Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΘΡΤΑΡΙ. ΕΚΑΨΕ ΑΥΛΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΆΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΕΡΗ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ


Το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αχλαδερή
Γύρω στις 11 το βράδυ ξεκίνησε μία ακόμη πυρκαγιά από το Μουρτάρι και εξελίχθηκε σε διάφορα μέτωπα  απειλώντας την Ελαία όπου κάηκε το νεκροταφείο του χωριού, ανέβηκε στην Οκτωνιά και γύρω στις 10.30 το πρωί πέρασε τον ασφαλτόδρομο Αυλωνάρι - Οκτωνιά στο ύψος της διασταύρωσης προς  Άγιο Χαράλαμπο. Απειλήθηκε άμεσα το Μοναστήρι αφού για μία άλλη φορά η φωτιά το περικύκλωσε ενώ παράλληλα ένα άλλο μέτωπο κατέβηκε προς Αυλωνάρι, κινήθηκε προς την Παναγιά στο Ποτήρι και κατέληξε στο Μοναστήρι των Καρυών. Το μέτωπο αυτό μπήκε στο Μανδράκι ενώ παράλληλα άλλο μέτωπο πέρασε από τον Άγιο Χαράλαμπο  προς την Αχλαδερή και τώρα απειλεί το χωριό ενώ εάν δεν αναχαιτισθεί ο κίνδυνος για τις πολυσύχναστες παραλίες της Κορασίδας και του Καλάμου θα είναι αναπόφευκτος.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΚΡΑΤΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ΕΠΑΡΧΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Α.Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗΣ .ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Χτύπησα το πόδι μου, όχι σε κατάσταση όπου χρειαζόταν ράμματα, αλλά για να διαπιστώσω την κατάσταση του ποδιού μου, επισκέφτηκα το νοσοκομείο Κύμης, άριστη η εξυπηρέτηση από το προσωπικό, αλλά απουσίαζε το κράτος, τι λέω το πόδι μου δεν χρειάστηκε ράμματα, όμως χρειαζόταν αντιτετανικό όρο , όπου το κράτος που έχουμε δεν μας το παρέχει και πρέπει σαν τριτοκοσμική χώρα, να βρούμε μόνοι μας φαρμακείο για τον ορό.
Τελικά δεν είμαστε στην Ελλάδα αλλά στην Ουγκάντα, καμία πρόοδο το κράτος τα τελευταία  χρόνια που το έχω δει από κοντά σε περιπτώσεις δικών μου ανθρώπων,  έκανα σκωληκοειδίτιδα εγχείριση  το 1996 πάλι Χαλκίδα πήγα, η ογδοντάχρονη  γιαγιά μου είχε καρκίνο στο συκώτι  πάλι Χαλκίδα νοσηλεύτηκε, έμφραγμα το 2009 ο παππούς μου που πήγε πάλι ; Μα που αλλού πάλι Χαλκίδα.
Δεν γίνετε τίποτα δεν νιώθω ότι το κράτος είναι κοντά στην επαρχία στον Έλληνα πολίτη αλλά όποιος προλάβει και σωθεί, στο καιάδα της πραγματικότητας.
Μήπως είχαμε ποτέ κράτος , όχι αλλά τουλάχιστον τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα ας στρώσει σε άλλα πράγματα, όχι να κάνουν με τα λεφτά μας γλέντια οι Ρουσοπουλοτσοχατζόπουλοι  και ο πρ. Βασιλεύς της Ελλάδας να επαγγέλλεται πρ. Βασιλεύς των Ελλήνων και να ζει μέσα στην χλιδή.
Δεν  αντέχουμε άλλη κοροϊδία .
Δεν έχουν τα βασικά φάρμακα το κράτος κατέβασε ρολά δεν νιώθω έλληνας αλλά ο μαλάκας που πληρώνει τα σπασμένα που μαζί τα φάγαμε αλλά η Παγκαλική κοιλιά κοντεύει να σκάσει.
Τουλάχιστον ας παρέχουν τα Νοσοκομεία της Επαρχίας τα στοιχειώδη αλλιώς ας πουλάνε σουβλάκια στα πανηγύρια .
Είμαι ένας Έλληνας που στα 30 ανακάλυψα ότι μένω στην Ελλάδα που Γίνετε μια χώρα με κανόνες Ουγκάντας .
Πρέπει να βάλουν τέλος στα μεγάλα λόγια και να κάνουν έργα όχι πάντα να την πληρώνει ο μαλάκας, που τα μεγάλα φαγοπότια στέρησαν από τον Έλληνα την αξιοπρέπεια του.
Επαρχία ώρα 0

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μονόδρυ τελείται το ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη του αειμνήστου Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο κ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ο Θρασύτατος αποπροσανατολισμός, τα ψεύδη και ο εμπαιγμός
            Από: Εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
                      Εκδότης-Διευθυντής Δημήτρης Θωμάς
                      Αρ. Φύλλου 58 - Σελίδα 8 - Ιούνιος-Ιούλιος 2012
Τίτλος άρθρου μνημείου παραχάραξης της πραγματικότητας, εκφυλισμού του Δημοσίου Αυτοδιοικητικού λόγου, επικίνδυνης απαξίωσης του Θεσμού, αλλά και εμπαιγμού των πολιτών και συνολικά της Πολιτείας:
«ΕΥΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΥΜΗΣ
Θα συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα του Δήμου και των Δημοτικών Υπηρεσιών δίχως να φοβόμαστε το θηρίο του λεγόμενου «πολιτικού κόστους». Δ. Θωμάς
Η μοναδικότητα της αλήθειας και οι ευθύνες
Δημότισσες και Δημότες,
Πριν από καιρό με δελτία τύπου και δημόσιες τοποθετήσεις μας, είχαμε προσδιορίσει την Πολεοδομία Κύμης σαν την εστία πλήθους παράνομων αποφάσεων και παρατυπιών στην διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού (και όχι μόνο) και ουσιαστικά είχαμε καταγγείλει την Αποδόμησή της από την Δημοτική αρχή.
Η πελατειακή λογική και ο ασφυκτικός έλεγχος σε συνδυασμό με την καταρράκωση του ηθικού των στελεχών της υπηρεσίας, άνοιγαν για κάποιους τις λεωφόρους της αυθαιρεσίας και της ένταξης της Πολεοδομίας σε καθαρά «προσωπικές στρατηγικές» έξω και πέρα από κάθε έννοια ηθικής και χρηστής διοίκησης.
Ο πρωταγωνιστής αυτής της άνευ προηγουμένου «σαθρής» πολιτικής με την συνδρομή της Αιρετής Υπευθύνου για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου προσπάθησαν αντιδρώντας να σπιλώσουν, να αποπροσανατολίσουν, να «στείλουν τη μπάλα» στην εξέδρα.
Γνωρίζοντας το παιχνίδι του επικοινωνιακού επηρεασμού…..
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επικρότησε τη σοβαρή δουλειά που κάναμε στο πλαίσιο της Αντιπολιτευτικής μας δράσης.
Ελάχιστοι ευτυχώς έπεσαν στην παγίδα του κοινωνικού επηρεασμού δια μέσου «φιλικών» συνδρομών…..
Η αλήθεια όμως δεν μπορεί για καιρό να κρυφτεί!
Οι ιδιοτελείς και απαξιωτικοί για τις Υπηρεσίες του Δήμου χειρισμοί αποκαλύπτονται.
Οι πολίτες μπορούν τώρα να κατανοήσουν γιατί δεν εξυπηρετούνται από ένα Δήμο που όφειλε να το πράττει.
Δημοσιεύουμε σήμερα τα επίσημα έγγραφα της Υπηρεσίας Δόμησης Κύμης αλλά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με την οποία καλείται ο κ. Θωμάς να συμμορφωθεί ΑΜΕΣΑ στη νομιμότητα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ


Όπως ενημερώνει από την σελίδα του στο FACEBOOK ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αυλώνος κ. Μιχάλης Ρήγας από σήμερα έως την Παρασκευή θα γίνουν οι ακόλουθες Λαϊκές Συνελεύσεις με την παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Θωμά.
22 Αυγούστου 2012 . Τετάρτη 21:00 μ.μ Οκτωνιά
23 Αυγούστου 2012 . Πέμπτη 19:30 μ.μ Αχλαδερή/ Πέμπτη 21:15 μ.μ Οριό
24 Αυγούστου 2012. Παρασκευή 21:00μ.μ Αυλωνάρι

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, Ώρα 19:30


Το χωριό μας – ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην περιοχή – έχει πλούσιο παρελθόν,  έχει παρόν και μέλλον.
Έχει πετύχει αρκετά, έχει προβλήματα, ανάγκες (είναι πυρόπληκτο και πλημμυροπαθές) αλλά και δυνατότητες ανάπτυξης και συνέχισης της δυναμικής παρουσίας του στην περιοχή.
Για όλα αυτά και για να συζητήσουμε το παρόν και να προτείνουμε για το μέλλον του χωριού μας, σας καλούμε την Παρασκευή 24-8-2012 και ώρα 19:30 στην πλατεία του χωριού μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη.
Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα διαβιβαστούν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με την ελπίδα της υλοποίησης.
Καλούμε όλους τους Μανικιάτες να παρευρεθούν σε αυτή τη Συνέλευση .

     Ο εκπρόσωπος
της Τοπικής Κοινότητας
         Μανικίων

    ΕΠΑΜ. ΒΑΧΛΑΣ