Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ- ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ



ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα χωριά Τραχήλι, Παραμερίτες και Άγιο Γεώργιο πραγματοποιήθηκαν, μετά από απαίτηση των κατοίκων, μαζικές Λαϊκές Συνελεύσεις και συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να φέρει τα σκουπίδια στα όρια των χωριών αυτών.
Στις Συνελεύσεις αυτές ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε:
Να μη δεχθούμε να γίνει στην περιοχή μας η χωματερή του Δήμου Αλιβερίου - Κύμης και τούτο γιατί:
Θα μολύνει τα επιφανειακά και υπόγεια νερά και ιδιαίτερα τον ποταμό Χόνδρο.
Θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αγροτικής ζωής καταστρέφοντας καλλιέργειες και κηπευτικά από τη μόλυνση των νερών.
Θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής της ζωής μας λόγω της διέλευσης των απορριμματοφόρων και της ρίψης απορριμμάτων κατά μήκος του δρόμου
Θα υπάρχει καθημερινά σοβαρός κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.
Θα αποτελειώσει την καταστροφή μιας περιοχής, που πρόσφατα καταστράφηκε από τη μεγάλη φωτιά, η οποία αποτελεί πηγή ζωής.
Για όλα αυτά καλούμε:
1.ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ:
Να απορρίψει την πρόταση για δημιουργία χωματερής στην περιοχή μας και φανεί συνεπής τηρώντας τις δημόσιες δεσμεύσεις του και υποσχέσεις του.
2. ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Να τοποθετηθούν ανοικτά και ξεκάθαρα στο μείζον αυτό θέμα και να δημοσιοποιήσουν την άποψή τους.
Ένας είναι ο στόχος μας και δεν τον διαπραγματευόμαστε για κανένα από τα ανταλλάγματα που υπόσχεται η Δημοτική Αρχή. Να μην έρθουν τα σκουπίδια στην περιοχή μας. Η ζωή μας αξίζει περισσότερο από όλα τα άλλα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



Χρυσή Αυγή: Προεκλογική Κατήχηση στην Οκτωνιά

Πολλοί περίμεναν την Χρυσή Αυγή στο Παζάρι του Αυλωναρίου. Είχαν προηγηθεί τα σόου στα άλλα Παζάρια της Εύβοιας (Ιστιαία), Μεσολόγγι και αλλού. Κάποιοι όμως ήταν βέβαιοι ότι το σόου στο Αυλωνάρι δεν θα γίνει. Οι βεβαιότητες πήγαζαν από την καλή γνώση  της αντζέντας του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου. Δεν ήταν τυχαία εξάλλου η καλοκαιρινή επίσκεψη του Αρχηγού στην Οκτωνιά όπου το κόμμα και πρώτευσε και γερά στελέχη έχει με επιρροή στον Δήμο. Αλλά και μεταξύ των εμπόρων η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη αφού σημαντικοί παράγοντες των σωματείων έχουν ισχυρές προσβάσεις στην Χρυσή Αυγή σε βαθμό μάλιστα που η επίκλησή τους βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Βλέπετε καμιά φορά ο φόβος φυλάει τα έρμα. Κοντά σε αυτά ήρθε και η απασχόληση του Βουλευτή της Εύβοιας κ. Μίχου στο θέατρο «Χυτήριο»  όπου μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις πήγε να κατεβάσει βέβηλη και αντίχριστη θεατρική παράσταση"CORPUS CRISTI" !!!.
Έτσι φέτος η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε στο Παζάρι. Όσο για του χρόνου, ας είναι καλά οι φύλακες που έχουν γνώση.

ΜΟΝΟ Η Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. «ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΕ ΚΥΜΗ, ΙΣΤΙΑΙΑ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟ


Δ.Ο.Υ. Κύμης Τέλος. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών θα στεγαστεί στο ΚΕΠ ή σε άλλο δημοτικής ιδιοκτησίας κτίριο στην Κύμη ή όπου αποφασίσει ο Δήμος.

Με σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει για την κατάργηση 127 Δ.Ο.Υ σε όλη την Ελλάδα. Θα μείνουν μόνο 114 Εφορίες εκ των οποίων οι 52 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε 13 Νομούς μεταξύ των οποίων δεν είναι η Εύβοια θα μείνουν δύο Δ.Ο.Υ και στους υπόλοιπους 36, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας, μένει μόνο μία Δ.Ο.Υ.
Στη θέση των καταργούμενων Δ.Ο.Υ. θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία θα στεγαστούν σε κτίρια των Δήμων ή στα ΚΕΠ.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:
«Την κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη την Επικράτεια, εντός του τρέχοντος έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων του Κράτους, της ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των εσόδων μέσω της βελτίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού.
Η Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα και το παρουσίασε  σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού κ. Στουρνάρα, του Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη και όλων των Γενικών Διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΟΥ.
Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των ΔΟΥ στη χώρα, έως τέλος του έτους:
    στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28)
    στη Θεσσαλονίκη παραμένουν 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6)
     σε 13 Νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35), ήτοι: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτίας, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδικής
     σε 36 Νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ



Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που βούϊξε  το πανελλήνιο για τις 24 Οffshore Εταιρίες που δηλώθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Κύμης. Οι έρευνες και οι αναζητήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δεν απέδωσαν τίποτε. Ακόμη ερευνώνται. Γιατί άραγε τέτοια μυστικότητα; Είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες, νομικοί, μηχανικοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι μπλεγμένοι σε αυτές; Πέρα από την φοροκλοπή τι άλλα θέλουν τα κρύψουν;
Μερικά από τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                               ΚΥΜΗ   11-10-2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
Η ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Κύμης, παρότι με υποτιμητικό ύφος  χαρακτηρίστηκε μικρότερης κατηγορίας από τους φωνασκούντες, απέδειξε στην πράξη τι σημαίνει αθλητικό ήθος.
Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με τις προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Ν. Μαρίνος», και προκειμένου να μην ευοδωθούν οι προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων να διχάσουν τον φίλαθλο κόσμο της Κύμης, ήρθα σε επαφή με την διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Κύμης, με την ομάδα της ακαδημίας Βόλεϊ και με τους υπευθύνους προπονητές κα Μαυρίδου και κο Δημακουλέα, οι οποίοι και αποδέχτηκαν την πρότασή μου  να παραχωρηθεί το γήπεδο για προπόνηση,  αύριο Παρασκευή από τις 15:30 – 17:00- στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης. Τις ώρες αυτές είχε προγραμματισμένη προπόνηση η ακαδημία  βόλεϊ του ΑΟ Κύμης.
 Τους ευχαριστώ για την βοήθεια τους και την κατανόηση τους. Τους συγχαίρω για το αθλητικό τους ήθος.
Η Αντιδήμαρχος Κύμης
Αρετή Μπάτσα – Θωμά
info@kimanews.gr

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΡΕΤΗ ΜΠΑΤΣΑ


Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Αντιδήμαρχος κ.Αρετή Μπάτσα-Θωμά

Σε συνέχεια της απάντησης της κ. Μπάτσα στην ανακοίνωση μας περί άνισης μεταχείρισης της ομάδας μας από τη Δημοτική Αρχή σε σχέση με τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Η κ. Μπάτσα αναφέρει πως «το πρόγραμμα των προπονήσεων των ομάδων της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και η χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου είναι κάτι που έχει καθοριστεί πολύ καιρό πριν και φυσικά δεν γίνεται να μεταβάλλεται χωρίς σοβαρό λόγο».  Το πρόγραμμα αυτό, όπως λοιπόν καθορίστηκε πριν πολύ καιρό, δεν έχει ανακοινωθεί και δεν έχει κοινοποιηθεί σε  κανέναν και μάλιστα η Δημοτική Αρχή έχει αγνοήσει έγγραφη αίτηση μας για την παραπάνω πληροφόρηση. Πεποίθηση δική μας είναι πως το συγκεκριμένο κλειστό Γυμναστήριο ανήκει στους δημότες της Κύμης και δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κανενός. Επομένως, η Δημοτική Αρχή οφείλει αν όχι να κοινοποιεί το πρόγραμμα λειτουργίας του στην τοπική κοινωνία, αν μη τι άλλο να το διαθέτει σε όποιον το ζητήσει. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό δίνει λαβή και στους πιο καλόπιστους να βγάλουν συμπεράσματα. Έστω και κατόπιν εορτής, καλούμε την Δημοτική Αρχή να κοινοποιήσει το πρόγραμμα λειτουργίας του γηπέδου, έτσι ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογες «παρεξηγήσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Ο χείμαρρος «Ιμβρασσος» που συγκεντρώνει να νερά σχεδόν όλου της Δημ. Ενότητας Ταμυναίων, διασχίζει την πόλη του Αλιβερίου και τον «Κάμπο». Στο παρελθόν έχει προκαλέσει καταστροφές ιδιαίτερα στον οικισμό του «Κάμπου».
Σήμερα με την συμβολή της  «ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» και την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, το ποτάμι καθαρίζεται σε μήκος τουλάχιστον 3 χλμ.
Σημειωτέον ότι με δαπάνη του Δήμου, καθαρίστηκε σε μήκος 2,5 χλμ ο χείμαρρος «Μπαλέας» και μάλιστα σε σημεία όπου παλαιά απόβλητα του ΒΙΟΚΑ είχαν προξενήσει σοβαρό οικολογικό πρόβλημα. Στα σημεία αυτά έγιναν και τρεις ραντισμοί κατά των κουνουπιών.