Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ.


Ως ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης μπορεί να θεωρηθεί η χειρονομία του Δημάρχου Κύμης να διανείμει την ευχαριστήρια επιστολή του συναδέλφου του Δημάρχου Σκύρου κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη. Ο Δήμαρχος της Σκύρου υπήρξε ο μεγάλος νικητής στο κυνήγι των χαμένων Εφοριών και ο μοναδικά απόλυτα κερδισμένος Δήμαρχος. Είναι άξιος θαυμασμού αλλά και μίμησης. Τι έκανε ο κ. Χατζηγιαννάκης;
Από τις 24 Οκτωβρίου 2012 μετείχε σε ομάδα οκτώ δήμων- νησιών η οποία κινητοποίησε και τους άλλους δήμους-νησιά που ήταν έδρα Δ.Ο.Υ. Θα αναρωτηθείτε: αφού ο κ. Χατζηγιαννάκης δεν είχε ποτέ Δ.Ο.Υ. στο νησί του τι δουλειά είχε με τους άλλους που έχαναν την Δ.Ο.Υ. τους. Ακριβώς εδώ αποδεικνύεται ο δυναμισμός και η εξυπνάδα του. Τι κατόρθωσαν αυτοί οι οκτώ (Δήμαρχοι: Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Ικαρίας, Λήμνου, Σκύρου και Θήρας)  που πήραν την  πρωτοβουλία και συνομίλησαν με το Υπουργείο Οικονομικών  στις 30 Νοεμβρίου 2012; Από τις 6 Δ.Ο.Υ. που ενώ είχαν καταργηθεί τελικά διατηρήθηκαν οι τέσσερις είναι Δ.Ο.Υ. αυτών των Δημάρχων, δηλαδή: Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Σκύρου (για λογαριασμό της Κύμης). Τα υπόλοιπα νησιά πέτυχαν παράταση της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ τους έως την 18η Μαρτίου 2013.
Ο κ. Χατζηγιαννάκης είχε κερδίσει λίγο προτού μετάσχει στην πρωτοβουλία των 8 Δημάρχων κάτι που μόνο η Σκύρος το είχε κατορθώσει. Να προβλεφθεί η δημιουργία στο νησί Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων όπως ακριβώς σε όλους τους Δήμους των Δ.Ο.Υ. που καταργήθηκαν παρότι αυτός δεν είχε Δ.Ο.Υ. Δηλαδή με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης θα αποκτούσαν Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων τόσο η Κύμη όσο και η Κάρυστος αλλά και η Σκύρος. Για το Γραφείο αυτό μάλιστα ο Δήμος Σκύρου διέθεσε χώρο και έτσι το νησί εκεί που δεν είχε τίποτε αποκτά μία επιπλέον Υπηρεσία.
Για το τι θα κάνουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/d47b0ceb-9d59-4cc1-b018-d4a94773c075) . Έτσι η Σκύρος θα έχει πλέον την Δ.Ο.Υ. εκεί που την είχε, στην Κύμη ενώ οι κάτοικοί της θα έχουν και την εξυπηρέτηση από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων μέσα στο νησί έτσι ώστε να μην ταξιδεύουν για όλες αυτές τις συναλλαγές στην Κύμη. Γιατί ασφαλώς δεν έχουν κανένα λόγο να μην πιέσουν για να γίνει στο νησί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Μόνο ίσως οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί δεν θα το ήθελαν!!!
Μετά από όλα αυτά δίκαια ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και ο Δήμος Σκύρου αναδεικνύονται  οι μεγάλοι Νικητές στην υπόθεση των Δ.Ο.Υ. Την ίδια ώρα άλλοι έμεναν με δεμένα τα χέρια και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν στην ίδια στάση επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου