Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                        16 ΟΚΤ 2013


Θετικότατος ο απολογισμός του φετινού παζαριού στο Αυλωνάρι. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για το καλλίτερο παζάρι που έγινε ποτέ. Σε αυτό συνέτεινε και η καλοκαιρία, που βοήθησε την κοσμοπλημμύρα που κατέκλυσε όλες τις ημέρες τους χώρους της εμποροπανήγυρης, αλλά και η άριστη διοργάνωση που πέτυχε και πάλι ο Δήμος. Διοργάνωση για την οποία η Δημοτική Αρχή έλαβε πληθώρα συγχαρητηρίων από τους εμπόρους και τους δημότες.
Η δημιουργία περισσότερων  και φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης που διατίθεντο δωρεάν συνέτεινε στην αύξηση των επισκεπτών, αφού αυτοί γνώριζαν ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.
Η καθαριότητα των  χώρων του παζαριού υπήρξε υποδειγματική. Όλες τις ώρες της ημέρας, εργαζόμενοι του Δήμου, περιδιάβαιναν τους χώρους του παζαριού και συνέλεγαν και το παραμικρό σκουπίδι. Ήταν πέρα των άλλων μια πράξη πολιτισμού που έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας.
Η  ανακαίνιση και η δημιουργία νέων λουτρών και τουαλετών, η αυξημένη τοποθέτηση χημικών WC, καθώς και η συνεχής, και καθ΄ όλο το 24ωρο, διατήρηση της καθαριότητας, συνέτειναν στην πολιτισμένη και υγιεινή διατήρηση του χώρων του παζαριού. Οι εποχές που οι τουαλέτες δεν λειτουργούσαν ή ήταν εντελώς απαράδεκτες, ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν.
Η ασφαλής ηλεκτρική παροχή, που επιτεύχθηκε από αυτή την δημοτική αρχή, με την μόνιμη και αυξημένης ισχύος ηλεκτροδότηση του χώρου του παζαριού, αλλά και την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους γύρω από το παζάρι, φώτισαν με πλήρη επάρκεια όλους τους χώρους και ταυτόχρονα αύξησαν το αίσθημα ασφάλειας,  απομακρύνοντας  οριστικά τον παλαιό μόνιμο φόβο μπλάκ-άουτ.

Η άνετη και ασφαλής κυκλοφορία, των  οχημάτων, ακόμα και των λεωφορείων και των μεγάλων φορτηγών, που επιτεύχθηκε χάρις στους «τροχονόμους» του Δήμου αλλά και στις επεμβάσεις της δημοτικής αρχής στη γωνία του προαυλίου του Αγίου Δημητρίου, εξαφάνισαν τα μποτιλιαρίσματα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο του παρελθόντος. 
Η διάνοιξη δύο νέων δρόμων που προβλέπονται από το σχέδιο πόλεως των Χανίων, με την ασφαλτόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του ενός από αυτούς, εξέπληξαν ευχάριστα τους κατοίκους και διευκόλυναν την είσοδο των επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους του παζαριού.
Η άμεση και  άψογη καθαριότητα  ολόκληρου του οικισμού των Χανίων με την λήξη του παζαριού, ήταν επανάληψη της περσινής και της προπέρσινης επιτυχίας αυτής της δημοτικής αρχής. Δευτέρα βράδυ έκλεισε το παζάρι, Τρίτη βράδυ όλα ήταν πεντακάθαρα, τα σκουπίδια όλα μαζεμένα και οι δρόμοι είχαν πλυθεί. Σαν να μην είχε γίνει το παζάρι ποτέ!. Για τους Χανιώτες, αποτελούν μακρινό εφιάλτη οι εποχές που τα σκουπίδια τους έπνιγαν μέχρι και μετά του Αγίου Δημητρίου και περίμεναν τον χρόνο να  καθαρίσει τον χώρο.
Οι πιο πάνω ενδεικτικές αναφορές, αποδεικνύουν την σημασία που απέδωσε  η σημερινή Δημοτική Αρχή  στην εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου και αναδεικνύουν την οργανωτική της ικανότητα και επάρκεια.

Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών οδήγησε και σε περισσότερες αγορές και στην αύξηση του τζίρου των εμπόρων. Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έμποροι παραδεχόντουσαν από την τρίτη ημέρα του παζαριού ότι ήταν ικανοποιημένοι από τις εισπράξεις. Οι τιμές  ήταν προσιτές και τα προϊόντα  καλής ποιότητας με τους  επισκέπτες  να μένουν ευχαριστημένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου