Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ.



Σήμερα Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 & ώρα 11 π.μ. ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση  που θα γίνει στο Δημαρχείο Κριεζών,  με θέμα:
« Ενημέρωση-συζήτηση  για την διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας
 και τις προτάσεις που υπάρχουν».

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΚΥΜΗΣ Η ΔΕΥΑΚΑ


Στον Αναστάσιο Παπαϊωάννου Χημικό Μηχανικό  με έδρα την Θεσσαλονίκη ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.  Δήμαρχος κ. Θωμάς την επίβλεψη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ ΚΥΜΗΣ. Η σύμβαση αρχίζει από την ημερομηνία που υπογράφτηκε, στις 30 Μαίου 2012, αλλά τώρα αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και λήγει την 31 Δεκεμβρίου 2012 αντί του ποσού των 12.400,00 + ΦΠΑ 23% 2.852,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ 15.252,00. Έργο του παρόχου είναι:
· Παρακολούθηση, έλεγχος και ρύθμιση των λειτουργικών παραμέτρων του Έργου προς επίτευξη της βέλτιστης λειτουργίας του.
· Εβδομαδιαίοι εργαστηριακοί έλεγχοι ποιότητας εισερχόμενου λύματος, νερού ενδιάμεσων σταδίων επεξεργασίας και νερού εκροής.
· Συντήρηση του Η/Μ εξοπλισμού, σε συνεννόηση με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. την παραγγελία και προμήθεια των απαιτούμενων για την συντήρηση υλικών και ανταλλακτικών και των απαιτούμενων για το Χημείο αναλωσίμων.
· Επίβλεψη της εργασίας αφυδάτωσης και απομάκρυνσης πλεονάζουσας ιλύος.
· Σύνταξη μηνιαίων αναφορών με τα στοιχεία λειτουργίας του Έργου και γενικά την ενημέρωση και συνεργασία με τις υπηρεσίες της Επιχείρησης για όλα τα θέματα που αφορούν το Έργο.
Ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει άμεσα τον Πρόεδρο για τυχόν φθορές και προβλήματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΒΙΟΚΑ ΚΥΜΗΣ και να υποβάλει προτάσεις για λειτουργικές βελτιώσεις.
Η εκτέλεση των εργασιών επίβλεψης της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ και συντήρησης, πλην του τακτικού ελέγχου, μπορεί να μην είναι συνεχής αλλά ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Μπράβο…..στελεχώνεται σιγά σιγά η ΔΕΥΑΚΑ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΝΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΗ


Στον Αναστάσιο Δεμερούτη, Φοροτεχνικό από την Κύμη ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.Α Δήμαρχος κ. Θωμάς την ευθύνη για την λογιστική και φοροτεχνική παρακολούθηση της Επιχείρησης. Η σύμβαση αρχίζει από την ημερομηνία που υπογράφτηκε, στις 5 Απριλίου 2012, αλλά τώρα αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και λήγει την 31 Δεκεμβρίου 2012 και το συνολικό ποσόν της αμοιβής του Λογιστή συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ είναι 19.200 Ευρώ. Έργο του παρόχου είναι:
1. Παρακολούθηση και τήρηση των λογιστικών βιβλίων Γ’ κατηγορίας της «Επιχείρησης».
2. Συμπλήρωση, στις νόμιμες ημερομηνίες, όλων των φορολογικών δηλώσεων και
καταστάσεων, τις οποίες βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οφείλει η «Επιχείρηση» να
υποβάλει στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος,
Πίνακας Επιθεώρησης Εργασίας, Α.Π.Δ. – Ι.Κ.Α. κ.λ.π.).
3. Μηνιαία έκδοση των μισθοδοτικών καταστάσεων, έλεγχος των μισθολογικών στοιχείων
του προσωπικού της «Επιχείρησης» και υποβολή όλων των δηλώσεων και καταστάσεων
που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία για τους μισθωτούς της «Επιχείρησης».
4. Υποστήριξη του ελέγχου από Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές.
5. Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων και κατάρτιση ισολογισμού έτους 2012 έως
30/04/2013.
6. Παρακολούθηση των ταμειακών εγγραφών σε εβδομαδιαία βάση, του κυκλώματος των
επιταγών κ.λ.π.
7. Παρακολούθηση υπολοίπων προμηθευτών και πιστωτών.
Ευχόμαστε Καλή Δουλειά στον κ. Δεμερούτη και υπομονή γιατί οι ΔΕΥΑ είναι γενικώς δύσβατος διαχειριστικά χώρος.

ΜΑΓΕΨΑΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙNΗ.



  ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2012, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση στο Αλιβέρι, την Κυριακή 24 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Στη μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, παρουσιάστηκε το εξαιρετικό έργο του Μιχάλη Κοκκίνη «ΕΛΛΑΔΑ=ΑΙΓΑΙΟ».
Περισσότεροι από 500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ένωσαν τις φωνές και τα συναισθήματά τους με τις χορωδίες της Νίκαιας και του Αλιβερίου. Το  «Άρμα του Πελάου» λυρικό δοξαστικό σε ποίηση-μουσική και διεύθυνση από τον Μιχάλη Κοκκίνη, παρουσίασε η ιστορική Χορωδία Νίκαιας. Το «Λαϊκό Αναλόγιο» (Ελλάδα μέσα μου εσύ-Όμορφη και παράξενη Πατρίδα) παρουσίασε η χορωδία Αλιβερίου.  8μελές χορευτικό από την περιοχή μας, υπό την χορογράφο Τατιάνα Βαλκώνη, συμμετείχε και ομόρφυνε την παράσταση.
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημ.Θωμάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο, παρά τις δυσκολίες, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Βασίλης Ντόβολης (πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.ΚΑ.) και ο Νικηφ.Χατζηπαναγιώτης (Κοιν.Λειτουργός) ενώ την τίμησαν με την παρουσίας τους ο Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ.Σεραφείμ, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Κιούσης, Αρετή Μπάτσα, Ρήγας Μιχάλης και Μπότης Νίκος, Δημ.Σύμβουλοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Νίκος Στουπής, ο τ. Βουλευτής κ.Άγγ.Πνευματικός,  ο κ. Γαληνός Λαουτάρης κ.ά.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ".


Η υπόθεση του "Αντιδημάρχου Δήμου της Στερεάς Ελλάδας" με τα αδικαιολόγητα 3.000.000 Ευρώ είναι από τις πιο διαβασμένες και πολυσυζητημένες ειδήσεις  αυτών των ημερών. Μπορεί  στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΣΔΟΕ να έκανε καλή δουλειά. Τέτοιες υποθέσεις πρέπει να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται. Δεν είναι αυτός ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης αλλά δυστυχώς υπάρχει "τέτοιος κόσμος" στην Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να εντοπίζεται, να αποκαλύπτεται και να εξοντώνεται. Αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική πολιτική ηθική.
Γιαυτό πρέπει να δημοσιεύεται  κάθε χρόνο η Περιουσιακή Κατάσταση και το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και μελών της οικονομικής επιτροπής καθώς και των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Δυστυχώς υπάρχουν Δήμαρχοι κ.λ.π. που αρνούνται τη δημοσίευση με δικαιολογίες ή χωρίς δικαιολογίες. Εδώ ο νόμος πρέπει να γίνει αυστηρότερος, δρακόντειος. Όποιος δεν δημοσιεύει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ να εκπίπτει από το αξίωμά του. Στη διαφάνεια δεν επιτρέπονται εκπτώσεις.
Γίνεται επίσης λόγος για Δημάρχους ή Αντιδημάρχους ότι δήθεν βάζουν χέρι στο Ταμείο ή το Δημοτικό Ταμείο πληρώνει μόνο με εντολή τους. Δεν ξέρουν όμως πολλοί ότι αυτό είναι παράνομο και όταν γίνεται φυσικός αυτουργός στην παράνομη πράξη είναι απαραιτήτως ο δημοτικός ταμίας. Η διπλή εντολή δεν τον σώζει εάν δεν αναφέρει τη διαφωνία του στην ελεγκτική αρχή. Μετά την έγκριση κάθε χρηματικού εντάλματος από τον Επίτροπο ο Δημοτικός Ταμίας πληρώνει χωρίς να παρεμβάλλεται εντολή ή υπογραφή του Δημάρχου.  Υποχρεούται να μην εκτελεί εντολές που παρακάμπτουν την νόμιμη διαδικασία.
Οι αιρετοί και κυρίως οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση του Δήμου ή των Δημοτικών Επιχειρήσεων, να μην διαχειρίζονται τραπεζικούς λογαριασμούς  οι ίδιοi, να μην πιάνουν βιβλιάρια τραπέζης στα χέρια τους.
Τέλος οι κρατήσεις από τα εντάλματα πληρωμής προς τους εργολάβους και προμηθευτές είναι καθορισμένες από τον νόμο. Δεν υπάρχουν ποσοστά που χορηγούνται σε οποιασδήποτε λογής άτυπο ταμείο διότι αυτό αποτελεί δωροδοκία και διώκεται τόσο αυτός που τα δέχεται όσο και αυτός που τα δίνει.
Να κάποιοι μικροί αυτονόητοι κανόνες για να μην έχει κανείς την τύχη του "Αντιδημάρχου" Δήμου της Περιφέρειάς μας που διαπομπεύεται αυτές τις ημέρες.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ



Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΠΑ


Συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, η ανάπλαση του Καράβου και η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει επενδύσει περισσότερα από 5.000.000 Ευρώ στα δύο αυτά έργα τα οποία δημοπράτησε και διαχειρίζεται η ίδια η Επιχείρηση χωρίς την εμπλοκή κανενός τοπικού φορέα. Αξίζει όμως να θυμίσουμε ή και να ενημερώσουμε για όσους ξεχνούν ή δεν έχουν αναπτυγμένη μνήμη ότι τα δύο αυτά έργα, ως αντισταθμιστικά έργα ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης επίμονης και σκληρής που έκανε η πρώην Δήμαρχος Ταμυναίων κ. Κατερίνα Καράπα. Η προσωπική της ιδιοσυγκρασία και το αρβανίτικο πείσμα της έφεραν  αποτελέσματα τόσο με τη ΔΕΗ όσο και με την ΔΕΣΦΑ. Ανάλογης σημασίας ήταν και το πακέτο των 3.500.000 ευρώ που συμφωνήθηκε για έργα ανάπτυξης και με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, άλλο εάν το περιεχόμενο εκείνου του πακέτου ακολούθησε την «παραδοσιακή» πατέντα του νομού.
Σημαντικές επίσης ήταν οι δεσμεύσεις που είχε πετύχει η Καράπα για την εκπόνηση της Μελέτης για την ΒΙΠΕ Αλιβερίου με χρηματοδότηση της ΔΕΗ και για την αξιοποίηση και ανάδειξη των ορυχείων του Αγίου Λουκά. Για τα δύο αυτά σημαντικά έργα ανάπτυξης όμως το γνήσιο ενδιαφέρον το είχε μόνο η Καράπα ενώ οι λοιποί παράγοντες επικέντρωσαν  την προσοχή τους σε έργα τεχνικά άμεσης απόδοσης.
Τον δρόμο των θετικών αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή του Αλιβερίου, είτε μας αρέσει είτε όχι τον άνοιξε η Κατερίνα Καράπα. Η μετέπειτα διαχείρισή τους πολλούς δεν συνέφερε να γίνει από την ίδια.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                           Αλιβέρι, 27/6/2012

Πρωταθλήτρια η ομάδα της Πτολεμαΐδας!
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχαν μια άψογη συνεργασία.
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες αναδείχθηκε η ομάδα της Πτολεμαΐδας, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν ο ΠΑΟΚ Θες/κηςκαι οι Εσπερίδες αντίστοιχα.
Όλες οι αγωνιζόμενες,επέδειξαν μεγάλο πάθος και δυναμική, προσφέροντας στιγμές έντασης στους θεατές, αλλά παράλληλα και αγωνιστικό ήθος αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας.
Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη Αθλητισμού, κα Μπάτσα Αρετή, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοιν.Προστασίας Παιδείας &Αθλητισμού κα Στουπή Ελένη και κα Κουϊμιτζή Κατερίνα αντίστοιχα,  καθώς και πλήθος κόσμου.
Άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην περιοχή μας αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε σχέση με το αγωνιστικό μέρος αλλά και σε σχέση με τη θερμή φιλοξενία.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του Δήμου, των επαγγελματιών και των κατοίκων, είναι ποικίλα και πολλαπλά και η περιοχή μας και πάλι προβλήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

                                                                                                                Δημήτρης Γ.Θωμάς
                                                                                                 Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου