Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ.


O  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου
κ. Γιώργος Παλαιολόγος
Οι ραγδαίες αλλαγές – συνέπεια των περιοριστικών πολιτικών του κράτους – αλλάζουν δραστικά και το χάρτη αλλά και τα αριθμητικά μεγέθη των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επανασχεδιασμού της Διοίκησης αποτελεί και η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία μιας ΔΟΥ στη γεωγραφική έκταση της επαρχίας Καρυστίας.
Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, μεγάλη έκταση και αποστάσεις, φτωχό οδικό δίκτυο και απομακρυσμένες περιοχές.
Αποτέλεσμα της απόφασης του ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της Επαρχίας Καρυστίας φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία του Εμπορικού κόσμου και όλων των πολιτών.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου:
- Αφού έλαβε υπόψη του τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις του Εμπορικού κόσμου της Καρυστίας των φορέων και τις αποφάσεις αυτών.
- Τις ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Κονιστρών.
- Το γεγονός ότι και σε μικρότερα γεωγραφικά όρια (Κύμης- Αλιβεριου), ο Εμπορικός κόσμος της περιοχής έχει ταυτιστεί με τη ταλαιπωρία , όπως παραπάνω περιγράφεται, για δεκαετίες.
- Το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου δεν αποτελεί μόνο μια καθ’ όλα κεντροβαρική περιοχή, αλλά και την κύρια πηγή εσόδων της έως τώρα λειτουργιας της ΔΟΥ Κύμης.
- Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αποτελεί αποτέλεσμα κρατικών προτεραιοτήτων και όχι πρωτοβουλία οποιουδήποτε Εμπορικού Συλλόγου για ανακατανομή γεωγραφικών εδρών όπου παρέχονται υπηρεσίες.

- Το γεγονός ότι απ’ τη μέχρι σήμερα χωροταξική κατανομή των ΔΟΥ η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου ( όπου και η έδρα του Δήμου) υπέμενε για δεκαετίες μια χωροταξική κατανομή που δεν την ευνοούσε, αλλά συνέχιζε να συνδράμει την Ελληνική Οικονομία καθοριστικά και ανελλιπώς.
- Το γεγονός ότι στη παρούσα φάση όπου η οικονομική κρίση χτυπά σκληρά τον εμπορικό κόσμο αλλά και όλα τα φτωχά στρώματα και τους εργαζομένους της περιοχής μας .
αναδύονται νέες προτεραιότητες.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θεωρεί αναγκαία και ικανή συνθήκη να προταθεί ως αδιαπραγμάτευτη αρχή η εμπέδωση του συλλογικού συμφέροντος.
Αυτή η παραδοχή πιστεύουμε ότι μας δείχνει και το δρόμο.
Μια ΔΟΥ Α΄Τάξεως που θα μπορεί να παρέχει αποτελεσματικές και πλήρεις υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Δήμου Καρύστου.
Μια ΔΟΥ που η έδρα της δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την, κεντροβαρική και ισόρροπα οριοθετημένη, ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου.
Η λύση αυτή όπως μέχρι σήμερα έχει διαφανεί έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας και εξασφαλίζει ισόρροπα υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.
Το Υπουργείο Οικονομικών καλείται να αξιολογήσει αλλά και να προκρίνει τη λύση αυτή ως λύση δημοσίου συμφέροντος.
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
Παλαιολόγος Γιώργος                                             Κιούσης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου