Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο με το οποίο «πειράζει» και το χωροταξικό του Καλλικράτη.  Το πείραγμα περιορίζεται στα δύο μεγάλα νησιά, την Λέσβο και την Κέρκυρα που κατά τύχη εκλέγουν τους επίκαιρους Υπουργούς Αθανασίου και Δένδια. Πολλοί θα πουν ότι πρόκειται για ρουσφέτι των Υπουργών. Είναι αλήθεια  ότι η περίπτωση της Λέσβου ήταν άκρως προβληματική αλλά προβληματικότερος ο Δήμαρχος  ο γραφικός Βουνάτσος. Στην Κέρκυρα ο ευβοιώτης Τρεπεκλής προσπάθησε να κάνει κάτι.  Την Ρόδο την ξέχασαν, ίσως γιατί δεν είχε Υπουργό ή δεν ήξεραν πώς να την μοιράσουν.
Ένα είναι βέβαιο: η επόμενη θητεία, η πλήρης και πενταετής, θα είναι με τους Δήμους ως έχουν στην  υπόλοιπη Ελλάδα. Οι ευσεβείς πόθοι αρκετών και επιφανών μάλιστα τοπικών παραγόντων ήταν όνειρα θερινής νυκτός. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν θα σπάσει στα δύο.

Όπερ σημαίνει ότι πρέπει να το πάρουν απόφαση όλοι ότι οι πέντε δημοτικές ενότητες θα παραμείνουν ενωμένες  και γιαυτό όλοι μαζί να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε και να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη με όρους ενδοδημοτικής ισορροπίας και ενιαίας αγάπης για τον τόπο. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αυτά τα τρία χρόνια δεν είχε πυξίδα και σχέδιο ανάπτυξης. Ήταν ένα μπάχαλο διοικητικό και διαχειριστικό, έτσι πάει ξυπόλυτος στα αγκάθια στην νέα περίοδο, την πρώτη πενταετία όπου θα παιχτούν όλα. Όσοι περιμένουν να γυρίσουν πίσω στις περιόδους της ρεμούλας και της ασύδοτης και αδιαφανούς κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος είναι βαθιά νυκτωμένοι. Αλλά το χειρότερο αφήνουν μία μεγάλη και γεμάτη πλεονεκτήματα περιοχή, αυτή του Δήμου, έξω από τον νέο ανταγωνισμό που έτσι και αλλιώς θα εξελιχθεί στα ζητήματα της ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου