Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ.


Άρθρο 61, παρ.4 ν. 3852/2010

Ο χρόνος περνά και ακόμη δεν έχει αναρτηθεί το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αιρετών (Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ.ο.κ.). Φτάνει και ο καιρός που πρέπει να δημοσιεύσουν την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) για το 2012.
Γιατί άραγε αρνούνται και μάλιστα διαπαραταξιακά να πράξουν ότι γράφει ο νόμος αλλά και ότι επιβάλλει η απαίτηση για απόλυτη διαφάνεια;
Εάν απόκτησαν εισοδήματα και περιουσία από την εργασία τους αυτό θα αποτυπωθεί στην Δήλωση, εάν αύξησαν την περιουσία ή το εισόδημά τους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους ή αντίθετα εάν το μείωσαν και αυτό θα αποτυπωθεί στην Δήλωση. Σκοπός της δημοσιοποίησης  είναι να μπορεί να καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης την πηγή πλούτου ή φτώχιας των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Κάποιοι λένε γιατί να ξέρει ο καθένας τα προσωπικά περιουσιακά δεδομένα. Μπορεί να δοθεί τροφή σε απατεώνες ή συκοφάντες να σπιλώσουν ή να εκβιάσουν  τον αιρετό.
Η απάντηση είναι απλή: Επιλογή του κάθε αιρετού είναι η ανάληψη της δημόσιας εξουσίας,  δεν τον υποχρέωσε κανείς. Εάν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ή να φοβηθείς τότε δεν μένει παρά να υπακούσεις  στην επιταγή του νόμου, της διαφάνειας και της πολιτικής ηθικής.
Εάν έχεις να κρύψεις, παραιτήσουν και πήγαινε σπίτι σου!!!
Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας έχουν στις Ιστοσελίδες τους τις Δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Καναδυό  «σφυρίζουν αδιάφορα». Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Η υποχρέωση βέβαια είναι προσωπική και όχι συλλογική. Δηλαδή αφορά τον κάθε έναν υπόχρεο ξεχωριστά. Όσοι από τους υπόχρεους αισθάνονται την πολιτική ευθύνη  ας το κάνουν τώρα. Οι υπόλοιποι  θα αναμετρηθούν με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για διαφάνεια και πολιτική εντιμότητα.
Θα επανέλθουμε σύντομα με λεπτομερή αναφορά και ονόματα για όλους τους αιρετούς που έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να υποβάλλουν την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης αλλά και να την δημοσιοποιούν στην Ιστοσελίδα του Δήμου.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ


Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και μετά από εισηγήσεις του προέδρου κ. Άγγελου Μαργέλη έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Να απαγορεύσει στα Δημοτικά Νεκροταφεία την ταφή ή εκταφή χωρίς την έγκριση της Δ. Κ. Κύμης και μετά την έγκριση, η τελετή θα εκτελείται μόνο από νόμιμο γραφείο τελετών που θα έχει τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.
2. Να καταγγείλει στο ΑΤ Κύμης της ΕΛΑΣ την αφαίρεση των πινακίδων του ΚΟΚ και ειδικά αυτών που απαγορεύουν τη στάση και την στάθμευση.
3. Να συμφωνήσει με την απόφαση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, σχετικά με τους   χώρους  κατασκευής δύο κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλωσίμων – κομποστοποίησης.
4. Να επισκεφθεί, τον οικισμό της Χιλής για την επί τόπου ενημέρωση περί των υπαρχόντων προβλημάτων του χώρου.
5. Να ενημερώσει εγγράφως το Λιμενικό Ταμείο, μετά την νέα σύνθεσή του, σχετικά με τις θέσεις του σε θέματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών κατοίκων ή επισκεπτών της Δ.Κ.Κύμης.
Στη συνέχεια το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τους Αντιδημάρχους κ. Μπάτσα Αρετή και κ.   Παππά Βασίλειο για θέματα πολιτισμού, οικονομικά, καθαριότητας και συντήρησης οδικού δικτύου.
Τέλος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ενημέρωσε τα μέλη για την παρουσία της Δ.Κ.Κύμης στα Συμβούλια του Δήμου, για τις εργασίες συντήρησης δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, καθαρισμό ρεμάτων, καταπολέμηση κουνουπιών κλπ.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΑΚΡΗ!!! Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΥΓΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΘΩΜΑ!!!


Αναδημοσίευση από KIMANEWS
«Μόνο κομματικά ανήκουμε στον ίδιο χώρο με το Σιαγιάννη, δημοτικά είμαι στο πλευρό του Δημήτρη Θωμά και με τη βούλα...»

«Μόνο κομματικά ανήκουμε στον ίδιο χώρο με το Σιαγιάννη, δημοτικά είμαι στο πλευρό του Δημήτρη Θωμά και με τη βούλα...» δήλωσε το πρώην στέλεχος του συνδυασμού του Γιάννη Σιαγιάννη, και πρ. Πρόεδρος του Αγ. Λουκά Γιάννης Ξύγκης στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ξύγκης ο κ. Σιαγιάνης με τον τρόπο του τον «δώρισε» την Τετάρτη το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου στον κ. Θωμά λέγοντας χαρακτηριστικά: «χάρισμα σας...». «Προσχωρώ στο δήμαρχο γιατί τον θεωρώ ικανό να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Ξύγκης και συνέχισε «ο πρόεδρος που είναι στο χωριό μου είναι έχει εκλέγει με τον κ. Σιαγιάννη. Ενάμισι χρόνο τώρα έχω δει πλήρη αδιαφορία λέγοντας δημόσια ότι ο δήμαρχος δεν τον δέχεται. Πήρα τηλέφωνο εγώ το δήμαρχο ο οποίος την επόμενη μέρα με δέχθηκε και έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων την περιοχής του Αγίου Λουκά. Μίας περιοχής που έχει 1200 κατοίκους.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του κ. Ξύγκη στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ήταν η κατασκευή μίας δεξαμενής νερού για να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοτικού διαμερίσματος.
ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Υ.Γ. ΛΑΛΑ ΤΟ: Μήπως ο Δήμαρχος δεν δεχόταν να φτιάξει την δεξαμενή εάν δεν προσχωρούσε ο Ξύγγης; οπότε ως νέα Ιφιγένεια θυσιάστηκε για την ύδρευση του Αγίου Λουκά. Συνήθως ένας πρόεδρος δεν τα παει καλά με έναν πρώην οπότε η πάγια αρχή κάθε μακιαβελικής εξουσίας το "διαίρειν και βασίλευε" τηρήθηκε απαρέγκλιτα. Η ανεργία μαστίζει την περιοχή, ψωμί από τον Δήμο μπαίνει στο σπίτι. Ευτυχώς όμως το ΠΑΣΟΚ  δεν χάνει ακόμα τον Γιάννη. Καλή συνέχεια!!!

ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ EVIANEWS ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΥΓΓΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ


"Ήμουν και θα είμαι με τον συνδυασμό του Γιάννη Σιαγιάννη".
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Γιάννης Ξύγγης στα περί προσχώρησης του στον συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.
Μιλώντας στο evianews.com ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Λουκά με τον συνδυασμό της Κατερίνας Καράπα και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Γιάννη Σιαγιάννη, διαψεύδει το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ότι έφυγε από τον συνδυασμό του Σιαγιάννη.
Ακούστε τι δήλωσε στον Γιώργο Κουτσελίνη πριν από λίγο.... ΕΔΩ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΡΙΕΖΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


 Φτάνει πια!
Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και τα παιδιά μας, θα μας βρουν όλους από κοινού μπροστά τους.
Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην προτεινόμενη χωροθέτηση και κατασκευή κινητής μονάδας ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης στα ΚΡΙΕΖΑ στη θέση ΛΑΚΑΠΕΤΡΕΣΑ που σκοπό έχει την υποβάθμιση της περιοχής μας.
Καταγγέλλουμε τη τακτική της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου όπου με περίσσιο θράσος, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, με στημένες συναντήσεις, με δηλώσεις, συκοφαντίες και προπαγανδιστικά έντυπα.
Καταδικάζουμε τις εν κρυπτώ ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τον σκόπιμο παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας.
Απαιτούμε την αλλαγή χωροθέτησης.
Η Δημοτική Ενότητα Δυστίων είναι σταυροδρόμι ανάπτυξης αρχαιολογίας, οικολογίας, γεωργίας, αλιείας, τουρισμού και πολιτισμού και όχι τόπος απόθεσης απορριμμάτων της Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΕΖΩΝ                                              
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΣΤΟΥ                                               
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΛΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΠΟΥΡΩΝ                                         
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΙΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΡΙΩΝ                                               
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΣΚΙΝΩΝ                                          
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ                                  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ
ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΙΩΝ                                      
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ  
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΥΣΤΟΥ            
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΟΥ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ


O Επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες» κ. Γιάννης Σιαγιάννης με δημοσίευση στη σελίδα του στο FACEBOOK αποκαλύπτει έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αναφέρεται στην αυτοψία της Υπηρεσίας σχετικά με την καταγγελία του για την εκροή λυμάτων αποχέτευσης στον ξηροπόταμο  Ιμβράσα στη θέση Παλαιοχώρα του Αγίου Λουκά. 
Διαπιστώθηκε πράγματι η εκροή λυμάτων στο σημείο αυτό και όπως ανέφερε στην υπηρεσία ο παρών στην αυτοψία πρώην Πρόεδρος του χωριού τα λύματα προέρχονται από το δίκτυο αποχέτευσης και αντί να οδηγούνται στον Βιολογικό του Αλιβερίου διοχετεύονται με σωληνώσεις στο ρέμα. Η Υπηρεσία δεν ανακάλυψε πάντως τις σωληνώσεις αλλά διαπίστωσε την ύπαρξη των φρεατίων του δικτύου κατά μήκος του ρέματος.
Με το ίδιο έγγραφο υποδεικνύονται ενέργειες στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Ο κ. Σιαγιάννης προφανώς ενημέρωσε τους κατοίκους για την  εξέλιξη της καταγγελίας του αλλά οι χθεσινές εξελίξεις την καθιστούν περισσότερο ενδιαφέρουσα αφού ο υποδεικνύων στην Υπηρεσία τις εκροές των λυμάτων και το βάσιμο της καταγγελίας δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Αγίου Λουκά που μόλις χθες εντάχθηκε στον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Θωμά.
Τώρα προφανώς από κοινού θα βρουν την αιτία της ρύπανσης και ευθύς αμέσως θα την επιδιορθώσουν χωρίς να χάνουν χρόνο διαμέσου καταγγελιών. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στον Άγιο Λουκά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 8.000.000 ΕΥΡΩ


Διαβάζουμε σε κάποιες σελίδες "ενημέρωσης" ότι η Καράπα άφησε μαύρη τρύπα 8.000.000 ευρώ στον Δήμο Ταμυναίων και ότι αυτό είναι η αιτία της οικονομικής ανοργανωσιάς και της καχεξίας στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Ρωτάμε:
Είναι δυνατόν με τέτοια μαύρη τρύπα, δηλαδή έλλειμμα στο ταμείο, 8.000.000 ευρώ να μην έχει προφυλακιστεί τουλάχιστον ο δημοτικός ταμίας; Πλήρωνε ανύπαρκτα πρόσωπα και ακόμη είναι έξω; Πως κυκλοφορεί ελεύθερος;
Απαντάμε:
Μα φυσικά κυκλοφορεί διότι προφανώς δεν έχει καταγγελθεί και προφανώς δεν έχει διαπιστωθεί έλλειμμα 8.000.000 ευρώ στο Ταμείο. Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στο Ταμείο. Για μαύρες σακκούλες δεν ακούσαμε τίποτε...
Έστω και αργά και όχι με επίσπευση από όσους επικαλούνται   τις  "μαύρες τρύπες",  ο έλεγχος μπήκε μόνο πρόσφατα σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν πορίσματα τόσο σε πειθαρχικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. O καλός δρόμος έτσι και αλλιώς θα είναι και μακρύς.....
Είναι χρήσιμο όμως να ελεγχθούν από Οικονομικό Επιθεωρητή και οι άλλοι τέσσερις πρώην δήμοι, ακόμη και εάν υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι «λευκές περιστερές». Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή. Ας γίνει τώρα αφού ακόμη δεν έχει γίνει νόμιμη απογραφή έναρξης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου!!!
Για να μην υπάρχουν σπέκουλες, παρατράγουδα ή ατασθαλίες πρέπει να τηρείται ένας απλός κανόνας: Οι υπάλληλοι λειτουργούν με υψηλή επαγγελματική ευθύνη και υπηρεσιακή εντιμότητα και οι αιρετοί παρακολουθούν μόνο την λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως μένουν μακριά από τα Ταμεία, όπως μας υπογράμμισε με έμφαση παλαιός αυτοδιοικητικός.
 Αν αυτό το έχουν καταλάβει όλοι τότε τα πράγματα θα πάνε καλά.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΩΜΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η σκληρή αντιπαράθεση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου με τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά ξεπέρασε το κόκκινο όταν ο Δήμαρχος αποκάλεσε τον κ. Μπενάκη «ανίκανο» για να ηγείται τα αντιπολίτευσης!!!. Είχε προηγηθεί η  τοποθέτηση και η αντίθεση του κ. Μπενάκη για τα περισσότερα από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου με την ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  ανάγκασε τον κ. Μπενάκη να αποχωρήσει από την συνεδρίαση. Δεν μάθαμε εάν μετά πέρασαν κρίσιμα θέματα γιατί συνήθως αυτή η τακτική πάντοτε πιάνει. Αναγκάζεις την αντιπολίτευση να φύγει ή να κιοτέψει για να περνάς άνετα ότι θέλεις. Είναι γεγονός ότι η αντιπαράθεση του Δημάρχου με τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πέφτει σε χαμηλά επίπεδα όταν εκστομίζονται απαξιωτικές εκφράσεις.  Δεν πρέπει όμως να ξεχνά κανείς ότι χωρίς ισχυρή και σκληρή αντιπολίτευση η δημοτική εξουσία μπορεί να φτάσει στην τύχη του Μουμπάρακ, του Καντάφι και του Άσσαντ.