Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  έχει πρόβλημα με την Δασάρχη Αλιβερίου ή καλύτερα εκτελεί άνωθεν εντολές αλλά εκείνοι που τις δίνουν έχουν παγίως  «βρει τον διάβολό τους».  Τι ερωτήματα είναι αυτά που θα θέσει την Τετάρτη στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας;  Άκουσον, Άκουσον!!!  α) Ποιοι δασοδρόμοι  συντηρήθηκαν το 2013, β) ποιο το κόστος συντήρησης των δασοδρόμων εντός της δημοτικής κοινότητας  Κύμης, γ) ποιοι εργολάβοι ανέλαβαν την εργασία συντήρησης των δασοδρόμων, δ) Τι μελέτες έχουν εγκριθεί για το δάσος Σουτσίνι; ε) τι μέτρα έχουν ληφθεί κατά της παράνομης ξύλευσης (κλοπής) σε αγροκτήματα που έχουν ελαιόδεντρα;
Δύο πρώτες παρατηρήσεις. Αυτά δεν είναι ερωτήματα για το Δασαρχείο είναι αντικείμενο επερώτησης στην Βουλή. Πάντως δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα ή αρμοδιότητα ενός Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας αφού εξάλλου η δημοτική κοινότητα δεν μπορεί να θέτει ερωτήματα σε άλλες υπηρεσίες αλλά μόνο ο Δήμος. Αυτός ως στρατιωτικός πρέπει να τηρεί την ιεραρχία. Όταν κάνουμε τέτοια ερωτήματα πρέπει να έχουμε την στοιχειώδη πολιτική ευφυΐα  να έχουμε ζητήσει στοιχεία και για τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Ιδίως από την περίοδο των παχέων αγελάδων. Εν τούτοις σε αυτή την λειψή και αυταρχική και κωμικοτραγική τοπική δημοκρατία ο καθείς έχει δικαίωμα να πολιτεύεται και αναρμοδίως και ασκόπως και με ύφος ανακριτικό δίκην  Α2 μαύρων εποχών.
Προκειμένου να βοηθήσουμε πάντως τον κ. Πρόεδρο να εκτελέσει σωστά τα νόμιμα  καθήκοντά του για τα οποία τoν εξέλεξαν οι κάτοικοι της Κύμης πρέπει να συμπληρώσει στην ημερήσια διάταξη και  έγγραφο στη δημοτική αρχή με τα ακόλουθα ερωτήματα:
α) Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα η πραγματική μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Κύμης, πότε θα ξαναρχίσει το έργο και με ποια μελέτη; β) Με ποια μελέτη έγιναν και πόσο κόστισαν τα μπαλώματα στο Γήπεδο της Κύμης γ) Ποια μέτρα έχει πάρει ο Δήμαρχος σε επίπεδο μελετών και εξασφάλισης χρηματοδότησης για να αποτρέψει την κατολίσθηση στον λόφο του Προφήτη Ηλία; δ)  Τα δέντρα που κόπηκαν στο Γήπεδο με άμεσες συνέπειες για τις κατολισθήσεις κόπηκαν κατόπιν άδειας του Δασαρχείου ή κόπηκαν παράνομα; ε) Ποιοι  δρόμοι και γιατί δεν καθαρίστηκαν, αγροτικοί ή δημοτικοί, από τον δήμο στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν; Μιλάμε ακαθάριστους δρόμους και για δρόμους μέσα στον οικισμό, όπως είναι οι δρόμοι κάτω από το δημοτικό σχολείο ή για δρόμους που καθαρίστηκαν μόλις τον Σεπτέμβρη!!!). στ)  Τα χρήματα που δαπανώνται για καθαρισμούς δρόμων ή άλλα έργα στην Κύμη  είναι ανάλογα των πιστώσεων που διατέθηκαν; ζ) Έχει ζητήσει οικονομικό απολογισμό με παραστατικά για τις εργασίες  τα έργα, τις προμήθειες και τυχόν μελέτες που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του;

Αυτά για ξεκίνημα. Ας ζητήσει λοιπόν ενημέρωση γιαυτά και εν συνεχεία έχουμε αρκετά άλλα, αλλά δεν θέλουμε να τον κουράζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου