Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ ΕΡΓΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΠΑ


Η ιστορία, ακόμη και η πρόσφατη, είναι χρήσιμη για την  διάπλαση μίας ολοκληρωμένης γνώμης και κυρίως για την ανάδειξη ενός γνωστού μεν, κρίσιμου δε αλλά συνήθως υποτιμημένου κανόνα. Στη διοίκηση, όπως και στην ζωή υπάρχει συνέχεια. Η ιστορία των καλών γεγονότων δεν ξεκινά πάντα από το παρόν μας όπως και η ιστορία των κακών γεγονότων δεν έχει πάντα τις ρίζες στο προϋπάρχον «ημών» παρελθόν.
Καλά, ωραία και ευπρόσδεκτα τα έργα ανάπλασης που αλλάζουν την ζωή στο Αλιβέρι, μία πόλη με κρυμμένη και όχι φανερή φυσιογνωμία.
Άργησε η  χρηματοδότηση για έργα ανάπτυξης να έρθει. Οι αιτίες πολλές. Δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.
Η χρηματοδότηση, που είναι πάνω από το «ήμιση του παντός» αλλά και οι μελέτες  έχουν ημερομηνία 2010. Εάν τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Το κέρδος της πόλης οφείλεται στην προηγούμενη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στην Κατερίνα Καράπα.
Στην εκτέλεση των έργων θα κριθεί και η ποιότητα και η λειτουργικότητά τους. Την ευθύνη για την καλή εκτέλεση ή τις αποτυχίες την έχει ασφαλώς η παρούσα δημοτική αρχή, ο κ. Θωμάς και πρέπει να τους πιστωθεί. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο από το «ήμιση του παντός»
Για να μην ξεχνάμε τώρα που τα έργα προχωράνε, ξεπερνώντας ίσως ατυχείς επιλογές στη διαδικασία ανάθεσης, δημοσιεύουμε τρία (3) ντοκουμέντα: Τις εγκρίσεις των έργων από ΔΕΗ και ΔΕΣΦΑ. Όλα μεταξύ Μαϊου και Αυγούστου 2010.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου