Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Αρ. Πρωτ.213              Αθήνα,  3/10/2012                                                                                         
Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
Πρωθυπουργό
Ενταύθα.
 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος μετά λύπης αναγκάζεται ν΄ απευθύνει την παρούσα επιστολή της προς εσάς, εν όψει της επικειμένης σφαγής των Ελλήνων πολυτέκνων. Δεν γνωρίζουμε εάν η επιστολή μας αυτή φθάσει στα χέρια σας και θ΄ αναγνωσθεί από εσάς. Έχουμε, όμως, χρέος για την αποστολή της.
Είναι νωπές ακόμη οι δηλώσεις σας ότι θα επαναφέρετε άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήσαν το 2009, θεωρώντας ότι: « η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».
Τώρα η Κυβέρνηση οδηγεί στην σφαγή τους πολυτέκνους  αφού:
α) Το επίδομα που θα ονομάζεται επίδομα φτώχειας και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο δηλαδή 40 ευρώ(!), σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ -!!!- δηλ. σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!! αν είναι δυνατόν-, τα 2/3 δηλ. 26,66 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών, σε όσες έχουν εισόδημα 10.000 έως 20.000 ευρώ και το 1/3, δηλ. 13,33 ευρώ μηνιαίως σε όσες έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ!!). Γίνεται δε αυτό παρά την πληθώρα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, είναι αντισυνταγματική και πως τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν είναι κοινωνικά ή προνοιακά επιδόματα, αλλά αποτελούν κίνητρο δημογραφικό να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά. Να σημειωθεί ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων προέρχονται από τους ίδιους τους πολύτεκνους, είναι μία έμμεση μερική επιστροφή ΦΠΑ λόγω των πολλαπλών αγορών, που πραγματοποιούν οι πολυμελείς οικογένειές τους.
β) Καταργείται κάθε ποσό αφορολογήτου για τα παιδιά σε μισθωτούς και μη και όσοι, δεν είναι μισθωτοί, θα φορολογούνται με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, δηλαδή θα φορολογείται ο πολύτεκνος με 4,5,7,14 κλπ. παιδιά το ίδιο με τον άγαμο!!! Έτσι υλοποιεί η Κυβέρνηση την διάταξη του άρθρου 4 του Συντάγματος, που ορίζει ότι: « Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» και του άρθρου 21 παρ. 2 που ορίζει: « Πολύτεκνες οικογένειες…  δικαιούνται ειδικής φροντίδας από το Κράτος»;.
Αυτά γίνονται όταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή διαπιστώνει ότι : «Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από την φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά », δηλ. με βάση αυτά το όριο, για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως και γι΄ αυτό θα καλείται να καταβάλει φόρο 7.467 ευρώ!. Το 2011 ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα για εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωσε φόρο 130 και εφέτος πλήρωσε 20,5 φορές περισσότερο, δηλ. 2.680 ευρώ, πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός από το Χαράτσι της ΔΕΗ, των ακινήτων και όλη την λοιπή εξοντωτική φορολόγηση του.
Τέτοιου είδους αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και άκρως αντιπολυτεκνική πολιτική δεν έχει προηγούμενο.
γ) Ακόμη και στο επίδομα θέρμανσης τιμωρούνται οι πολύτεκνοι, δεδομένου ότι  όσοι έχουν από 4 παιδιά και άνω εξομοιώνονται με όσους έχουν τρία. Δηλ. ένας πολύτεκνος με 7 παιδιά έχει το ίδιο εισοδηματικό όριο, για τη χορήγηση του παραπάνω επιδόματος, με αυτόν που έχει τρία!!!
δ) Ακόμη σε μια τέτοια εποχή δεινής κρίσεως οι πολύτεκνοι καταδικάζονται να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αφού αδυνατούν να διατηρούν  δεύτερο και τρίτο σπίτι και το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει λύση και δεν διατάσσει την εγγραφή των παιδιών των πολυτέκνων, που ενώ είχαν πετύχει το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος σε διάφορες Σχολές, διεγράφησαν γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους ήταν πάνω από 23 ετών, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από το νόμο και οι αιτήσεις ακυρώσεως στα Διοικητικά Εφετεία που έχουν προσφύγει εκκρεμούν ακόμη. Ούτε βέβαια επαναφέρει το θεσμό των μετεγγραφών για τα παιδιά των πολυτέκνων, που ίσχυσε επί 32 χρόνια, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ ζήτημα για αυτά. Αυτά βεβαίως δεν έχουν να κάνουν με καμία Τρόικα και με κανένα οικονομικό κόστος...
Οι πολύτεκνοι φαίνεται ότι έκαναν λάθος και πίστευσαν στις διαβεβαιώσεις σας για τους πολυτέκνους. Η τακτική του «λεφτά υπάρχουν» δεν έχει τέλος.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΛΜΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ




Προς όλους τους εργαζόμενους
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι το 2010 η εταιρία που εργαζόμαστε εξαγοράστηκε από την Alfa Wood. Η κίνηση αυτή δημιούργησε έναν κολοσσό στον κλάδο του ξύλου όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και τουλάχιστο σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη. Ο ιδιοκτήτης Αδαμόπουλος έχει στην ιδιοκτησία του το Εργοστάσιο της Σέλμαν στη Χαλκίδα μαζί με το ιδιόκτητο λιμάνι, το Εργοστάσιο της Σέλμαν στην Κομοτηνή, πολυτελή γραφεία και εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα, αποθήκες στην Αλεξανδρούπολη, το 85% της Χατζηλουκάς ΑΒΕΤΕ, το 100% της Ξυλεμπορικής Πατρών, το 100% της Τζήλος ΑΕ, το 50% της Σέλμαν Sofianos Παρκέτα ΑΕ, το 40% της Sofrom Ρarquet ΑΕ στη Ρουμανία, την Αlfa Wood Πίνδος, την Αlfa Wood Βulgaria, Αlfa Wood στη ΒΙΠΕ Λάρισας, το Αlfa Wood Shop στον Τύρναβο, το κέντρο έκθεσης Αlfa Wood Επιπλο, ενώ συμμετέχει στην Αlfa Wood Νευροκόπι ΑΕΒΕ και στην Ξυλοτεχνική Ηπείρου. Αυτά είναι αυτά που γνωρίζουμε!!!
Οι περισσότεροι εργαζόμαστε στη Σελμαν 10ετίες τώρα. Το 1962 ήταν ένα μεγάλο «ξυλουργείο» και στην πορεία έγινε η Σέλμαν που γνωρίζουμε. Έβαλε νέες γραμμές παραγωγής, έφτιαξε και αγόρασε άλλα εργοστάσια. Όλα αυτά έγιναν από τη δικιά μας απλήρωτη δουλειά και από τις επιδοτήσεις που ήταν τα χρήματα των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας. Εμείς δεν απολαύσαμε τίποτα γιατί ακόμα και όταν πληρωνόμασταν ποτέ η μισθός μας δεν ήταν ίσος με αυτά που παράγαμε.
Σήμερα συνεχίζουν να παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια στην πλάτη μας με στόχο να δουλέψουμε για 500€, χωρίς ειδικότητες, ωράρια κ.τ.λ.. Μας τρομοκρατούν με την απειλή της ανεργίας ώστε να μη μιλάει κανείς. Μέχρι χθες όποιος μιλούσε ήταν ο απολυμένος του επόμενου μήνα, σήμερα που αγωνιζόμαστε για να πληρωθούμε μας απειλούν ότι θα κλείσουν το εργοστάσιο. Είναι ολοφάνερο ότι ακόμα και να κλείσει το εργοστάσιο, αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αλλά γενικότερων σχεδιασμών του επιχειρηματία που θα του επιτρέψουν να κερδίσει ακόμα περισσότερα. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό παντού. Η «αναστολή λειτουργίας» του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας δεν γίνεται γιατί εργαζόμενοι και απολυμένοι διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η «αναστολή λειτουργίας» είναι σχεδιασμένος εκβιασμός που συνδέεται με τους επιχειρηματικούς στόχους του ομίλου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                     Αλιβέρι   04/10/2012
Ταχ. Δ/νση: Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ 30  Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ 
Τηλ. 22230 23440 ΦΑΞ: 22230 24558
e mail: dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ   ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

ΘΕΜΑ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 350.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και των δημοτών των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου μας, για την  έκτακτη επιχορήγηση μας με το ποσό των 350.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι.
Από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε προς   κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την  εξεύρεση πόρων  και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε η φωτιά.  Μετά από την πληθώρα συναντήσεων και επαφών που είχαμε, είμαι σε θέση να αναγνωρίσω την προσπάθεια σας και την έμπρακτη συμβολή σας, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας και σας ευχαριστώ δημόσια γι αυτό.
Η επιχορήγηση του Δήμου μας με αυτό το σεβαστό  ποσό  για την υλοποίηση μέρους των κατεπειγόντων αντιπλημμυρικών έργων και λοιπών ενεργειών, απαραίτητων για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, είναι καταλυτική, δικαιώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες μας και ανακουφίζει τους κατοίκους της περιοχής. 
  Ευχαριστούμε και πάλι,  για την  παροχή βοήθειας στην πληγείσα περιοχή μας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δραστήρια Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα-Θωμά
Το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες. Παρά το περασμένο της ηλικίας του, το κτήριο παραμένει επιβλητικό και δεσπόζει κάτω από τον λόφο του Προφήτη Ηλία.  Όπως κάθε χρόνο η Δημοτική αρχή την καλοκαιρινή περίοδο φροντίζει για την ετήσια συντήρηση του.  Παρά το γεγονός της μηδενικής εισροής χρημάτων κατά την τρέχουσα χρονιά, ο πρόεδρος της β΄βάθμιας Σχ.Επιτροπής κ. Παπαϊωάννου που επισκέφθηκε τα σχολεία μαζί με τον πρόεδρο της α΄βάθμιας σχ. Επιτροπής κ. Βλάχο και τούς Αντιδημάρχους  κ.κ Μπάτσα Αρετή και Βασίλη Παππά κατά τον μήνα Ιούλιο, ενημερώθηκαν από τους αντίστοιχους διευθυντές για τις ανάγκες των κτηρίων και από κοινού τέθηκαν προτεραιότητες.
Αποφασίστηκε έγκαιρα  να διατεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσω της Σχ.Επιτροπής, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες εξωραϊσμού των κτιρίων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού  εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία ελαιοχρωματισμού για το εσωτερικό των κτηρίων και τους πίνακες όσο και για μεγάλο μέρος της πρόσοψης του Γυμνασίου-Λυκείου. Επίσης συνεργείο υδραυλικών αποκατάστησε προβλήματα στις εσωτερικές τουαλέτες του Λυκείου,  και εξωράισε εξ ολοκλήρου τις εξωτερικές τουαλέτες αποκαθιστώντας και το αποχετευτικό πρόβλημα που χρόνιζε. Επίσης αντικαταστάθηκαν κλειδαριές σε παράθυρα και επιδιορθώθηκαν όπου χρειάζονταν πλέγματα προστασίας παραθύρων κ.α. μικροεπισκευές.
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του Λυκείου προέβησαν σε κατάληψη, ζητώντας από κάθε αρμόδιο ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Τα αιτήματα που έθεσαν ήταν, αφενός θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση ήτοι, έλλειψη καθηγητών κυρίως σε μαθήματα πανελληνίων εξετάσεων και έλλειψη βιβλίων ενώ αφετέρου έθεσαν θέματα κτιριακά και λειτουργίας καλοριφέρ. Η Αντιδήμαρχος Μπάτσα-Θωμά Αρετή συναισθανόμενη τις αγωνίες των παιδιών σε μια γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση, συμμετείχε στην πορεία που πραγματοποίησαν οι μαθητές την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΥΛΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ



Η κ. Σούλα Χονδρονικόλα, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση οδηγεί  στην πλήρη  εξαθλίωση τους πολύτεκνους της χώρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξεχνά ότι η πολύτεκνη οικογένεια είναι εκείνη που στηρίζει το έθνος και αυξάνει τον πληθυσμό ,ξεχνά τον κατήφορο της υπογεννητικότητας, μάλλον δεν γνωρίζει καν τους δείκτες μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας , στα σχολεία της χώρας μας είναι λιγότερα τα Ελληνόπουλα.
Η κυβέρνηση επιβάλλει χαράτσια και αβάσταχτη φορολογία, βάζει εισοδηματικά όρια. Στα αυθαίρετα καμία αλλαγή ή στο χαράτσι της ΔΕΗ για τους πολυτέκνους ( ίδιο εισόδημα είτε έχεις 4 παιδιά είτε έχεις 14 παιδιά !)……..
Κατήργησαν ακόμη και μέτρα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση, όπως οι μετεγγραφές των παιδιών μας  (παρότι  καταργήθηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου….οι πολύτεκνοι συνεχίζουν να τιμωρούνται), με σκοπό να καταδικάζουν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών να μείνουν αμόρφωτα,  τους διορισμούς των πολυτέκνων  Εκπ/κών….Οι θέσεις στις φοιτητικές. Εστίες ελάχιστες .
Έρχεται και η χαριστική βολή στο επίδομα της πολύτεκνης μητέρας , που για τις περισσότερες μητέρες είναι το μοναδικό τους χαρτζιλίκι μιας και δεν μπορούν να εργαστούν για να αναθρέφουν τα παιδιά τους . Στην μητέρα που με τις τόσες στερήσεις και θυσίες μεγαλώνει τα παιδιά της . στην μητέρα που με την αναγκαστική υπερκατανάλωση σε όλα τα είδη προσφέρει περισσότερο ΦΠΑ στο κράτος από αυτούς που έχουν ένα και δύο παιδιά . Αντί η κάθε κυβέρνηση να γονατίζει στην πολύτεκνη μητέρα και να εναποθέτει κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη ( γιορτή μητέρας)  φόρο τιμής, κοιτάει να της κόψει τα 44 € που παίρνει τον μήνα (ούτε το ένα παπούτσι του παιδιού της δεν φτάνει να πάρει όχι ένα ζευγάρι )
Ο νέος Πρωθυπουργός κ.κ. Σαμαράς ξέχασε αυτά που είχε πει ………                                            ----
Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΠΕ)




ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ &ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10.00 π.μ., κατόπιν προσκλήσεως της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και των Πολυτεκνικών Συλλόγων της Χώρας, οι πολύτεκνοι πραγματοποίησαν Πανελλήνιο Συλλαλητήριο.
Χιλιάδες πολύτεκνοι που έλαβαν μέρος στο Συλλαλητήριο, ένωσαν τις φωνές τους,  και αξίωσαν από την Κυβέρνηση να τηρήσει τα όσα αναφέρονται στο Ψήφισμα που εγκρίθηκε.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο χώρο του Ζαππείου, επακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΑΣΠΕ και Προέδρων Συλλόγων Πολυτέκνων, επέδωσαν στο Προεδρείο της Βουλής το Ψήφισμα που παρατίθεται στη συνέχεια.
Το Συλλαλητήριο καλύφθηκε με πολλές συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ (εγχώρια και ξένα),  που κάλυψαν το Συλλαλητήριο.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ                              ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΥ             
 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στην Αθήνα σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. οι πολύτεκνοι, που συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του Ζαππείου, κατόπιν προσκλήσεως της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Αττικής και των πολυτεκνικών Συλλόγων, αφού ακούσαμε τους ομιλητές.
                                   
Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

1) Ότι η Ελλάς έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης, αφού είναι πλέον  η 3η  πιο γηρασμένη χώρα του κόσμου, το δε ποσοστό των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) αποτελεί  το 20% του πληθυσμού (2.200.000 σε στρογγυλούς αριθμούς), ενώ το 1971 ήταν 11% (960.000) και  τα παιδιά (ηλικίας μέχρι 14 ετών) αποτελούν μόλις το 14% (1.650.000), από 26% το 1971 (2.250.000). Έτσι ενώ το 1971 τα παιδιά υπερτερούσαν των ηλικιωμένων κατά 1.290.000, σήμερα οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 550.000!!! 
 2) Ότι τα παραπάνω στοιχεία και η συντελούμενη, με ταχυτάτους ρυθμούς, πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την πατρίδα μας σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων και αυτών εξαθλιωμένων και τους Έλληνες ν΄  αποτελούν μια μειοψηφία.
3) Ότι η Κυβέρνηση μπροστά σ΄ αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο(ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Β. ΜΠΕΛΙΑΣ: Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"



Βaγγέλης Μπελιας
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κύμης - Αλιβεριου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 28-9-2012 για άλλη μια φορά ήταν μια τραγική συνεδρίαση. Τα 35 θέματα ημερήσιας διάταξης (μερικά μεγάλης σημασίας) αλλά κυρίως η πανικόβλητη στάση της πλειοψηφίας να συζητήσει ουσιαστικά τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου σημάδεψαν την ουσία της συνεδρίασης.
Η διαχείριση των Aπορριμμάτων, η κατάσχεση των εργαζομένων στο Δήμο, η κατάσταση οφειλών και το μεγάλο χρέος του Δήμου, και η στοιχειωμένη ιστορία της αγοράς, επισκευής, και συντήρησης του σπιτιού του Γ. Παπανικολάου αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τις ευθύνες του γνωστού κ.Θωμά.
Το τραγικό δίδυμο Θωμά – Ποθητάκη σε ένα πρωτοφανές σόου Υποκρισίας και Αντιδημοκρατικότητας αφού πρώτα προσπάθησε να φιμώσει την Ελεύθερη Δημοσιογραφία (που κατέγραφε τις αθλιότητες) επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε ένα συκοφαντικό παραλήρημα εναντίον μου.
Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, στις καταγγελίες όλης της Αντιπολίτευσης, για τη μη διαφανή διαχείριση του Ινστιτούτου Παπανικολάου, ο κ. Θωμάς και ο Νομικός του Σύμβουλος κ. Ποθητάκης, (αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος του), για άλλη μια φορά επιχείρησαν να με σπιλώσουν και να με συκοφαντήσουν.
Για όλη την αδιαφάνεια αυτής της σκοτεινής ιστορίας – για αυτό θα λογοδοτήσουν – φταίει ο κ. Μπελιάς , για τις καταγγελίες που έκανε στη πολεοδομία.!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ




Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Κύμης. Οι μαθητές επιμένουν και μάλιστα εξακολουθούν να θέτουν και αιτήματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή. Πριν δύο μέρες περίμεναν το συνεργείο του Δήμου να κάνει κάποια μερεμέτια αλλά δεν μέχρις χθες δεν είχε φανεί. Οι μαθητές αναρωτιούνται για την ποιότητα των έως τώρα επισκευών διότι ούτε τουαλέτες έχουν δει μέσα στο Λύκειο, ούτε τα αποτελέσματα της μόνωσης είναι ικανοποιητικά. Το έργο αυτό, «Αναβάθμιση Γυμνασίου Λυκείου Κύμης» χρηματοδοτήθηκε με 200.000 από το Υπουργείο Παιδείας το 2009 και ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Έως τώρα έχουν δοθεί έντεκα παρατάσεις ενώ στις 30/9/2012 έληξε και η ενδέκατη παράταση. Αυτές τις μέρες μάλιστα ακούστηκε από παράγοντα του Δήμου Κύμης ότι ο εργολάβος έχει καταγγελθεί  γιατί έχει κάνει κακοτεχνίες. Αν είναι έτσι τι περιμένει ο Δήμος με τις απανωτές παρατάσεις, να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες; Δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο κυρίως όταν καταγγέλλεται επαγγελματίας που έχει πάρει και άλλα σημαντικότερα έργα από τον Δήμο. Φρόνιμο είναι να μην ρίχνονται ευθύνες σε άλλους αλλά να αποκατασταθεί αμέσως η υλικοτεχνική υποδομή του Λυκείου αφού τα 200.000 ευρώ δόθηκαν από το Υπουργείο γιαυτόν τον σκοπό. Αν δεν δόθηκαν ας το πουν στους μαθητές…. Γιατί δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά!!!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 07.00 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, λαέ της περιοχής ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
   Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η καταιγίδα αντεργατικών μέτρων πάει χέρι - χέρι με έναν τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.
  Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά. Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή ως συμφωνία, στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα.
  Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων.  
  Αποφασίστε απεργία.
  Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.
  Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους.
  Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.
  Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.
  Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.
  Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους.
  Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ  4 ΟΚΤΩΒΡΗ 07.00 μμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙ