Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Η περιοχή στη συμβολή των ορίων Αγίου Λουκά, Αγίου Ιωάννη και Θαρουνίων   μπορεί να εξεταστεί στο βαθμό πού υπάρχει ο δρόμος Αυλωνάρι – Παραμερίτες και μπορεί να αξιοποιηθεί. Το υφιστάμενο οδικό δίκτυο δεν διέρχεται μέσα από οικισμούς, διέρχεται πλησίον της περιοχής και επομένως δεν επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η περιοχή. Είναι κοντά στην Επαρχιακή οδό Αλιβερίου - Αγίου Λουκά – Τραχηλίου -  Βρύσης. Απαιτείται πιθανόν η συντήρηση ενός υφιστάμενου αγροτικού δρόμου
Κάπως έτσι περιγράφεται και η νέα θέση στην οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων μετά την αντίδραση των κατοίκων του Παρθενίου. Πρόκειται για περιοχή που γειτονεύει με τις Παραμερίτες και στην οποία δεν εντοπίζονται ισχυρές αντιδράσεις ενώ είναι κεντρικότερη και περισσότερο προσβάσιμη σε σχέση με το Παρθένι. Πέραν του επαρχιακού δρόμου Αλιβερίου- Παραμερίτες- Τραχήλι αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο δρόμος Παραμερίτες –Αυλωνάρι για τον οποίο σχεδιάζεται η διαπλάτυνση και η ασφαλτόστρωση παράλληλα με την κατασκευή των έργων έτσι ώστε να λειτουργήσει άμεσα. Λέγεται ότι οι πιστώσεις θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και γιαυτό υπάρχει ήδη το πράσινο φως από την κ. Γερακούδη.

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ



Κύμη, 7/9/12

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7/9/12, στο Δημαρχείο Κύμης, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, φορείς και πολίτες της Κύμης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
•Ζητούμε, την εξαίρεση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας  (Δ.Ο.Υ) Κύμης από την επικείμενη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αναστολής λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ ώστε να ληφθούν  υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας που επιβάλλουν την ύπαρξη της μιας ισχυρής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, αρωγού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.
•Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της περιοχής του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου. Εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ανάπτυξής της, υποδαυλίζει την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου που προήλθε από τον Καλλικράτη, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες και στραγγαλίζει την τοπική οικονομία.
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Δ.Ο.Υ. Κύμης είναι ουσιώδης μια και περιλαμβάνει πάρα πολλούς  οικισμούς, εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο. Πρόκειται για μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου και την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση), με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις μεταφορές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας, ότι   πρόκειται και για τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 110.000.
 Η Δ.Ο.Υ. Κύμης, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.  Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, είναι αδύνατον οι πολίτες του Δήμου μας να αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους και την απώλεια εργατοωρών.
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια τάση συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, πράγμα αντίθετο στο πνεύμα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Επίσης μας βρίσκει αντίθετους η   φημολογούμενη κατάργηση των: Ειρηνοδικείων που λειτουργούν στη περιφέρεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου (Κύμης – Αυλωναρίου- Αλιβερίου), σε ιδιόκτητα κτίρια από εκατό και πλέον χρόνια. Του ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης, του ΟΑΕΕ Αλιβερίου, της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και του Νοσοκομείου Κύμης.
Απαιτούμε να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες στο Δήμο μας. Να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως γινόταν μέχρι σήμερα προς όφελος των δημοτών μας. Η ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν επιτυγχάνεται με το κλείσιμο υπηρεσιών, αλλά με την αποκέντρωση και την ουσιαστική στήριξη των Υπηρεσιών, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ειδικά  τώρα που η οικονομική κρίση στρέφει τον πληθυσμό σε επιστροφή στην επαρχία.
 Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση μας για συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ)  στην Κύμη, για όλους τους παραπάνω λόγους, καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου μας.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



 «Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.
Κοινοποιούμενο προς:
- Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας
- Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βουλευτή Νομού Ευβοίας  κ. Σίμο Κεδίκογλου
Λοιπούς Βουλευτές Ευβοίας κ.κ.
-Βαγγέλη Αποστόλου,
-Συμεών Κεδίκογλου,
-Κώστα Μαρκόπουλο
-Δημήτρη Αναγνωστάκη.
- Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Οι πιο κάτω υπογράφοντες, όλοι Δικηγόροι και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Ευβοίας, διατηρούμε τα Δικηγορικά μας Γραφεία στην πόλη του Αλιβερίου, η οποία είναι το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Νότιας Εύβοιας.
Με δυσάρεστη έκπληξη ενημερωθήκαμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2012, ότι:
"….ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».
Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Όσον αφορά την Εύβοια, τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγ. Άννας συγχωνεύονται στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας και τα Ειρηνοδικεία Αυλωναρίου, Καρύστου, Αλιβερίου και Σκύρου, στο Ειρηνοδικείο Κύμης…".
Η είδηση αυτή, ότι δηλαδή θα γίνει η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων της Νότιας Εύβοιας στο αντίστοιχο Κύμης, προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη και εύλογη αναστάτωση.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και ήμασταν ήσυχοι, ότι τα υπό συγχώνευση Ειρηνοδικεία Κύμης, Αυλωναρίου και Σκύρου θα είχαν ως έδρα το Ειρηνοδικείο Αλιβερίου, το οποίο θα ήταν το μόνο που δεν θα καταργείτο, και εξ αυτού του λόγου πρόσφατα διορίστηκε τακτική Ειρηνοδίκης Αλιβερίου.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (ΑΥΛΩΝΟΣ)



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Συνενώσεις Ειρηνοδικείων.
Προς το
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πληροφορηθήκαμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με την οποία προτείνεται η κατάργηση του ειρηνοδικείου Αυλωναρίου και η μεταστέγαση του στην Κύμη. Η απόφαση αυτή αγνοεί κρίσιμα επιχειρήματα τα οποία συνηγορούν στη διατήρηση του ειρηνοδικείου Αυλωναρίου. Συγκεκριμένα:
1.- Πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο (μοναδικό από όλα τα υφιστάμενα, αφού ανακαινίσθηκε ριζικά το προηγούμενο καλοκαίρι, είναι ένα κτιριακό κόσμημα όχι μόνο για την Εύβοια αλλά για όλη την Ελλάδα, αφού διαθέτει ακόμα και υποδομές (ράμπες και τουαλέτες) για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντίθετα, τα άλλα ιδιόκτητα κτίρια είναι παλαιά, έχουν χρόνια να συντηρηθούν, δεν έχουν ούτε δυνατότητα να υποδεχτούν κατασκευές που θα εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες).
2.- Η δυνατότητα επέκτασης του (μοναδική από όλα τα υφιστάμενα Είναι ισόγειο, κτισμένο σε οικόπεδο που έχει έκταση 800 περίπου τμ, και μπορεί με λίγες δαπάνες να επεκταθεί, ακόμα και να προστεθεί όροφος και έτσι να διπλασιασθεί η επιφάνεια του. Αντίθετα, τα άλλα κτίρια Κύμης και Αλιβερίου, έχουν την ίδια επιφάνεια με το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου αλλά κτισμένη σε δύο ορόφους, που καλύπτει όλη την επιφάνεια του οικοπέδου. Τα κτίρια αυτά ούτε τις σημερινές κτιριακές ανάγκες της δικαιοσύνης μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε έχουν δυνατότητα επέκτασης. Εάν επιλεγούν το Αλιβέρι και η Κύμη πρέπει να μισθώσετε κτίρια για να λειτουργήσουν αμέσως και να κατασκευάσετε απαρχής καινούργια κτίρια.
3.- Χωροταξική κατανομή (στο κέντρο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου) Απέχει 22 χιλιόμετρα από την Κύμη και 20 χιλιόμετρα από την Κύμη. Έτσι είναι το Ειρηνοδικείο που θα επιφέρει την μέση επιβάρυνση στη μετακίνηση των πολιτών από Κύμη προς Ειρηνοδικείο και από Αλιβέρι από Ειρηνοδικείο.
4.- Κυκλοφοριακή άνεση Το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου έχει την δυνατότητα να υποδεχτεί με ευχέρεια την κυκλοφορία και στάθμευση αυτοκινήτων.
Σε αντίθεση με τα Ειρηνοδικεία Κύμης και Αλιβερίου που έχουν ανυπέρβλητα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας και σήμερα.
Τα επιχειρήματα μας αποδεικνύονται και από το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό
Σε μία εποχή κρίσης, που το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και δυσεύρετο δεν μπορεί να αγνοηθούν ούτε οι υφιστάμενες υποδομές ούτε η εξυπηρέτηση των πολιτών στο Αυλωνάρι, που είναι κεντροβαρές σημείο για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου
Γεώργιος Θεοδώρου

1. Εμπορικός Σύλλογος Αυλώνος
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Λοφίσκου
5. Σύλλογος Απανταχού Οκτωνιατών
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Οκτωνιάς
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Οριού
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιών
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρολογίου
11. Χορωδία Αυλωναρίου
12. Αθλητικός Όμιλος Αυλωναρίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                     Αλιβέρι 6/9 /  2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                      
Διεύθυνση: Κ.Μπακόλα                                           
Τ.Κ. :  345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ


Σήμερα την   6- 9- 2012, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19:00 μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αλιβερίου στο γραφείο της Τ.Υ.,  ύστερα από πρόσκληση του προέδρου,
Το συμβούλιο ξεκίνησε με ενημέρωση από τον πρόεδρο σε ότι αφορά το επείγον και σοβαρό θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου.
Στη συνέχεια αναγνώστηκε η επιστολή-διαμαρτυρία του νομικού κόσμου του Αλιβερίου (9 δικηγόροι και 5 συμβολαιογράφοι) και αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος
ΨΗΦΙΣΜΑ
  Η είδηση της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου. προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη και εύλογη αναστάτωση. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα ήταν το μόνο που δεν θα καταργείτο, και εξ αυτού του λόγου πρόσφατα διορίστηκε τακτική Ειρηνοδίκης Αλιβερίου. 
  Η πόλη του (έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου) αποτελεί το Γεωγραφικό , Οικονομικό, Βιομηχανικό και Εμπορικό κέντρο της Νότιας Εύβοιας,
Στο Αλιβέρι είναι εγκαταστημένες
- η ΔΕΗ η ΑΓΕΤ και άλλες 5 μονάδες μεταλλικών κατασκευών και παραγωγής σκυροδέματος)
- το 80 % του Εμπορίου της Νότιας Εύβοιας .. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην πόλη της Αλιβερίου λειτουργούν έξη Υπεραγορές (σουπρεμάρκετ) Τροφίμων. (ΑΒ Βασιλόπουλος, Carrefur, Lidle, My Market, Γαληνός, Dia). Εκεί επίσης λειτουργεί η μόνη οργανωμένη αγορά 80 και πλέον εμπορικών καταστημάτων.
-.Στον τομέα των Ιδιωτικών Υπηρεσιών στο Αλιβέρι έχουν τα υποκαταστήματά τους οι Τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Eμπορική, Eurobank Ergasias, Ευβοϊκή Πίστη, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
- Επίσης  στο Αλιβέρι διατηρούν  τα γραφεία τους το 90% των Ιατρών, Μηχανικών, Φαρμακοποιών, Πολιτικών Μηχανικών, Λογιστών, Τεχνικών και τεχνητών κάθε είδους κλπ, της Νότιας Εύβοιας.
- .Στο Ειρηνοδικείο Αλιβερίου εκδικάζεται ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος αριθμός των υποθέσεων που εκδικάζονται στην Νότια Εύβοια και  εκεί δημοσιεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός των σχετικών αποφάσεων.
-  Εκ των ανωτέρω είναι προφανές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν επιμείνει στην κατάργηση του  Ειρηνοδικείου Αλιβερίου θα κάνει ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό σφάλμα, που θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημία στο μεγάλο αριθμό των ενδιαφερομένων (Πολιτών, Δικηγόρων, Δικαστών, Προσωπικού κλπ).
 -Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε όπως επανεξετασθεί με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου (Ταμυνέων).
                                                 Για το συμβούλιο της Δημ. Κοινότητας Αλιβερίου
                                                                            ο πρόεδρος
                                                                          Γ. Κατσαμάγκος