Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ.



Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Καπελέρης
Υλοποιώντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διάθεση προς ενοικίαση με συμβολικό μίσθωμα αγροτεμαχίων δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης του ΥΠΑΑΤ, θα υπογραφούν την   Δευτέρα στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. από τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Στ. Καπελέρη στο κτίριο της  Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας οι πρώτες για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμβάσεις μίσθωσης αγροτεμαχίων.
Πρόκειται για τεμάχια, που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ κι εκμισθώνονται σύμφωνα με την 2556/20-09-2011 Απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η εκμίσθωση αφορά, καταρχήν, τρία αγροτεμάχια:
1.       δύο (2) γεωργικά, συνολικής έκτασης 5,17 στρεμμάτων, που βρίσκονται στον Ταξιάρχη Ιστιαίας και στο Αυλωνάρι.
2.       ένα (1) κτηνοτροφικό, έκτασης 26,41 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο Αυλωνάρι.
Τα τεμάχια θα εκμισθωθούν σε δύο δικαιούχους νέους κάτω των 35 ετών, ύστερα από την τελική αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Εύβοιας.

ΛΑΛΑ ΤΟ !!!: Τα αγροτεμάχια φαίνονται στους ακόλουθους συνδέσμους του CoogleEarth: ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 26 ΣΤΡ. ΠΟΥ ΜΙΣΘΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Πηγή: PANORAMIO- CoogleEarth)

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ.



Η Κύμη, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεοσύστατου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, απειλείται με «εξαφάνιση».
Μετά την απομάκρυνση των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ, του γραφείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπ.Γεωργικής Ανάπτυξης, την ενδεχόμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου, η πόλη οδηγείται αναπόφευκτα σε μαρασμό.
Επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης θα αποτελέσει η επαπειλούμενη διακοπή (έπειτα από 25 χρόνια) της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ αποτελεί για την αποβιομηχανοποιημένη περιοχή της Κύμης και την ευρύτερη περιοχή, έναν κυρίαρχο οικονομικό πνεύμονα.  Η απαξίωση των τελευταίων ετών φέρνει την εταιρεία στη σημερινή άμεση απειλή κλεισίματος και οδηγεί 65 εργαζόμενους στην ανεργία.
 Η Κύμη  με πεπαλαιωμένο και άκρως επικίνδυνο οδικό δίκτυο,  είναι μια απομακρυσμένη περιοχή με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο  και βάσει νόμου, έχει χαρακτηριστεί άγονη και μειονεκτική. 
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, η Δημοτική Κοινότητα Κύμης και οι φορείς της περιοχής, με επανειλημμένες αποφάσεις και ψηφίσματα, στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων για διατήρηση της ύπαρξής της, αλλά και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων .της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ.
Δέσμευσή μας ότι θα είμαστε συμπαραστάτες και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να μην μπουν «τίτλοι τέλους» και για την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, αφού  η δυναμική της εταιρείας και των εργαζομένων μπορούν να οδηγήσουν αυτή την αμυντική βιομηχανία στη θέση που της αξίζει.

ΚΥΜΗ: 21-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012. 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΠΕΝΗNΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ"



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                             19-9-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον ερευνητή γιατρό, «που χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου»,  Γεώργιο Παπανικολάου, είναι αφιερωμένο το 1o  Πανελλήνιο Συνέδριο, που πρόκειται να λάβει χώρα, στη γενέτειρά του πόλη, τη Κύμη Ευβοίας.
Το Συνέδριο  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τη Παρασκευή 21 έως και τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Kymi Palace, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» (Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και ΄Ερευνας  του καρκίνου).

Το συνέδριο έχει το γενικό τίτλο «Πρόληψη Καρκίνου».  Οι επιστήμονες σύνεδροι έχουν προγραμματίσει να εισηγηθούν για θέματα όπως «Η αξία του τεστ Παπανικολάου στη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου
της μήτρας», «Βιογραφία και αποτίμηση του έργου του Γεωργίου Παπανικολάου», «Η εξέλιξη της κυτταρολογίας στη διάγνωση του καρκίνου: ο ρόλος της παρακέντησης οργάνων δια λεπτής βελόνης (FNAC)», «Πρόοδοι στην πρόληψη του καρκίνου», «Νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ)», «Πρόληψη των HPV σχετιζομένων καρκίνων», «Η πρόληψη γυναικολογικών και άλλων καρκίνων στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα», «Ο ρόλος των εμβολίων στην προληπτική Ιατρική».   



Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr
                                                                                                                                                Κύμη, 18/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με παρέμβασή του, το Σωματείο Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τη γραμματέα  του Εργατικού Κέντρου κ.Μπασινά και κ.Σμυρναίου παραβρέθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας (Νομαρχία), βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του νομού.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι βουλευτές του ν.Ευβοίας κκ Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ, Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι  του γραφείου του κ.Μαρκόπουλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ.Σίμου Κεδίκογλου, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκίδας κ. Ζεμπίλης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  το Σωματείο Εργαζομένων  εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης  το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών της εταιρίας για να συνεχίσει τη λειτουργία του. Επίσης τέθηκε ζήτημα απορρόφησης του εργοστασίου από το ΥΕΘΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη  διασφάλισης των θέσεων εργασίας σε μία περιοχή (Κύμης- Αλιβερίου) που μαστίζεται από την ανεργία.
Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, οδηγώντας την εταιρία στο λουκέτο με μαθηματική ακρίβεια.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ


FOTO: ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

Χθες το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του ο 16χρονος Σάββας μαθητής από τα Περιβόλια Aχλαδερής θύμα τροχαίου δυστυχήματος το οποίο συνέβη δεκαπέντε μέρες πριν στον δρόμο Μουρτερή-  Οριό . Από τις 4 Σεπτεμβρίου ο ανήλικος νοσηλευόταν στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Ο άτυχος Σάββας ήταν το μικρότερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας βιοπαλαιστών. Στους γονείς και τα αδέλφια του θερμα Συλλυπητήρια, Κουράγιο και Υπομονή.