Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ


Αγγελής Μαργέλης
Αγώνα διεξάγει καθημερινά η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, με την βοήθεια της Δημοτικής Ενότητας και την υποστήριξη του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο καθαριότητας της Κύμης και τη Παραλίας.
Με το μειωμένο προσωπικό καθαριότητας και με την μείωση του χρηματικού ποσού για καύσιμα και ανταλλακτικά, ο αγώνας καθημερινά είναι σκληρός και ανελέητος, όπως μας δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βασίλης Παππάς.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η καθαριότητα αυλών εντός οικισμών, που προβλέπεται από τον νόμο η αποψίλωση και η καθαριότητα και που δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός ιδιοκτητών και ιδιαίτερα κληρονόμων.
Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην  καθαριότητα και των αγροκτημάτων, καθαρίζοντας πρώτα τα δικά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ασφαλή πόλη και ύπαιθρο.
Παράκληση από  την Δημοτική Κοινότητα Κύμης «Ενημερώστε μας για τους ιδιοκτήτες εγκαταλειμμένων αυλών και αγροκτημάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις υποχρεώσεις τους και τις ευθύνες τους. Τουλάχιστον να γνωρίζουν».

ΑΡΧΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ


Άρχισε από χθες 22  Ιουνίου,  στην Κύμη και στο κλειστό Δημοτικό Γήπεδο " Νίκος Μαρίνος", η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων, σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο κατά βάση συγγενών και φίλων των νεαρών αθλητριών, που συνδύασαν τους αγώνες με μια επίσκεψη στην καταπράσινη Κύμη. 
Οργανωτές και συμμετέχοντες καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αρετή Μπάτσα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«ΤΟ ΤΕΒΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!»


Σας καλούμε, τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 το πρωί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι. Προκειμένου να αποτρέψουμε τη κατάργηση του γραφείου του ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ). Με δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις.
 Να είμαστε όλοι παρόντες!

                                                                                 Ο Δήμαρχος
                                                                           Δημήτρης Γ. Θωμάς









Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                             ΑΛΙΒΕΡΙ 21-06-12
  
Με αγωνιστική διάθεση εργαζόμενοι της περιοχής που συσπειρώνονται στη ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, σήμερα Πέμπτη 21-6 έκαναν παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Με παρέμβαση τους στο ταμείο επέβαλαν την ελεύθερη και δωρεάν επίσκεψη των ασθενών στους αρμόδιους γιατρούς.
Σε συνάντηση που είχαν με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας κατήγγειλαν την επιβολή εισιτηρίου ακόμα και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης διακινήθηκε ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, όπου γινόταν αναφορά στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι λαϊκές οικογένειες και καλούσε τον λαό της περιοχής με οργανωμένο αγώνα να ανατρέψει αυτή την κατάσταση διεκδικώντας την εφαρμογή ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

                                                       editorial 2
Κατά σύμπτωση μόλις δημοσιεύσαμε  το editorial κείμενο "Γνωστοί και Επώνυμοι .... Εμείς" πήραμε από το email την κοινή ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Φαίνεται ότι το κλίμα των ημερών - στην κεντρική πολιτική σκηνή-  τους ενέπνευσε σε αυτό που έπρεπε από καιρό να κάνουν. Ας μελετήσουν την πρόκληση ενός τοπικού πολιτικού μετώπου για την διαφάνεια, τη δημοκρατία, τη λογοδοσία, για την βιώσιμη ανάπτυξη.  Ενός ανελέητου αγώνα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αλλά πρωτίστως ας μιλήσουν ανοικτά με τους πολίτες, με την τοπική κοινωνία που θέλει έναν άλλο δρόμο. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να χαράξει η ίδια η κοινωνία προχωρώντας. Μια φλόγα θέλει, με εντιμότητα, ενότητα  και  αλήθεια. Αυτή είναι η αποστολή της πραγματικά προοδευτικής (με την έννοια της προόδου και όχι της κομματικής ένταξης) ηγεσίας.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ – ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δημότισσες και Δημότες
Ο Δήμος μας, ο τόπος μας διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση.
Οι συμπολίτες μας παρακολουθούν το τελευταίο ειδικά χρονικό διάστημα τις συνέπειες μιας αλόγιστης και εν πολλοίς μειωτικής για το κύρος και την ιστορία της περιοχής μας, πολιτικής.
Η Δημοτική Αρχή με την αλαζονεία και την μονομερή πρακτική που τη διακρίνει έχει τεράστιες ευθύνες.
Η γενικότερη διαχειριστική της ανεπάρκεια αλλά και οι πρακτικές της μας οδηγούν σε αδιέξοδο.
•Η διαχείριση των χωματερών και των απορριμμάτων-στερεών αποβλήτων του Δήμου
•Η σχέση της Δημοτικής Αρχής με  τις βιομηχανίες της περιοχής και ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη περιοχή.
•Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στην υπηρεσίες του Δήμου (Υπηρεσία Δόμησης και όχι μόνο)
•Η προσπάθεια απευθείας χρηματοδότησης ιδιωτικών Αθλητικών Σωματείων από τη ΔΕΗ.
•Οι αποσπασματικές ανακοινώσεις μελετών και έργων προς χάριν εντυπωσιασμού (βλέπε εξαγγελίες για  βιολογικούς  καθαρισμούς) χωρίς αποφάσεις συλλογικών οργάνων.
•Η αδιαφάνεια κι οι απ’ ευθείας αναθέσεις με ‘’πελατειακά κριτήρια’’ , που δεν εξυπηρετούν το Δημοτικό Συμφέρον αλλά το συμφέρον των όσων ‘’διαπλέκονται’’.
•Η απουσία μιας γενικότερης στρατηγικής με βάση συλλογικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η αντικατάσταση του υπό  τις αποσπασματικές κινήσεις του Δημάρχου και των άγνωστων συνεργατών του.
•Το γεγονός ότι ο Δήμος και οι επιχειρήσεις του αντιμετωπίζουν το κίνδυνο της χρεοκοπίας από την αλόγιστη οικονομική διαχείριση.
•Το γεγονός ότι οι πόλεις και τα χωριά  του Δήμου μας βιώνουν την εγκατάλειψη της κεντρικής εξουσίας του Δήμου.
Είναι μερικά μόνο από τα πολιτικά αδιέξοδα της Δημοτικής Αρχής.
Η Αντιπολίτευση στο σύνολο της, εγκαίρως έχει επισημάνει που οδηγούν το Δήμο μας αυτές οι πολιτικές.
Για αυτήν την εποικοδομητική κριτική συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε και αγνοήθηκε.
Η αυθεντική όμως σχέση της με τους συμπολίτες μας, η αντιμετώπιση των μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.
Αλλά και η κάλυψη του κρίσιμου κενού της ασκούμενης από τη Δημοτική πλειοψηφία πολιτικής αποτελούν τόπο  κοινής δράσης προς όφελος  των Δημοτών μας.
Θα αναδείξουμε μέσα από κοινές και τεκμηριωμένες επεξεργασίες  το δρόμο της εξόδου και της διαφυγής από το τέλμα στο οποίο ο Δήμος έχει περιέλθει.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ‘’συνέλθει’’ και τους πολίτες να αγρυπνούν…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ       ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Αλιβέρι 20-6-2012