Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΛΕΤΗ (ΛΙΜΑΝΙ) ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ…..



Μεταξύ των θεμάτων της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν και η «Έγκριση μελέτης για το έργο με τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Η μελέτη μάλιστα υπογράφηκε από την ΤΥΔΚ τον Οκτώβριο του 2012. Τα παράδοξα είναι όμως άλλα. Η μελέτη ενός έργου που εκτελείται ήδη από την Περιφέρεια πως υπογράφεται από την ΤΥΔΚ μετά την έναρξη του έργου;
Τι σχέση έχει αυτή η μελέτη με το  έργο που εκτελείται και σε τελική ανάλυση πως θα πληρωθεί αφού ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για την κατασκευή και συνεπώς για την μελέτη λιμενικών έργων σε λιμένες Εθνικής Σημασίας.
Επίσης ποιοι μελετητές εκπόνησαν τη συγκεκριμένη μελέτη, πότε ανατέθηκε και πότε παραδόθηκε; Είναι μέσα στον φάκελο του υπό εκτέλεση  έργου της Περιφέρειας;

ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ….;



Όσοι ενέπλεξαν τους Βουλευτές με το θέμα του λεγόμενου (τρομάρα του!!!) Εργοστασίου Ανακύκλωσης των Σκουπιδιών που τώρα πηγαίνει  στις «κεντροβαρικές» Παραμερίτες διέπραξαν  τεράστιο σφάλμα.
Ποτέ Βουλευτές αυτού του Νομού δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια και κατά κανόνα κρυβόντουσαν και ως Πόντιοι Πιλάτοι  «ένιπταν τας χείρας τους». Ασχολούνται μόνο με μικροπολιτικές φανφάρες και ποτέ με τα προβλήματά μας.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα  επηρεάσουν την λύση οι Βουλευτές σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη καταλάβει τίποτε!!!
Το ότι παραβρέθηκε ένας  «ουρανοκατέβατος»  ούτε αυτό είναι τυχαίο. Μυρίστηκε τσαμπουκά και ζύγωσε. Όπως εξάλλου απέφυγε  πριν λίγες εβδομάδες  την περιφορά «ρατσιστικών μαγκιών» κατόπιν συμφωνίας. Και τώρα κατόπιν συμφωνίας ήταν εκεί !!!
Όχι πάντως με τους αφελείς που τον κάλεσαν να τους συμπαρασταθεί.
Τι χειρότερο για τους κατοίκους που αγωνίζονται να ταυτιστούν με τους Χρυσαυγίτες;
Τι καλύτερο για τους  κάθε λογής  «Φύρερ» να  βαπτίσουν στην αντιφασιστική κολυμβηθρα  τους  μάλλον ατυχήσαντες σχεδιασμούς τους!!!

ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                         Αλιβέρι  17-11-2012
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, κατά την συνεδρίαση στις 16 Νοεμβρίου,  μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά,   αποφάσισε :
Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση και δηλώνει ότι,  στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις. Να μη συμπράξει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου  καθοιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών  πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κλπ).
Να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, παρά την κρίση και τις τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχουν  υποστεί οι Δήμοι .
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος  :
 Το μέτρο της διαθεσιμότητας, αποτελεί συγκαλυμμένη απόλυση και ο Δήμος στη διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να συμπράξει. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επίσης, ο Δήμος    κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσει στα ίδια χαμηλά επίπεδα τα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού – νεκροταφείων – διαφήμισης – χρήσης κοινοχρήστων χώρων,  χωρίς απολύτως καμιά αύξηση, για το 2013.
Μια απόφαση ιδιαιτέρως σημαντική, με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Δήμων, αλλά και την ώθηση της πολιτείας σε τέτοιες λύσεις.
Δίνεται καθημερινός αγώνας και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση , τόσο από τη Διοίκηση του Δήμου όσο και από τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε  να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του Δήμου  μας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό τις τεράστιες περικοπές  θεσμοθετημένων πόρων  από την πολιτεία και τις συνεχείς αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος τους  (συντήρηση και λειτουργία του στόλου της αποκομιδής των απορριμμάτων,  του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου).

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΔΗΜΟΥ    ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η  -  Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Το  Δ.Σ.  του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,
ο μ ό φ ω ν α , συμφωνεί  και υποστηρίζει τις προσπάθειες  της Δημοτικής Αρχής, ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων  του τόπου μας.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων, που στόχο έχει να παραμείνει  και να αναδειχτεί ο κοινωνικός και δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας, προφυλάσσοντας και ενισχύοντας τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας με μια λύση βιώσιμη, οικονομική, φιλική στο περιβάλλον ,προσιτή και οικονομική για τους δημότες της περιοχής μας.

Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ                                       Ο Γενικός  Γραμματέας
Αντώνης Σαμοθράκης                                       Κώστας Μάλλιος 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ Ε.Π.Α.Μ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ


Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ



  
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, γονείς και μαθητές μερικά χρόνια πριν φωνάζαμε ,όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης στα σχολεία μας (και μάλιστα κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε από πολλούς) λέγοντας πως  θα είναι ο Δούρειος Ίππος της εισόδου των χορηγών  του νέου σχολείου.
Να λοιπόν  το «νέο σχολείο της αγοράς»! Να η «είσοδος» των πολυεθνικών και άλλων «εταιριών», ΜΚΟ και άλλων, «ευαγών ιδρυμάτων» στα σχολεία μας.
Η πολυεθνική, αποικιοκρατική εταιρία «ΝΤΟΛ» που φέρνει τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική ποτισμένες απ’ τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών αγροτών του Παναμά και της Κόστα Ρίκα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας κάνει μάθημα «υγιεινής διατροφής» και μοιράζει «δωρεάν» μπανάνες στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και της Εύβοιας (Χαλκίδας ,Αρτάκης).
«Φάγε», «Lidl», «Colgate», «Goodys» και άλλες φιλάνθρωπες εταιρίες σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης κάνουν «μπίζνες» εξασφαλίζοντας «δωρεάν» διαφήμιση, αλλά και «πελάτες» τους μικρούς μαθητές που «μαγεύονται» από τα «δωράκια» τους και διαμορφώνουν από αυτήν την τρυφερή ηλικία τη χειρότερη καταναλωτική συνείδηση, άποψη και συμπεριφορά κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών.

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΟΥΤΕ ΚΙΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ρήγας υπογράφει την Ανακοίνωση
Απεστάλει από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και το Δελτίο τύπου που αναφέρεται στις θέσεις των Αιρετών του Αγίου Γεωργίου για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Επειδή είναι το ίδιο που έχουμε ήδη δημοσιεύσει από τον προηγούμενο μήνα παραπέμπουμε σε αυτό.