Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με Βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά καθώς και τους; Βαρβάρα Καρατζούδη, πρώην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας , τον Φώτη Καραγιάννη Διευθυντή της ΔΕΗ καθώς και  από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος τον υπάλληλο που υπέγραψε την οικοδομική άδεια  της Μονάδας Φυσικού Αερίου στον  Αλιβέρι.
Η ποινική δίωξη είχε προκύψει μετά από μηνυτήρια αναφορά της Οικογένειας Ρήγα η οποία έχει διάφορες διεκδικήσεις στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με διπλή εντολή του τότε Νομάρχη κ. Μπουραντά. Το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών δέχθηκε  ότι οι δύο υπάλληλοι (Ο μηχανικός που υπέγραψε και  η Διευθύντρια κ. Καρατζούδη) ενήργησαν στο πλαίσιο της διπλής εντολής του Νομάρχη. Για τον Θανάση Μπουραντά έκρινε ότι  ενήργησε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος εφόσον η κατασκευή του έργου είχε τεράστια σημασία για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και η καθυστέρησή του θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία.
Η εξέλιξη αυτή είναι ασφαλώς θετική διότι αποκαθιστά πράξεις της διοίκησης οι οποίες έρχονται με την μέθοδο της υπέρβασης των τυπικών  ή και ουσιαστικών εμποδίων να προωθήσουν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος που σε κάθε περίπτωση για την κοινωνία  και τους πολίτες πρέπει να είναι υπέρτερο του ιδιωτικού. Είναι όμως απορίας άξιο ότι το κράτος δεν είναι ικανό να αποκαταστήσει μία δια παντός τις περίεργες παραλήψεις της ΔΕΗ και να θέσει τέρμα σε αφορμές διεκδικήσεων που έχουν ζημιώσει και την ΔΕΗ και το δημόσιο με τις ποινικές ρήτρες. Τα γνωστά στους υποψιασμένους κλασικά τερτίπια μηχανισμών που ρουφάνε σαν τις βδέλες το δημόσιο χρήμα και ζημιώνουν την κοινωνία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου