπής.
8)   Εξέταση προϋποθέσεων δημιουργίας πολυκαταστήματος με ευβοϊκά προϊόντα σε τιμή κόστους
9)   Πυρόπληκτα δάνεια-Αναπροσαρμογή του επιτοκίου στη βάση που είχε αρχικώς προσδιοριστεί (όχι περισσότερο από 3%
10) Μετά τα προβλήματα του ΕΛΚΕΣΥΠ ανάδοχος της έκδοσης  Barcode (Μπάργκοουτ) να γίνουν τα επιμελητήρια πανελλαδικά
11)  Αξιοποίηση του Δημοκρίτου ο οποίος αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο των μελών μας

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΣΤΙΣ 27 ΜΑΗ 2012 Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΚΟΛΥΡΙ (ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η προγραμματισμένη για 20-5-12 αντιφασιστική μας εκδήλωση στους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ μεταφέρετε για την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 27-1-12 και ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο του μνημείου ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Αχτιδική  Επιτροπή  Νότιας  Εύβοιας   ΚΚΕ
Παραρτήματα  ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Εύβοιας

 Την Κυριακή 27 ΜΑΗ 2012 και ώρα 11 πμ στους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ, διοργανώνουμε εκδήλωση
και σας καλούμε να τιμήσουμε:
Τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας
Τα θύματα του ναζισμού στους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του  ΔΣΕ

Αχτιδική  Επιτροπή  Νότιας  Εύβοιας   ΚΚΕ
Παραρτήματα  ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Εύβοιας

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η ΜΑΡΙΑ ΜΟΙΡΩΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤO ΒΕΛΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ»



 Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=456094

Η Καθηγήτρια Μαρία Μοιρώτσου
Tι έχει για σήμερα το πρόγραμμα (της αναγεννητικής ιατρικής); Μια νέα τεχνική  επαναπρογραμματισμού ενηλίκων κυττάρων η οποία υπόσχεται σε μια δεκαετία – αν όχι λιγότερο – να αλλάξει το... πρόγραμμα της ζωής πολλών ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια προσφέροντάς τους καλύτερη ποιότητα (αλλά και ποσότητα) ζωής. Η τεχνική που αφορά τη χρήση μικρών μορίων RNA (microRNA, «στενοί συγγενείς» του DNA που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν σημαντικούς ρυθμιστές της λειτουργίας των γονιδίων) ανήκει σε ειδικούς του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας, μεταξύ των οποίων και η ελληνίδα επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Καρδιαγγειακής Ερευνας κυρία Μαρία Μοιρώτσου. Η νέα τεχνική καταργεί την ανάγκη χρήσης βλαστικών κυττάρων αλλά και γονιδίων τα οποία μελετώνται τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των βλαβών του μυοκαρδίου αλλά συνδέονται και με προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Θέτει έτσι εντός της ερευνητικής αρένας έναν νέο, ισχυρό παίκτη ο οποίος δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια καρδιοπαθείς (και όχι μόνο) ότι θα βγουν κάποια ημέρα νικητές στο σημαντικότερο «παιχνίδι», αυτό της ζωής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί , γεννιέται μαζί και η μητέρα. Δεν υπήρχε πριν. Η γυναίκα υπήρχε, αλλά η μητέρα, όχι. Η μητέρα είναι κάτι εντελώς νέο. ~ Rajneesh
Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, οπότε  δημιούργησε τις μητέρες. ~ Εβραϊκήπαροιμία
“Δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις τέλεια μητέρα, υπάρχουν όμως εκατομμύρια τρόποι να γίνεις καλή” - Τζιλ Τσώρτσιλ
“Η μητέρα καταλαβαίνει τι δεν λέει το παιδί.”- Εβραϊκή παροιμία