Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΑΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ


Με την 160/28-5-2012 απόφαση του, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα..
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ΟΑΑΕ να διακόψει την λειτουργία του γραφείου του στο Αλιβέρι, στο πλαίσιο περικοπής δαπανών. 
Το τμήμα του ΟΑΑΕ στο Αλιβέρι καλύπτει  μία πολύ μεγάλη  γεωγραφική περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και προβληματική  συγκοινωνία, που περιλαμβάνει   την Κύμη, τις Κονίστρες, το Αυλωνάρι, το Αλιβέρι, τα Στύρα, το Μαρμάρι ,τη Κάρυστο, την Αμάρυνθο, το Γυμνού και το νησί της Σκύρου.  Έχει 3.500 ασφαλισμένους  και δέχεται περισσότερες από 50 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα.
Με τα δεδομένα αυτά, η προβαλλόμενη αιτιολογία, ότι με την διακοπή της λειτουργίας περιστέλλονται οι δαπάνες λειτουργίας του ΟΑΕΕ, από  την περικοπή του ενοικίου των γραφείων, αποτελεί ανεπίτρεπτη μεταφορά μεγαλύτερου οικονομικού βάρους στις πλάτες των ασφαλισμένων, που θα  αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, επωμιζόμενοι το οικονομικό βάρος της μετακίνησης και την απώλεια του χρόνου. Έτσι δεν περιστέλλεται αλλά εντείνεται η οικονομική κρίση.
Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, προσέφερε  στον ΟΑΕΕ, για να στεγάσει το γραφείο του  περιοχής Αλιβερίου, την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Μηλακίου.  Απ΄ότι φαίνεται δεν τους ικανοποίησε η λύση αυτή και επιμένουν στην απόφαση τους.
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, συγκροτεί  μια διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, πολιτικές δυνάμεις, όλες τις παρατάξεις, τα σωματεία, και την εξουσιοδοτεί  να συναντηθεί  με εκπροσώπους του οργανισμού και του αρμόδιου Υπουργείου για να δεσμευτούν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας..
  Το δίκαιο αίτημα  μας, αναγνώρισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των φορέων της Περιφέρειας, των όμορων Δήμων Καρύστου και Σκύρου, (των οποίων οι δημότες  θίγονται επίσης από την άδικη και παράλογη αυτή  απόφαση), των Τοπικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ



Με την 160/28-5-2012 απόφαση του, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.
 ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκφράζει την έντονη   ανησυχία του για  τις  συνεχιζόμενες διαχεόμενες φήμες κατάργησης των τοπικών καταστημάτων του ΙΚΑ στη Κύμη και στο Αλιβέρι.
Είναι βέβαιο ότι παρόμοια εξέλιξη θα αντιμετωπίσει την δυναμική αντίδραση και του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας γιατί, πραγματικά, θα είναι  αποτέλεσμα πρόχειρης, άδικης και παράλογης απόφασης.
 Η περιοχή του Δήμου μας, στην οποία κατοικούν μονίμως 40.000 περίπου κάτοικοι, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, που στη μία άκρη της, στη Κύμη, διαθέτει αναπτυσσόμενο λιμάνι εθνικής σημασίας καθώς επίσης εξυπηρετεί και το νησί της Σκύρου και στην άλλη της άκρη, στο Αλιβέρι, βιομηχανική ζώνη.
Ταυτόχρονα όλη η περιοχή χαρακτηρίζεται από σημαντική τουριστική κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα.
Το πλήθος των  ασφαλισμένων και των εργοδοτών, σε συνδυασμό με τον δυσπρόσιτο χαρακτήρα της περιοχής και το δύσβατο οδικό της δίκτυο, επιβάλλουν την διατήρηση και των δύο υποκαταστημάτων, τα οποία άλλωστε έχουν αντικείμενο εργασιών για αριθμό υπαλλήλων μεγαλύτερο από αυτόν που απασχολούν.
Πιθανή κατάργηση των υποκαταστημάτων θα μεταφέρει σημαντικές δαπάνες, στους ασφαλισμένους και στις επιχειρήσεις, δυσανάλογα μεγαλύτερες από την όποια μείωση των εξόδων του ιδρύματος.
Με τέτοιες αποφάσεις δεν καταπολεμιέται αλλά βαθαίνει η ύφεση, αφού, απλώς, μεταφέρεται στη κοινωνία, το κόστος των υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένο να διατηρεί το ίδρυμα προκειμένου να εξυπηρετεί ανεκτά τους ασφαλισμένους, την τοπική κοινωνία και οικονομία και μάλιστα σε μία εποχή που η τοπική οικονομία δεν έχει περιθώρια να δεχτεί άλλα κόστη.   
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, συγκροτεί  μια διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, πολιτικές δυνάμεις, όλες τις παρατάξεις, τα σωματεία, και την εξουσιοδοτεί  να συναντηθεί  με εκπροσώπους  του ΙΚΑ και του  αρμόδιου Υπουργείου για να δεσμευτούν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.
  Το δίκαιο αίτημα  μας, αναγνώρισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των φορέων της Περιφέρειας, των όμορων Δήμων Καρύστου και Σκύρου, (των οποίων οι δημότες  θίγονται επίσης από την άδικη και παράλογη αυτή  απόφαση), των Τοπικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Η χθεσινή αποκάλυψη μας για τη χορηγία των 330.000 ευρώ από τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό Α.Ο. Κύμης – ιδιοκτησίας της οικογένειας Θωμά – έρχεται να αναδείξει για πολλοστή φορά, (και φοβόμαστε όχι τελευταία ), το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου σαν το απόλυτο αρνητικό παράδειγμα ενός ιδιότυπου ‘’φαύλου καθεστωτισμού‘’ που όμοιο του το κίνημα της Αυτοδιοίκησης της Ευβοίας δεν έχει να επιδείξει.
   Η απροσχημάτιστη εμμονή του κ. Θωμά και της οικογένειας να ‘’αρπάξει ‘’ όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ή ‘’ δημιουργούνται ‘’ και να συνεργαστεί με πρόθυμους φορείς – κακούς διαχειριστές δημοσίου χρήματος – για να ‘’επιχορηγήσει’’ ιδιόκτητους ομίλους, βιάζει κατάφορα τους κανόνες της Πολιτικής Ηθικής και αγγίζει τα όρια της γνωστής ‘’αμαρτωλής’’ σχέσης του Νόμιμου και του Ηθικού.
    Η κατάργηση της έννοιας του ανταποδοτικού οφέλους προς τις ‘’πληγείσες’’ τοπικές κοινωνίες (ΔΕΗ) και ο επαναπροσδιορισμος της σαν αντισταθμιστικές οφειλές σε προσφερόμενες Υπηρεσίες αμφίβολης νομιμότητας , μας οδηγεί σε διαδικασίες ξένες προς τη χρηστή διοίκηση, τη διαφανή διακίνηση του Δημόσιου Χρήματος, και σε εκφυλιστικά διαβρωτικά φαινόμενα που σημάδεψαν και δυστυχώς συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη Μνημονιακή Ελλάδα.
   Η επένδυση σε ρητορικές Αντιμνημονιακές κορώνες ευτυχώς δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο των ιδιοτελών σύγχρονων δημαγωγών .
   Δημαγωγών που νομίζουν ότι απευθύνονται σε χωρίς βούληση και γνώση Δημότες ελπίζοντας στην παλιά γνωστή τους μέθοδο της ‘’σιωπής των αμνών’’.
   Αυτοδιοικητικοί που συμπεριφέρονται σαν μονοπρόσωπη εξουσία – αγνοώντας θεσμούς και Δημοτικό Συμβούλιο – διεκδικούν και λαμβάνουν χορηγίες όχι για τη  πραγματική οικονομία και την Ανάπτυξη του Δήμου, όχι για τη χρηματοδότηση των αναγκών των σε εγκατάλειψη οικισμών και βασικών έργων υποδομής, αλλά για την οικονομική ενίσχυση και προαγωγή ιδιωτικών ομίλων.
   Η ΔΕΗ εσχάτως αποδεικνύεται πολύ γενναιόδωρη σε Ομίλους και σε ‘’συμφέροντα’’ ξένα προς τη Δημοτική πραγματικότητα.
   Δεν αποδεικνύεται γενναιόδωρη στο να επουλώσει ανταποδοτικά αυτά που προκάλεσε με τη λειτουργία της στις τοπικές κοινωνίες.
   Με αυτή τη γενναιοδωρία  είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των Δημοτών μας.
Εγώ προσωπικά και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ αλλά και όλη η Αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης _ Αλιβερίου έχουμε την υποχρέωση να βαδίσουμε το δρόμο της Διαφάνειας και των Αποκαλύψεων.
Την αποκατάσταση της Ηθικής πλευράς της Διαχείρισης, είτε Δημοτικής, είτε της Επίσημης Δημοσίας Χορηγού.            
                                                                                                                                31/5/2012

                                                                                ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                             ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                                                 ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
                                                                     


                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ*


AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ        Έτος ίδρυσης : 1957                                                                                       ΚΥΜΗ, 29/5/12
Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης, ένας από τους ιστορικότερους  αθλητικούς συλλόγους της Εύβοιας, διέγραψε την φετινή αγωνιστική περίοδο 2011-2012 μια αξιόλογη πορεία, σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται:
Η Ομάδα ποδοσφαίρου παρά το σημαντικό έμψυχο δυναμικό που διέθετε, που κατά κύριο λόγο προέρχεται από την περιοχή του Δήμου μας , την άρτια προπονητική στήριξη αλλά και την εμψύχωση των φιλάθλων, δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Δ΄Εθνική Κατηγορία. Παρά την  αξιόλογη αγωνιστική της  πορεία  οι ’’συγκυρίες’’ που δημιουργήθηκαν, έντεχνα κάποιες φορές, συνέβαλαν καθοριστικά στον υποβιβασμό της στην Α΄κατηγορία της Εύβοιας. Η χρονιά όμως αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία προβολής της περιοχής μας, αφού η ομάδα μας ως πρεσβευτής αυτής,  έκανε γνωστό τον τόπο μας σε μακρινά μέρη της Ελλάδας ενώ οι αγωνιστικές εντός έδρας προσέλκυαν κόσμο από τους αντίστοιχους τόπους. 
Η Ομάδα  Μπάσκετ ανδρών κατέλαβε τη 2η θέση στην Α΄ΕΣΚΑ Στερεάς Ελλάδας κάτι που κανένας δεν το είχε προβλέψει στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.  Αγωνίστηκε με πολλές αξιώσεις ακόμη και  για άνοδο στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Δεν πέτυχε μεν την άνοδο αυτή αλλά έκανε μια αξιοπρεπή αγωνιστική πορεία και ήδη ενδυναμώνει το ρόστερ της για την επόμενη περίοδο.
Η ομάδα εφήβων και παίδων μπάσκετ δούλεψε κάτω από την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού κ.Βελισσαράκου, καταξιωμένου και έμπειρου προπονητή, κάνοντας μια σημαντική διαδρομή τη φετινή αγωνιστική χρονιά, βάζοντας γερές βάσεις για την συνέχεια
Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Βόλλεϋ ανδρών κέρδισε τις εντυπώσεις με την όρεξη και το πάθος των αγωνιζόμενων και μαγνήτισε φιλάθλους εντός και εκτός έδρας. Η επόμενη χρονιά είναι σίγουρο ότι θα βρει την ομάδα πιο έμπειρη και πιο  «ετοιμοπόλεμη».
Σημαντική και συγκινητική είναι η συμμετοχή των παιδιών από την ευρύτερη περιοχή στις Ακαδημίες του Α.Ο. Κύμης. Πάνω από 80 παιδιά συμμετέχουν στις σχολές που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.  Με έμπειρους προπονητές και στήριξη από τους γονείς, συνεχίζουμε να δίνουμε υγιείς διεξόδους στα παιδιά μας και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Στην αξιόλογη, και θεωρούμε επιτυχημένη αυτή πορεία, αποφασιστική υπήρξε η ηθική και υλική συμμετοχή των φιλάθλων όλης της περιοχής, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια ζωντάνια την πορεία μας.
 Ανάμεσα στις επιχειρήσεις μας συμπαραστάθηκαν, περιλαμβάνεται και το ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το οποίο, όπως με χαρά ενημερωθήκαμε πρόσφατα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για οικονομική  επιχορήγηση και συνέδραμε το σύλλογό μας με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την κάλυψη μέρους των περσινών μας εξόδων αλλά και των πολλών εξόδων μας για την επόμενη περίοδο.
Σας ενημερώνουμε ακόμα, ότι το Δ.Σ. της ομάδας μας σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της επιχορήγησης, την  έκφραση ευχαριστηρίων προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Με δεδομένο όμως ότι ο προϋπολογισμός μας για το τρέχον έτος είχε προβλεφθεί με αυξημένες δαπάνες, επειδή δεν αναμέναμε τον υποβιβασμό της ομάδας μας από τη Δ΄Εθνική, αποφασίσαμε  τη διάθεση μέρους της επιχορήγησης, όταν αυτή καταβληθεί και συγκεκριμένα ποσού 50.000 περίπου, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου της συνολικής επιχορήγησης, να διατεθεί στα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας, για να βοηθηθούν σε όλη την περιοχή την περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οι αθλητικές δραστηριότητες.
                                                               
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο.ΚΥΜΗΣ

*Σήμερα μας απεστάλει εκ νέου η ανακοίνωση με τροποποίηση της τελευταίας παραγράφου την οποία αναδημοσίευουμε ως ορθή επανάληψη