Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ



                                                                             Αλιβέρι 30/8/2012


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο όποιο συμμετείχαν η περιφερικός σύμβουλος ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ, ο δημοτικός σύμβουλος ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ και αλλά στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ την Τετάρτη 29-8 και την Πέμπτη 30-8 περιόδεψαν σε όλη την καμένη περιοχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου και συζήτησαν με τους κατοίκους της.
Δήλωσαν  ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αγωνιστεί για :
  Άμεση καταγραφή των καταστροφών σε καρποφόρα δέντρα, ζώα και κτήρια (σπίτια, στάβλους, αποθήκες).
   Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
  Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για προστασία καλλιεργειών και οικισμών, για να μην βρεθούν απροστάτευτα το χειμώνα.
   Εξασφάλιση ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους
  Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Τη λήψη άμεσων μέτρων, για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
Τονίζοντας ότι:   Ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος θα λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Προς: Δήμαρχο, Δήμου Κύμης Αλιβερίου
  Κ. Δημήτριο Θωμά

Κύριε Δήμαρχε,
Μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής για εγκατάσταση Σταθμού συλλογής, διαλογής και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο χώρο της παλιάς χωματερής του Παρθενίου.
Εμείς οι υπογράφοντες κάτοικοι του χωρίου μας διαφωνούμε και απορρίπτουμε την πρόταση σας για τους εξής λόγους.
1.Καταστροφή της ποιότητας ζωής των κατοίκων: η μοναδική είσοδος αερισμού του χωριού μας γίνεται από ανατολάς όπου και η τοποθεσία εγκατάστασης Σταθμού συλλογής, διαλογής και μεταφόρτωσης σκουπιδιών, - που εσείς προτείνετε – (οσμές οργανικών σκουπιδιών, σακούλες πλαστικές, χάρτινες κ.α.) θα κατευθύνονται προς το χωριό από τη μοναδική είσοδο αερισμού. Από τα υπόλοιπα σημεία του ορίζοντα το χωριό περικλείεται από βουνά.
2. Καταστροφή της ιστορικής, της πολιτιστικής, της Θρησκευτικής παράδοσης και των αισθητικών αξιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  
    ΑΛΙΒΕΡΙ 29-8-2012
 Η Νότια Εύβοια ξανακαίγεται.
Χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, χιλιάδες ελαιόδεντρα, εκατοντάδες οικόσιτα και άγρια ζώα, οικήματα στο Πυργί, Αυλωνάρι, Οχτωνιά, Μαντράκι, Περιβόλια, Αχλαδερή, Κάλαμο, Πετριές έγιναν στάχτη.
Η πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο που οπλίζει το χέρι των γνωστών - αγνώστων εμπρηστών να μετατρέπουν σε κρανίου τόπο τη Νότια ΕΥΒΟΙΑ.
Οι συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης έγιναν εμφανείς και στη νέα καταστροφή:
Ελλείψεις σε μηχανικά μέσα, μικρός αριθμός ανθρώπινων δυνάμεων, περιορισμένα πυροσβεστικά οχήματα, ξεπερασμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.
Η Κ.Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων που την υπηρετούν, που κάθε μέρα αποδεικνύεται ως κύριος υπεύθυνος της εγκατάλειψης, του μαρασμού και καταστροφής της περιοχής μας.
Στέλνει μήνυμα αγωνιστικής πρωτοβουλίας για να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της δασοπροστασίας από την πολιτεία, που μόνο το μέτωπο των κοινωνικών και εργατικών δυνάμεων μπορεί να τα επιβάλλει.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ) ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΛΙΘΟΥ




         ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Από το πρακτικό συνέλευσης κατοίκων (Λαϊκής Συνέλευσης) Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου της 25ης Αυγούστου 2012.-
Στον Οξύλιθο Ευβοίας σήμερα την 25η, του μήνα Αυγούστου, του έτους 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00΄ συνεκλήθη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου  συνέλευση κατοίκων (Λαϊκή Συνέλευση) στην κεντρική πλατεία του Οξυλίθου βάσει του άρθρου 85 του Ν.3852/2010.-
Στην Λαϊκή Συνέλευση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κ. Κων/νος Τριανταφύλλου, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Κουρνιάτης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Οξυλίθου και κάτοικοι του χωριού.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κηρύσσοντας την έναρξη της Λαϊκής Συνέλευσης έκανε αναδρομή στην περίοδο πριν το «Πρόγραμμα Καποδίστριας» όπου η πρώην Κοινότητα Οξυλίθου είχε να επιδείξει αξιοζήλευτο έργο και είχε ξεχωρίσει  από άλλες Κοινότητες της περιοχής μετέπειτα μάλιστα έδρες Καποδιστριακών Δήμων.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ


Ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του Σύριζα ΕΚΜ Ευβοίας με αφορμή την πυρκαγία της περιοχής του πρώην δήμου Αυλώνος μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες εκτάσεις ανέφερε τα ακόλουθα:
Επισκέφθηκα τις πληγείσες εκτάσεις το Σάββατο 25/8/2012 κατά τη διάρκεια που οι πυρκαγιές βρισκόντουσαν σε εξέλιξη .
Οι ζημιές τεράστιες τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και σε περιουσίες και  αγροτικές δραστηριότητες των κατοίκων .
Για μια ακόμη φορά όμως διαπίστωσα αυτό που αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση : Το σημερινό μοντέλο δασοπυρόσβεσης πρέπει να αλλάξει γιατί δίνει βάρος μόνο στην από αέρος καταστολή , που αν δεν είναι έγκαιρη ή δεν την επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες η φωτιά παίρνει διαστάσεις που τη καθιστούν ανεξέλεγκτη και καταστρεπτική .
Στη προκειμένη περίπτωση η φωτιά προκλήθηκε τη Παρασκευή το Βράδυ στις 11 και η καταστολή ξεκίνησε την επόμενη το πρωί με την από αέρος πυρόσβεση , μια ώρα που οι άνεμοι δημιουργούσαν προβλήματα στα εναέρια μέσα και ταυτόχρονα  βρισκόταν σε εξέλιξη ανάλογη πυρκαγιά και στην Ανατολική Αττική .
Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη κι όσες προσπάθειες κι αν κατέβαλλαν- που ήταν πράγματι μεγάλες- οι πυροσβέστες , οι εθελοντές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορούσαν να την ελέγξουν άμεσα. Τελικά οι καείσες εκτάσεις φτάνουν περί τα 27.000 στρέμματα εκ των οποίων τα 15.000 στρ. αφορούν αγροτικές εκτάσεις –κυρίως ελαιοκαλλιέργειες - και τα υπόλοιπα 12.000 στρ. δασικές εκτάσεις .
Οφείλει άμεσα η πολιτεία να καταγράψει και να αποζημιώσει  όλες τις καταστραφείσες αγροτικές δραστηριότητες ,ενώ παράλληλα να χαρακτηρίσει αναδασωτέες όλες τις αποψιλωμένες εκτάσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς .
Θα επισκεφθούμε σύντομα τη περιοχή με το Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Στουπή για να παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την ανασυγκρότηση της περιοχής .

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                            Αλιβέρι   28/08/2012

Ανοικτή επιστολή
προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση :
Υπουργό   Εσωτερικών  κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη 
Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δέδια 
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο 
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη
Γενική  Γραμματέα    Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη  Γερακούδη
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Κλέαρχο Περγαντά και Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας κ.Αθανάσιο Μπουραντά

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Δήμος Κύμης -  Αλιβερίου πλήττεται βαρύτατα από καταστροφική πυρκαγιά που από το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 26/08/2012 έκαψε περίπου  το  10% της συνολικής του επιφάνειας. Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας.  Η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια καθώς σε περισσότερα από 70.000 στρέμματα   καταστράφηκαν  δασικές εκτάσεις,   επαγγελματικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμη γη, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και   εγκαταστάσεις, οικίες και βοηθητικοί χώροι, κόποι μιας ολόκληρης ζωής.
Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Καθίσταται δύσκολο  το μέλλον πολλών δημοτών μας που έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα. Παράλληλα καταστράφηκαν όλες οι υποδομές σε αγροτικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης τόσο του Δήμου μας όσο και των Δημοτών μας. Μεγάλα τμήματα του  δημοτικού και αγροτοδασικού δικτύου έχουν καταστραφεί, τεχνικά έργα  και γέφυρες έχουν  αχρηστευθεί.
Ο Δήμος χρειάζεται άμεσα την αρωγή της πολιτείας ώστε να προβεί σε αποκατάσταση των ζημιών, σε αποζημίωση των πληγέντων και στην εκπόνηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων ξεκινώντας ταυτόχρονα και όλες τις διαδικασίες αναδάσωσης προφυλάσσοντας τόσο τις δημόσιες εκτάσεις από ενδεχόμενους καταπατητές όσο και τις αγροτικές εκτάσεις από ενδεχόμενη ένταξή τους σε αποφάσεις αναδάσωσης.

ΠΑΛΙ Η ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ. ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖΑ. ΑΝΑΓΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ


Αναζωπύρωση της φωτιάς τα μεσάνυκτα  από το Μανδράκι κατάκαυσε τον Κάλαμο, πέρασε στον Μάγειρα, κατευθύνεται ένα μέτωπο στις άνω Πετριές όπου αυτή την στιγμή απειλείται ο Άγιος Γεώργιος, δηλαδή το νεκροταφείο των Άνω Πετριών ενώ εάν άλλο  το πλέον  επικίνδυνο μέτωπο κινείται προς Κριεζά και βρίσκεται κοντά στον Προφήτη Ηλία. Υπάρχουν επίγειες δυνάμεις και δύο αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο και πολλά χωματουργικά μηχανήματα και τρακτέρ. Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι (7-8 μποφώρ) με εναλλασσόμενη κατεύθυνση και η προσπάθεια της κατάσβεσης γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων γίνεται με γεννήτριες λόγω της διακοπής του ρεύματος. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και καλούνται όσοι έχουν υδροφόρες και μηχανήματα να τρέξουν για βοήθεια στην πυροσβεστική.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ: 220 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο της Επιτροπής Αγώνα Παρθενίου
Σήμερα 27 Αυγούστου  του 2012 κατατέθηκε, από την επιτροπή αγώνα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με Αρ. Πρωτ. 19809, Ονομαστική Κατάσταση των κατοίκων (220 υπογραφών)  του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρθενίου, οι οποίοι αρνούνται, δεν αποδέχονται και δεν επιθυμούν τη κατασκευή κανενός είδος κινητής ή ακίνητης μονάδος συγκέντρωσης, διαλογής, επεξεργασίας ή ανακύκλωσης σκουπιδιών ή απορριμμάτων στην Περιφέρεια του .
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ