Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

«ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;»


Από το πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο  «Sofiascomments» δανειζόμαστε και αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο απλής και κατανοητής πολιτικής ανάλυσης για όσα συμβαίνουν στην πρώην επαρχία Καρυστίας, τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο,  με αφορμή τις Δ.Ο.Υ. Με την ευκαιρία ας πούμε ότι αξίζει να διαβάζετε το ιστολόγιο της κ. Κόλια. Πάντα καταπληκτικά κείμενα, καθαρές σκέψεις, χωρίς τα φτιασιδώματα, τα ψέμματα και τους τακτικισμούς των πολιτικάντηδων… τρομάρα τους!!!


Αδαής μεν- σκεπτόμενη δε..για γράμματα και Δ.Ο.Υ
"Τι να ξέρουμε εμείς ?"
Έτσι δεν λέμε όταν πια δεν χωράει ο νους μας όσα γίνονται, όταν αισθανόμαστε μικροί και αδύναμοι μπροστά στα γεγονότα?
Ας κουβεντιάσουμε λίγο, ας μοιραστούμε τις σκέψεις μας, μήπως και καταλάβουμε τουλάχιστον τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Ο Δήμαρχος Καρύστου, προτείνει το Δημαρχείο Στύρων για να στεγαστεί η Εφορία.
Η απάντηση του Δημάρχου Κύμης -Αλιβερίου ήρθε γρήγορα και με έναν τόνο, ανωτερότητας? Κάπως που φάνηκε, άδειασε, ας πούμε, την πρόταση, τονίζοντας τις προσπάθειες του και να μην θερίζουν άλλοι, δηλαδή εμείς, τις διεκδικήσεις του.
Όμως χτες δεν διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου που έλεγε, να μην κάνει κανείς τέτοιες δηλώσεις γιατί τα κριτήρια ήταν καθαρά τα έσοδα?
Από την άλλη, αν σε άλλη περίπτωση μας έλεγαν να δωρίσουμε η να επιδοτήσουμε, η να παραχωρήσουμε δημοτική περιουσία στο Κράτος, θα τους πιάναμε από τον λαιμό, που λέει ο λόγος.
Δεν φτάνει που δεν μας δίνει τίποτα, τους τα χαρίζουμε και από πάνω και τους δίνουμε χώρο εμείς να μην πληρώνουν για να μας παίρνουν και τα σώβρακα, συγνώμη κιόλας για την έκφραση....
Που λέτε, δεν βγαίνει και πολύ νόημα από όλα αυτά.
Λέει το ένα γράμμα, 'θα πάμε στην Χαλκίδα", λέει το άλλο" Στο καλό και να μας γράφεις"
 Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά το ξεκαθάρισμα των off-shore, η ένταξη μας θα ενίσχυε την θέση της Κύμης και θα απομάκρυνε τον κίνδυνο της κατάργησης της στο επόμενο κύμα κλεισίματος, -που θα έρθει- με τις παραχωρήσεις στους ιδιώτες πολλών εργασιών.
Λυπάμαι που φτάσαμε στο σημείο κάτοικοι του ίδιου νησιού, μιλάνε σαν να είναι άλλη χώρα, αλλά είπαμε, τι ξέρουμε εμείς?
Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι ξεχνάνε να αναφέρουν την Μητρόπολη..Όταν έχεις τον Θεό, τι έχεις να φοβάσαι?
Αδαής, και μπερδεμένη, όπως οι περισσότεροι, αλλά ας πείτε και σεις καμιά σκέψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου