Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Νέα Μαθηματικά εφεύρε ο Δήμαρχος προκειμένου να πείσει για τις μεθοδεύσεις του και τις ενέργειες του για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας. Σε ανακοίνωση του λοιπόν στην Ιστοσελίδα kimanews.gr  αναφέρει πως ο Αη Γιώργης λέει Ναι στην πρόταση του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή: Τέσσερις Αγιωργήτες (οι τρεις εκλεγμένοι με την παράταξή του εκ των οποίων οι δύο σε έμμισθες θέσεις) + Ένας Αυλωναρίτης (εκλεγμένος με την παράταξη του και σε έμμισθη θέση) = Αη Γιώργης
   ΕΜΕΙΣ οι 313 που συνυπογράφουμε όλα τα σχετικά έγγραφα της εκλεγμένης από εμάς Επιτροπής Αγώνα, Δήμαρχε, ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ. Πρέπει να το καταλάβεις ότι στον Αη Γιώργη η πρόταση σου δεν είναι ούτε καν μειοψηφία. Έχει ανύπαρκτη υποστήριξη. Πρέπει να ξέρεις ακόμα ότι η αρχή της πλειοψηφίας είναι σεβαστή και δεν καταστρατηγείται από κανέναν παρά μόνο με πραξικόπημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην αρχή της πλειοψηφίας δε στηρίζονται κ.  Δήμαρχε;
   Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ λοιπόν λέει ΟΧΙ στην πρόταση του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ Ή ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ.
ΟΙ ΑΓΙΩΡΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.  ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΩΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Η ΔΕΥΑΚΑ κινδυνεύει να χάσει έναν Φορτωτή σε πλειστηριασμό που γίνεται στις 14 Νοεμβρίου 2012, όπως διαβάζετε στην σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για δικαστική μάχη που έχασε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ταμυναίων. Στο διάστημα των δύο χρόνων προφανώς δεν φρόντισε κανείς από την ΔΕΥΑΚΑ που διαδέχθηκε την ΔΕΥΑ Ταμυναίων να ρυθμίσει την πληρωμή και να κρατήσει η ΔΕΥΑ τον φορτωτή. Προφανώς δεν τον χρειάζονται.... Τέτοιες κατασχέσεις μας λένε ότι εκκρεμούν πολλές. Και τις  μεταχειρίζονται κατά βούληση. Ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Δημότες" κ. Σιαγιάννης που δημοσιοποίησε το θέμα γράφει …
 «Η ανεπαρκης, πλημμελης και αδιαφανης οικονομικη διαχειριση στο Δημο Κυμης-Αλιβεριου οδηγει τα πραγματα σε αδιεξοδο... Τη Δημοτικη περιουσια σε εκποιηση, εναντι ευτελων τιμηματων, σε πραξεις δικαια αγανακτισμενων πολιτων.
Ο πλειστηριασμος που φερνουμε στην επιφανεια,δεν ειναι ο μονος...
Σ ενα Δημο που η αριστερα δεν ξερει τι ποιει η δεξια (χειρα)... Καποιοι θα πρεπει να αισθανονται πολυ αβολα... Αρχιζουν να "διακυβευονται" πολλα....»

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΛΑ- ΤΟ !!!: ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 100.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ- ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Χθες, 24 Οκτωβρίου 2012, το «Λάλα-το»  πέρασε τις  100.000 προβολές. Πέρασαν 315 μέρες από εκείνη την Κυριακή, στις 11 Δεκέμβρη 2011 όταν ανέβηκε το πρώτο κείμενο. Τότε ίσως το είχαν διαβάσει πολύ λίγοι. Ήταν όμως κατατοπιστικό για την ταυτότητα, την φιλοσοφία και τον σκοπό αυτού του ιστολογίου. Σήμερα που το «Λάλα-το» μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένο γιατί παρέμεινε προσηλωμένο στους στόχους του, σήμερα που το διαβάζουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες αξίζει να θυμίσουμε εκείνο το πρώτο κείμενο. Εν τω μεταξύ υποσχόμαστε  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Μία ομάδα πολιτών που δεν θέλουμε να μείνουμε απαθείς στον καναπέ μας, ξεκινάμε ένα θαρραλέο ταξίδι στην ενημέρωση και την επικοινωνία. Δεν είμαστε επαγγελματίες της ενημέρωσης. Είμαστε ανήσυχοι και αποφασισμένοι να παραμείνουμε ενεργοί κόντρα στο ρεύμα της απάθειας και της απαισιοδοξίας που έχει κυριεύσει τον τόπο μας και την κοινωνία. Ζούμε και εργαζόμαστε στον τόπο μας, στην ανατολικοκεντρική Εύβοια, τον τόπο που αγαπάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε αντικειμενικοί αλλά και αυστηροί και αδέκαστοι κριτές εκείνων που ασκούν εξουσία στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στο Κράτος, σε κάθε έναν αντιπρόσωπό μας στους θεσμούς της πολιτικής, της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. 
Ο τίτλος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας  δεν είναι τυχαίος:"λάλα το !!!"  για μας σημαίνει πέσ΄το δυνατά και μη φοβάσαι. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και αυτό ζητάμε από τους φίλους, τους επισκέπτες και τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. "Λάλα το !!!, όχι ως κραυγή αλλά ως  καθημερινή μιλιά, ως γλυκιά καλημέρα, λάλα το, όπως ένα εύηχο αϊδόνι.
Η λαλιά μας δεν είναι καθόλου ανώνυμη, ούτε η μη αναγραφή των ονομάτων μας αποτελεί κρυψώνα. Είμαστε γνωστοί και επώνυμοι και όταν έρθει η ώρα, όταν πληρωθεί ο χρόνος που εμείς έχουμε ορίσει, θα μιλήσουμε και με το όνομά μας.
Περιμένουμε την δική σας συνεργασία, την είδηση, την καταγγελία, την αντίρρηση, την θέση, την πρόταση. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας στην διεύθυνση : lalato100@gmail.com είναι πια ένα παράθυρο ανοικτό στην ενημέρωση.
Καλή Αρχή.

ΣΚΑΜΠΡΟΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ!!!



Στις 12 Ιουλίου 2012 οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου κκ. Μπενάκης, Κούκης, Σιαγιάννης προσέφυγαν, από κοινού  κατά της Απόφασης 178/6-7-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφερόταν στη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στην ψήφιση των Μελετών σκοπιμότητας και Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα Κριεζά  και των δύο ΣΜΑ σε Αυλωνάρι και Κάρυστο. Εκείνη η περίφημη επεισοδιακή συνεδρίασης.
Θα περίμενε κανείς είτε να αποφανθεί εγκαίρως για την απόρριψη της προσφυγής η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πρόοδος των έργων ή να αποφανθεί εγκαίρως περί της ακυρότητας έτσι ώστε να έχει τον χρόνο το δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβει την Απόφαση και να προχωρήσουν οι πολυπόθητες μελέτες.
Αντί αυτού τι λέτε να σκαρφίστηκε η Υπηρεσία της Κυρίας Πόπης Γερακούδη; Άφησε να περάσει η προθεσμία των δύο μηνών που προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να μην την εξετάσει,  να μην μπει στην ουσία και να την απορρίψει λόγω δικής της υπαιτιότητας. Το καθήκον της όμως λόγω προσφυγής και με βάση την αρχή του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης ήταν να αποφανθεί εγκαίρως. Το καθήκον αυτό το παραβίασε προκλητικά.
Με αυτή την  «χαζοβιόλικη» πρακτική τι κατόρθωσε;
Να ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι είχε δίκιο και δεν μπορούσε διαφορετικά να διασωθεί η απόφαση για τα σκουπίδια
Να μην μπορεί να ισχυριστεί ο Δήμος ότι είναι απολύτως νόμιμη η απόφασή του εφόσον δεν κρίθηκε στην ουσία η νομιμότητά της
Να δείξει ότι η Κυρία Γερακούδη και η Υπηρεσία της αδιαφορεί για την νομιμότητα και την σωστή άσκηση του ελέγχου αλλά αρκείται σε σκαμπρόζικα  νομικίστικα παιχνιδάκια για να ευνοήσει,  εκθέτοντας, αυτούς θέλει να περιβάλλει με την εύνοιά της.
Επί της ουσίας όμως δικαιώνει πανηγυρικά την Αντιπολίτευση και τους κατοίκους των Κριεζών, του Αυλωναρίου και του Πυργίου που διαμαρτυρήθηκαν για κείνες τις μελέτες. Δεν τόλμησαν να αγγίξουν την προσφυγή.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 OFFSHORE



Να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις 24 offshore εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κύμης, ζητά με ερώτησή του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.
Όπως τονίζει αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας, «Ένα χρόνο περίπου μετά την αρχική μου ερώτηση για τις offshore εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κύμης, δεν έχει ανακοινωθεί κανένα αποτέλεσμα σχετικά με τις έρευνες που διενεργούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν τον κίνδυνο παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων με τις εν λόγω εταιρείες.
Για δε την Δ.Ο.Υ. Κύμης έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πρόκειται να συγχωνευτεί στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, αντί της ενίσχυσής της με προσωπικό κατηγορίας ΠΕ, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός προ ενός έτους σε απάντηση σχετικής μου ερώτησης.
Αποτελεί πρόκληση προς ένα λαό που πλήττεται από την φορολογική λαίλαπα των μνημονίων να παρακολουθεί τον κρατικό μηχανισμό να αδιαφορεί και να αδυνατεί να εισπράξει από εκείνους τους προνομιούχους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει μια offshore εταιρία ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας με συνεχή αύξηση φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων».
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Μαρκόπουλος ρωτά:

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ;



Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι μεταξύ των 98 Δήμων των οποίων τα οικονομικά στοιχεία που μπαίνουν κάθε μήνα στην βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν σοβαρές αποκλίσεις σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμές οφειλές τους, δηλαδή εκείνες που έχουν υπερβεί το τρίμηνο από την έκδοση των παραστατικών. Καλείται, όπως και οι υπόλοιποι 97 να δώσουν αμέσως ακριβή στοιχεία ή να δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις. Το πλήρες έγγραφο του ΥΠΕΣ μπορείτε να το διαβάσετε  ΕΔΩ 
Προφανώς κάποια εξήγηση θα δοθεί. Όμως τα στοιχεία που κάθε μήνα υποβάλλονται υποχρεωτικά στο ΥΠΕΣ διότι διαφορετικά δεν θα έρθει η κρατική επιχορήγηση, η Οικονομική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος οφείλει κάθε τρίμηνο να τα περιλαμβάνει σε μία έκθεση την οποία συντάσσει η Οικονομική Επιτροπή και υποβάλει για ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι Περιφέρειες και μάλιστα την Δευτέρα 29/10/2012 το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητά μεταξύ των άλλων και την Γ΄ τριμηνιαίας Έκθεση για το 2012 της Οικονομικής Επιτροπής. Αυτό που κάνουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι  όλης της χώρας δεν το έχει κάνει ποτέ ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου!!!.
Για δύο χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μαύρα μεσάνυκτα στα οικονομικά ενώ υπάρχει σχετική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώνει ανά τρίμηνο. Γιατί άραγε δεν απαίτησε κανείς την συμμόρφωση σε αυτή την υποχρέωση; Όχι με αναφορές αλλά με άλλα  πιο δραστικά και τσαμπουκαλίδικα μέσα. Περιμένουν να ακούσουν από άλλου να σκάνε τα κανόνια;
Τουλάχιστον ο νέος προσωρινός προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών επειδή άλλωστε  έχει περγαμηνές επιστημονικής συγκρότησης, τις οποίες δεν πρέπει να απεμπολήσει, ας φροντίσει να βάλλει τάξη. Εάν μπορέσει τελικά!!!