Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

350.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Αυτιά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των πυρόπληκτων δήμων ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα χρηματοδοτηθεί με 350.000 Ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στον πρώην Δήμο Αυλώνος, δηλαδή σε Οριό, Αυλωνάρι, Οκτωνιά, Αχλαδερή αλλά και στις Πετριές του πρώην Δήμου Δυστίων. Όταν έρθουν αυτά τα χρήματα θα κατανεμηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι και τα 350.000 ευρώ πρέπει να διατεθούν αποκλειστικά και  μόνο για έργα αποκατάστασης των ζημιών και αντιπλημμυρικής προστασίας στις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κυρίως τα τοπικά συμβούλια αυτών των κοινοτήτων οφείλουν να έχουν λεπτομερή έλεγχο των δαπανών. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για τυχόν κατασπατάληση των πόρων αυτών σε άλλους τομείς.  Η στενή παρακολούθηση της διάθεσης των δαπανών είναι  εξάλλου αυτονόητη αφού οι αρμόδιοι κάθε επιπέδου με τα λάθη και τις παραλήψεις τους έκαψαν την περιοχή  δεν θα πρέπει να μείνουν σε «χλωρό κλαρί».
Στις χωματουργικές εργασίες να δουλέψουν όλοι οι χωματουργοί που κατοικούν  στα προαναφερόμενα πυρόπληκτα χωριά αναλογικά με τον αριθμό των μηχανημάτων ή οχημάτων που πρέπει να διαθέσουν και ιδίως αυτοί που εδώ και δύο χρόνια δεν πήραν φράγκο. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα πρέπει να πέσουν σε έργα και επαγγελματίες των πυρόπληκτων χωριών.
Σε τελική ανάλυση είναι σκανδαλώδες από μία επιχορήγηση που έδωσε η Κυβέρνηση για τις πυρόπληκτες περιοχές να επωφελούνται κυρίως οι πολιτικοί φίλοι  κυβερνητικών στελεχών.

ΕΕΙΣ ΞΕΦΥΕΙ…ΤΡΑΤΖΙΚ!!!




Δημοτικό Συμβούλιο με πάνω από τριάντα θέματα χθες στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Μερικά από αυτά πολύ καυτά όπως η σύναψη δανείου 5.500.000 ευρώ περίπου για την ισοσκέλιση του τρέχοντος προϋπολογισμού και την πληρωμή των οφειλών του δήμου, έγκριση παλαιών έργων, ψήφιση του επιχειρησιακού προγράμματος 2012-2014 και άλλα πολλά. Παρόντες και εκπρόσωποι των χωριών που πρόκειται να γίνει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στους οποίους δεν δόθηκε ο λόγος. Ένταση υπήρξε και με γνωστή δημοσιογράφο στην οποία δεν  της επιτράπηκε να καλύψει  βιντεοσκοπικά τη συνεδρίαση. Το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα και μάλιστα όπως μας είπαν οι αντιπαραθέσεις παρεκτράπηκαν στο κλίμα βέβαια των ημερών που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μιλάμε για την λεκτική αντιπαράθεση Μεϊμαράκη - Πάκη (Προκόπη) Παυλόπουλου  η την δήλωση του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς περί καταδίκης  τύπου ερωτικής πράξης. Κάποιος, μας είπαν, έκανε διάλεξη περί «αδελφών». Με άλλα λόγια ορισμένοι φαίνεται ότι έχουν πράγματι «ξεφύει…». Τράτζικ.

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ!!!




Πάλι θα δοθούν 15.000 ευρώ για τη συντήρηση και συντονισμό των αναμεταδοτών στα σημεία ΟΤΕ, ΚΕΛΙΑ, ΦΑΛΑΡΙΟ και ΜΕΤΟΧΙ της Δ. Ε. Κύμης. Προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2012 το  ποσό των 30.000 ευρώ (15.000 ανά εξάμηνο). Την συντήρηση έχει αναλάβει ο κ. Δημήτριος Ελένης, και στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται και τυχόν ανταλλακτικά ή αναλώσιμα εφόσον απαιτηθούν. Δεν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα η οποία θα πληρωθεί extra.
Σε κάθε περίπτωση το ποσόν για μία επίβλεψη ουσιαστικά των αναμεταδοτών είναι υπερβολικά υψηλό. Το σωστό είναι, εάν ο Δήμος αποδεικνύει ότι έχει αρμοδιότητα να συντηρεί τους αναμεταδότες ή εφόσον αυτοί ανήκουν στην κυριότητά του,  να συνάψει σύμβαση συντήρησης με ένα ελάχιστον ποσόν αναλυόμενο σε ανθρωποώρες που απαιτούνται για τον περιοδικό έλεγχο και η αποκατάσταση των βλαβών η ή  προμήθεια των αναλωσίμων να κοστολογείται κατά περίπτωση όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Με την παραπάνω σύμβαση ο συντηρητής αμείβεται περίπου με 2.000 ευρώ τον μήνα!!! Τέτοιον μισθό δεν παίρνει πλέον ούτε ο Δήμαρχος!!!

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Δημοσιεύτηκε χθες ο διορισμός του κ. Δημητρίου Τσάκα στην θέση του ιδιαίτερου γραμματέα του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. Η θέση αυτή είναι θέση μετακλητού υπαλλήλου, όπως των ειδικών συμβούλων του δημάρχου και προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.  Οι αποδοχές είναι ίσες με τις αποδοχές του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου.
Ο κ. Τσάκας κατέθεσε την αίτησή του στις 27 Σεπτέμβρη και διορίστηκε την επομένη 28 Σεπτέμβρη, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό αφού σύμφωνα με τον νόμο αποφασίζει μόνος του ο Δήμαρχος για τον διορισμό και επίσης δεν προβλέπεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για να γίνει επιλογή.
Ευχόμαστε στο κ. Ιδιαίτερο Γραμματέα, θεσμό που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην περιοχή μας,  καλή επιτυχία και να βοηθήσει την βελτίωση της λειτουργίας του Δημάρχου.
Πάντως δεν πρέπει να διαφύγει του σχολιασμού το γεγονός ότι προστίθεται ένας επιπλέον μισθοδοτούμενος από το Δημοτικό Ταμείο στην «στρατιά» των ειδικών συνεργατών και συμβούλων (ο αριθμός των θέσεων είναι ίσος με αυτό των αντιδημάρχων), ενώ γίνονται δεκτοί και νέοι εργαζόμενοι με μετατάξεις όταν ο Δήμος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού. 
Λίγη αυτοσυγκράτηση και περιορισμός των δαπανών αυτή την δύσκολη περίοδο δεν βλάπτει. Καλύτερη αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού χρειάζεται. Εκτός εάν στο προσωπικό του δήμου δεν υπάρχει έμπιστος με προσόντα ικανά για να στελεχώσει το ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου.
Σε κάθε περίπτωση Καλή Τύχη.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΧΛΑΔΕΡΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5 Χ 5.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                             Αλιβέρι: 28-9-2012



Στις αρχές Σεπτέμβρη, αμέσως μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά που έκαψε και την  Αχλαδερή, αντιπροσωπεία νέων του οικισμού συνάντησε τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και του ζήτησε να κατασκευασθεί στο Μαντράκι, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. 
Ο Δήμαρχος, με την γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα άθλησης της νεολαίας, υποσχέθηκε ότι,  το Μαντράκι θα διαθέτει το σχετικό γήπεδο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος που θα αποδοθεί το γήπεδο στους νέους θα συντομευθεί, γιατί ήδη, ο Δήμος, απέκτησε και μετέφερε στο Μαντράκι, τον πλαστικό τάπητα του νέου γηπέδου.