Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή πριν από μία ώρα (18.44 μμ)

«ΘΕΜΑ: «Νέα Πυρκαγιά στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου και νέα καύση τοξικών αποβλήτων»
Αλιβέρι 15-6-2012
Προς:
1. ΥΠΕΚΑ Γραφείο Υπουργού
2.  ΥΠΕΚΑ Γραφείο ΓΓ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
3.  ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας
4.   Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος
5.   Αντιπεριφερειάρχη     Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος
6.   Αντιπεριφερειάρχη    Πρωτογενή Τομέα  Στερεάς Ελλάδος
7.   ΑΤ Αλιβερίου
8.  Πυροσβεστική Υπηρεσία Εύβοιας
9.   ΜΜΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. Εισαγγελέα Χαλκίδος
Κύριοι,
Σήμερα, στις  2.00 περίπου το μεσημέρι, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο σκουπιδότοπο Αλιβερίου,  δύο μήνες μετά την προηγούμενη, από «άγνωστη» και πάλι αιτία.
Σήμερα όμως η κατεύθυνση των πνεόντων ανέμων  έχει διαμορφώσει αποπνικτική κατάσταση στην πόλη του Αλιβερίου, με τους τοξικούς καπνούς από το εσωτερικό μέτωπο των σκουπιδιών που σιγοκαίει να καθιστούν αφόρητη και επικίνδυνη, - προφανώς από έκλυση επικίνδυνων  αέριων ρύπων, πιθανώς  και διοξινών, - την κατάσταση για την Δημόσια υγεία.
Η εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων (Δήμος Κύμης Αλιβερίου & Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος) έχει μετατρέψει το Αλιβέρι σε νέο Σοβέζο (;). Τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων με σκουπίδια καίγονται τώρα στο Αλιβέρι. Οι ΗΡΩΕΣ της Πυροσβεστικής παλεύουν άνισα με τη φωτιά. Ο Δήμος εμφανίζεται ως ο κατά νόμο υπεύθυνος λειτουργίας και πυρασφάλειας του σκουπιδότοπου.
Στις 2/4/2012 με αφορμή την προηγούμενη πυρκαγιά ενημερώναμε τους αρμόδιους ότι:
«Στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου κατά την περίοδο του έτους 2010 μεταφέρθηκαν και αποτέθηκαν από γνωστή Εταιρεία τεράστιες ποσότητες υλικού από το εργοστάσιο της εταιρείας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ» στη Θήβα. Το υλικό αυτό μετά από καταγγελία  μας ταξινομήθηκε ως τοξικό –χλωριούχο πολυβινίλιο (PVC) με περιεκτικότητα σε μόλυβδο 2,2% μεγαλύτερο του επιτρεπτού πού είναι 0,5% - από την Δ-νση Περιβάλλοντος της ΝΑ Εύβοιας με το με αρ. πρ. 363/1-3-2010 έγγραφο της Υπηρεσίας. Το έγγραφο αυτό εστάλη για ενέργεια στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος/ ΔΙΠΕΧΩ, Δήμο Ταμυνέων, Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου). Η σημερινή λοιπόν πυρκαγιά και η καύση  συνακόλουθα λοιπόν ενός τέτοιου υλικού δημιουργεί εγκληματικές συνθήκες ρύπανσης στην περιοχή Αλιβερίου.»
Δύο μήνες μετά δυστυχώς φαίνεται πώς ξαναβιώνουμε την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων. Τι πρέπει τελικά να γίνει για να ευαισθητοποιηθούν; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα; Θα λογοδοτήσει κάποιος για την συνεχιζόμενη ανευθυνότητα σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας; Ποιος τέλος πάντων μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν θα επαναληφτεί;
Τι πρέπει να γίνει για να  ληφθούν τα στοιχειωδώς ευνόητα  απαραίτητα μέτρα περίφραξης, προστασίας και φύλαξης του Σκουπιδότοπου;
Θα γίνει επί τέλους κάποια  ενέργεια για την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων.
Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας, εκπέμπουμε κραυγή αγανάκτησης και καλούμε κάθε αρμόδιο να πράξει ΠΑΡΑΥΤΑ τα απαιτούμενα για τη άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος:
--- την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, 
--- την απομάκρυνση όλων των τοξικών αποβλήτων από τον ΧΑΔΑ,
--- την αποτροπή νέας εγκληματικής ρύπανσης,  και,
--- να συμβάλει στην άμεση  αποκατάσταση του  ΧΑΔΑ όπως προβλέπεται.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Λαγανάς                                                                         Ε. Σπίθας


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Επιστολή προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «’Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση» απέστειλε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ Κ. Γκανέτσος  Διευθυντής Έργου Αλιβερίου:
“Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Με αφορμή την από 31.5.2012 επιστολή σας (Αρ. Πρωτ. 83) θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο σχεδιασμός του Έργου του Αγωγού Φυσικού Αερίου προς Αλιβέρι παραμένει όπως εγκρίθηκε με τη σχετική Πράξη Εγκατάστασης (Υπουργική Απόφαση Δ3-Γ/24393/15.12.2009) και ότι εξακολουθούν να ισχύουν και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι παρακάτω δεσμεύσεις μας  (όπως τέθηκαν στην από 21.4.2012 επιστολή μας με Αρ. Πρωτ. 042220):
α) Ο Αγωγός κατά τη έξοδο του από τη θάλασσα οδεύει στο δυτικό άκρο της παραλίας «Ποντικού» σε επαφή με τον υφιστάμενο βράχο, χωρίς να είναι ορατός δεδομένου ότι θα είναι υπόγειος.  Η περιοχή της παραλίας μέχρι της παρυφές του εθνικού δρόμου θα είναι αναλλοίωτη, χωρίς να υπάρχουν φρεάτια η άλλες συμπαρομαρτούσες του Αγωγού εγκαταστάσεις.
β) Παρόλο που ο Αγωγός στο μεγαλύτερο μήκος της θαλάσσιας διαδρομή είναι «τοποθετημένος» επί του πυθμένα της θάλασσας (βάθος 70 μ. περίπου), στα τμήματα του που πλησιάζουν τις δύο ακτές είναι θαμμένος σε χαντάκι, με συνέπεια να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο ούτε για τους λουόμενους ούτε για τις μικρές λέμβους. Συμπληρωματικά διευκρινίζονται τα εξής :

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ


 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ                          Κύμη   8-6-2012
Έτος Ίδρυσης 1957

Ο τροχός έχει ανακαλυφθεί προ πολλού και δυστυχώς για κάποιους σκάνδαλα δεν υπάρχουν!
Μικροπολιτικοί λόγοι, προσωπικά συμφέροντα και ματαιοδοξία  δεν μπορούν να αμαυρώσουν  την μακρόχρονη ιστορία και την σημερινή διοίκηση του Α.Ο. Κύμης.
Στην 55χρονη πλέον ιστορία του Α.Ο. Κύμης, ίσως είναι η πρώτη φορά, που το σωματείο αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση και να απαντήσει δημόσια. Ο λόγος είναι ότι όλοι εμείς, το 9μελές Δ.Σ που το εκπροσωπούμε, είμαστε αντίθετοι στην εμπλοκή του αθλητισμού με τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων. 
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι :
 Η ανακοίνωση του Α.Ο. Κύμης στις 29-5-2012 (μέσω της οποίας έγινε ο  απολογισμός για την τελευταία αγωνιστική σεζόν  και δόθηκαν δημόσια οι ευχαριστίες στους χορηγούς του Α.Ο.Κ και κυρίως στην ΔΕΗ)  γνωστοποίησε – όπως πάντα πράττει και όπως οφείλει - την  αποδοχή των χρηματοδοτήσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Δημοσιεύτηκε δε, 2 ημέρες πριν από την μεταχρονολογημένη «ανακάλυψη» της. Ίσως  όσοι «ανακάλυψαν τον τροχό» δεν ασχολούνται με τις αθλητικές ειδήσεις της περιοχής ή δεν ξέρουν να διαβάζουν και επομένως δεν το πήραν χαμπάρι.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας  προς ορισμένα ΜΜΕ που αρκούμενα σε απλές δηλώσεις (αγόμενες καθαρά από μικροπολιτικά συμφέροντα)  – δίχως να διασταυρώσουν (ως όφειλαν) τις πληροφορίες τους με το ΔΣ του Α.Ο. Κύμης - αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή  μας  εκδόθηκε μετά τις καταγγελίες. Όπως επίσης υιοθέτησαν με τον τρόπο τους απόψεις ότι ο Α.Ο. Κύμης δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και είναι ιδιωτικός!!  Σαφώς, τέτοιες τακτικές, πλήττουν την, έτσι κι αλλιώς, καταρρακωμένη εναπομείνασα αξιοπιστία και εγκυρότητα αυτών των μέσων.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Α.Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗΣ .ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ      
 

Η λύση για να έχουμε ανάκαμψη σαν  χώρα υπάρχει και είναι τόσο απλή που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν την βάζουν στο τραπέζι.
 Λοιπόν τι χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει –ανάπτυξη- πως μπορούμε να την πετύχουμε πολύ απλό
1. βάζουμε 0 φόρο σε όλες τις επενδύσεις που έρχονται από το εξωτερικό, 0 φορολογία λοιπόν, το αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα ξένοι επενδυτές με επενδύσεις σε πρωτογενή, δευτερογενή τριτογενή τομέα και καινοτόμες λύσεις, οπότε μειώνετε η ανεργία αυξάνετε η εργασία τονώνεται η αγορά.
2. η χώρα μας έχει υψηλή φορολογία άδικη με αποτέλεσμα, μεγάλες τιμές στα προϊόντα και φοροδιαφυγή , οπότε τι λύση υπάρχει φορολογία στο 11%   για όλους.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


                                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27-05-2012 στη κατάμεστη αίθουσα του  Εργατικού  Κέντρου  Αλιβερίου η προγραμματισμένη από το Τοπικό Τμήμα  της Εταιρείας  Ευβοϊκών Σπουδών εκδήλωση  με τον  συμβολικό τίτλο «ΚΕΡΙΝ ΑΡΟΘΥΜΙΑΣ», αφιερωμένη    στη μνήμη  της γενοκτονίας των Ποντίων (1914-1922).
Ήταν μια οφειλόμενη αναφορά τιμής στο Ποντιακό Ελληνισμό, ένα κερί νοσταλγίας στη θύμηση , που σκόρπισε  περίσσεια συγκίνηση  στο κοινό,   αφού  παρόμοια εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στην περιοχή μας.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Τ.Τ. Αλιβερίου της  Ε.Ε.Σ. Γιώργος Τζάνης, τόνισε την σημασία και  την  αναγκαιότητα  παρόμοιων  δράσεων, που έχουν σαν άξονα τις ιστορικές  μνήμες  και την αναζήτηση του πολιτισμού στις ρίζες του, αφού αυτό αποτελεί την εγγύηση για την επιβίωση μας.
  Βασικός ομιλητής ήταν ο ηθοποιός  Λάζος Τερζάς , που με παραστατικό  τρόπο αναφέρθηκε στο ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού μεταφέροντας   μνήμες που άντεξαν στη φθορά του χρόνου αναλλοίωτες.
Στη συνέχεια, ο γνωστός αλιβεριώτης ηθοποιός Χάρης  Σώζος φόρτισε συγκινησιακά το κλίμα απαγγέλλοντας  το ποίημα του  Φωκά Κανονίδη  με τον τίτλο: «Ξεριζωμός»..