Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΥΜΗΣ & ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: ΑΣΕΛΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-                                                            21/1/2013
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
                         
ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ.ΔΗΜ.ΘΩΜΑ
               ΚΟΙΝ.:       Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
                              Βουλευτές Ευβοίας
                                                    Δήμαρχο Καρύστου
                               Επιμελητήριο Ευβοίας
                                                    Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας
                               ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Σε σχέση με την πρόταση του Δημάρχου Καρύστου  περί μεταφοράς της έδρας της Εφορίας Κύμης.
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Μείναμε κατάπληκτοι με την προκλητική πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για αλλαγή της έδρας της εφορίας Κύμης και την προσπάθεια επέμβασης στη λειτουργία της.
Οι εμπορικοί σύλλογοι Κύμης, Κονιστρών, λογιστές, ελ.επαγγελματίες, εργαζόμενοι, εναντιωνόμαστε   στην αδιανόητη πρόταση του Δημάρχου Καρύστου για μεταφορά της έδρας της εφορίας της Κύμης. Δηλώνουμε  ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούμε  καμία εξωγενή  παρέμβαση που μας θίγει  και καταστρατηγεί την βούληση της Ελληνικής πολιτείας για παραμονή της ΔOY στην Κύμη.
Η παραμονή της ΔOY στην Κύμη αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού και ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή της, λόγω του ότι εξυπηρετεί, όχι μόνο  το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο. Φυσικά η εξυπηρέτηση η δική μας και της Σκύρου βρίσκει παγερά αδιάφορο τον Δήμαρχο Καρύστου!
Η Κύμη, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του  Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου,  επί δεκαετίες αποτελεί κέντρο διοικητικών υπηρεσιών. Έχει τράπεζες, υποθηκοφυλακείο, πολεοδομία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Στρατιωτική Μονάδα, Ανώτερη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού,  και μόνο οι κάτοικοι της Κύμης και της Σκύρου είναι όσοι οι κάτοικοι της Καρύστου! 
Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Δήμαρχος ή τον βολεύει να τα ξεχνάει; Τότε σίγουρα θα θυμάται το πρόσφατο : Την εφορία της Κύμης, τα έσοδα της  την κράτησαν να μην συγχωνευτεί!  Με ποιο δικαίωμα ζητά ο Δήμαρχος Καρύστου την μεταφορά της; Και μάλιστα τώρα που αποφασίστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο; Η απόφαση για τα «λουκέτα» δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε και ήταν κρυφή
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Τα χτυπήματα στην περιοχή μας είναι απανωτά ,   η εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη, η  απομάκρυνση διαφόρων  υπηρεσιών αλλά και η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας οδηγούν την περιοχή μας σε μαρασμό. Ήδη ταλαιπωρούμαστε και  ξοδεύουμε χρήματα ταξιδεύοντας στο Αλιβέρι για την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κλπ. Φτάνει όμως!
Ζητάμε επιτακτικά να μην αφήσετε κανέναν να ασελγεί σε βάρος του τόπου μας! Γιατί τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί εκτός από ασέλγεια η συγκεκριμένη πρόταση; Βρήκε μια υπηρεσία έτοιμη και την οικειοποιείται  κατά το δοκούν! Την μετονόμασε κιόλας σε Καρύστου - Κύμης!!
 Ας   καταλάβουν καλά ότι, εμείς αποφασίσαμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμισή του.
Αν δεν επιθυμεί ο Δήμαρχος Καρύστου να εξυπηρετούνται οι δημότες του από την εφορία Κύμης ας ζητήσουν να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να προβούμε σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Β.Ε.                                                          Το Δ.Σ. του Εμπορικού
Κύμης & Περιχώρων                                                     Συλλόγου Κονιστρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου