Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε.
Τίτλοι τέλους  μπαίνουν στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας. Ήταν προδιαγεγραμμένο, ήταν προμελετημένο και πολλές φορές το σωματείο της ΗΜΚ το είχε καταγγείλει ότι υπήρχε η μεθόδευση από κύκλους των ΕΑΣ για κλείσιμο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, τα κατάφεραν.
 Η μοναδική, ΕΛΛΗΝΙΚΗ αμυντική βιομηχανία στην κατηγορία των προϊόντων (Κράνη, Αλεξίσφαιρα Γιλέκα, Στολές ΡΒΧΠ) που παράγει. Μια επιχείρηση εγγεγραμμένη στο μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού που συστάθηκε το 1985 κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ. 514/1977,  κινδυνεύει με λουκέτο. 
Μετά την συνάντηση των σωματείων με την ΑΝΥΕΘΑ κ. Φ. Γεννηματά, γνωστοποιήθηκε δια στόματος της ιδίας,ότι τα ΕΑΣ διαχωρίζονται σε πολιτικό  και σε αμυντικό τομέα (δηλ. σε καλό και σε κακό κομμάτι), βάσει του άρθρου 14 του ν.3429/2005. Αυθαίρετα και ετσιθελικά, η ΗΜΚ εντάσσεται στον πολιτικό τομέα, παρόλο που τα προϊόντα που παράγει είναι εγγεγραμμένα στην λίστα αμυντικού υλικού, βάσει κοινοτικής οδηγίας και του ν.4028/11.11.2011.Αποτέλεσμα όλων αυτών;;; η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ της!!!Ένα εργοστάσιο που κατά το παρελθόν υπήρξε και θα μπορούσε ξανά να γίνει  ο βασικός κορμός  ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή Κύμης Αλιβερίου κλείνει, καταδικάζοντας μια ολόκληρη περιοχή σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό οι 58 εργαζόμενοι της εταιρείας οδηγούνται στην απόλυση!!! Χωρίς καμία μέριμνα, καμία κοινωνική ευαισθησία, προσχεδιασμένα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, 58 οικογένειες, που οκτώ μήνες έχουν να πληρωθούν, πετιούνται στον δρόμο, στην ανέχεια, στην πείνα, στον αφανισμό. Σε έναν Δήμο που απαριθμεί 3.500 κατοίκους, δυσπρόσιτο και χαρακτηρισμένο ως Άγονη και Μειονεκτική περιοχή με  ποσοστό ανεργίας 80%!!.Μόνο αν θέλειςνα οδηγήσεις σε αυτοκτονία τους εργαζόμενους  παίρνεις τέτοιες αποφάσεις…
Αντίθετα, η κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι από τους εργαζομένους των άλλων εργοστασίων δεν θα απολυθεί κανείς. Θα υπάρξει μεταφορά τους σε άλλα εργοστάσια και εθελούσιες έξοδοι.
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ αναρωτιόμαστε: Είμαστε πολίτες και εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού;;;
Αναρωτιόμαστε:  Αυτή την κατάφωρη αδικία θα την  επιτρέψουν οι δύο Υπουργοί,  οι βουλευτές και οι φορείς  του νομού μας;;;;;

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΙ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Σε αντίθετη περίπτωση να υπάρξει:
1.    Μεταφορά του προσωπικού της ΗΜΚ σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών στην περιοχή Κύμης Αλιβερίου
2.    Μεταφορά προσωπικού προς υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ
3.    Το πρόγραμμα  μεταφοράς  προσωπικού από εργοστάσια που κλείνουν  προς άλλα εργοστάσια των ΕΑΣ, να περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους της ΗΜΚ.
4.     Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να  περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους της ΗΜΚ.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία  συνεχίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδας για την διάσωση του εργοστασίου και των εργαζομένων.
Κανείς απολυμένος ούτε στα ΕΑΣ ούτε στην ΜΒΗ ούτε στην ΗΜΚ.
Τουλάχιστον την αξιοπρέπεια μας δε θα μας τη στερήσει κανείς!

Για το ΔΣ

Η  Πρόεδρος                                                Η Αν.Γεν.Γραμματέας
                              Μ.Χουλιαρά                                                          Ε.Κεράτσα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου