Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 (Υπεύθυνη συντονίστρια  Δέσποινα Δροσάτου, τηλ: 6978940733)
Αλιβέρι, 12 Δεκεμβρίου 2012
Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αλιβέρι από τον Οκτώβριο του 2012, με τη συμμετοχή 150 σπουδαστών. Η Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί με έδρα τη Μυτιλήνη και υπό την εποπτεία του Ευστράτιου Παπάνη, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία παρέχει μια εξαιρετική, πολύτιμη ευκαιρία, στον κάθε ανήσυχο πολίτη που αναζητά να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να ωριμάσει και να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά.
 Δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ηλικίας άνω των 18, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Ακαδημαϊκά έτη Το συνολικό πρόγραμμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιβερίου είναι 4ετές (2012-2016) Το κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον Οκτώβριο, τελειώνει τον Ιούνιο του επόμενου έτους και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με 6μηνη διάρκεια. Α΄ Ακαδημαϊκό έτος Το χειμερινό εξάμηνο ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Ψυχολογία» και για το εαρινό εξάμηνο ακολουθεί η «Συμβουλευτική». Οι διαλέξεις είναι τρίωρες εβδομαδιαίες και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5-8 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΜΗΣ       ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
                                                                   ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
                                                                        ΚΥΜΗΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


ΤΟ  ΒΑΣΙΛΕΙΟ  ΤΟΥ  ΑΗ  ΒΑΣΙΛΗ
                       
Μια διαφορετική  χριστουγεννιάτικη νότα δίνουν φέτος η Δημοτική Ενότητα Κύμης και η   Ένωση  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών  Εμπόρων  Κύμης  και Περιχώρων.
Μια νότα που προσδίδει αισιοδοξία κι ελπίδα σε όλους, στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε. Και αποδεικνύει ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποφέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.
Στην Πλατεία λοιπόν της Κύμης ένα ολόκληρο χωριό, το «βασίλειο του Αη Βασίλη», σας περιμένει να το χαρείτε. Παράλληλα το ολοφώτιστο καράβι παραπέμπει συνειρμικά στις εποχές που η Κύμη πρωταγωνιστούσε ως μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις.
Η Ένωση Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και περιχώρων διοργανώνει  σ΄αυτό το χώρο, τέσσερις   μέρες  ξεγνοιασιάς   και κεφιού  για τους μικρούς  μας φίλους.
Συγκεκριμένα :  την Κυριακή  23/12/2012    11:00 - 14:00
                            τη Δευτέρα     24/12/2012    11:00- 14:00
                            την Κυριακή  30/12/2012    11:00 - 14:00
                            τη Δευτέρα    31/12/2012     11:00- 14:00

Τα  παιδιά  θα τρίβουν  τα μάτια τους  όταν δουν  να στήνεται  στην πλατεία  της  Κύμης  το Βασίλειο του Αη Βασίλη με πολλές  εκπλήξεις. Θα καλωσορίσουμε  όλοι  μαζί τον Αη Βασίλη  και τα ξωτικά  του, θα γνωρίσουμε  το παραμυθένιο  επιπλωμένο   ξύλινο  σπιτάκι  του και το ξύλινο  εργαστήριό  του. Τα παιδιά  θα έχουν την ευκαιρία  να τον δουν από κοντά να τον αγκαλιάσουν και να τον  φιλήσουν, να του πουν  τα μυστικά  τους , να  δώσουν τα γραμματάκια τους και  να φωτογραφηθούν μαζί του στην ωραία πολυθρόνα του. Ο Αη Βασίλης  θα  τα αφήσει να επισκεφθούν τα σπιτάκια του, θα δώσει εντολή  να εργαστούν  τα παιδάκια με  τα ξωτικά  στο εργαστήρι και να  φτιάξουν  χειροτεχνίες. Παιδιά  από το Ωδείο  θα τραγουδούν  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και τα κάλαντα  καθ΄όλη  την διάρκεια  του γλεντιού, ενώ οι μικροί  καλεσμένοι  μας  θα ακούν παραμύθια, θα παίζουν, θα χορεύουν  και θα γλυκαίνονται με πολλές  λιχουδιές που θα έχουν οι μπουφέδες  του Αη Βασίλη.
 Είστε  όλοι καλεσμένοι.   
Ευχαριστούμε   για τη συνδρομή σε όλη αυτή την προσπάθεια: τους  Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της Κύμης, τους  επαγγελματίες  καθώς  και όλους   όσους  βοήθησαν  στην φετινή οργάνωση.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥΜΗ PALACE, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΛΙΑΝΑΜΜΟΣ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 11.00





Ακούσατε! Ακούσατε ! Η ομάδα «Κόκκινη κλωστή…» λίγες μέρες πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς της φίλους να ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι των παραμυθιών και να «ταξιδέψουν» μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
    «Τα Χριστούγεννα της μικρής μάγισσας»
Ένα αυτοσχέδιο διαδραστικό παραμύθι γεμάτο «μαγεία».
Μέσα από το σεντούκι των παραμυθιών….. ξεπηδάει το πιο νόστιμο παραμύθι. Το παραμύθι εκείνο που μιλάει για τα Χριστούγεννα μιας μικρής μάγισσας! Της μάγισσας των γλυκών και των παιχνιδιών. Ήταν τότε που εκείνη είχε αποφασίσει να κάνει την  πιο ζαχαρωτή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.  Αλλά μπερδεύοντας τα μαγικά λόγια το μαγικό βιβλίο των συνταγών της εξαφανίστηκε…. Θα καταφέρει άραγε να το βρει;  Καθ’ όλη τη διάρκειά της παράστασης τα παιδιά θα παίξουν, θα εκφραστούν, και θα επικοινωνήσουν  μέσα από το  θεατρικό παιχνίδι, την μουσική και το χορό, βοηθώντας έτσι τη μαγισσούλα και ακολουθώντας την στις περιπέτειές της.
Ενας μικρός μπουφές και δωράκια περιμένουν τα παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης
Εισοδος: 5€

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΕΚ



Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μπασινάς και η Γ.Γ. κ. Σμυρναίου
Την Παρασκευή 7/12/2012 ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας  του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, παραβρέθηκαν  στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Αλιβερίου  Κύμης,  με αποκλειστικό θέμα  τις (5) απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει   η ΒΙΟΜΕΚ, θυγατρική του  μεγάλου ομίλου  της ΤΕΡΝΑ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκαν  σχεδόν  όλοι οι κοινωνικοί φορείς και τα Σωματεία  της περιοχής  (Εμπορικός Σύλλογος- Σύλλογος Εκπαιδευτικών – Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου  - Σωματείο εργαζομένων του Δήμου – Σωματείο  ΑΗΣ Αλιβερίου – Σωματείο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Αλιβερίου  - Πανελλήνια  ΄Ενωση  Χωματουργών κ.λ.π.)
Απαίτηση όλων είναι  η άμεση  άρση  των απολύσεων .
Αυτό που ειπώθηκε από πλευράς Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ήταν ότι είναι  τουλάχιστον  ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ  και ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ότι οι απολύσεις  γίνονται για να σωθεί  η Εταιρία!!!.
Η ΤΕΡΝΑ  «ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ»  που δραστηριοποιούνται  και στην Εύβοια με  κατασκευή Αιολικών Πάρκων  - κατασκευή εργοστασίου  φυσικού αερίου  και άλλα μεγάλα έργα, είναι εξαιρετικά κερδοφόρα  και έχει στα σκαριά πάρα πολλές  καινούργιες  επενδύσεις.
Ανταποδοτικά για τα δις που έχει κερδίσει από τις επενδύσεις  στην Εύβοια  πρέπει να συνεισφέρει  τα δέοντα στην τοπική κοινωνία, που μέσα  σε αυτή είναι και οι εργαζόμενοι της
 ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
Ο στόχος τους είναι τα καινούργια μισθολόγια  της κατάπτυστης ΠΥΣ των 586 € και των 510 μικτά για τους νέους κάτω των 25 προετοιμάζεται για το μέλλον.
Γιαυτό προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων  με πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσία οικογενειαρχών  με 2 και  3 παιδιά  και ηλικιακά φτάνουν μέχρι και 58 χρονών.
Αυτή ήταν η επιβράβευση  τους  και το Χριστουγεννιάτικο  Δώρο  τους,  για την κατά γενική ομολογία  μεγάλη  προσφορά  τους  και τη δημιουργία πλούτου της ΒΙΟΜΕΚ – ΤΕΡΝΑ
Επισυνάπτεται το σχέδιο δράσης και το ΨΗΦΙΣΜΑ του Δήμου.
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΛΗ



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                12/12/2012                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

40 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Λούλη.
Έκδοση βιβλίου από το Δήμο με τρία ανέκδοτα διηγήματά του.

Τη Κυριακή 16-12-2012 στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Κύμης, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου:
"Θαλασσινές Γυναικών Οπτασίες"
Το βιβλίο αποτελείται από τρία διηγήματα του Κουμιώτη συγγραφέα
                                                       Βασίλη Λούλη.
Τα διηγήματα αυτά εκδίδονται για πρώτη φορά σε βιβλίο.
Είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, σε συνέχειες, από το 1951 έως το 1956.
Ανήκουν δε, στα θαλασσινά γραπτά του Λούλη, για τα οποία έχει καταξιωθεί ως συγγραφέας και έχει απασχολήσει πολλούς κριτικούς της λογοτεχνίας, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Νίκο Καββαδία.
Και τα  τρία αυτά διηγήματα αναφέρονται σε περιπέτειες ναυτικών στη θάλασσα και στη στεριά.