Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ




ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Ή Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ. ΓΡΙΦΟΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΘΟΥΡΑ

Αναμένεται έως την Κυριακή που θα γίνουν οι εκλογές για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις Επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής, να οριστούν οι Αντιδήμαρχοι για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2013 έως  31 Αυγούστου 2014, οπότε ξεκινά η επόμενη δημοτική περίοδος.
Δεν αναμένονται ευρείες αλλαγές. Ακούγεται μόνο το όνομα του κ. Δημήτρη Βλάχου ως Αντιδημάρχου υπεύθυνου για τη δημοτική ενότητα Κονιστρών σε αντικατάσταση του κ. Γιώργου Κόκκου.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι θα γίνει με τον κ. Μιχάλη Λαθουρά ο οποίος είναι μεταξύ των πιθανοτέρων να καλύψει κενή θέση Αντιδημάρχου εάν υπάρξουν και άλλες αλλαγές στις Δημοτικές Ενότητες Δυστίων ή Αυλώνος.
Ερωτηματικό επίσης είναι και η αναβάθμιση του κ. Βασίλη Ντόβολη σε ανώτερη θέση από αυτή που κατέχει σήμερα ως Πρόεδρος  της εν υπνώσει Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Φήμες των τελευταίων ωρών μιλούν για πιθανή αντικατάσταση της κ. Αρετής Μπάτσα και του κ. Νίκου Κιούση χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται αφού οι δύο μαζί με τον κ. Βασίλη Παππά είναι οι στενότεροι συνεργάτες του Δημάρχου.
Η κ. Ελένη Στουπή έχει ήδη νευραλγικό ρόλο το μοναδικό Νομικό Πρόσωπο που λειτουργεί και τα πηγαίνει περίφημα.
Ο κ. Άγγελος Ποθητάκης είναι μάλλον αναντικατάστατος.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;



Το ενδιαφέρον του Θανάση Μπουραντά για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ίσως αναθερμαίνεται αφού για πρώτη φορά μετά από δύο  χρόνια η Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Λαμίας στο σημερινό της φύλο αναφέρεται σε κάτι που συζητείται πολύ καιρό τώρα στις πολιτικές παρέες. Το 2010 ο Θανάσης Μπουραντάς καλοκοίταζε τον Δήμο Χαλκιδέων. Τώρα όμως στις σκέψεις του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιλαμβάνεται και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Μην ξεχνάμε ότι ο πρώην Νομάρχης και σημερινός Αντιπεριφερειάρχης κατάγεται από τα Ζάρκα και έχει παραδοσιακά μεγάλη πολιτική δύναμη στην περιοχή. Εξάλλου έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ο μοναδικός που μπορεί να ελπίζει σε καλό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστική είναι η έξυπνη στάση του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων πριν από λίγες εβδομάδες και όχι μόνο. Βέβαια οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δυναμική των νέων πολιτικών σχηματισμών και τον βαθμό κατάρρευσης των παλαιών κομμάτων.Πάντως οι  δημοτικές εκλογές είναι μόλις δεκαοκτώ μήνες μακρυά. Χρόνος αρκετός άλλοτε, σήμερα όμως όλα τρέχουν.....

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ……



Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ότι επιταχύνονται οι ενέργειες για την υλοποίηση των υποδομών τηλεθέρμανσης για την πόλη του Αλιβερίου μετά την σχετική απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου στις 20/12/12.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κατά την εισήγηση του μεταξύ των άλλων τόνισε ότι :
«Ξεκινάμε με την σύνταξη της μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ώστε να έχουμε πλήρη στοιχεία για το κόστος – όφελος της τηλεθέρμανσης στο Αλιβέρι. Στην συνέχεια θα  προχωρήσουμε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης και θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε το έργο  να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί με την έναρξη του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης το 2014. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την στήριξη της ΔΕΗ σε αυτή μας την προσπάθεια………..
Το έργο της τηλεθέρμανσης θα ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα  από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ Αλιβερίου  της ΔΕΗ. Η ενέργεια θέρμανσης  θα μεταφέρεται προς κατανάλωση υπό μορφή ζεστού νερού μέσω μονωμένων σωλήνων από την μονάδα της τηλεθέρμανσης στα λεβητοστάσια των κτιρίων»
Η Υπόθεση της Τηλεθέρμανσης είναι πράγματι άξια μελέτης και για την περιοχή του Αλιβερίου. Ασφαλώς η λειτουργία της νέας Μονάδας πρέπει να αξιολογηθεί από τους μελετητές σχετικά με την ποσότητα θέρμανσης που μπορεί να διατεθεί και το οικονομικό κόστος. Η δυναμικότητα των μονάδων στην  Δυτική Μακεδονία όπου η τηλεθέρμανση εφαρμόζεται για περισσότερο από δύο δεκαετίες πλέον, είναι σε θέση να προσφέρει θέρμανση για όλες τις περιοχές που καλύπτει ενώ ταυτόχρονα επαυξάνεται η χρησιμότητα ενός ντόπιου καυσίμου, του λιγνίτη, του οποίου η τιμή είναι χαμηλότερη ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας και θέρμανσης. Για τις μονάδες τις παλιές του Αλιβερίου που έκαιγαν πετρέλαιο τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Τώρα με το φυσικό αέριο θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα της μελέτης.
Το μέγα ζητούμενο για την περιοχή είναι όμως άλλο. Να προγραμματιστεί και να διεκδικηθεί η  παροχή Φυσικού Αερίου για βιομηχανική και οικιακή χρήση στην περιοχή του Αλιβερίου και όχι μόνο. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες και αυτός πρέπει να είναι ο μείζον στόχος στην προγραμματική περίοδο 2014-2020.

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ!!!



Την Κυριακή  θα διεξαχθούν οι δημαιρεσίες, δηλαδή η εκλογή των οργάνων των Δήμων για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31 Αυγούστου 2014. Πρόκειται για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
Έληξε επίσης η θητεία των Αντιδημάρχων. Συνεπώς θα οριστούν νέοι Αντιδήμαρχοι ή θα ανανεωθεί η θητεία των Αντιδημάρχων της πρώτης διετίας. Το νέο με τους Αντιδημάρχους το 2013 είναι ότι ενώ ο αριθμός τους παραμένει ο ίδιος δεν δικαιούνται αμοιβής  όλοι. Εκεί, για παράδειγμα που είναι πέντε Αντιδήμαρχοι, αντιμισθία θα παίρνουν μόνο οι τρεις. Οι άλλου δύο θα είναι άμισθοι, δηλαδή θα έχουν τον τίτλο, θα έχουν αρμοδιότητες αλλά θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Το Λαλα το!!! θα σας κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις αυτές αλλά και για τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου 2013. 

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 2013 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΔΩΡΙΖΕΙ Η ΑΓΕΤ



Ασθενοφόρο FIAT DUCATO σαν αυτό που αναμένεται να δωρίσει η ΑΓΕΤ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Εδώ και ένα μήνα το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου λειτουργεί με δανεικό ασθενοφόρο το οποίο παραχώρησε- προς τιμή του- ο Δήμος Ερέτριας. Και όμως για το 2013 οι ελπίδες δεν έχουν στερέψει για την ολοκλήρωση της δωρεάς του καινούργιου ασθενοφόρου από την ΑΓΕΤ. Το ασθενοφόρο αυτό πληροφορούμαστε ότι είναι έτοιμο  στην αντιπροσωπεία της FIAT  στην Αθήνα και περιμένει την υπογραφή των συμβολαίων για την μεταβίβαση στην ΑΓΕΤ και εν συνεχεία την παραχώρηση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Τα ασθενοφόρα με όχημα της FIAT μάρκα DUCATO είναι ήδη δοκιμασμένα στο ΕΚΑΒ αφού η Εταιρία κατασκεύασε 116 Ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ. Είναι  η πλέον οικονομική λύση, η οποία έχει δοκιμασθεί από Δημόσιες Υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ αλλά και το Ερυθρό Σταυρό. Η ευρυχωρία του είναι μεγάλη και διευκολύνει την εργονομική χωρο-ταξινόμηση του εξοπλισμού.

Ευχόμαστε να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαδικασίες και η ΑΓΕΤ να παραδώσει στο Κέντρο Υγείας το καινούργιο ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής έτσι ώστε να μην αναγκάζεται να δανείζεται. Πάντως και ένα δεύτερο καινούργιο ασθενοφόρο δεν θα ήταν υπερβολικό. Αλλά τουλάχιστον ας έρθει σύντομα το πρώτο. Θα είναι ένα καλό ξεκίνημα τον νέο χρόνο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.
Το εσωτερικό του Ασθενοφόρου FIAT DUCATO

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΔΡΟΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΖΑΡΚΑ



Ποτάμι έχουν γίνει οι δρόμοι από την έντονη βροχόπτωση στην περιοχή Φρυνιακό στους Ζάρακες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να θέλουν στην κυριολεξία βάρκα για να βγουν από τα σπίτια τους.
Στο συγκεκριμένο σημείο που βλέπετε και στη φωτογραφία  - την οποία τράβηξε κάτοικος της περιοχής - το πρόβλημα είναι χρόνιο με αποτέλεσμα σε κάθε έντονη βροχόπτωση να συμβαίνουν τα ίδια και οι κάτοικοι να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.
 Δυστυχώς όπως πληροφορούμαστε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία ενέργεια από τους αρμόδιους φορείς ώστε να λυθεί το πρόβλημα.