Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/12/12 ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΕΚ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                             8/12/2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕΚ
·         Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/12/12 ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 7/12/12,   έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου με μοναδικό θέμα τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στη ΒΙΟΜΕΚ (εταιρεία συμφερόντων ΤΕΡΝΑ).
Σ΄ ένα κλίμα συγκινητικό αλλά και άκρως αγωνιστικό, ο Πρόεδρος του Σωματείου τοποθετήθηκε καταθέτοντας την μέχρι σήμερα κατάσταση αλλά και τις ακλόνητες αποφάσεις όλων των εργαζομένων για απεργία διαρκείας μέχρι να δικαιωθούν.  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις απολυμένων από την εταιρεία, εργαζόμενων, του Προέδρου και της Γραμματέως  του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Προέδρου των εργαζομένων του Δήμου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου καθώς και της Γραμματέως των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων υιοθετώντας την πρόταση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Θωμά :
Ø  Να αρθούν άμεσα οι απολύσεις στη ΒΙΟΜΕΚ
Ø  Να πραγματοποιηθεί συνάντηση  του Δήμου με εκπροσώπους της εταιρείας την Δευτέρα 10/12/12 και
Ø  Να παραμείνει κλειστός ο Δήμος και οι εργαζόμενοι να απέχουν από την εργασία τους την Τρίτη 11/12/12 ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.
« Όπως ο Δήμος στηρίζει   τις Επιχειρήσεις έτσι οφείλει να στηρίξει και τους εργαζόμενους στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα τους. Σε μια εποχή κρίσης η αλληλεγγύη και η σύμπνοια επιχειρήσεων – εργαζομένων  και Δήμου είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην επεκταθεί το κύμα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, όπως πράττουμε και για τους υπαλλήλους του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος.     

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΚΙΖΟΥΜΕ…..



Από την πράγματι καλογραμμένη ανοικτή επιστολή του Δήμου προς το Δασαρχείο πιο πολύ κάνει εντύπωση η αποστροφή «Μέσα σε διάστημα δύο ημερών (πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα) διεκπεραιώσατε την υπόθεση». Εδώ ο ΦΟΔΣΑ, χωρίς υποδομή, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς ταμείο, με την υποστήριξη μίας δημοτικής τεχνικής υπηρεσίας που έχει αποδειχθεί ότι δεν πετάει κιόλας, κατόρθωσε να αναθέσει, να εκπονήσει και τα εγκρίνει Μελέτη Σκοπιμότητας και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε λιγότερες από 48 ώρες!!!
 Απλά αυτό είναι πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ



ΛΑΛΑ ΤΟ: Καιρός να παραπονεθούμε και μείς. Η ανοικτή επιστολή δεν εστάλει στο Blog όπως γίνεται με άλλες ανακοινώσεις του Δήμου. Επειδή όμως η είδηση προέχει....εμείς οφείλαμε να την "αλιεύσουμε" από άλλο διαδικτυακό τόπο για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. Η είδηση δεν μπορεί να περιμένει το αύριο, τρέχει.....

"Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι δημοσιεύτηκε στον τύπο και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης το από 5-6-2012 έγγραφο σας, με τις απόψεις σας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπό ίδρυση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων-κομποστοποίησης Νότιας Εύβοιας.
Το έγγραφο δεν κοινοποιείται καν στο Δήμο, αλλά δίδεται για χρήση στο διαδίκτυο από χθες το μεσημέρι!!!

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που σας διαβιβάστηκε αφορά ένα βασικό έργο υποδομής χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, με ασφυκτικές χρονικές δεσμεύσεις και για το λόγο αυτό δεν αναζητήθηκαν έγγραφα υπηρεσιών για το αγροτεμάχιο, πριν την κατάθεση της ΜΠΕ μια και θα έπρεπε να γνωμοδοτήσουν ξανά οι υπηρεσίες επί της ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 664/2007 κηρύχθηκε αναδασωτέα μία έκταση συνολικού εμβαδού 152.141 στρεμμάτων, μια περιοχή δηλαδή που περιλαμβάνει οκτώ περίπου κοινότητες και ένα μεγάλο τμήμα των πρώην Δήμων Ταμυνέων, Κονιστρών και Αυλώνος!

Για το λόγο αυτό κατά τα τελευταία χρόνια έχει εκδοθεί πλειάδα πράξεων για χαρακτηρισμό που αφορούν εκτάσεις μη δασικού χαρακτήρα από το Δασαρχείο σας.

Με το έγγραφό σας, αμφισβητείται ο ιδιωτικός και γεωργικός χαρακτήρας της έκτασης που καλύπτει το αγροτεμάχιο, ενώ καλλιεργείται σε όλη του την έκταση πάνω από 45 χρόνια, είναι περιφραγμένο με περίφραξη ετών και μισθώνεται προς καλλιέργεια επί χρόνια. Κυρίως όμως έχουν χαρακτηριστεί από την υπηρεσία σας ως γεωργικές και αγροτοκτηνοτροφικές μια πλειάδα εκτάσεων ομόρων ιδιοκτησιών αυτής της περιοχής.

Το πιο πάνω έγγραφό σας βασίστηκε σε απλή αναφορά της Δασονόμου Αλιβερίου και χωρίς διενέργεια αυτοψίας. Μέσα σε διάστημα δύο ημερών (πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα) διεκπεραιώσατε την υπόθεση και ενώ ο Δήμος ζήτησε να λάβει επίσημα γνώση των εγγράφων η Δασονόμος Αλιβερίου αρνήθηκε να παραδώσει αντίγραφο του εγγράφου της Αναφοράς της, με την αιτιολογία 1) ότι το έγγραφο αυτό είναι Εσωτερικό Υπηρεσιακό Έγγραφο και 2) ότι έχει αποσταλεί και βρίσκεται στην Γραμματεία του Δασαρχείου Κύμης.

Πραγματικά μας δημιουργείται αμφιβολία. Τελικά γιατί απαξιώνει το Δασονομείο και το Δασαρχείο Αλιβερίου τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Γιατί δεν ζήτησε επί πλέον στοιχεία από το Δήμο, ορθοφωτοχάρτες κλπ ώστε να τεκμηριωθεί η χρήση του αγροτεμαχίου;

Μήπως δεν θέλει το Δασαρχείο να υλοποιηθεί ένα βασικό έργο υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων; Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το Δασαρχείο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι των πολιτών! Ούτε ότι δρα αντιπολιτευτικά στο Δήμο!

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνητά εμπόδια που τίθενται με στόχο να μην υλοποιηθεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων από τον Δήμο και του Δημότες."

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΑ…… (ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΤΟ)



Μαθαίνουμε ότι αποφασίζονται τώρα τελευταία αναμορφώσεις προϋπολογισμού στον Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα  που δείχνουν ότι δεν υπάρχει επίγνωση της κατάστασης  στην οποία βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδίως ο Δήμος μας. Πρωταθλητής στα χρέη σε όλη την Στερεά Ελλάδα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον είναι κοντά στην χρεωκοπία αφού άλλωστε για δύο συνεχή χρόνια συντάσσει πλασματικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δηλαδή ίσως δεν είναι κοντά είναι μέσα. Εξάλλου μετά την τελευταία απόφαση για δάνειο βρίσκεται πλέον σε καθεστώς επιτήρησης.
Οι δικαιολογίες που έως τώρα προβλήθηκαν δεν έχουν πλέον αντίκρισμα. Ούτε η απόδοση όλων των δεινών στον Δήμο Ταμυναίων με την οποία νόμισαν ότι βολεύτηκαν αρκετοί. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως και οι αιτίες της. Δεν υπάρχει συναίσθηση της ευθύνης, οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι και πολιτικά ξεπερασμένες αλλά και παράγουν χρέη και ελλείμματα. Η αλήθεια κρύβεται από τους δημότες.
Μπροστά σε αυτό το τοπίο μία ολόκληρη περιοχή από το Αλιβέρι έως την Κύμη και από τα Ζάρκα έως το Μετόχι παρακολουθεί  ένα θέατρο σκιών ενώ καθημερινά κατρακυλάει στην υποβάθμιση. Και για όλα αυτά ο τελευταίος που φταίει είναι ο Καλλικράτης.
Ενόψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του 2013 ο οποίος θα είναι άλλωστε και ο τελευταίος πλήρης προϋπολογισμός που θα διαχειριστεί η δημοτική αρχή και ο πρώτος σε συνθήκες επίσημης χρεοκοπίας πρέπει όλοι ξεχάσουν τον έως τώρα κάκιστο εαυτό τους και να συνετιστούν. Ο Δήμος χρειάζεται  αφοσίωση στην ευθύνη, μετριοπάθεια, ενότητα και ομόνοια, υποταγή στο δημόσιο συμφέρον, πολιτική εντιμότητα  και ήθος για τους αιρετούς, γνώση και επαγγελματισμό για τις δημοτικές υπηρεσίες, δυναμική συμμετοχική παρουσία για τους πολίτες. Χρειάζεται ασφαλώς και άλλο ήθος εξουσίας αλλά αυτό δεν μπορούν οι πολίτες να το απαιτούν από τους αιρετούς όταν αυτοί δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Τουλάχιστον ας προσπαθούν να είναι στο μέτρο του δυνατοί συνετοί. Όταν φθάσει η ώρα των επιλογών μακάρι οι πολίτες να κάνουν τις καλύτερες. Μέχρι τότε όμως αυτός ο τόπος πρέπει να προχωρήσει με αυτούς τους αιρετούς. Γιαυτό κάνουμε έκκληση για σοβαρότητα, σύνεση και βαθιά δημοκρατική συνείδηση, εμμονή στον πραγματικό δημοκρατικό διάλογο και σεβασμό αλλήλων. Γιατί το «σκάφος» του Δήμου  κινείται προς την ξέρα. Είναι χρέος όλων να αποτρέψουν το μοιραίο και να το οδηγήσουν στην σωστή πορεία, της νοικοκυροσύνης, της μετριοπάθειας και της ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»!!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»!!!
Αναδημοσίευση από: www.kimanews.gr

"Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για μετάγραφες στον αθλητισμό, με σκοπό την δημιουργία καλύτερων ομάδων και την επίτευξη των εκάστοτε στόχων. Έχουμε δει μεταγραφές στελεχών επιχειρήσεων με σκοπό την επαγγελματική άνοδο. Έχουμε ζήσει και πολιτικές μεταγραφές. Σε ήρεμες πολιτικά και κοινωνικά περιόδους συνήθως γίνονται για την καρέκλα. Για μια καρέκλα υπουργού που δεν πήραν... ή για μια καρέκλα υπουργού που θα πάρουν... Όλες όμως είχαν μια κοινή δικαιολογία, μια δικαιολογία ιδεολογίας, εκεί έριχναν το λόγο που άλλαξαν πολιτική στέγη. Πλέον έχουμε μεταγραφές «μνημονίου», την πρώτη περίοδο φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ όσοι δεν ψήφησαν τα μέτρα και από την Νέα Δημοκρατία όσοι τα ψήφησαν! Μετά το σκηνικό αλλάζει κατά το ήμισυ, φεύγουν και από τους δυο όσοι δεν ψήφησαν το νέο μνημόνιο. Πολλοί έφυγαν μόνοι τους, άλλαξαν κόμμα, βρήκαν στέγη σε νέα πολιτικά σχήματα, ή στον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται από κάποιους σαν νέο ΠΑΣΟΚ. Όλοι και πάλι όμως μίλησαν για ιδεολογία ή για διαφωνία με την κεντρική πολιτική.

Μεταγραφές έχουμε και στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, κάπου στα μέσα του καλοκαιριού πέντε σύμβουλοι διαφόρων συνδυασμών της αντιπολίτευσης και ένας πρώην πρόεδρος, με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μας ενημέρωσαν ότι προσχωρούν στον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά. Σήμερα άλλοι δυο και μάλιστα πρόεδροι των χωριών Οριού και Μακρυχωρίου, προσχώρησαν στον συνδυασμό του Δημάρχου. Κανένας δεν μίλησε για ιδεολογική προσχώρηση, ή αντίστοιχα ιδεολογική αποχώρηση. Κανείς δεν άλλαξε συνδυασμό για καρέκλα, άλλωστε κάποιοι την είχαν ήδη. Σε αυτές της μεταγραφές συναντάμε ένα νέο λόγο που είναι πρωτόγνωρος για όλους μας. Τον λόγο της αναγνώρισης του έργου της Δημοτικής αρχής και την διάθεση των εν λόγω συμβούλων να βοηθήσουν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι ανακοινώσεις όλων έχουν την ίδια λογική, «Συστρατευόμαστε με τον αγώνα που δίνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε δεν μπορεί να επαναπαυόμαστε. Οι δημότες, μας τίμησαν με την ψήφο τους για να δουλέψουμε! Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς είναι ένας άνθρωπος με όραμα για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και παλεύει ενάμιση χρόνο τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για το καλύτερο δυνατό. Δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και της ανάπτυξης του Δήμου μας. Προσχωρούμε από εδώ και στο εξής στις τάξεις του συνδυασμού του»

Η λογική που λέγαμε, λέει ότι ο κάθε σύμβουλος ψηφίστηκε για να δουλέψει για τον τόπο του και να βοηθήσει προς την ανάπτυξη του Δήμου μας. Εδώ, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εδώ η αντιπολίτευση είναι η δύναμη που κρατάει πίσω κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη. Αρνείται να συνεργαστεί γιατί είναι αντιπολίτευση και θέλει να νίπτει τας χείρας της σε κάθε απόφαση. Αυτή η λογική πρέπει να αλλάξει, σας ψηφίσαμε κύριοι για να κάνετε προτάσεις, να έχετε λόγο και θέσεις.

Αυτό λένε οι αποχωρίσεις των ανθρώπων σας, αυτό ζητούν οι πολίτες."

ΣΧΟΛΙΟ

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να λειτουργεί ως κομματική κομισάριος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να παρακολουθεί ως θεατής
Επιδιώξαμε από τις αρχές Αυγούστου 2012, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Στερεάς Ελλάδας με ερωτήσεις μας στην Βουλή αλλά και η παράταξη που στηρίζουμε στη Περιφέρεια να αναδείξουμε τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και έλλειψης νομιμότητας που έχουν επιβάλλει στις Αναπτυξιακές Εταιρείες, τα στελέχη και οι «ημέτεροι» που διοικούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Σχεδόν τρεις μήνες μετά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξακολουθεί να σιωπά στα πολιτικά ερωτήματα που θέσαμε για τις Εταιρείες αυτές. Το ίδιο κάνει και για το θέμα των 33 απασχολουμένων στο Δήμο Μεσσαπίων – Διρφύων αλλά και σε σχετικά πρόσφατη ερώτησή μας για τη σκανδαλώδη προετοιμασία της τουριστικής προβολής της Στερεάς Ελλάδας.
Πράγματι είναι το ίδιο “σύστημα” που εδώ και τριάντα χρόνια διέλυσε την χώρα, δημιούργησε κομματικούς στρατούς, φορείς επί φορέων με πελατειακές σχέσεις και τρωκτικά σε βάρος του δημοσίου. Το σύστημα που “τάτρωγαν όλοι μαζί”, που έκρυβε τις λίστες και τελικά οδήγησε την χώρα στην απόγνωση.
Όλοι αυτοί συνεχίζουν την ίδια τακτική που βρίσκει έκφραση:
    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με καθυστερήσεις απαντήσεων, κατάθεσης εγγράφων, ανοχή ή και απόκρυψη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκλεγμένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.