Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΕ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ…..



Την ώρα που ο τόπος βουλιάζει ορισμένοι Κρατικοί Λειτουργοί συμπεριφέρονται με τις πιο παλαιοκομματικές και καθεστωτικές πρακτικές που προκαλούν μόνο οργή και αηδία.
Η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Εύβοιας θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός από τα παλαιότερα και ικανότερα στελέχη της, με επιστημονική κατάρτιση και διοικητική εμπειρία, το οποίο μετατίθεται στο Τμήμα Αλλοδαπών όχι γιατί είναι πλεονάζον προσωπικό αφού ήδη βρίσκεται σε άδεια κύησης και άλλο επίσης παλαιό και έμπειρο στέλεχος. «Τρώγεται» διότι επέμενε να ασκεί έλεγχο νομιμότητας στις αποφάσεις των Δήμων και των Δημάρχων και  προσέκρουσε στην οργή Δημάρχου ο οποίος αντί να συμμορφωθεί στη νομιμότητα  έβαλε λυτούς και δεμένους και κυρίως ανάγκασε την κ. Γερακούδη να αποδεκατίσει την Υπηρεσία που ελέγχει την νομιμότητα από τα έμπειρα και ικανά στελέχη. Ο λόγος είναι προφανής. Να περνούν οι παράνομες αποφάσεις ή να χάνονται έτσι ώστε να μην ελέγχονται.
Εδώ, σε λίγο καιρό ο Δήμος αυτός θα διοικείται από Επίτροπο γιατί έτσι θα συμβεί, με εντολή της Τρόϊκας, για όλους τους υπερχρεωμένους δήμους. Τι θα κάνει ο εν λόγω Δήμαρχος θα διορίσει με τις πλάτες της κ. Γερακούδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για   Επίτροπο κανένα εξάδελφό του;
Μήπως είναι καιρός να σηκώσουμε κεφάλι; Με τα λεφτά τα δικά μας κάνουν κάποιοι τον καμπόσο και με την ψήφο μας οργιάζουν.
Ας σταματήσει τον κατήφορο της  απαξίωσης του ελέγχου νομιμότητας η κ. Γερακούδη και να αφήσει τα έντιμα και επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη της Υπηρεσίας να κάνουν το καθήκον τους. Άντε γιατί το έχει παρακάνει…..

Η κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.



Ο λαός μας λέει «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα….». Αυτή την ρήση βάλθηκαν να ανατρέψουν οι «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης», της μείζονος δημοτικής παράταξης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά από αναφορές και ερωτήματα καθώς και στην χορήγηση εγγράφων. Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης επίσης δεν έκανε το καθήκον της. Έτσι απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έδωσε εντολή στην κ. Γερακούδη να εφαρμόσει τον νόμο και να προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται.
Θυμίζουμε  ότι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και να χορηγούν τα στοιχεία που ζητούν οι Σύμβουλοι. Η προθεσμία είναι ένας μήνας. Μετά την παρέλευσή του τα όργανα του Δήμου υποπίπτουν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και διώκονται πειθαρχικά ακόμη και  με την ποινή της αργίας.
Τώρα η κ. Γερακούδη έχει τον λόγο.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Αλιβέρι 02/11/2012  
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                   Αρ. πρωτ:26095
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                
Ταχ. Δ/νση: Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ 30                                      
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ  
Τηλ. 2223350311 ΦΑΞ: 22230 24558

Προς τον:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κο ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
Κοινοποίηση:
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κο ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΟΡΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ  
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου σας  να προβεί σε αναστολή των Υπηρεσιών του ΙΚΑ  στην περιοχή μας.  Με την ενδεχόμενη κατάργηση των υποκαταστημάτων του Αλιβερίου και της Κύμης, σε μια ιδιαίτερα πληγείσα από την οικονομική κρίση  περιοχή, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 40.000 κατοίκους, οι οποίοι είναι στα όρια των οικονομικών αντοχών τους,    και με την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής αναπτυξιακής προοπτικής, θεωρούμε ότι η απομάκρυνση των εν λόγω υπηρεσιών θα αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στους όρους διαβίωσης κι εργασίας στην περιοχή μας.  Ήδη έχουμε δεχθεί τη συγχώνευση, απομάκρυνση, συρρίκνωση ή κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, δυσχεραίνοντας τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών κι αποτρέποντας οποιαδήποτε επενδυτική σκέψη στον τόπο μας.   
 Ακόμα και για ήσσονος σημασίας διοικητικά θέματα, θα πρέπει να επωμίζονται το κόστος της μεταφοράς στην πρωτεύουσα του νομού πράγμα που λόγο και της απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και φυσικά ένα επιπλέον έξοδο στις ήδη δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Η περιοχή του Δήμου μας, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, που στη μία άκρη της, στη Κύμη, διαθέτει αναπτυσσόμενο λιμάνι εθνικής σημασίας καθώς επίσης εξυπηρετεί και το νησί της Σκύρου και στην άλλη της άκρη βρίσκεται το Αλιβέρι όπου εδρεύει ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανικών, βιοτεχνικών, εμπορικών επιχειρήσεων, μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  και αρκετά λατομεία μαρμάρου.
Ταυτόχρονα όλη η περιοχή χαρακτηρίζεται από σημαντική τουριστική κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ «ΦΥΤΡΩΣΕ» ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Φωτογραφία Αρχείου

Η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά της περιοχής Αλιβερίου είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη. Πολλά από αυτά δεν έχουν πάρει το OK της ΔΕΗ.
Χωρίς θόρυβο, στο σιγανό, προχώρησαν φωτοβολταϊκά πάρκα σε αγροτεμάχια της περιοχής της Κύμης. Ένα από αυτά προβάλλεται μάλιστα στην ιστοσελίδα της εταιρίας που το εγκατέστησε και ο ιδιοκτήτης αναφέρεται στα πλεονεκτήματα της επένδυσης αλλά και της επιχειρησιακής και τεχνικής υποστήριξης. Τέτοιες δημόσιες και ταυτόχρονα σεμνές και πρωτοποριακές δραστηριότητες και να προβάλλονται πρέπει και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με ένα πολύ μεγαλύτερο πάρκο, καλά περικυκλωμένο και όχι εύκολα προσιτό κάτω από την κεραία του ΟΤΕ στην Κύμη. Εννοούμε στον λόφο που βρίσκεται η κεραία.
Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια; Δεν ενδείκνυται κυρίως όταν πρόκειται για ιδιοκτήτες που σχετίζονται συγγενικά στενά, πιο στενά δεν γίνεται,  με Κυρία που παρ΄ ολίγον, κατά τα γραφόμενα στα τοπικά media, να ήταν και πολιτευτής  κόμματος, στις τελευταίες δίδυμες εκλογές.
Έτσι μας είπαν και έτσι γράφουμε. Είναι όμως πολύ θετικό το ότι γίνονται τέτοιες επενδύσεις, εκείνο που θα κάνει τη διαφορά από το παρελθόν είναι η διαφάνεια και η νεωτερικότητα των επενδύσεων. Όχι πια στην πεπατημένη του παλαιού και καταρρέοντος.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Με κοινή επιστολή τους τα Σωματεία Εργαζομένων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο επαπειλούμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Αλιβέρι και τεκμηριώνουν και αδιάσειστα στοιχεία την ορθότητα της θέσης τους και το δίκαιο του αγώνα τους.
Το Αλιβέρι είναι h δεύτερη μετά την Χαλκίδα περιοχή με αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στην βιομηχανία, την βιοτεχνία, την μεταποίηση και το εμπόριο.  Το γεγονός επιβάλλει τη διατήρηση του υποκαταστήματος για να μην καταδικαστούν σε ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και δαπάνες μετακίνησης οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και όχι μόνο.
Η επιστολή των Σωματείων και του Εμπορικού Συλλόγου προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο έχει ως εξής:

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ;



Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΒΗΜΑ» η Δ.Ο.Υ. Κύμης απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών στοιχεία για 19 Offshore  εταιρίες είχαν δηλωθεί στην Κύμη υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες από αυτές έχουν πλέον διαλυθεί. Η απάντηση δόθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί ο Υπουργός στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και ειδικότερα στην αναφορά που κατέθεσε για μία ακόμη φορά ο Βουλευτής Ευβοίας και Γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε την απάντηση και κυρίως να την αποκρυπτογραφήσουμε

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ (ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύουμε περίληψη του άρθρου του που μας απέστειλε ο  πρώην Δημάρχου Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης σχετικά με την ασκούμενη πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ολόκληρο το άρθρο του κ. Κατσούλη μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ (ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Αναφέρομαι σε δύο, από τα πολλά ζητήματα, που αποδεικνύουν την αναξιοπιστία και σφραγίζουν την αποτυχία της πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια και ειδικότερα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΧΩΡΟΥ ΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"
Στις 16 Αυγούστου 2012 ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, μετά την αποτυχία να υλοποιήσει τις αποφάσεις του για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα Κριεζά και Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Αυλωνάρι ανακοινώνει την εγκατάλειψη του Σταθμού Μεταφόρτωσης, στην ουσία δηλαδή  επιλέγει τη «συγκατοίκησή» του με την Μονάδα, και διαβεβαιώνει ότι σε λίγες ημέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα κεντροβαρική θέση δημοτικής ιδιοκτησίας. Μεταξύ των άλλων δήλωνε: «Στη μελέτη σκοπιμότητας, είχαμε εξετάσει τη επιλογή για την κατασκευή μόνο της μονάδας ανακύκλωσης, σε θέση κεντροβαρικά του Δήμου μας, ώστε η διαχείριση να μην απαιτεί την κατασκευή ΣΜΑ. Όμως, κατά τον χρόνο σύνταξης της μελέτης δεν υπήρχαν κεντροβαρικοί  δημοτικοί χώροι με ικανοποιητική οδική σύνδεση με την γύρω περιοχή.  Για να μη χαθεί η χρηματοδότηση οδηγηθήκαμε στην επιλογή των  δύο θέσεων για τα έργα. Στο διάστημα όμως που μεσολάβησε, η Δημοτική αρχή κατάφερε να ξεπεράσει σημαντικά και ουσιώδη προβλήματα, (όπως εμπλοκής δασαρχείου), που εμπόδιζαν την εύκολη πρόσβαση σε άλλες υπάρχουσες δημοτικές εκτάσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση της μονάδας ανακύκλωσης και που σύντομα θα δημοσιοποιηθούν. Με την εξέλιξη αυτή δεν απαιτείται πλέον ούτε η κατασκευή ΣΜΑ στο Δήμο μας»

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΙ ΧΩΡΙΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
         Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των χωριών Τραχηλίου, Αγίου Γεωργίου, Παραμεριτών, Αγίου Λουκά, Αγίου Ιωάννη και Παρθενίου, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο
27 – 10 -2012 με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας. Μετά την ενημέρωση που έγινε από τους εκπροσώπους των Επιτροπών Αγώνα των παραπάνω χωριών, για τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στις Λαϊκές Συνελεύσεις των χωριών τους και τη συζήτηση που ακολούθησε, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Ομόφωνα αποφάσισε
  1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στα διοικητικά όρια των χωριών μας και την ευρύτερη περιοχή μας, όπως ακριβώς ζητά και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των παραπάνω χωριών και επιβεβαιώνουν τη θέση τους αυτή με την υπογραφή τους. Τη θέση μας αυτή δε την διαπραγματευόμαστε με κανένα αντάλλαγμα.
  2. ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο:
    • για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του προκειμένου να πείσει τους κατοίκους κάθε χωριού, παρουσιάζοντας ως απόφαση του χωριού την άποψη των τεσσάρων  εκλεγμένων στον Αη Γιώργη συνεργατών του.
    •  Για τις προσπάθειές του να διασπάσει την ενότητα τόσο των κατοίκων των χωριών όσο και του αγώνα μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα υποβαθμίσει και θα καταστρέψει την περιοχή μας για πολλά χρόνια.
    • Για τις ενυπόγραφες ανακοινώσεις του που στέλνει κάποιους νύχτα και ρίχνουν στα χωριά και υβρίζει όσους παλεύουν να μην καταστραφεί το χωριό τους. Αυτό ο δήμαρχος σε άλλη ανακοίνωση του το ονομάζει «ενημέρωση του χωριού».
  3. ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ όλους τους κατοίκους των παραπάνω χωριών να είναι σε ετοιμότητα για αγώνα και κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να φέρει τα σκουπίδια στην περιοχή μας.
  1. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ κάθε εβδομάδα Λαϊκές Συνελεύσεις εκ περιτροπής σε όλα τα χωριά, προκειμένου να ενημερώνονται οι κάτοικοι.
  2.  ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ στο Δήμαρχο και σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις το Ψήφισμα αυτό, να δοθεί σε όλο τον Τοπικό Τύπο και να αναρτηθεί σε όλα τα site και τις ιστοσελίδες.
Είναι η ώρα να φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΑ
ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ –  ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ