Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Μία βασική απόφαση για την λειτουργία του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου, η Απόφαση για τον προέλεγχο της Απογραφής Έναρξης που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, με  έναν χρόνο καθυστέρηση, και αποτυπώνει την  λογιστική και οικονομική κατάσταση του Δήμου την 1.1.2011, δηλαδή την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, ακυρώθηκε μετά από ένσταση που κατέθεσε  η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» (συνδυασμός Δ. Παπαναστασίου). Ο νόμος υποχρεώνει την συζήτηση και έγκριση του θέματος σε ειδική συνεδρίαση, όπως γίνεται για τον προϋπολογισμό.  Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος όμως αγνόησαν αυτή την ρητή νομοθετική πρόβλεψη και συζήτησαν και ψήφισαν το θέμα μαζί με πολλά άλλα θέματα χωρίς βέβαια να υπάρξει ο χρόνος για έναν σε βάθος έλεγχο της Απογραφής πράγμα που είναι αναγκαίο γιαυτό ο νόμος επιβάλλει την ειδική συνεδρίαση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την 1847/112978/19-6-2012 Απόφασή της ακύρωσε την 76/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «αναφορικά με τον προέλεγχο απογραφής περιουσίας Δήμου- Ισολογισμός έναρξης 1-1-2011».
Τώρα ο Δήμος μπορεί να προσφύγει κατά αυτής της Απόφασης στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 ή να επαναλάβει τη συζήτηση του θέματος και την λήψη απόφασης σε ειδική συνεδρίαση. Μία ειδική συνεδρίαση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως γίνει περισσότερο σαφής και διαφανής η οικονομική κατάσταση του Δήμου και την 1η Ιανουαρίου του 2011 και σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμη νίκη στα σημεία της Αντιπολίτευσης η οποία όταν ασκεί τα καθήκοντά της μη αφήνοντας περιθώρια παρανομιών μπορεί να επιβάλλει στον Δήμο τον πλήρη απολογισμό, την διαφάνεια και να αναγκάζει την δημοτική αρχή να λογοδοτεί. Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε και κάτι ακόμη. Αυτά τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί πριν από μήνες τα πήρε η Αντιπολίτευση;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΕΖΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σκηνές  πρωτόγνωρες στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που συνεδρίασε στο Αλιβέρι. Κάτοικοι των Κριεζών αλλά και από την περιοχή του Αυλωναρίου οργάνωσαν μία από τις δυναμικότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ποτέ οργανωθεί στην περιοχή και  διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την κατασκευή της Μονάδας Ανακυκλώσιμων Υλικών στην χωματερή των Κριεζών. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε  χωρίς την Αντιπολίτευση η οποία σύσσωμη συμπαραστάθηκε στους κατοίκους και η πλειοψηφία αποδέχθηκε το προτεινόμενο σχέδιο. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε αφού μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας ήταν παρούσα στην είσοδο και απέτρεψε την εισβολή των διαδηλωτών. Η πλειοψηφία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει το σχέδιό της αλλά και οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν να μην το επιτρέψουν με όλα τα μέσα που φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αύριο, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012, ώρα 19.30 μμ, συνεδριάζει στο Αλιβέρι, στο Δημαρχείο,  το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα σχετικά με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους ΣΜΑ στο Αυλωνάρι και την Κάρυστο και την Μονάδα Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων Υλικών και Κομποστοποίησης στα Κριεζά.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΚΥΜΗ: 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ


ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΥΜΗ-ΠΑΤΡΑ-ΔΥΣΤΟΣ-ΑΛΙΒΕΡΙ-ΑΡΓΟΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΙΚΑΙΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Σ΄ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7

Παρόμοια εκδήλωση στην περιοχή δεν είχαν απολαύσει οι θεατές που κατέκλυσαν το θεατράκι του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.  Πάνω από 400 χορωδοί απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας, έστειλαν μήνυμα πολιτισμού, μήνυμα ελπίδας κι απαντοχής, σ΄ένα πλήθος που κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις καθημερινές δοκιμασίες και να απολαύσει ένα μουσικό ταξίδι.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κατά την κήρυξη της έναρξης του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα σ΄αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας κ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. των Διευθυντών Χορωδιών Ελλάδας κ.κ. Αρβανίτης και Κουρής αντίστοιχα,  η Αντιδήμαρχος Μπάτσα-Θωμά Αρετή, οι Δημ. Σύμβουλοι κα Κουϊμιτζή , κα Καραγιάννη και κ.Χριστόπουλος, καθώς και η αντιπρόεδρος της Κοιν.Επιχ.Πολιτισμού & Περιβάλλοντος,  Δροσάτου Δέσποινα.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο μαέστρος-συνθέτης κ. Κοκκίνης Μιχάλης ο οποίος ξεσήκωσε τους θεατές με τη χορωδία της Νίκαιας στο ειδικό αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει για την πόλη της Κύμης, τους στίχους του οποίου προσέφερε στο Δήμαρχο ως αναμνηστικό κάδρο. 
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ.Θωμάς στην αποφώνηση δεσμεύτηκε ότι αυτό το Φεστιβάλ καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στην περιοχή μας, δήλωση που επικροτήθηκε θερμά από όλους  τους παρευρισκόμενους.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ


Βρέθηκαν μεγάλες πέτρες εντός του Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Αυλωνάρι. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχει γίνει μεγάλη καταστροφή στο Ναό, καθώς έχουν διαλύσει τα καντήλια και τις εικόνες του τέμπλου και τα τζάμια στις πόρτες και τα παράθυρα.
Αγανακτισμένοι πια από αυτή την κατάσταση, ζητούν να κινητοποιηθεί η τοπική αρχή. Στο σημείο της Εκκλησίας πρέπει να αυξηθεί ο φωτισμός όπως και σε όλο τον δρόμο Χάνια Αυλωνάρι. Το κυριότερο όμως να βρεθεί κάποια αστυνομία, υπηρεσία απούσα από το Αυλωνάρι.

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ


Με επιστολή- καταγγελία στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουραντά ο Επικεφαλής του Συνδθασμού "Ενεργοί Δήμότες Κύμης Αλιβερίου" και ο Πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Λουκά Νίκος Αντωνίου και ο πρώην Πρόεδρος Γιάννης Ξύγγης καταγγέλουν την κατάσταση που επικρατεί στην αποχέτευση του Αγιου Λουκά και  ειδικότερα στον αγωγό απόληξης στη θέση Παληοχώρα. Συγκεκριμένα γράφουν ότι:
"Στη θέση ‘’Παληοχώρα ‘’ κτηματική  περιφέρεια  Αγ. Λουκά Δήμου Κύμης Αλιβερίου και επί του ξηροπόταμου Ίμβρασου διέρχεται ο αγωγός απόληξης του αποχετευτικού δικτύου των λυμάτων του Αγ. Λουκά.
Τα λήμματα διοχετεύονται σε μια φυσική ‘’χαβούζα’’ που ουδείς γνωρίζει την φυσική απόληξη της !!!
Πέραν τούτου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα λύματα (λόγω βλαβών που δεν έχουν αντιμετωπιστεί) ακριβώς στο ύψος της χαβούζας η οποία δε δύναται πλέον να τα δεχθεί, ρέουν ανεμπόδιστα στο ξηροπόταμο Ιμβρασο!!!
Παρά τις πολλαπλές οχλήσεις και τις πρόχειρες παρεμβάσεις ουσιαστικά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου παραμένει αδρανής.
Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επειδή η περιοχή είναι πλησίον καταστημάτων και κατοικιών και αποτελεί ζοφερό παράδειγμα διαχείρισης αφ’ ενός μεν των δικτύων υποδομών αφ’ ετέρου του περιβαντολλογικού αποθέματος .
Παρακαλώ να διενεργήσετε άμεσα αυτοψία έτσι ώστε μέσα από κατάλληλες μετρήσεις και πορίσματα να καταδειχτεί ο άμεσος και αυξημένος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον .
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημ. Σύμβουλος
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Πρόεδρος τοπ. κοινότητας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΥΓΓΗΣ Πρώην Πρόεδρος Αγ. Λουκά".

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Eνισχύθηκε σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβεριου με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού ειδικά τροποποιημένη, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί περιπολίες σε δασικές περιοχές με αποτελεσματικότητα και ευελιξία, εντός και εκτός δρόμου. Οι επιχειρησιακές ανάγκες αυτή τη περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες για το έργο της Πυροσβεστικής και η αποτελεσματικότητα του έχει άμεση σχέση με την κάλυψη μιας περιοχής που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών, με όσο το δυνατόν πιο πυκνή διασπορά δασικών περιπολικών. Ο έλεγχος για πιθανούς επίδοξους εμπρηστές , η επιτήρηση , η προφύλαξη και η αμεσότητα της επέμβασης στο τόπο του συμβάντος παίζουν καθαριστικό ρόλο στην αποτροπή μεγάλων σε έκταση πυρκαγιών και στην ελαχιστοποίηση των ενάρξεων. Οι δυνατότητες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου αυξάνονται και ευχόμαστε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


ΦΩΤΟ Αρχείου

Πυρκαγιά ξέσπασε  πριν από τρεις ώρες στην περιοχή Λυκόρεμα της Καρύστου, που βρίσκεται δυτικά της πόλης, και δίπλα στον εσωτερικό δρόμο που την συνδέει με το Μαρμάρι. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, με αποτέλεσμα η φωτιά, αφού έκαψε πεδινή έκταση, να κινείται με την ταχύτητα του ανέμου προς το βουνό και με κατεύθυνση προς τη Ραφήνα.
Επί τόπου βρίσκονται το κλιμάκιο Πυροσβεστικής της Καρύστου και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της Καρύστου και του Μαρμαρίου.  Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 αεροπλάνο. Δεν έχει γίνει αναφορά για το αν κινδυνεύουν  κατοικημένες περιοχές.